Your SEO optimized title page contents
Trustpilot

FRI FRAKT | SNABB LEVERANS | AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE

SethandSally Magazine

A-Vitamin | Retinol i Hudvård

A-vitaminer-retinol-hudvårdsprodukter-frukt

Hur fungerar A-Vitamin som ett aktiv ingrediens?

A-Vitaminet har en särskilt funktion för celler och cellförnyelsen. Men det är också en baddare på att hjälpa huden att återhämta och förbättra sig. Inte undra på att krämer med A-vitamin blev en succé när de lanserades. A-vitamin är en hel familj vars samlingsnamn är retinoider. Vitaminet finns fet fisk, mejeriprodukter och äggulor. I morötter finns A-vitamin som betakaroten, som kroppen vid behov omvandlar till också som en viktig antioxidant. Betakaroten fungerar också som en viktig antioxidant. Vid riktigt allvarlig brist på A-vitamin blir hud och slemhinnor torra, hårda och hornartade.

Effekter av A-Vitamin i hudvård

Reglerar cellförnyelsen. Stimulerar elastin och collagen-syntesen, de huvudsakliga beståndsdelarna i extra-cellular matrix, och minskar nedbrytningsprocessen, vilket förhindrar att rynkor bildas. Stimulerar bildandet av nya celler i de inre lagren av huden s och ökar omsättningen av de yttre lagren, vilket gör huden mjukare. Stimulerar celldelningen och ökar melanocyternas rörlighet. Jämnar ut hudtonen i hud som har utsatts för UV-strålning. Fungerar som antioxidant och bekämpar fria radikaler. I acneskadad hud försämras bindningarna mellan cellerna i startum comeum medan celldelningen stimuleras, vilket underlättar flagning.

Retinol

Retinol är ett av de effektivaste A-vitaminet i hudsammanhang efter den koncentrerade för hudens återbildning och krömer som för hudens återbildning och krämer som innehåller retinol är lösningen för den som har narig, rosig och lätt irriterad hud. Vissa föredrar en fuktcreme med retinol medan någon med fet hud kommer att föredra ett serum med retinol, här kan man experimentera med vad som passar bäst. Men om du använder en Retinolprodukt måste du kompletera det med ett skydd i form av creme med SPF 15

Dermaceutic har tagit fram två serum som är fullproppade med Retinol. En medelstark för dig som är lite känsligare. Activ Retinol 0,5 samt en starkare Anti-Age serum för dig med lite tåligare hud. Activ Retinol 1,0. Retinol sägs även ha en positiv effekt på rosacia.

Antioxidanter

Antioxidanter finns bland annat i vitaminerna A, C och E samt i koenzym Q10 och betakaroten och är de fria radikalernas värsta fiende. Det sägs att om vi kunde ha de fria radikalerna under total kontroll skulle klockan liksom stanna och det skulle inte synas att vi blev äldre. Det är inte konstigt att kosmetikabranschen älskar att proppa sina produkter fulla med antioxidanter. Vill du veta mer om Fria Radikaler kan du läsa om det Här >>

Var hittar jag A-Vitamin?

Om du söker A-Vitamin i kost så är helt klart inälvsmat det du ska äta. Produkter som innehåller mest är rå lammlever, kycklinglever & Renlever

 

SethandSally.com - Vi är Proffs på Hudvård

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 4 st omdömen

Magazine

Ät Ditt Vatten

 När vi äter mer vattenrika livsmedel absorberar vi vatten långsammare eftersom det är fast i strukturen hos dessa livsmedel.

Celluliter

Varför får man Celluliter? Vad är det och hur blir man av med dem? SethandSally Magazine hjälper dig att hitta en lösning.

Vuxenacne - Akne Tarda

För att göra det enkelt kan man dela in akne i två kategorier, tonårsacne och vuxenacne - När i livet man får akne varierar och i vissa fall kan tonsårsaknen övergå till vuxenakne.

Sensitiviserad Hud

Hur vet man om man har känslig hud eller om den är Sensitiviserad Hud? Är det något man alltid har haft eller hur kommer det sig att huden blivit känsligare?  Vad är en känslig Hud?  Huden kan bli känslig av flera anledningar och när som helst i livet.

Perioral Dermatit

Vi tittar närmre på hudsjukdomen Perioral Dermatit som liknar Rosacea och drabbar främst kvinnor 15 till 45 år och är mindre vanligt hos män.

Stamceller

Stamceller – En ingrediens enligt vissa, en teknik säger andra - En tredje grupp vet inte riktigt vad det är, men det låter lite science fiction.

Akne eller Finnar - Så behandlar du!

  Kallar du det Akne, Finnar eller Acne? För oss är det spelar det ingen roll men vi ska hjälpa dig att reda ut hur du förebygger och tar hand om dem.

Antioxidanter

Antioxidanter beskrivs som det naturliga skyddet som skyddar oss mot förtidigt åldrande! Men vilken antioxidant är egentligen bäst? Antioxidanter som skyddar från yttre skador, reducerar inflammationer och bygger upp kollagen – bland annat.

Påsar Under Ögonen

  Påsar under dina ögon är ofta ett problem som blir väldigt jobbigt då det ger uttrycket och känslan av att man ser sjuk & trött ut, vad är det som gör att man får dem och hur gör man för att få bort dem? Vi ger dig tipsen och cremerna för att du ska få bort dem.

Keratosis Pilaris

Keratosis pilaris är en vanlig, ofarlig hudåkomma som orsakar små, hårda knölar som kan göra din hud känns som sandpapper! Vi djupdyker och förklarar hur man behandlar på bästa sätt.

Ansiktsserum

Vad är ett ansiktsserum? Vi får ofta frågan varför man ska använda serum, hur ofta och hur man använder det? Vi ska reda ut begreppen så att det blir lite enklare att förstå.

Hudvårdsingredienser-Ordlista

Innehållsförteckningarna på Hudvårdsprodukterna kan ibland vara svåra att tyda!? Vi har samlat de vanligaste och förklaring vad de betyder.

Pormaskar

Varför får man Pormaskar? Hur blir man av med dem och vad är det egentligen? Vi ger dig svaren.

SPF Solskyddsfaktor

Vad betyder egentligen SPF och vad är skillnaden på de olika styrkorna? Vi reder ut skillnaderna och hur du skyddar dig bäst.

AHA-Syra | Vad är det & Hur används det i Hudvård

AHA-syra som är förkortningen av det engelska ordet Alpha Hydroxy Acid som ursprungligen utvanns ur sockret från olika växter men som nu mer ofta framställs syntetiskt.

A-Vitamin | Retinol i Hudvård

Hur fungerar A-Vitamin som ett aktiv ingrediens? A-Vitaminet har en särskilt funktion för celler och cellförnyelsen.

Rosacea

Vad är egentligen Rosacea och går det att behandla en rosaceahud? Vad ska man tänka på och vad ska man undvika.

Vad är Fria Radikaler?

  Inom hudvård pratas det ofta om Fria Radikaler - Men vad är det Egentligen och hur påverkar det huden? En fri radikal är enkelt förklarat molekyler som bryter ner och skadar kroppen inifrån - Därför börjar hudvård alltid inifrån.

Vad är Aktiva Ingredienser i Hudvårdsprodukter?

  Enkelt förklarat kan man säga att det är ett ämne tillsatt i en skönhetsprodukt som direkt kan påverka förändringar i huden.

Visa fler