• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 3600 Recensioner ★★★★★ Trustpilot
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Cart Cart Varukorg
Menu
Seth&Sally
Stäng

Allt om K-Beauty

Sheetmasks, snigelslem, ormgift och en 10-stegsrutin

Men avskräcks inte! Vi går igenom allt om K-beauty och dess magiska ingredienser

K-Beauty

Det relativt nya fenomenet på den västerländska marknaden som är här för att stanna

Koreansk Beauty eller K-beauty som det också kallas innebär inte "bara" en 10-stegs rutin. Omtanken om sitt utseendet och framförallt sin hud, har sitt ursprung i historia, kultur och livsstil. 

Vi tittar närme på fenomenet K-beauty och lär oss mer om historian bakom det, filosofin, spännande ingredienser och produkter!

 


 

Historian bakom Korean Beauty

Långt, långt bak i historien var makeup en daglig rutin för stammar och kulturer världen över. Både för att med symbolik skydda sig mot olika hot eller visa sin tillhörighet men även i skönhetssyfte.

Traditionellt har utseende alltid varit viktigt i Korea. Man trodde nämligen att utsidan representerade vilken sorts person man va även på insidan. Därför har koreanska män och kvinnor skapat en unik kultur i att alltid vilja visa sig från sin bästa sida, då är det inte helt överraskande att man lägger ner en del pengar och tid på ditt ansikte!

K-beauty - en livsstil

Den koreanska hudvårdsrutinen är inte bara en 10-stegsrutin. Det är en livsstil, det är konst. Fokuset i filosofin ligger på att undvika förändringar i huden snarare än att låta de dyka upp för att sedan försöka dölja dem med makeup. 

Kultur och traditioner i Korea avspeglas på hudvården. Man behandlar huden med samma respekt som man gör med allt ifrån tex offentliga platser till familje- och vänrelationer. I Korea är det inte ovanligt att tjejer i väldigt tidig ålder börjar ta han dom sin hud efter att ha lärt sig av sin mamma. Koreanska märken riktar sig ofta till en yngre publik och det finns Koreanska märken som har tjejer så pass unga som 15 år som målgrupp. 

Visste du att: Korea är ett av de länder som har de högsta siffrorna för kosmetiska operationer?

Startskottet för Korean beauty - Ett puder

Den allra första massproducerade produkten i Korea var faktiskt inte som man kan tro, en ansiktmask eller kräm. Utan det var faktiskt en makeup-produkt, nämligen ett puder kallat: Bakbagun. Detta var ett transparent puder som skapades 1915 och var en storsäljare i många, många år. Detta puder finns som tur är inte kvar på marknaden utan blev återdraget på grund av höga halter av bly och ersattes snabbt av uppdaterade versioner med mycket bättre innehåll. 

När K-beauty hypen kom till västvärlden

Det är inte jättemånga år sedan som även vi i västvärlden föll pladask för K-beauty. Det allra första som gjorde att vi fick upp ögonen för den var genom BB-creamen! Från början var detta en tysk produkt men flertalet varumärken i Korea såg potentialen i produkten och arbetade för att förbättra formulan och snart såldes flertalet olika BB-creams nationellt. 

2011 tog sig produkten utanför landets gränser och var den första stora vågen av K-beauty för västvärlden. Efterföljande år började internationella webbshopar att ta in mer och mer K-beauty och marknaden växte sig större världen över.

Både K-pop (music) och K-drama (tvserier) har växt sig starka under de senaste åren och tack vare sociala mediers oerhörda kraft och makt är man idag nyfiken på vilka produkter eller klädmärken som artisterna använder. Detta bidrar givetvis också till hypen och spridningen av K-beauty som slagit oss med häpnad. 

En annan anledning till att K-beauty har kommit att bli så populärt är att de skapat innovativa produkter som inte finns på andra marknader. Några exempel är bland annat sheetmasks, hydrogel patches (ögon- och läppmasker), BB-cushions (bb-creams i en liten dosa med svamp). Och sist men inte minst: den Koreanska Beautyn är alltid av hög kvalitet men till en billigare prislapp.

 


 

Lära sig att respektera, ta hand om och älska sin hud är hjärtat i K-beauty

 


 

Den koreanska rutinen

Det allra viktigaste steget i korean beauty-rutinen är 2 stegsrengöringen, först ut en oljebaserad rengöring följt av en vattenbaserad. Man lägger gärna ner extra tid på sin rengöring för att ordentligt öka blodcirkulationen.

Som du kanske är bekant med finns det en 10-stegs rutin inom Koreansk hudvård och det är inte ovanligt att denna efterföljs av både män och kvinnor, morgon och kväll. Att understryka är dock att det inte alltid är hela 10 steg utan i dessa 10 steg är även produkter inräknade som inte används varje dag så som exfolieringar, eye-patches och sheetmasks.

