Trustpilot

FRI FRAKT | AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE | INFORMATION OM COVID-19

SethandSally Magazine

Ät Ditt Vatten

Gurka-vatten

 När vi äter mer vattenrika livsmedel absorberar vi vatten långsammare eftersom det är fast i strukturen hos dessa livsmedel. Den långsamma absorptionen innebär att vatten i mat stannar kvar i våra kroppar längre, med en mängd ytterligare fördelar.

En gurka är ett bra exempel på detta. Förutom att vara full av hydrerande H2O innehåller råa frukter, grönsaker och andra viktiga vattenrika livsmedel näringsämnen, vitaminer, mineraler och fibrer som kan förbättra din hälsa, utveckla ditt immunsystem, stärka dina muskler och öka din atletiska prestanda.

Dehydrering kan bidra till förlust av energi, huvudvärk och generell tröghet. Därför har dricksvatten typiskt rekommenderats av vårdpersonal i årtionden. Men för att hålla våra kroppar i optimal hälsa behöver vi inte bara vara hydrerade utan även ta in tillräckligt med vitaminer och näringsämnen för att hjälpa våra kroppar att fungera ordentligt.

Genom att äta ditt vatten, hydrerar du inte bara H2O, utan fyller också kroppen med allt som behövs för att bli stark och hälsosam. Våra kroppar regenereras kontinuerligt och skapar nya celler som ersätter gamla, skadade. Så det är viktigt att vi äter och dricker med ett avsiktligt fokus på att främja cellulär hälsa. Det bästa sättet att göra detta är att hålla vår kropp mättad med cellbyggnadselement som A-vitamin, alfa-liposyra, oljesyra, polyfenoler, folsyra och vitamin C. Dessa näringsämnen kan alla hittas i vattenrika livsmedel som Råa frukter och grönsaker.

Att dricka för mycket vatten kan faktiskt orsaka förlust av vitaminer och mineraler eftersom de blir utspolade som kroppen hyser överskottsvätskor. Många människor som tränar för maraton eller andra långvariga träningsaktiviteter har upplevt denna skadliga utarmning av vitaminer och mineraler vilket kan leda till utmattning, muskelkramper och till och med hjärtklappning. Nyckeln är att "strategiskt hydrera" genom att äta ditt vatten hela dagen, så att din kropp har en stabil ström av hydrering och näringsämnen för att hålla det energiskt och fungera optimalt.

Jag säger inte att du ska göra av med dricksvatten helt. Men genom att äta flera portioner av rika frukter eller grönsaker varje dag, kommer du att kunna stanna hydratiserad betydligt längre. Det är ingen svår förändring att göra. Faktum är att om du håller fast vid en hälsosam kost full av grönsaker, frukt, hälsosamma fetter och fullkorn som jag rekommenderar i min hälsa, kommer du slutligen att äta det mesta av det vatten du behöver varje dag för att hålla dig hydratiserad.

Vätskerika Frukter och Grönsaker

- Gurka 96,5 %
- Isbergssallad 96,2 %
- Tomat 94,7 %
- Mâchesallad 93,5 %
- Vattenmelon 91 %
- Honung- och nätmelon 90 %
- Hallon 90 %
- Grapefrukt 90 %
- Morot 89,5 %
- Jordgubbar 88,7 %

Brist på Vatten i Kroppen

Brist på vatten i kroppen förstärker risken för uttorkning, särskilt under sommarsäsongen. Så det är mycket viktigt att lägga till vattenrika livsmedel i kosten som håller kroppen hydrerad. Livsmedel som inte bara innehåller vatten utan är även laddade med viktiga vitaminer och näringsämnen är mer fördelaktigt för hälsan. Vatten är också viktigt för god hälsa men vatten-rika livsmedel är fantastisk. 

Brist på vätska i kroppen kan leder till många allvarliga hälsoproblem såsom akne, påsar under ögonen, yrsel trötthet, huvudvärk, njursten, diabetes etc . Så aldrig glömma att lägga till dessa livsmedel som inte bara släcka törsten, men också fullmatat med friska fiber och viktiga näringsämnen. 

Så jag kan bara rekommendera att "ät ditt vatten"

SethandSally.com
Auktoriserad Återförsäljare - Akademikliniken, Babor, bareMinerals, Cicamed, Dermaceutic, Dermalogica, Dr. Dennis Gross, Elizabeth Arden PRO, Eneomey, Exuviance, Medik8, Murad, Neostrata, Rodial

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 3,9 av 5 baserat på 13 st omdömen

Magazine

Meet The Heroes - Super Eye Serum från Verso Skincare

Meet The Heroes -  Är SethandSallys serie där vi tittar närmre på våra varumärkes Heroprodukter, Här möter vi Verso Skincare Super Eye Serum Vad är Super Eye Serum? Versos Super Eye Serum är ett uppstramande och mjukgörande ögonserum som innehåller Retinol 8 complex.

