FRI FRAKT | AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE |  4,9 I BETYG PÅ TRUSTPILOT 

SethandSally Magazine

Gör din hud redo för Sommaren

Hud-sommarNu är sommaren här, även om vissa dagar kanske mer påminner om hösten! Men har du förberett huden? SethandSally Magazine ger dig Tipsen hur du förbereder dig bäst.

Checklista

1. Exfoliera - Exfoliera - Exfoliera

Hur Gör Man?

Det verkar vara en enkel sak, men rensa bort död hud är den första, grundläggande och viktigaste steget för att få din hud att glöda. Innan du går in i duschen, borsta din torra hud gärna med peelinghandskar. Undvik att exfoliera huden om du solbränd eller har några öppna sår. Skölj av kroppen och applicera sedan din exfolierande rengöringsmedel i händerna eller handskar och arbeta i cirkelrörelser över hela kroppen från Topp till Tå. När du når bikinilinjen, skrubba inte för hårt eftersom huden är mycket känslig. Använd en borste för att exfoliera ryggen och andra svåråtkomliga ställen. Var försiktig i ansiktet, särskilt runt ögonen och munnen. Använd en peelingprodukt speciellt framtagen för ansiktet, som är skonsammare än produkter avsedda att användas på kroppen.
Glöm inte dina händer. Du vill att de ska se ut och kännas mjuk och smidig också!
Skölj kroppen med ljummet vatten och skölj sedan med den kallaste vatten du kan stå i. Använd sedan en återfuktande bodylotion överallt. Kroppslotioner och ansiktskräm som innehåller alfa- eller beta hydroxy syror är idealiska val eftersom dessa syror fortsätter att avlägsna döda hudceller.
Använd fuktkräm minst en gång om dagen. Peeling torkar på huden, så du måste hålla huden ordentligt återfuktad.

Våra Peelingar för kroppen hittar du här >>

2. Ta bort hår utan att irritera

 Om du väljer att vaxa när du vill ta bort kroppshår så finns det en del saker som man bör tänka på. Först och främst om du måste mot all förmodan vara i solen så håll dig borta från direkt sol och värme under minst 48 timmar efter hårborttagningsprocessen. För att förhindra inåtväxande hårstrån, är det bra att ha löst sittande kläder och använda en produkt efter vaxning som innehåller glykolsyra och salicylsyra, som förhindrar att döda hudceller orsakar besvär. Skrubbar du huden, dock aldrig innan det gått 48 timmar efter vaxningen, minskar du risken för inåtväxta hårstrån. Skrubbar du dig några gånger i veckan medför det att porerna håller sig öppna och gör att håret kan växa ut normalt.  

3. "Gör dig av" med Celluliterna

Först de goda nyheterna: Vissa produkter kan jämna ut oönskade gropar och ojämnheter i celluliter. De dåliga nyheterna: De kommer inte att bli av med celluliter för evigt. Produkter som innehåller koffein och teofyllin torkar tillfälligt fettceller, men det är massage och tillämpningen av kräm som utför arbetet. Det bästa tillvägagångssättet på lång sikt är att motionera regelbundet, tillsammans med riktade massage och arbeta regelbundet med kräm avsedd för just celluliter. En favorit är Babors fantastiska cellulitlotion.

4. Brun Utan Sol 

Sommarhud bör vara att din hud ser mjuk och soldränkt ut, men utan solen. Det är viktigt att vänja sig vid att få din sommarglöd från en flaska och inte från skadliga UVA-strålar. Exfoliera först eftersom att rensa bort död hud är mycket nödvändigt, innan du använder Brun utan sol. Om du hoppar över detta viktiga steg, kommer din hud se fläckig ojämn ut. Tips på favoritprodukter från oss. 