 

 

Den koreanska Morgonrutinen:

Steg 1: Dubbelrengöring

Cleansing oil - Tar bort alla produktrester från kvällsrutinen

Water-based cleanser - Tar bort orenheter och gör huden redo för efterkommande produkter

Steg 2: Exfoliering

Mekanisk exfoliering - Används så ofta huden tillåter, här lämnar man de kemiska exfolieringarna till kvällsrutinen

Steg 3: Toner

För att återställa hudens pHvärde

Steg 4: Essence

Hjälper huden att ta upp efterkommande produkter lättare

Steg 5: Serum

För återfuktning

Steg 6: Ögonkräm/Eyepatches

För att ta bort svullnad under ögonen

Steg 7: Lotion och Kräm

Båda appliceras om du har torr till normal hud! Har du en fetare hud appliceras endas en utefter behov. 

Steg 8: Solskydd!

Kvällsrutinen, såhär ser den ut:

Steg 1: Dubbelrengöring

Vare sig du har använt makeup under dagen eller inte

Steg 2: Exfoliering

Allra helst en kemisk

Steg 3: Rengörande mask

Allra helst en lerbaserad peeloff mask 

Steg 4: Toner

Steg 5: Sheetmask

Steg 6: Essence

Huden kommer att vara återfuktade efter masken så essencen klappas in

Steg 7: Serum

Till skillnad från dagsrutinen när ett fuktserum applicerades så används nu istället ett serum med aktivare ingredienser, anpassat efter behov

Steg 8: Ögonkräm/Eyepatches

Steg 9: Kräm

Steg 10: Sleeping pack

Tillför huden en extra fuktboost

 


 

Vi kikar lite närmre på några av de populäraste ingredienserna i Koreansk hudvård

Bambu - Har varit en betydelsefull ingrediens i oriental medicin sedan århundraden tillbaka. Detta på grund av dess antiinflammatoriska och återfuktande egenskaper. Bambu är dessutom är super antioxidant så det är ingen överraskning av K-beauty världen har anammat denna ingrediens.

Snigelsekret - The holy grail inom K-beauty! Arbetare på snigelfarmar upptäckte att deras händer, i samband med hantering, blev väldigt mjuka och även att småsår läkte snabbt. Det blev början på historien om en av de mest populära ingredienserna i K-beauty

Propolis - Mjukgör huden och är antiinflammatorisk. Propolis innehåller bland annat resin, vilket är ett ämne som bin samlar från växter och använder sig för att täta och lacka bikupan med

Bigift - En ingrediens med jättefina antiinflammatoriska egenskaper och är en riktigt kollagenboostare. Kollagen är det vi har naturligt i vår hud men som vi förlorar med åren vilket leder till att huden blir mindre fast och förlorar sin elastisitet. Naturens botox!

Natto gum - Detta är en fermenterad ingrediens som är gjord av soya, på vår hud är det en utmärkt antioxidant och glowgivare

Syn-ake - En syntetisk form av ormgift som har jättefina antiageing egenskaper. Den förbättrar elasticiteten och agerar uppstramande

 


 

Män och K-beauty

Enligt marknadsundersökningar så har man fått fram att Koreanska män är flitigare med att använda hudvård än män är generellt i resten av världen. Man har räknat ut att Koreanska män spenderar ca 4 gånger mer på hudvård än vad Danska män gör, som kommer tvåa på listan. Dessa siffror är från år 2020 och då förväntades att Koreanska mäns konsumtion av hudvård skulle komma att öka med 50% under de närmsta fem åren. Så roligt!

 


 

Och allra sist.. Några snabba K-Beautyfakta!

  • Sädesslagen ris och hirs användes förr i tiden som makeup, men först efter att de var mixade med vatten eller olja så att de kunde applieras på huden
  • Juice från bland annat pumpastjälkar användes för att framställa lättare krämer och lotions
  • Bönor användes som rengöring efter att de mixats med vatten. Bönor innehålller ämnet: saponin som har rengörande egenskaper

 


 

Några av våra bästsäljande K-beauty produkter

 

Advanced Snail 96 Mucin Power Essance

Är en essance som aktivt motverkar fuktförlust och förbättrar hudens elasticitet. Den innehåller snigelsekret som har en lugnande och reparerande effekt på huden. Hela 96,3% av produkten består av snigelsekret, vilket bidrar till en kraftfullt återfuktande och mjukgörande verkan.

Kan användas som en hybrid mellan ansiktsvatten och serum, dvs klappas in i huden efter rengöring för att boosta upp huden med fukt. Verkar mycket fuktgivande trots den lätta och fina konsistensen som ger långvarig återfuktning utan att kännas tung eller klibbig på huden. 

