Trustpilot

FRI FRAKT | SNABB LEVERANS | AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE

Känslig Hud

Välja Produkter

Rosacea

Perioral Dermatit

Sensitiviserad

Att Tänka På

Huden kan bli känslig av flera anledningar och när som helst i livet. Det kan drabba både spädbarn och äldre människor. Detta en medfött och främst hos personer som är ljusa i huden. De flesta kvinnor, så mycket som upp till 90% upplever sin hud som känslig. Detta kan leda till en del missförstånd och framför allt att man använder fel produkter. En Känslig hud har fina porer, lätt för sig att bli röd. Det som framförallt kännetecknar en känslig hud är att den har ytliga och vidgade blodkärl. Mängden och var de sitter det kan variera men ofta ser man dem på kinderna och upp på näsryggen. Det kan se ut som små eller stora spindlar, med en mittpunkt och tunna kärl som sprider sig ut från mitten eller mer som ett fint nät.

Att välja Produkter för en känslig hud - Använd lågallergen och parfymfri fuktkräm. Naturligt är inte alltid snällast mot huden. Här gäller det att prova sig fram vilken typ av produkt som just din hud accepterar bäst. Om du har eksem och/eller hud med sprickor Håll dig borta från karbamid. Även om den gör gott för huden så kan det förvärra hudbesvär. Om du har Rosacea så finns det produkter som du bör sluta med omedelbart. Dessa produkter gör att huden ökar i inflammation och gör huden rödare. Produkter som stark tvål, toner med alkohol & parfym. Hemma peelingkit, samt att använda för mycket produkter på en gång, däremot så är produkter innehållande retinol helt ok att använda med viss försiktighet. Du känner bäst vad din hud klarar.

Läs mer

Personer med Känslig Hud har ofta en koppling till Rosacea som är en kronisk inflamamatorisk hudåkomma som får de centrala partierna av ansiktet att bli röda. Den förekommer oftare hos kvinnor än hos män och är speciellt vanlig bland ljushyade. Rosacea börjar vanligen i medelåldern eller senare, och tenderar att flamma upp i omgångar. Det verkar finnas en genetiskt betingad tendens till rosacea. Den exakta orsaken till rosacea är inte känd, även om man vet att sjukdomen kan utvecklas på grund av att blodkärlen under huden blir förstorade. Detta kan vara ett resultat av överdriven användning av kortikosteroida salvor mot någon annan hudåkomma, eftersom dessa har en tendens att göra huden tunnare. Rosacea förväxlas ofta med akne och kallas ibland vuxenakne, vilket är helt felaktigt. Det är två helt olika tillstånd, som skiljer sig på många sätt. Rosacea drabbar endast ansiktet, till skillnad från akne som kan förekomma på andra delar av kroppen.

Läs mer

Perioral Dermatit är en Hudsjukdom som främst drabbar yngre kvinnor och kan visa sig på lite olika sätt men vanligast är att man får rodnader, knottror och finnar runt munnen, ögonen och kinderna. Perioral Dermatit är inte farligt och smittar inte. Det är inte heller kopplat till din känslighet i huden. så det spelar ingen roll om du har en Känslig hud eller inte. En väldigt viktig sak är att det är helt totalt förbjudet att pilla och klämma på en Perioral Dermatit. Gör man det så kommer garanterat tillståndet att försämras. Läs Mer om Perioral Dermatit

Läs mer

Skillnaden mellan en känslig hud och en Sensitiviserad Hud är att den känsliga huden är medfödd och Sensitiviserad Hud utvecklas av yttre faktorer. De genetiska faktorerna spelar ingen större roll, utan känsligheten orsakas av omgivande miljöfaktorer, livsstil och vissa fysiologiska faktorer. Luftföroreningar, stress, hormonell obalans, kosmetikaallergi, alkohol, dålig diet och överdriven exfoliering är vanliga exempel på vad som kan orsaka sensitivisering. Du kan alltså vara fet i huden men ändå känslig. Detta gör det lite problematiskt när man ska välja produkter och viktigt är att man väljer i första hand produkter som passar den känsliga huden för att inte förvärra.

Läs mer

Invänjning av Babor Hudvårdsprodukter

Tänk på att vänja in huden om du byter hudvårdsmärke och att inte börja med samtliga produkter direkt. Det tar ca 2-8 veckor för din hud att vänja sig vid nya hudvårdsprodukter och innan du ser en tydlig förbättring. Ibland kan man uppleva att det blir en försämring av huden i form av torrhet, orenheter och finnar. Detta är helt normalt. Oftast sker detta om du bytt till produkter som är mer aktiva än de du använt tidigare. Dock skall du aldrig uppleva bestående obehag på huden. Upplever du bestående obehag bör du avbryta din behandling och kontakta våra hudterapeuter.

Auktoriserad Återförsäljare

Vi är en auktoriserad återförsäljare, vilket innebär att vi endast säljer produkter som är inköpta via de svenska generalagenterna. SethandSally jobbar bara med Agenturer som representerar varumärken godkända att säljas på den svenska marknaden. Alla våra produkter kommer direkt från tillverkning och håller högsta standard.

Frakt

Vi har alltid Fri Frakt med PostNord och paketet levereras till din brevlåda. Om Paketet inte får plats så lämnas det in till ditt närmsta Postombud och du aviseras då med SMS till det nummer du angav vid beställningen

Leveranstid

Dina varor packas och skickas Normalt inom 24h (vardagar) Dina varor levereras Normalt inom 1-4 dagar från det att din order har blivit bekräftad.

Byten & Retur

Du har alltid 30 dagars öppet köp. För Byte och Retur kontaktas alltid kundtjänst på [email protected] Varan ska vara i oförändrat skick. Dvs att varan ska vara oanvänd i obruten originalförpackning. Samtliga Returer vägs. Samtliga returer debiteras 69:- och dras av på returnerat belopp.

Säkra Betalningar

Vi samarbetar med Collector Bank och erbjuder säkra betalningar och möjlighet till Betalsätt som - Faktura - Konto/Delbetalning - Kortbetalning - Direktbetalning.

Rådgivning

Är du osäker på valet av dina produkter eller har frågor om ditt köp, kontakta oss på [email protected]

Läs mer