Trustpilot

FRI FRAKT | AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE | INFORMATION OM COVID-19

SethandSally Magazine

Hur väljer du Rengöring för Ansiktet

ansiktsrengöring

Vi vet alla att tvätta ansiktet två gånger om dagen är ett måste för att ha en bra hud, men vad du tvättar ansiktet med är lika viktigt! Ta reda på allt du behöver veta om att välja rätt ansiktsrengöring.  Hur väljer man egentligen ansiktsrengöring?

Varför behöver du en rengöring?: Ansiktsrengöring används för att tvätta bort smuts, skräp, smink, och oljor som bygger upp hela dagen och natten. Rengöring av huden bidrar inte bara till att tvätta bort smuts och fett utan också hjälper till att rensa porerna och hålla din hy hälsosam och glödande.

Några generella regler är:
√ Torr hy: Välj rengöringsmjölk, krämbaserad rengöring eller rengöringsoljor
√ Känslig hy: Välj milda produkter utan doft- och färgämnen, gärna med ett ph-värde så nära hudens som möjligt.
√ Fet hy: Välj produkter som reglerar talgproduktionen. Gärna gelbaserade krämer som har exfolierande ingredienser.

För fet hud:
För fet hy, de bästa typerna av rengöringar är oljefria alternativ som brukar komma i gelform. Var noga med att leta efter aknefientliga ingredienser som salicylsyra eller bensoylperoxid om du är orolig för finnar.

För Kombination Hud:
Denna hudtyp kan använda ganska många olika rengöringar, men rekommendation är att hålla  sig till en som fokuserar på vad din stora hudvård oro är.

För torr hud:
Rengöring torr hud kan vara svårt, eftersom vissa rengöringsmedel kan förvärra torrhet. För torrare hudtyper, leta efter mjölk eller olja rengöring som hjälper dig att tvätta bort brister utan att ta bort huden av eteriska oljor.

För en känslig Hud:
Börja med rena händer: Du vill inte införa mer smuts och bakterier i ansiktet, eller ångra det arbete du är på väg att sätta in rengöring.

Använd ljummet vatten: Vattentemperaturen är viktigt, men inte av den anledningen du tror. Porer inte öppna eller stänga som svar på varmt eller kallt vatten. Snarare varmvatten vidgar blodkärlen, vilket kan irritera eller torka ut huden, och kallt vatten är mindre effektiv på att lossa smuts. Vad sägs om att tvätta ansiktet i duschen? Gör det inte om dina duschar är snabba och ljumma

Massera huden i cirkulära rörelser: Efter sköljning ansiktet, applicera din favorit rengöring till hands och massage i små, cirkulära rörelser. Ägna särskild uppmärksamhet åt din T-zonen, där det tenderar att vara mer olja, och områden där du svettas, som längs käklinjen och hårfästet.

Ta din tid: När du arbetar med rengöring i ansiktet och det skummar upp, är det frestande att minska denna process kort, men Phan rekommenderar löddrande mellan 30 sekunder och upp till en minut.

Använd fingrarna: När du tvättar ansiktet, gör det enkelt.  Svamp, skura kuddar, eller andra grova tyger kommer förmodligen irritera huden.

Klappa ansiktet torrt: Var försiktig. Använd en ren, mjuk handduk att klappa ansiktet torrt, och inte fokusera på att få varje droppe av fukt bort.

Lider du av Rosaceabesvär bör du läsa detta >>

Hur ofta bör du tvätta ansiktet?

De flesta experter håller med om att  två gånger om dagen och då i regel en gång på morgonen och en gång på kvällen. Naturligtvis är denna rekommendation inte för alla, och alltför ofta kommer att torka ut ansiktet. För andra, alltför sällan lämnar sitt ansikte fet och smutsiga. Hur ofta du tvättar ansiktet beror på din hudtyp också. De med fet och acne-benägen hud i allmänhet bör tvätta två gånger om dagen.

Aknerengöring

Om du har akne, kan välja rätt rengöring för att hjälpa till att befria din hud av de bakterier täpper till hårsäckar och leder till finnar. En grundlig rengöring avlägsnar också döda celler på ytan av huden, vilket gör det lättare för din aknecreme att tränga ner i huden-

Att hjälpa till att kontrollera acne, leta efter en rengöring som är stark nog för att ta bort smuts och hålla huden ren. Undvik hårda tvålar som kan beröva huden dess naturliga oljor. Hårda rengöringsmedel och skrubb kommer bara lämna dig med röd och irriterad hud som kan främja skov av befintliga akne.

Du kan be din hudläkare att rekommendera ett recept eller rengöring som fungerar på acne-benägen hud, men också ägna stor uppmärksamhet åt din dagliga akne hudvårdsrutin.

Vissa märken av ansiktet tvål har en mycket alkaliskt pH, vilket kan vara irriterande och torka på huden. När du handlar rengöring som fungerar bra på acne-benägen hud, här är vad man ska leta efter:

Välj en mild, icke repande, och alkoholfri rengöring.

 

Du Hittar Alla våra Rengöringar Här >>

 

SethandSally.com
Auktoriserad Återförsäljare - Akademikliniken, Babor, bareMinerals, Cicamed, Dermaceutic, Dermalogica, Dr. Dennis Gross, Elizabeth Arden PRO, Eneomey, Exuviance, Medik8, Murad, Neostrata, Rodial

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 4,1 av 5 baserat på 8 st omdömen

Magazine

Epigenetik - Går det att påverka hudens Åldrande?

Vi är alla olika, vi ser olika ut, vissa blir rynkiga tidigt andra får pigmenteringar, men kan påverka vårt hudåldrande.

Peelpads | Exfoliering

PeelPads - Exfoliera Huden Nu!  Vi har alla hört att det är viktigt att exfoliera/peela huden, men varför är det så viktigt och vad händer när man exfolierar huden? Vi reder ut vad som händer och vad man bör tänka på.

Aromaolja

Aromaolja som terapi i din dagliga hudvård, vad är aromaolja och hur fungerar det? Eteriska oljor består av små ”doftfickor” som framställs och förvaras i speciella fack i löv, blommor, kvister, frö och rötter hos så kallade aromatiska växter.

Hur väljer du Rengöring för Ansiktet

Vi vet alla att tvätta ansiktet två gånger om dagen är ett måste för att ha en bra hud, men vad du tvättar ansiktet med är lika viktigt! Ta reda på allt du behöver veta om att välja rätt ansiktsrengöring.

Brun utan Sol - Bästa Tipsen för att Lyckas

Hur får man en Brun utan sol Bränna som ser Äkta ut? Vi ger dig tipsen hur du ska göra.

Pigmentfläckar

Varför får man pigmentfläckar? Vad är Melasma? Hur behandlar man på bästa sätt? Vi reder ut alla frågetecken om varför du får och hur du behandlar pigmentförändringar i huden.

Mörka Ringar Under Ögonen

  Mörka ringar är ofta ett problem som blir väldigt jobbigt då det ger uttrycket och känslan av att man ser sjuk ut, vad är det som gör att man får dem och hur gör man för att få bort dem? Vi ger dig svaren.

bareMinerals Original & Matte Färgkartor | Hur ska jag tänka när jag väljer Nyans?

Här hittar du bareMinerals färgkartor för Original & Matte Foundation & hur du ska tänka när du väljer färg, Det är viktigt att färgen smälter in i din hudton för att få en så naturlig look som möjligt.

Gör din hud redo för Sommaren

Nu är sommaren här, även om vissa dagar kanske mer påminner om hösten! Men har du förberett huden? SethandSally Magazine ger dig Tipsen hur du förbereder dig bäst.

Visa fler