 

- Reducerar röd och irriterad hud

- Plumpar upp huden

- Cruelty-free 

Advanced Snail 92 All In One Cream

Är en rikligt återfuktande kräm med snigelsekret som skyddar huden mot fuktförlust och förbättrar hudens elasticitet. Denna fuktkräm innehåller hela 92% snigelsekret som effektivt hjälper till att reparera och lugna röd, irriterad hud genom att fylla på huden med fukt. Har en rik krämformula so ger lyster till huden. 

Advanced Snail 92 All In One Cream är djupt återfuktande och förebygger hudens åldrande genom att plumpa huden inifrån. 

COSRX är 100% cruelty-free och utvinningen av snigelsekret sker helt utan att skada djuren.

 

- Rikligt återfuktande

- Dämpar rodnad

- Plumpar upp huden

 

 

 

 

BHA Blackhead Power Liquid

BHA Blackhead Power Liquid är en exfolierande peeling i vätskeform som hjälper huden att uppnå en klar hud utan tilltäppta porer och blemmor. Tack vare syran BHA som tränger ner i porerna och löser upp fett/talg så blir huden rengjord på djupet.

Döda hudceller exfolieras varsamt bort och efterlämnar en hud med naturlig glöd och lyster. BHA Blackhead Power Liquid är tillverkad av naturliga ingredienser och innehåller barkvatten som bidrar till att lösa upp talget. Hjälper till att minska och förhindra uppkomsten av akne och blemmor.

Kan användas av alla hudtyper som besväras av tilltäppta porer, men är optimal för en blandad eller fet hud.

- Helt vegansk

- Motverkar finnar

- Mild exfoliering som passar alla

Lightweight Soothing Moisturizer

Lightweight Soothing Moisturizer är en lätt och lugnande fuktkräm som är speciellt framtagen för att lugna en aknebenägen hud. Krämen innehåller Centella som inte bara behandlar akne utan också läker de skador som redan har gjorts på huden.

Förbättrar hudens ursprungliga och hälsosamma tillstånd genom att reglera talgproduktionen och balansera hudens pH. Krämen är optimal för en fet eller blandad hud som får tilltäpptheter eller besväras av akne. 

Lightweight Soothing Moisturizer är helt fri från olja och ger en mer återfuktad, lätt och fin finish som inte känns klibbig. Har en lugnande effekt på känslig hud och kyler även ner huden och kan även på så sätt lindra rodnad och hetta.

Passar bra som en daglig kräm för en fet och känslig hud eller som en sommarkräm som kyler ner huden efter en dag i solen. 

 

- Kylande effekt - perfekt sommarprodukt

- Sjunker med enkelhet ner i huden

- Dämpar känslighet

 

 


 

INTRESSERAD AV KOREANSK HUDVÅRD? 

 

LÅT VÅRA HUDTERAPEUTER HJÄLPA DIG ATT TA FRAM PRODUKTER UTIFRÅN DIN HUDS BEHOV!

Kostnadsfritt Hudtest

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest för dig som vill få en Hudvårdsrutin

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 1 st omdömen

Huden under klimakteriet

Anpassa rutinen efter din huds nya behov

Få en välmående hud under klimakteriet

Läs mer

Hudvård och vår miljö

Hur påverkar skönhetsprodukter miljön?

Återvinn dina tomma skönhetsförpackningar som ett proffs!

Läs mer

Så påverkas din hud vid stress

Tillbaka till vardagen?

Stress-proof your skin

Läs mer

Synka rutinen med din cykel

Anpassa hudvården efter hudens skiftande behov

Allt om hormoner och att förebygga breakouts

Läs mer

Allt om K-Beauty

Sheetmasks, snigelslem, ormgift och en 10-stegsrutin

Men avskräcks inte! Vi går igenom allt om K-beauty och dess magiska ingredienser

Läs mer

Packa lätt men rätt i sommar

Optimera din semesternecessär med multiprodukter

Guiden till din ultimata sommarnecessär

Läs mer

Lyckas med din brun utan sol

Följ vår guide steg för steg

Uppnå naturliga, jämna och hållbara resultat

Läs mer

Hals- och dekolletage

Var snäll mot den tunna och känsliga huden

Produkter för ditt område

Läs mer

Maximera din lyster!

Bort med trött, grå och glåmig hud

Lystergivande tips

Läs mer

Möt Sarah på Akademikliniken

Geniet bakom skapandet av deras Produkter

Läs mer

SELF-CARE

En helig stund för dig själv

Unna din hud extra kärlek

Läs mer

Epigenetik

Går det att påverka hudens Åldrande?

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';