FRI FRAKT | AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE |  4,9 I BETYG PÅ TRUSTPILOT 

SethandSally Magazine

Hur väljer du Rengöring för Ansiktet

ansiktsrengöring

Vi vet alla att tvätta ansiktet två gånger om dagen är ett måste för att ha en bra hud, men vad du tvättar ansiktet med är lika minst lika viktigt! Ta reda på allt du behöver veta om att välja rätt ansiktsrengöring.
För hur väljer man egentligen ansiktsrengöring?

Varför behöver du en rengöring?
Ansiktsrengöring används för att tvätta bort smuts, skräp, smink, och oljor som byggs upp under dagen och natten. Rengöring av huden bidrar inte bara till att tvätta bort smuts och fett utan också hjälper till att rensa porerna och hålla din hy hälsosam och klar.

Några generella regler är:
√ Torr hy: Välj rengöringsmjölk, krämbaserad rengöring eller rengöringsoljor
√ Känslig hy: Välj milda produkter utan doft- och färgämnen, gärna med ett ph-värde så nära hudens som möjligt.
√ Fet hy: Välj produkter som reglerar talgproduktionen. Gärna gelbaserade krämer som har exfolierande ingredienser.

För fet hud:
För fet hy, de bästa typerna av rengöringar är oljefria alternativ som brukar komma i gelform. Var noga med att leta efter aknefientliga ingredienser som salicylsyra eller bensoylperoxid om du är orolig för finnar.

För blandhud:
Denna hudtyp kan använda ganska många olika rengöringar, men rekommendation är att hålla  sig till en som fokuserar på vad du vill fokusera på med din hud. 

För torr hud:
Rengöring för torr hud kan vara svårt, eftersom vissa rengöringsmedel kan förvärra torrhet. Leta gärna efter mjölk eller oljerengöring som hjälper dig att tvätta bort makeup och smuts. 

För en känslig Hud:

Vid extremt känslig hud kan ett micellärt vatten vara att föredra på morgonen. Detta för att i vissa fall kan vatten irritera din känsliga hud. Det finns även rengöringar som är avsedda för känsliga hudtyper, som innehåller lugnande och fuktgivande ingredienser. Ett tips kan vara att använda micellärt vatten morgontid, för att sedan använda din andra rengöring på kvällen för djuprengöring.

 För en aknehud:

Vid akne är rätt rengöring viktigt för att hjälpa din hud reglera talgbalansen och minska de döda hudceller som kan täppa till hårsäckar och leda till finnar. En rengöring som djuprengör och innehåller salicylsyra är optimalt, för att tilllåta att eftergivande hudvård går ner ordentligt i huden.

Undvik hårda tvålar som kan beröva huden dess naturliga oljor. Hårda rengöringsmedel och skrubb kommer bara lämna dig med röd och irriterad hud som till och med kan främja skov av befintlig akne. Tänk på att din hud fortfarande behöver fukt, och att försöka torka ut huden är fel väg att gå. En för uttorkande rengöring bidrar endast till att din hud överproducerar talg - vilket bidrar till mer tilltäppta porer och i värsta fall finnar. 

Välj en rengöring som är mild och inte innehåller uttorkande alkoholer

Vid väldigt uttalad akne, är det bra att rådfråga en läkare om vidare vård. Hudvård kan göra mycket för en aknehud, men ibland kan receptbelagda läkemedel vara sista utvägen.

Så hur rengör man bäst?

Börja alltid med rena händer: Du vill inte föra in mer smuts och bakterier i ansiktet.

Använd ljummet vatten: Vattentemperaturen är viktigt, men inte av den anledningen du tror. För varmt vatten kan irritera en känslig hud och torka ut huden. Kallt vatten gör tvätten mindre effektiv då smutsen har svårare att släppa vid kyligare vatten.

