• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

BABOR

Meet The Brand

Hudvård, resultat och hållbarhet

BABOR

Hudvård, resultat och hållbarhet

Allt började med en svart ros - symbolen för fullkomlig skönhet. 1956 startade BABORs historia i ett kök 

i Cologne i Tyskland. Biokemisten Dr. Michael Babor utvecklade den legendariska HY-ÖL som blev startskottet i BABORs framgångssaga.

 

 


 

 

BABORs historia

På 60-talet tog apotekarfamiljen Vossen över företaget och förflyttade det till Aachen där huvudkontoret finns än idag. Det var tack vare Vossen som en forskares idé blev till ett varumärke och vi fick hudvård i ampullform. Dessa magiska ampuller blev sedan hjärtat i alla våra behandlingar och vår mest sålda produkt.

Det som startades som ett professionellt hudvårdsmärke och blev det självklara valet för hudterapeuter når idag ut till alla kunder och älskas av hudvårdsfantaster världen över.

BABORs populära ampuller

Babor är ett synonym till ampuller och står för avancerad hudvård med maximal effektivitet och kompatibilitet. Det som gör dem unika är deras breda produktsortiment med flera hundratals hudvårdsprodukter, deras produktion av över 50 miljoner ampuller om året, deras 20 egna forskare och eget laboratorium, vår användning av 1110 olika råvaror samt det hållbarhetsfokus som genomsyrar alla våra processer.

Varje produkt är ett kvalitetslöfte

Vi erbjuder skräddarsydd hudvård ”made in Germany” där varje produkt är ett kvalitetslöfte. BABOR Sverige startade upp som ett dotterbolag 2013 och övertog försäljningen på den svenska marknaden från en distributör djupt rotat inom professionell hudvård. Idag är BABOR ett multi-channel brand och finns representerad i många olika försäljningskanaler såsom varuhus, skönhetskedjor, e-handlare, hotell och kryssningsfartyg.

BABORS flagshipstore i Stockholm

I juni 2019 öppnade BABOR upp sin Flagship store på Humlegårdsgatan 13 i Stockholm. Med syftet att stärka varumärket och bli mer synlig för slutkonsumenten. Kombinationen av butik och salong fördelat på två plan bjuder in till en unik upplevelse av BABOR 3600.

Hela BABORS enorma sortiment av produkter och behandlingar finns att utforska för den nyfikne, allt i en miljö som andas premium. Mjuka former i skandinavisk minimalistisk stil som blandas med kontraster av olika material, digitala upplevelser och ett professionellt team som ger personlig service och får dig att känna dig lugn och väl omhändertagen och förmedlar känslan av ”här vill jag stanna”.

Vi kan varmt rekommendera ett besök!

Hållbarhet - en grundpelare för BABOR

I 65 år har BABOR alltid varit innovativa och före sin tid. Premium hudvård, lyxig och av perfekt kvalitet. Inte minst hållbarhet som är vår tids nya måste och som alltid varit en del av vårt DNA sedan BABORs begynnelse, då ordet ”hållbarhet” inte ens existerade. BABOR grundades som ”biomedicinsk naturlig kosmetika” så omsorg och respekt för naturen är en naturlig del av företaget och som tredje generationens familjeföretag är hållbarhet en grundläggande del av

BABORs företagsfilosofi

2021 firar vi 65 år som professionellt ledande hudvårdsmärke och vi lyfter fram vårt claim ”ask for MORE” ännu starkare och ser fram emot MER av allt – hudvård, resultat och hållbarhet.


Vi gör en djupdykning i BABORs signaturprodukt - Ampullen

BABORs ampuller är legendariska! Vårt igenkännande tecken och hjärtat av BABORs behandlingar både hemma och på salong. Det var i slutet av 50-talet som dessa små underverk introducerades, en innovation. Detta tack vare apotekaren Vossen som inspirerades av läkemedelsindustrin, där perfekt doserade, högkoncentrerade aktiva ingredienser levererades via glasampuller.

 

Hudvård i ampullform blev en revolution för skönhetsindustrin

 

Ampullen - en helt steril och lufttät förpackning

En ampull kan enkelt förklaras som ett serum men mer aktivt. Engångsdoser fullspäckade med småmolekylära ingredienser, förpackade i 2 ml sterila glasampuller. Precis innan glasampullen fylls med sitt småmolekylära innehåll, hettas ampullen upp till en temperatur på 1000 grader, hela processen är steril och när ampullen är fylld förseglas den direkt, helt lufttät. Resultatet är ett hygieniskt, sterilt och aktivt koncentrat som aldrig oxiderats. Ren och aktiv hudvård som när den knäcks ska användas direkt för sin fulla potential, aktiv hudvård som når djupare än ett serum.

2 ml aktiva ämnen, anpassade efter din huds behov

Ett litet mästerverk, en glasampull som skyddar ett värdefullt innehåll, noga utvalt och aktivt. Små teknologiska underverk, med naturliga aktiva ingredienser inkapslade i de minsta molekylerna, designade att ta sig an olika hudproblem. Det finns en ampull för varje hudönskning.

Varje gång en ampull knäcks så matas huden med 2 ml aktiva ämnen som ger direkt effekt på huden. Vare sig du behöver en extra boost av fuktvitaminkick eller en utslätande lifting effekt så finns en ampull som passar.

Ampullerna är designande att boosta huden, ge direkt effekt och för att öka önskat resultat av efterföljande hudvård. De gifter sig med all hudvård och det finns utrymme för att skräddarsy sin alldeles egna unika kombination av ampull och hudvårdskräm.