Pormaskar och Stora Porer

Varför får man Pormaskar och Stora Porer? Hur behandlar man dem? Vi reder ut alla frågetecken om varför du får och hur du behandlar pormaskar och förstorade porer.

Retinol - En Superingrediens

Anti-Aging som du inte sett det tidigare, kort sagt är Retinol ett annat namn för vitamin A.

Blått Ljus - Hur påverkar det Huden?

Vi tittar närmre på det blåa ljuset, HEV eller High Energy Visible Light som det kallas, hur påverkas huden av att ständigt utsättas från ljuset av våra skärmar.

Ät Ditt Vatten

 När vi äter mer vattenrika livsmedel absorberar vi vatten långsammare eftersom det är fast i strukturen hos dessa livsmedel.

Celluliter

Varför får man Celluliter? Vad är det och hur blir man av med dem? SethandSally Magazine hjälper dig att hitta en lösning.

Vuxenacne - Akne Tarda

För att göra det enkelt kan man dela in akne i två kategorier, tonårsacne och vuxenacne - När i livet man får akne varierar och i vissa fall kan tonsårsaknen övergå till vuxenakne.

Sensitiviserad Hud

Hur vet man om man har känslig hud eller om den är Sensitiviserad Hud? Är det något man alltid har haft eller hur kommer det sig att huden blivit känsligare?  Vad är en känslig Hud?  Huden kan bli känslig av flera anledningar och när som helst i livet.

Perioral Dermatit

Vi tittar närmre på hudsjukdomen Perioral Dermatit som liknar Rosacea och drabbar främst kvinnor 15 till 45 år och är mindre vanligt hos män.

Stamceller

Stamceller – En ingrediens enligt vissa, en teknik säger andra - En tredje grupp vet inte riktigt vad det är, men det låter lite science fiction.

Akne eller Finnar - Så behandlar du!

  Kallar du det Akne, Finnar eller Acne? För oss är det spelar det ingen roll men vi ska hjälpa dig att reda ut hur du förebygger och tar hand om dem.

Antioxidanter

Antioxidanter beskrivs som det naturliga skyddet som skyddar oss mot förtidigt åldrande! Men vilken antioxidant är egentligen bäst? Antioxidanter som skyddar från yttre skador, reducerar inflammationer och bygger upp kollagen – bland annat.

Påsar Under Ögonen

  Påsar under dina ögon är ofta ett problem som blir väldigt jobbigt då det ger uttrycket och känslan av att man ser sjuk & trött ut, vad är det som gör att man får dem och hur gör man för att få bort dem? Vi ger dig tipsen och cremerna för att du ska få bort dem.

Keratosis Pilaris

Keratosis pilaris är en vanlig, ofarlig hudåkomma som orsakar små, hårda knölar som kan göra din hud känns som sandpapper! Vi djupdyker och förklarar hur man behandlar på bästa sätt.

Ansiktsserum

Vad är ett ansiktsserum? Vi får ofta frågan varför man ska använda serum, hur ofta och hur man använder det? Vi ska reda ut begreppen så att det blir lite enklare att förstå.

Hudvårdsingredienser-Ordlista

Innehållsförteckningarna på Hudvårdsprodukterna kan ibland vara svåra att tyda!? Vi har samlat de vanligaste och förklaring vad de betyder.

SPF Solskyddsfaktor

Vad betyder egentligen SPF och vad är skillnaden på de olika styrkorna? Vi reder ut skillnaderna och hur du skyddar dig bäst.

AHA-Syra | Vad är det & Hur används det i Hudvård

AHA-syra som är förkortningen av det engelska ordet Alpha Hydroxy Acid som ursprungligen utvanns ur sockret från olika växter men som nu mer ofta framställs syntetiskt.

Rosacea

Vad är egentligen Rosacea och går det att behandla en rosaceahud? Vad ska man tänka på och vad ska man undvika.

Vad är Fria Radikaler?

  Inom hudvård pratas det ofta om Fria Radikaler - Men vad är det Egentligen och hur påverkar det huden? En fri radikal är enkelt förklarat molekyler som bryter ner och skadar kroppen inifrån - Därför börjar hudvård alltid inifrån.

Vad är Aktiva Ingredienser i Hudvårdsprodukter?

  Enkelt förklarat kan man säga att det är ett ämne tillsatt i en skönhetsprodukt som direkt kan påverka förändringar i huden.

Visa fler