En del rengöringar bör appliceras på torrt ansikte, medan andra fungerar bäst på ett redan fuktat ansikte. Detta står på din aktuella produkt hemma. Applicera en ärtas storlek (gel,mjölk) alt ett halvt pump (mousse/skum) i handen för att därefter applicera i ditt ansikte. Massera huden i cirkulära rörelser och var extra noggrann runt hårfäste, käklinje och näsvingar. Har du ökad talgproduktion, kan du massera extra på dessa områden. Glöm inte att även rengöra hals och dekolletage.

Använder du makeup är det bra att använda en oljelöslig rengöring som första steg. Den smälter sminket och hjälper också till viss del att lösa upp talg, eftersom fett löser fett. 

Låt rengöringen ta tid! Blaska inte av ansiktet fort för att komma vidare, utan var noggrann här. Se detta som en viktig del för att din övriga hudvård ska komma ner i ordentligt huden där den gör skillnad. 

Skölj ansiktet och avlägsna överflödig produkt och vatten med en mjuk handduk eller mjuka tvättlappar. Undvik Grova tyger och handdukar som endast skapar irritation på huden. Klappa huden så gott som torr, för att sedan fortsätta med din hudvårdsrutin.

Hur ofta bör du rengöra ditt ansikte?

Jag skulle rekommendera att rengöra ansiktet 2 gånger om dagen, men som allra minst 1 gång om dagen. Vår hud drar åt sig avgaser och partiklar från vår omgiving. Så Om du endast vill rengöra en gång om dagen, gör det på kvällen. 

Du Hittar Alla våra Rengöringar Här >>

 

 

 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 4,2 av 5 baserat på 9 st omdömen

Magazine

Epigenetik - Går det att påverka hudens Åldrande?

Vi är alla olika, vi ser olika ut, vissa blir rynkiga tidigt andra får pigmenteringar, men kan påverka vårt hudåldrande.

Peelpads | Exfoliering

Peelpads - Exfoliera huden nu!  Vi har alla hört att det är viktigt att exfoliera/peela huden, men varför är det så viktigt och vad händer när man exfolierar huden? Vi reder ut vad som händer och vad man bör tänka på.

Aromaolja

Aromaolja som terapi i din dagliga hudvård, vad är aromaolja och hur fungerar det? Eteriska oljor består av små ”doftfickor” som framställs och förvaras i speciella fack i löv, blommor, kvister, frö och rötter hos så kallade aromatiska växter.

Hur väljer du Rengöring för Ansiktet

Vi vet alla att tvätta ansiktet två gånger om dagen är ett måste för att ha en bra hud, men vad du tvättar ansiktet med är lika minst lika viktigt! Ta reda på allt du behöver veta om att välja rätt ansiktsrengöring.

Brun utan Sol - Bästa Tipsen för att Lyckas

Hur får man en Brun utan sol Bränna som ser Äkta ut? Vi ger dig tipsen hur du ska göra.

Pigmentfläckar

Varför får man pigmentfläckar? Vad är Melasma? Hur behandlar man på bästa sätt? Vi reder ut alla frågetecken om varför du får och hur du behandlar pigmentförändringar i huden.

Mörka Ringar Under Ögonen

  Mörka ringar är ofta ett problem som blir väldigt jobbigt då det ger uttrycket och känslan av att man ser sjuk ut, vad är det som gör att man får dem och hur gör man för att få bort dem? Vi ger dig svaren.

bareMinerals Original & Matte Färgkartor | Hur ska jag tänka när jag väljer Nyans?

Här hittar du bareMinerals färgkartor för Original & Matte Foundation & hur du ska tänka när du väljer färg, Det är viktigt att färgen smälter in i din hudton för att få en så naturlig look som möjligt.

Gör din hud redo för Sommaren

Nu är sommaren här, även om vissa dagar kanske mer påminner om hösten! Men har du förberett huden? SethandSally Magazine ger dig Tipsen hur du förbereder dig bäst.

Visa fler