• fri frakt
 • |
 • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
 • |
 • Auktoriserad återförsäljare
 • |
 • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Koreansk Hudvård

Snigelslem och Sheetmasks

Allt du behöver veta om K-Beauty

K-Beauty: Koreansk Hudvård

Skönhetstrenden som är här för att stanna!

K-Beauty, eller koreansk hudvård är mer än  "bara" en 10-stegs hudvårdsrutin. Omtanken om sitt utseendet och framförallt sin hud, har sitt ursprung i historia, kultur och livsstil. I detta inlägg kommer du få lära dig mer om denna fantastiska skönhetsfilosofi.

Vi tittar närme på fenomenet K-beauty och lär oss mer om historian bakom det, filosofin, spännande ingredienser och produkter!


Historian bakom Korean Beauty

Långt, långt bak i historien var makeup en daglig rutin för stammar och kulturer världen över. Både för att med symbolik skydda sig mot olika hot eller visa sin tillhörighet men även i skönhetssyfte.

Traditionellt har utseende alltid varit viktigt i Korea. Man trodde nämligen att utsidan representerade vilken sorts person man va även på insidan. Därför har koreanska män och kvinnor skapat en unik kultur i att alltid vilja visa sig från sin bästa sida, då är det inte helt överraskande att man lägger ner en del pengar och tid på ditt ansikte!

Det är inte jättemånga år sedan som även vi i västvärlden föll pladask för K-beauty. Det allra första som gjorde att vi fick upp ögonen för den var genom BB-creamen! Från början var detta en tysk produkt men flertalet varumärken i Korea såg potentialen i produkten och arbetade för att förbättra formulan och snart såldes flertalet olika BB-creams nationellt. 

2011 tog sig produkten utanför landets gränser och var den första stora vågen av K-beauty för västvärlden. Efterföljande år började internationella webbshopar att ta in mer och mer K-beauty och marknaden växte sig större världen över.

Både K-pop (music) och K-drama (tvserier) har växt sig starka under de senaste åren och tack vare sociala mediers oerhörda kraft och makt är man idag nyfiken på vilka produkter eller klädmärken som artisterna använder. Detta bidrar givetvis också till hypen och spridningen av K-beauty som slagit oss med häpnad. 

En annan anledning till att K-beauty har kommit att bli så populärt är att de skapat innovativa produkter som inte finns på andra marknader. Några exempel är bland annat sheetmasks, hydrogel patches (ögon- och läppmasker), BB-cushions (bb-creams i en liten dosa med svamp). Och sist men inte minst: den Koreanska Beautyn är alltid av hög kvalitet men till en billigare prislapp.

K-beauty - en livsstil

Den koreanska hudvårdsrutinen är inte bara en 10-stegsrutin. Det är en livsstil, det är konst. Fokuset i filosofin ligger på att undvika förändringar i huden snarare än att låta de dyka upp för att sedan försöka dölja dem med makeup. Därför arbetar man ofta förebyggande för att minska risken för pigmetnfläckar, ålderstecken och irritation senare i livet.

Kultur och traditioner i Korea avspeglas på hudvården. Man behandlar huden med samma respekt som man gör med allt ifrån tex offentliga platser till familje- och vänrelationer.

Startskottet för Korean beauty - Ett puder

Den allra första massproducerade produkten i Korea var faktiskt inte som man kan tro, en ansiktmask eller kräm. Utan det var faktiskt en makeup-produkt, nämligen ett puder kallat: Bakbagun. Detta var ett transparent puder som skapades 1915 och var en storsäljare i många, många år. Detta puder finns som tur är inte kvar på marknaden utan blev återdraget på grund av höga halter av bly och ersattes snabbt av uppdaterade versioner med mycket bättre innehåll. 


Varför Koreansk Hudvård

Fördelarna med Koreansk hudvård är många. Koreanska skönhetsmärken använder ofta naturliga råvaror som tillsammans med ny teknologi, ger effektiva produtker som fortfarande är skonsamma mot huden. Koreansk hudvård passar verkligen alla. K-Beauty kan jobba anti-age, för känslig hud, mot akne och pigmentfläckar. Tack vara "layering-tekniken" som man arbetar med inom Koreansk hudvård, får man fukt till flera lager i huden och kan arbeta skonsamt och effektivt med aktiva ingredienser.

 


Lära sig att respektera, ta hand om och älska sin hud är hjärtat i K-beauty


Den koreanska rutinen

Det allra viktigaste steget i korean beauty-rutinen är 2 stegsrengöringen, först ut en oljebaserad rengöring följt av en vattenbaserad. Man lägger gärna ner extra tid på sin rengöring för att ordentligt öka blodcirkulationen.