5. Förbered Fötterna för Sandaler

Under hela Vintern så stänger vi in fötterna och det är egentligen inte förrän solen kommer, då man tar på sig sandalerna och märker hur fötterna ser ut. Snabbfix av fötterna brukar vara populärt denna tiden på året. Börja med att ge fötterna ett fotbad i ljummet vatten med lite olja i. Fila förhårdnader och peela lätt på ovansidan. Applicera en rik mjukgörande kräm, täck sedan fötterna i plastfolie och bomullsstrumpor. Lämna över natten om det finns tid. 

6. Ta för vana att ha Solskydd

Allt arbete du har lagt ned på att göra att din hud ska se bra kommer inte att vara värt det om du inte skydda det från solens skadliga strålar, som är starkast under sommaren. Överraskande, kan du skydda dig från insidan också.. Förutom att använda solskydd, kan du äta kokta tomater varje dag om du vet att du kommer att vara i solen. Enligt forskning är kokta tomater rika på lykopen, en antioxidant som hjälper till att bekämpa effekterna av UV-strålar som rodnad, svullnad och blåsor från solbränna. Om du planerar att spendera mycket tid utomhus, kan du dra nytta av att konsumera tomatsås, grillade tomater, eller till och med Bloody Marys. OBS! Detta ersätter inte solkräm!!!

Och ja, du bör använda solskyddskräm hela tiden, sommar som vinter, även när du bär en hatt och solglasögon. Solskyddsmedel är verkligen så viktigt. Kan inte understryka det tillräckligt! 

Här Hittar Du våra Solskyddsprodukter>>

7. Återfukta

Solen torkar ut din hud och tänk på att återfukta huden hela tiden då den lätt mister sin glöd. 

 

 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 3,7 av 5 baserat på 3 st omdömen

Magazine

Epigenetik - Går det att påverka hudens Åldrande?

Vi är alla olika, vi ser olika ut, vissa blir rynkiga tidigt andra får pigmenteringar, men kan påverka vårt hudåldrande.

Peelpads | Exfoliering

Peelpads - Exfoliera huden nu!  Vi har alla hört att det är viktigt att exfoliera/peela huden, men varför är det så viktigt och vad händer när man exfolierar huden? Vi reder ut vad som händer och vad man bör tänka på.

Aromaolja

Aromaolja som terapi i din dagliga hudvård, vad är aromaolja och hur fungerar det? Eteriska oljor består av små ”doftfickor” som framställs och förvaras i speciella fack i löv, blommor, kvister, frö och rötter hos så kallade aromatiska växter.

Hur väljer du Rengöring för Ansiktet

Vi vet alla att tvätta ansiktet två gånger om dagen är ett måste för att ha en bra hud, men vad du tvättar ansiktet med är lika minst lika viktigt! Ta reda på allt du behöver veta om att välja rätt ansiktsrengöring.

Brun utan Sol - Bästa Tipsen för att Lyckas

Hur får man en Brun utan sol Bränna som ser Äkta ut? Vi ger dig tipsen hur du ska göra.

Pigmentfläckar

Varför får man pigmentfläckar? Vad är Melasma? Hur behandlar man på bästa sätt? Vi reder ut alla frågetecken om varför du får och hur du behandlar pigmentförändringar i huden.

Mörka Ringar Under Ögonen

  Mörka ringar är ofta ett problem som blir väldigt jobbigt då det ger uttrycket och känslan av att man ser sjuk ut, vad är det som gör att man får dem och hur gör man för att få bort dem? Vi ger dig svaren.

bareMinerals Original & Matte Färgkartor | Hur ska jag tänka när jag väljer Nyans?

Här hittar du bareMinerals färgkartor för Original & Matte Foundation & hur du ska tänka när du väljer färg, Det är viktigt att färgen smälter in i din hudton för att få en så naturlig look som möjligt.

Gör din hud redo för Sommaren

Nu är sommaren här, även om vissa dagar kanske mer påminner om hösten! Men har du förberett huden? SethandSally Magazine ger dig Tipsen hur du förbereder dig bäst.

Visa fler