FRI FRAKT | AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE |  4,9 I BETYG PÅ TRUSTPILOT 

SethandSally Magazine

Epigenetik - Går det att påverka hudens Åldrande?

epigenetik-bromsa-hudens-åldrande-babor

Vi är alla olika, vi ser olika ut, vissa blir rynkiga tidigt andra får pigmenteringar, men kan påverka vårt hudåldrande.?

Hela 98% av oss delar gener. Det är endast 2% av alla människor som inte delar DNA, så alla olikheter kan inte förklaras med gener. Det gamla uttrycket att vi är summan av våra gener är inte längre ristat i sten. Snarare är vissa gener skrivna med bläck och kan inte suddas ut som tex ögonfärg och längd men största delen är skrivna i blyerts och de kan vi ändra. Endast cirka 30% av hur vi åldras är bestämt av gener, övriga 70% kan påverkas. Människan är alltså mycket mer än bara sina gener och de har en av- och på knapp, epigenetik handlar alltså om vilka gener som är aktiva.
Fram till för cirka 20 år trodde vi att vi alla är summan av våra gensekvenser. Att det är DNA-sekvensen som bestämmer vilka vi är rent biologiskt. Kring 1990 skedde en förändring, då den epigenetiska forskningen tog fart. Ett nytt forskningsområde om hur vi kan påverka våra gener och vad som orsakar och ansvarar för åldrandet. Människan har 25 000 gener, vi kan se de som ett bibliotek vi bär med oss men vi väljer själva om vi vill läsa böckerna och hur de är placerade, det är epigenitik.

Vilka av dina gener är påslagna eller i vila?

Epigenetisk forskning visar att gener inte bestämmer allt utan vi kan påverka mycket själva. Våra aktiva val av livsstil, diet och rätt hudvård kan påverka att vi lyckas bibehålla de bra cellegenskaperna aktiverade längre och på så sätt stärka cellerna och åldras långsammare. Vi kan påverka av- och på knappen av våra gener genom vår val. Bra livsval knäpper på hälsosamma gener medan sämre val gör tvärtom. Men vi kan alltid förändra och knäppa av ohälsosamma gener genom att ändra våra val till det bättre. Miljöpåverkan kan vi inte själva ändra på men vi kan påverka hur vi utsätts och skyddar oss mot påverkan av miljön.
Människan har 25 000 gener som antingen kan slås på eller stängas av under livet. Många gener kan också vara mer eller mindre påslagna i olika celler. Dessa tillstånd kan cellen komma ihåg med hjälp av epigenetik; det finns ett epigenetiskt minne som ärvs från cell till cell. Med våra val kan vi alltså påverka vad vi för vidare.

Hudvårdsingrediens med epigenetisk effekt

Det finns en naturlig ingrediens som har en epigenetisk effekt, det är bidrottninggelé. Det är hemligheten till hur man skapar en drottning. Från början har alla bin samma uppsättning gener och är lika men endast en av dem matas med bidrottninggelé och växer upp till en vacker Queen Bee. Det verksamma ämnet som skapar en drottning är ett speciellt protein från bidrottninggelé kallad Royalactin. Larven matas med detta och växer upp till en drottning och får betydligt längre livslängd och större kropp. Maten gör skillnaden, arbetsbina äter pollen och drottning får bidrottninggelé. Samma DNA men olika dieter. Vi har känt till bidrottninggelé sedan länge och det används flitigt i hudvård och som kosttillskott. Men bidrottninggelén tas inte upp av huden som den måste för att ha effekt. Därför har vi använt oss av en peptid av royalactin som är tillgänglig för hudcellerna. En power-peptid som är stabil, effektiv och ger resultat. Den binder till hudens tillväxtfaktor, EGF, och skickar signaler som stimulerar cellförnyelse, skyddar & stärker cellerna mot extern stress, förbättrar proteinåtervinning, vilket motverkar pigmenteringar. Hudens naturliga funktioner förbättras, skyddsbarriären stärks vilket ger en starkare hud.

Skinovage - Inspirerad av Epigenetik

SKINOVAGE-produkterna från Babor, vår vardagslyx-serie, är inspirerad av epigenetisk forskning, att människan är mer än bara sina gener. Serien är baserad på den här specifika kraftpeptiden som förbättrar hudens regeneration och ger en jämnare, slätare hud. Kraftpeptiden aktiverar alla bra funktioner hos hudcellerna och stärker dem. Det ger en föryngrande effekt av huden så den bibehåller sig vital längre. Starka celler ger vackrare hud.

Skinovageprodukter för en Känslig Hud

Skinovageprodukter för en Torr Hud

Skinovageprodukter för en Acnebenägen Hud

Boosta Huden med en Ansiktsmask


Visa alla Skinovageprodukter >>


Vill du veta veta vilka Baborprodukter som passar din hud? 
Gör vårt kostnadsfria hudtest och få en Personlig Baborrekomendation inom 3 Dagar. 
 

Hudtest-Baborrekomendation-epigenetik

SethandSally.com i Samarbete med Babor - Vi är Auktoriserad Återförsäljare av Babors produkter. 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 3 st omdömen

Magazine

Epigenetik - Går det att påverka hudens Åldrande?

Vi är alla olika, vi ser olika ut, vissa blir rynkiga tidigt andra får pigmenteringar, men kan påverka vårt hudåldrande.

Peelpads | Exfoliering

Peelpads - Exfoliera huden nu!  Vi har alla hört att det är viktigt att exfoliera/peela huden, men varför är det så viktigt och vad händer när man exfolierar huden? Vi reder ut vad som händer och vad man bör tänka på.

Aromaolja

Aromaolja som terapi i din dagliga hudvård, vad är aromaolja och hur fungerar det? Eteriska oljor består av små ”doftfickor” som framställs och förvaras i speciella fack i löv, blommor, kvister, frö och rötter hos så kallade aromatiska växter.

Hur väljer du Rengöring för Ansiktet

Vi vet alla att tvätta ansiktet två gånger om dagen är ett måste för att ha en bra hud, men vad du tvättar ansiktet med är lika minst lika viktigt! Ta reda på allt du behöver veta om att välja rätt ansiktsrengöring.

Brun utan Sol - Bästa Tipsen för att Lyckas

Hur får man en Brun utan sol Bränna som ser Äkta ut? Vi ger dig tipsen hur du ska göra.

Pigmentfläckar

Varför får man pigmentfläckar? Vad är Melasma? Hur behandlar man på bästa sätt? Vi reder ut alla frågetecken om varför du får och hur du behandlar pigmentförändringar i huden.

Mörka Ringar Under Ögonen

  Mörka ringar är ofta ett problem som blir väldigt jobbigt då det ger uttrycket och känslan av att man ser sjuk ut, vad är det som gör att man får dem och hur gör man för att få bort dem? Vi ger dig svaren.

bareMinerals Original & Matte Färgkartor | Hur ska jag tänka när jag väljer Nyans?

Här hittar du bareMinerals färgkartor för Original & Matte Foundation & hur du ska tänka när du väljer färg, Det är viktigt att färgen smälter in i din hudton för att få en så naturlig look som möjligt.

Gör din hud redo för Sommaren

Nu är sommaren här, även om vissa dagar kanske mer påminner om hösten! Men har du förberett huden? SethandSally Magazine ger dig Tipsen hur du förbereder dig bäst.

Visa fler