Som du kanske är bekant med finns det en 10-stegs rutin inom Koreansk hudvård och det är inte ovanligt att denna efterföljs av både män och kvinnor, morgon och kväll. Att understryka är dock att det inte alltid är hela 10 steg utan i dessa 10 steg är även produkter inräknade som inte används varje dag så som exfolieringar, eye-patches och sheetmasks.

Den koreanska Morgonrutinen:

Steg 1: Dubbelrengöring

Cleansing oil - Tar bort alla produktrester från kvällsrutinen

Water-based cleanser - Tar bort orenheter och gör huden redo för efterkommande produkter

Steg 2: Exfoliering

Mekanisk exfoliering - Används så ofta huden tillåter, här lämnar man de kemiska exfolieringarna till kvällsrutinen

Steg 3: Toner

För att återställa hudens pHvärde

Steg 4: Essence

Hjälper huden att ta upp efterkommande produkter lättare

Steg 5: Serum

För återfuktning

Steg 6: Ögonkräm/Eyepatches

För att ta bort svullnad under ögonen

Steg 7: Lotion och Kräm

Båda appliceras om du har torr till normal hud! Har du en fetare hud appliceras endas en utefter behov. 

Steg 8: Solskydd!

Kvällsrutinen, såhär ser den ut:

Steg 1: Dubbelrengöring

Vare sig du har använt makeup under dagen eller inte

Steg 2: Exfoliering

Allra helst en kemisk

Steg 3: Rengörande mask

Allra helst en lerbaserad peeloff mask 

Steg 4: Toner

Steg 5: Sheetmask

Steg 6: Essence

Huden kommer att vara återfuktade efter masken så essencen klappas in

Steg 7: Serum

Till skillnad från dagsrutinen när ett fuktserum applicerades så används nu istället ett serum med aktivare ingredienser, anpassat efter behov

Steg 8: Ögonkräm/Eyepatches

Steg 9: Kräm

Steg 10: Sleeping pack

Tillför huden en extra fuktboost

 


Vi kikar lite närmre på några av de populäraste ingredienserna i Koreansk hudvård

 • Bambu - Har varit en betydelsefull ingrediens i oriental medicin sedan århundraden tillbaka. Detta på grund av dess antiinflammatoriska och återfuktande egenskaper. Bambu är dessutom är super antioxidant så det är ingen överraskning av K-beauty världen har anammat denna ingrediens.
 • Snigelsekret - The holy grail inom K-beauty! Arbetare på snigelfarmar upptäckte att deras händer, i samband med hantering, blev väldigt mjuka och även att småsår läkte snabbt. Det blev början på historien om en av de mest populära ingredienserna i K-beauty
 • Propolis - Mjukgör huden och är antiinflammatorisk. Propolis innehåller bland annat resin, vilket är ett ämne som bin samlar från växter och använder sig för att täta och lacka bikupan med
 • Bigift - En ingrediens med jättefina antiinflammatoriska egenskaper och är en riktigt kollagenboostare. Kollagen är det vi har naturligt i vår hud men som vi förlorar med åren vilket leder till att huden blir mindre fast och förlorar sin elastisitet. Naturens botox!
 • Natto gum - Detta är en fermenterad ingrediens som är gjord av soya, på vår hud är det en utmärkt antioxidant och glowgivare
 • Syn-ake - En syntetisk form av ormgift som har jättefina antiageing egenskaper. Den förbättrar elasticiteten och agerar uppstramande

 


Hudvård för män

Enligt marknadsundersökningar så har man fått fram att Koreanska män är flitigare med att använda hudvård än män är generellt i resten av världen. När det kommer till hudvård för män så fungerar koransk hudvård lika bra för män som för kvinnor.  

Dessa siffror är från år 2020 och då förväntades att Koreanska mäns konsumtion av hudvård skulle komma att öka med 50% under de närmsta fem åren. Så roligt!


Och allra sist.. Några snabba K-Beautyfakta!

 • Sädesslagen ris och hirs användes förr i tiden som makeup, men först efter att de var mixade med vatten eller olja så att de kunde applieras på huden
 • Juice från bland annat pumpastjälkar användes för att framställa lättare krämer och lotions
 • Bönor användes som rengöring efter att de mixats med vatten. Bönor innehålller ämnet: saponin som har rengörande egenskaper

Koreansk Hudvård Bäst i test

Klairs Supple Preparation Facial Toner

Supple Preparation Facial Toner är ett ansiktsvatten som Balanserar hudens pH-nivå och förbättrar effektiviteten i din hudvårdsrutin och hjälper dig att uppnå din bästa hud. Supple Preparation Facial Toner förbättrar effektiviteten hos serum och krämer då huden blir ordentligt återfuktad och redo för efterföljande produkter. Produkten kan användas både i bomullsrondell som en del av rengöringen eller klappas in för att kapsla in fukt i huden. Supple Preparation Facial Toner passar alla hudtyper och innehåller ingredienser som lugnar och återfuktar på djupet. 