Gör en kur med BABORs ampuller hemma

Ampullerna kan användas morgon och/eller kväll för direkteffekt eller som en intensiv kur på minst 7 dagar för ett mer bestående resultat.

Minst två års forskning bakom varje ampull

BABOR producerar över 50 miljoner ampuller varje år och bakom varje ampull finns två år av forskning. Varje ampull måste genomgå ett hundratal olika tester och om den skulle falla på en börjar man om hela processen från början. Det är därför vi har så hög kvalitet på våra ampuller, formulan är så noga kontrollerad och testad, för att garantera en säker produkt och ge hudvård i sin renaste form. Allt framtaget på plats i Aachen, Tyskland i vårt eget laboratorium av vårt eget team av 20 forskare. Från idé till färdig produkt!

BABORs ampuller finns för varje hudtyp

Vi har ampuller som uppfyller din huds alla önskningar. Idag finns det 15 olika att välja mellan. Ett tips är att börja med Hydra Plus, en superboost av fukt, ett glas vatten för huden, den skapar grunden till en välmående hud.

Effektiviteten kommer från noga utvalda molekyler eller intelligenta bärare tex peptider. Så vi kan nå specifika celler snabbt som t.ex. celler som producerar kollagen och fyller huden inifrån.

Användning: Ampullen är det första steget efter rengöring. Du knäcker flaskhalsen med hjälp av ”plasthatten” som du hittar inuti förpackningen. Sedan häller du innehållet i din handflata och applicera koncentratet på ansikte, hals och dekolletage, med strykningar och genom att klappa in den varsamt i huden. Därefter följer du upp med en vårdande dag/nattkräm.

Stort tack till Lisa, Brand Manager på BABOR, för den fina och intressanta presentationen!

 

 


 

 

Våra bästsäljande BABOR-produkter

 

 

HY-ÖL®


 

 

HY-ÖL® är ena rengöringsolja lämplig för alla hudtyper. Innehåller rena naturliga ingredienser som rengör huden på djupet. HY-ÖL® används i kombination med motsvarande Phytoactive-produkt för den aktuella hudtypen, i syfte att avlägsna såväl fettlösliga som vattenlösliga orenheter på ett grundligt men milt sätt.

Bibehåller hudens skyddande syramantel och lämnar ingen stramhetskänsla efter sig.

- Unik 2-fas rengöring

- Fungerar utmärkt för att ta bort ögonmakeup

- Bibehåller hudens skyddsbarriär

Cleansing Phytoactive Reactivating


 

 

Cleansing Phytoactive Reactivating är en rengöring och återfuktar huden och stimulerar elastin och kollagen. Passar dig som saknar spänst och som vill motverka fina linjer/rynkor. Rengöringen ger även ordentligt med fett, näring och kärlek till huden.

Cleansing Phytoactive Reactivating innehåller Ginkgo Biloba som kommer från ett av de äldsta träden som finns på den här jorden. Ingrediensen har starka antioxidativa fördelar men även lugnande egenskaper och motverkar samtidigt hudens åldrande. Neutraliserar fria radikaler och jämnar ut hudtonen.

- Skyddar och bibehåller hudens kvalité

- Balanserar och lugnar

- Mjukgörande

Cleansing Rose Toning Essence


 

 

Cleansing Rose Toning Essence är ett balanserande ansiktsvatten som fräschar upp och vitaliserar huden. Naturligt rosvatten stärker hudens naturliga skyddsfunktioner efter rengöring och/eller peeling. Passar alla hudtyper.

Cleansing Rose Toning Essence är ett perfekt avslut på din dagliga rengöringsrutin, då den återställer hudens rätta pH-värde. Detta gör att din hud kan tillgodogöra sig kommande produkter maximalt samtidigt som den blir återfuktad och fräsch.

- Lämnar en återfuktad känsla

- Ger en hälsosam lyster

- Stärker hudbarriären

 

 

 

 


 

 

Skulle du vara nyfiken eller ha funderingar gällande vilka produkter ur BABORs härliga sortiment som skulle passa just din hud så hjälper vi dig gärna!

Gör vårt hudtest

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 0 av 5 baserat på 0 st omdömen

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Hyggee

Meet The Brand

Koreansk filosofi möter skandinavisk minimalism

Läs mer

Elementre

Meet The Brand

Effektiv hudvårdsrutin i tre enkla steg

Läs mer

Elixir Cosmeceuticals

Meet The Brand

Effekten du kan se och känna

Läs mer

Medik8

Meet The Brand

Högsta kvalitet med rätt koncentration ger bevisade resultat

Läs mer

Dr Dennis Gross

Meet the Brand

Multiprodukter med omedelbar effekt och långsiktiga resultat

Läs mer

iS Clinical

Meet The Brand

Kliniskt dokumenterade produkter och ingredienser

Läs mer

Dermaceutic

Meet the brand

Resultatinriktad hudvård framtaget av dermatologer och kemister

Läs mer

Neostrata

Meet The Brand

Med unika patenterade teknologier får huden hjälp att förnya sig själv

Läs mer

Mesoestetic

Meet the brand

Global ledare inom estetisk medicin

Läs mer

Eneomey

Meet The Brand

Framtaget av dermatologer, estetiska kirurger och läkare

Läs mer

Comfort Zone

Meet The Brand

Högteknologiska ingredienser & det bästa från växtriket

Läs mer

BABOR

Meet The Brand

Hudvård, resultat och hållbarhet

Läs mer

COSRX

Lär känna vårt nya varumärke

Populära produkter direkt från K-beautyvärlden

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';