FRI FRAKT | AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE |  4,9 I BETYG PÅ TRUSTPILOT 

SethandSally Magazine

Brun utan Sol - Bästa Tipsen för att Lyckas

brun-utan-sol-tips

Hur får man en Brun utan sol Bränna som ser Äkta ut? Vi ger dig tipsen hur du ska göra. 

Vad är Brun utan Sol?

Enligt American Academy of Dermatology, de mest effektiva produkter som finns är brun utan sol lotion som innehåller dihydroxiaceton (DHA) som aktiv ingrediens. DHA är en färglös socker som interagerar med de döda cellerna belägna i det yttersta lagret av epidermis. Som sockret interagerar med de döda hudceller, inträffar en färgförändring. Denna förändring varar vanligtvis omkring fem till sju dagar.

Varje dag har miljontals döda hudceller fallit eller nötts bort från ytan av huden. Efter 35 till 45 dagar, har du en helt ny epidermis. Detta är anledningen att "brännan" från brun utan sol kommer successivt att blekna. Av denna anledning, så rekommenderas att du återanvänder brun utan sol var tredje dag för att behålla din "solbränna".

Det är viktigt att komma ihåg att de flesta av dessa produkter, såvida de inte innehåller en extra solskydd, kommer inte att skydda dig från solens UVA och UVB-strålar. Så, om du planerar att gå utanför för att visa upp din nya glöd, vara noga med att smörja in dig med lite extra solskydd.

10 Tips för att lyckas med Brun Utan Sol 

1.Exfoliera

Exfoliate, exfoliera exfoliera! Detta kommer att ta bort döda hudceller och skapa en slät och likformig yta på huden för tan som skall tillämpas på, vilket i sin tur resulterar i en jämn gyllene färg. Helst gör du detta dagen innan. Om du inte hunnit detta så rekommenderar vi att du gör det minst ett par timmar innan. 

2. Raka

Om du rakar benen, försöka göra det en dag innan du applicerar solbränna. På så sätt din hud kommer inte att vara alltför känslig och reaktiv, ananrs kommer du att raka ovanpå din nya bränna, vilket skulle exfoliera bort en del av ditt hårda arbete. Har du inte hunnit göra det dagen innan rekommenderar vi att du gör det minst några timmar innan. 

3. Att smörja in sig? 

Undvik att använda återfuktande cremer , deoderant eller parfym. 

Däremot så är det bra om du återfuktar dina händer, armbågar, knän och fötter samt dina naglar med en aloe vera baserad fuktkräm. Om du har ljust hår, lägg ett tunnt lager av kräm vid hårfästet och ögonbryn för att stoppa dem från att absorbera solbränna och ändra färg.

4. Akta dig för Fukt & Olja

Se till att huden är torr efter rakning och peeling. Du vill också få bort all fukt ur luften (så inga ångande badrum). Vatten är fiende till brun utan sol produkter för den första timmen eller två efter applicering. Undvik Oljebaserade produkter då dessa kan skapa en barriär och försvåra färgningen, det kan också göra att det blir fläckigt.

5. Applicera Produkten

Sätt på dig handskar och börja med ansiktet först. Använd väldigt lite och försök att  arbeta i korta, cirkulära rörelser. Var noga med att få dina öron, bakom öronen, nacke & hals. Applicera sedan produkten på dina ben och fötter. Var försiktig när du smörjer dina fötter &  använd en mycket liten mängd. Fortsätt sedan upp längs ben, din mage, bröst, axlar och armar. Slutligen applicera produkten på ryggen med hjälp av en borste eller en pensel. Det tar lite tid att vänja sig, men det blir enklare efter några gånger. 

6. Ta bort Överflöd

När du är klar så tar du en handuk och torka försiktigt på handlederna, hälar,  armbågar och knän. Ta inte bort allt men ta försiktigt bort lite färg från de områden där du normalt inte brukar få färg. Lita på oss, kommer detta trick göra underverk.

7. Tvätta Händerna!

Därefter tvätta händerna noggrant, speciellt om du inte använder handskar. Jag kan inte understryka detta tillräckligt. Dina händer kan se braut , och sedan 4 timmar senare är allt mörkt. Bara tvätta dem flera gånger för att vara säker!

8. Torka 

När du är klar, försök att vänta minst en timme eller så innan du lägger på några kläder eller gå till sängs. Det tar en stund för dessa produkter för att torka och börja arbeta så vänta så länge som det är möjligt. Dessa produkter fungerar bäst när du lämnar dem på natten.

9. Efterbehandla

Om det finns några områden som inte ser rätt, kan du göra 2 saker att åtgärda dem. Först kan du lägga till lite mer produkt till områden som är ojämna och verkligen blanda det väl. För det andra kan du använda citronsaft att "radera" en stor del av färgen från små delar av kroppen (som dina fötter, händer, handleder, knän och armbågar). 

10. Bibehålla "Brännan"

För att behålla din solbränna, bara försök hålla huden återfuktad. Din solbränna kommer att blekna naturligtvis över 3-7 dagar, beroende på vilken produkt du använder. När det händer, är det dags att återanvända. 

Lycka Till!

 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 3 st omdömen

Magazine

Epigenetik - Går det att påverka hudens Åldrande?

Vi är alla olika, vi ser olika ut, vissa blir rynkiga tidigt andra får pigmenteringar, men kan påverka vårt hudåldrande.

Peelpads | Exfoliering

Peelpads - Exfoliera huden nu!  Vi har alla hört att det är viktigt att exfoliera/peela huden, men varför är det så viktigt och vad händer när man exfolierar huden? Vi reder ut vad som händer och vad man bör tänka på.

Aromaolja

Aromaolja som terapi i din dagliga hudvård, vad är aromaolja och hur fungerar det? Eteriska oljor består av små ”doftfickor” som framställs och förvaras i speciella fack i löv, blommor, kvister, frö och rötter hos så kallade aromatiska växter.

Hur väljer du Rengöring för Ansiktet

Vi vet alla att tvätta ansiktet två gånger om dagen är ett måste för att ha en bra hud, men vad du tvättar ansiktet med är lika minst lika viktigt! Ta reda på allt du behöver veta om att välja rätt ansiktsrengöring.

Brun utan Sol - Bästa Tipsen för att Lyckas

Hur får man en Brun utan sol Bränna som ser Äkta ut? Vi ger dig tipsen hur du ska göra.

Pigmentfläckar

Varför får man pigmentfläckar? Vad är Melasma? Hur behandlar man på bästa sätt? Vi reder ut alla frågetecken om varför du får och hur du behandlar pigmentförändringar i huden.

Mörka Ringar Under Ögonen

  Mörka ringar är ofta ett problem som blir väldigt jobbigt då det ger uttrycket och känslan av att man ser sjuk ut, vad är det som gör att man får dem och hur gör man för att få bort dem? Vi ger dig svaren.

bareMinerals Original & Matte Färgkartor | Hur ska jag tänka när jag väljer Nyans?

Här hittar du bareMinerals färgkartor för Original & Matte Foundation & hur du ska tänka när du väljer färg, Det är viktigt att färgen smälter in i din hudton för att få en så naturlig look som möjligt.

Gör din hud redo för Sommaren

Nu är sommaren här, även om vissa dagar kanske mer påminner om hösten! Men har du förberett huden? SethandSally Magazine ger dig Tipsen hur du förbereder dig bäst.

Visa fler