Klairs Rich Moist Soothing Cream

Rich Moist Soothing Cream är en 24-timmarscreme som ger omedelbar och långsiktig fukt till en törstig hud. Denna kräm fungerar djupt i huden för att ge efterfrågad lugnande effekt och även näring, vilket förbättrar hudens barriär. Cremen innehåller jäst-härledd betaglukan som stöder den hudens naturliga fuktbarriär vilket fungerar som hudens försvarssystem. Rich Moist Soothing Cream hjälper till att reparera torr, irriterad och känslig hud genom att stödja och reparera ditt skyddande skikt från insidan och utifrån. Huden blir mer mjuk, följsam och lugnad.  Denna creme passar perfekt för en känslig, och torr hud i behov av fukt och näring. 

Make P.rem Safe Me Reilef Moisture Cleansing Oil

Oljerengöring som löser upp smuts, smink och talg utan att rubba hudens barriär. Oljan i rengöringen bidrar till att effektivt lösa upp talg i porer som annars kan täppa till och orsaka utbrott. Tack vare den fettlösliga basen i rengöringen är detta perfekt för att lösa upp make-up och kan användas av alla som en pre-cleanse. Safe Me. Relief Moisture Cleansing Oil  passar för alla hudtyper och hudtillstånd, även för en känslig och reaktiv hud. Kom ihåg att detta är en pre-cleanse och ska tvättas av med en vattenbaserad rengöring!

Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

Är en essance som aktivt motverkar fuktförlust och förbättrar hudens elasticitet. Den innehåller snigelsekret som har en lugnande och reparerande effekt på huden. Hela 96,3% av produkten består av snigelsekret, vilket bidrar till en kraftfullt återfuktande och mjukgörande verkan.

Kan användas som en hybrid mellan ansiktsvatten och serum, dvs klappas in i huden efter rengöring för att boosta upp huden med fukt. Verkar mycket fuktgivande trots den lätta och fina konsistensen som ger långvarig återfuktning utan att kännas tung eller klibbig på huden. 

 

Koreansk Hudvård mot Akne

BHA Blackhead Power Liquid

BHA Blackhead Power Liquid är en exfolierande peeling i vätskeform som hjälper huden att uppnå en klar hud utan tilltäppta porer och blemmor. Tack vare syran BHA som tränger ner i porerna och löser upp fett/talg så blir huden rengjord på djupet.

Döda hudceller exfolieras varsamt bort och efterlämnar en hud med naturlig glöd och lyster. BHA Blackhead Power Liquid är tillverkad av naturliga ingredienser och innehåller barkvatten som bidrar till att lösa upp talget. Hjälper till att minska och förhindra uppkomsten av akne och blemmor.

Kan användas av alla hudtyper som besväras av tilltäppta porer, men är optimal för en blandad eller fet hud.

- Helt vegansk

- Motverkar finnar

- Mild exfoliering som passar alla

Lightweight Soothing Moisturizer

Lightweight Soothing Moisturizer är en lätt och lugnande fuktkräm som är speciellt framtagen för att lugna en aknebenägen hud. Krämen innehåller Centella som inte bara behandlar akne utan också läker de skador som redan har gjorts på huden.

Förbättrar hudens ursprungliga och hälsosamma tillstånd genom att reglera talgproduktionen och balansera hudens pH. Krämen är optimal för en fet eller blandad hud som får tilltäpptheter eller besväras av akne. 

Lightweight Soothing Moisturizer är helt fri från olja och ger en mer återfuktad, lätt och fin finish som inte känns klibbig. Har en lugnande effekt på känslig hud och kyler även ner huden och kan även på så sätt lindra rodnad och hetta.

- Kylande effekt - perfekt sommarprodukt

- Sjunker med enkelhet ner i huden

- Dämpar känslighet


 

FAQ- Koreansk Hudvård

Finns det koreansk hudvård som jobbar Anti-Age?

Ja, det finns det! Det finns produkter med till exempel Vitamin C och olika retinolvarianter, som denna. 

Vad är en essence?

En essence är som en blandning mellan en toner, det vill säga ett ansiktsvatten, och ett serum. Du kan läsa mer om det här!

