FRI FRAKT | AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE |  4,9 I BETYG PÅ TRUSTPILOT 

SethandSally Magazine

Aromaolja

olja-aromaolja-bubbla

Aromaolja som terapi i din dagliga hudvård, vad är aromaolja och hur fungerar det? Eteriska oljor består av små ”doftfickor” som framställs och förvaras i speciella fack i löv, blommor, kvister, frö och rötter hos så kallade aromatiska växter. Bland annat är dessa aromaoljor fullpackade med läkande energi och ger växten dess doft, bistår med att attrahera de insikter som växten behöver för pollinering samt skyddar växten mot angrepp av bakterier och svampar. Varje eterisk oljor och aromaolja är unik i sin sammansättning. Mästaren inom Aromaterapi anses Decleor vara som i över 40 år varit marknadsledande inom framställningen av Hudvårdsprodukter med aromaoljor. Det är växtens specifika kombination av ämnen såsom syror, alkoholer, aldehyder, ester, ketoner, fenolsyror och terpener som utföra grunden för dess terapeutiska egenskaper – vilket gjort aromaoljor oerhört populära.

Doften av Aromaolja

Luktsinnet är det allra första som vi utvecklar och är utvecklat långt innan födslen.  Varje kombination motsvarar en unik doft. Och även med vår blygsamma antal lukt i förhållande till andra däggdjur kan vi fortfarande urskilja en miljard olika dofter! Lukt är inte bara om lukter. Det är också ansvarig för 75 till 95% av smak: medan tungan kan urskilja sött, salt, bitter och sur smak, kan hela arom inte upplevas utan retroluktsinne. Denna otroliga känsla har också stor betydelse för minnen och beteenden. Detta beror, till skillnad från andra sinnen, är lukten direkt kopplad till både amygdala och hippocampus - två delar av det limbiska systemet som spelar en stark roll i känslor och minnen. En doft kan omedelbart utlösa nostalgi, lycka eller ångest på grund av ett specifikt minne. 75% av känslor som genereras varje dag beror på vårt luktsinne. Vi kan inte ens börja att föreställa sig hur det påverkar våra liv. Men vi kan enkelt förbättra det tack vare eteriska oljor!

Populära Oljor i Hudvårdsprodukter

Bergamott

Bergamott är en citrusdoftande eteriska oljan utvinns ur Citrus Beragamia träd som från början kommer ifrån Sydostasien, men som nu hittas främst i Italien och längs Elfenbenskusten . Det är en populär aromaolja och används ofta i parfymer och cologne. Bergamott används för att behandla stress, depression, ångest, anorexi, och ett antal infektioner, inklusive hudinfektioner som psoriasis och eksem. Den används för att stimulera levern, matsmältningssystemet och mjälte.

Cederträ

Cederträ är en träig doftande eterisk olja som kommer från blyertsen trädet i Nordamerika. Det har funnits i tusentals år, som går tillbaka till de gamla egyptierna, och tros vara en av de första eteriska oljor någonsin användes. Cederträolja används ofta som en lugnande medel för att lindra stress och ångest. Det spelar också en roll i att hjälpa andningsproblem.

Kamomill

Kamomill, vida känd för sina lugnande egenskaper (särskilt i te), utvinns som en eterisk olja från bladen av blommande växt med samma namn. Det finns två typer av kamomill växter, romersk kamomill och tyska kamomill. Aromterapiolja kan extraheras från båda sorter, men helande egenskaper är något annorlunda. Många av de följande egenskaper är konsekventa i både romerska och tyska kamomill, om inte annat anges. Kamomill är ett kraftfullt lugnande medel, liksom antibiotika, antiseptiska och antidepressiva

YLANG YLANG

Ylang-ylang känns igen på grund av dess starka doft. Om du använder Decleorsprodukter så kännder du igen namnet då detta är en vanligt förekommande olja i deras serum. I deras Purifying serum som är av 100 % naturlig växtessens för ansiktet som normaliserar talgkörtelns produktion av talg och balanserar aknebenägen fet och oren hud, utan att torka ut hudytan.
- Tar bort orenheter från djupet och förbättrar hudens syreupptagning.
- Starkt renande verkan i epidermis, minimerar förstorade porer.
- Serumet tränger snabbt ned i huden utan att lämna den fet eller blank. Har dry-touch-effekt.  Dess söta doften är utmärkt för att minska stress. Den utvinns ur blommorna av ett tropiskt träd och ånga destilleras. Ungefär som andra eteriska oljor, kan ylang-ylang användas i en förångare eller blandas med andra lotioner för massageändamål. Medan dess lugnande egenskaper är dess mest kraftfulla , är Ylang-ylang olja används också för att lindra huvudvärk, illamående, hudåkommor, stimulera hårväxt, sänka högt blodtryck och bekämpa tarmproblem.

SethandSally.com
Auktoriserad Återförsäljare - Akademikliniken, Babor, bareMinerals, Cicamed, Dermaceutic, Dermalogica, Dr. Dennis Gross, Elizabeth Arden PRO, Eneomey, Exuviance, Medik8, Murad, Neostrata, Rodial 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 2 st omdömen

Magazine

Epigenetik - Går det att påverka hudens Åldrande?

Vi är alla olika, vi ser olika ut, vissa blir rynkiga tidigt andra får pigmenteringar, men kan påverka vårt hudåldrande.

Peelpads | Exfoliering

Peelpads - Exfoliera huden nu!  Vi har alla hört att det är viktigt att exfoliera/peela huden, men varför är det så viktigt och vad händer när man exfolierar huden? Vi reder ut vad som händer och vad man bör tänka på.

Aromaolja

Aromaolja som terapi i din dagliga hudvård, vad är aromaolja och hur fungerar det? Eteriska oljor består av små ”doftfickor” som framställs och förvaras i speciella fack i löv, blommor, kvister, frö och rötter hos så kallade aromatiska växter.

Hur väljer du Rengöring för Ansiktet

Vi vet alla att tvätta ansiktet två gånger om dagen är ett måste för att ha en bra hud, men vad du tvättar ansiktet med är lika minst lika viktigt! Ta reda på allt du behöver veta om att välja rätt ansiktsrengöring.

Brun utan Sol - Bästa Tipsen för att Lyckas

Hur får man en Brun utan sol Bränna som ser Äkta ut? Vi ger dig tipsen hur du ska göra.

Pigmentfläckar

Varför får man pigmentfläckar? Vad är Melasma? Hur behandlar man på bästa sätt? Vi reder ut alla frågetecken om varför du får och hur du behandlar pigmentförändringar i huden.

Mörka Ringar Under Ögonen

  Mörka ringar är ofta ett problem som blir väldigt jobbigt då det ger uttrycket och känslan av att man ser sjuk ut, vad är det som gör att man får dem och hur gör man för att få bort dem? Vi ger dig svaren.

bareMinerals Original & Matte Färgkartor | Hur ska jag tänka när jag väljer Nyans?

Här hittar du bareMinerals färgkartor för Original & Matte Foundation & hur du ska tänka när du väljer färg, Det är viktigt att färgen smälter in i din hudton för att få en så naturlig look som möjligt.

Gör din hud redo för Sommaren

Nu är sommaren här, även om vissa dagar kanske mer påminner om hösten! Men har du förberett huden? SethandSally Magazine ger dig Tipsen hur du förbereder dig bäst.

Visa fler