Kan man använda koreansk hudvård om man har känslig hud?

Ja, koreansk hudvård kan vara väldiugt bra om du har känslig hud! Tänk då på att det kan vara bra att tänka lite "less is more" när huden är känslig, så en tio-stegsrutin kanske inte är nödvändigt.

Vilken ordning ska man göra den koreanska hudvårdsrutinen?

Efter din dubbelrengöring, jobbar du med texturer. Klicka här! för att se ordningen!

När kan jag börja med Koreansk hudvård?

Har du inga hudproblem behöver du ingen hudvård under tonåren, förutom solskydd.


INTRESSERAD AV KOREANSK HUDVÅRD? 

 

LÅT VÅRA HUDTERAPEUTER HJÄLPA DIG ATT TA FRAM PRODUKTER UTIFRÅN DIN HUDS BEHOV!

Kostnadsfritt Hudtest

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest för dig som vill få en Hudvårdsrutin

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

 

Koreansk Hudvård
Koreansk Hudvård

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 2 st omdömen

Aktiva Ingredienser på Sommaren?

Ingredienssskolan

Retinol & syror på sommaren

Läs mer

Förebygg och Behandla Solskador

Hudvårdsskolan

Behandla dina solskador med dessa knep

Läs mer

Solskydd För Melaninrik Hud

Guide

Solskyddstips för mörk hud

Läs mer

Ansiktsrengöring för Nybörjare

Hudvård för Nybörjare

Allt du behöver veta

Läs mer

Fitzpatrick-Skalan

Vilken hudtyp är du?

Verktyg för hudterapeuter

Läs mer

Avancerad hudvård för kroppen

Hudvårdsrutin

Ta hand om hela huden

Läs mer

Hur får man Glow?

Tips och Tricks

Ge nytt liv till glåmig hud

Läs mer

Hudtillstånd och Hudtyp

Vad är skillnaden?

Hudvårdssskolan

Läs mer

Vitamin C i Hudvård

Alla olika varianter

Ingrediensskolan

Läs mer

Hudterapeuternas favoriter under 500:-

Budgetfavoriter

Professionell Hudvård

Läs mer

Vad betyder märkningen på hudvårdsprodukter?

Vårstäda Badrumsskåpet

Guide: Symboler

Läs mer

Essence och Lotion

Inte ett ansiktsvatten och inte ett serum?

Hudvårdsrutinen

Läs mer

Naturlig & Ekologisk Hudvård

Är naturlig hudvård bättre?

Hudvårdsskolan

Läs mer

Barn och Hudvård

En riskfylld trend

Föräldraguiden

Läs mer

Förstorade Porer

Tips och Råd

Kan man ta bort sina porer?

Läs mer

Hudvård för Tonåringar

Finnar och fet hud hos unga

Viktigt att tänka på för ung hud

Läs mer

Därför behöver du en klimatkräm

Vinterjacka för huden

Skydda huden

Läs mer

Minska linjer och rynkor med retinol

Retinolskolan

Well-age

Läs mer

Retinol- FAQ

Frågor och svar

Lär dig allt om retinol

Läs mer

Retinol- vad är skillnaden?

Vad är bäst?

Retinoidguiden

Läs mer

Melasma

Motverka och korrigera

Sol, Hormoner och Genetik

Läs mer

Solskyddsguiden

Skydda Huden

Så väljer du rätt solskydd

Läs mer

Koreansk Hudvård

Snigelslem och Sheetmasks

Allt du behöver veta om K-Beauty

Läs mer

Soleksem

Kliande utslag och vattenfyllda blåsor efter en dag i solen?

Lindra symptomen med våra svalkande tips

Läs mer

Lätt sommarmakeup med glow

Prepp, boost, glow

Tips och trix inför sommarens alla festligheter

Läs mer

Probiotika

Boosta hudens egna Mikrobiom

Goda bakterier för hudhälsan

Läs mer

LED-LJUS

Ta din rutin till nästa nivå

Allt du behöver veta

Läs mer

Mikroström

PRO AT HOME

Lägg till NuFACE i din hudvårdsrutin

Läs mer

Blått Ljus

Hur påverkar det huden?

Hur kan du skydda huden mot det?

Läs mer

Solskyddsfaktor

SPF

Solens påverkan på huden

Läs mer

Pigmentfläckar

Varför kommer dessa och hur motverkar jag dem?

Få dem att försvinna

Läs mer

Fria Radikaler

Vad är det och hur motverkar vi dess effekt?

Läs mer

Kemiskt eller Fysikaliskt solskydd

Vad är skillnaden mellan kemiskt och fysikaliskt solskydd?

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';