• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 3600 Recensioner ★★★★★ Trustpilot
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Cart Cart Varukorg
Menu
Seth&Sally
Stäng

Snigelslem

En spännande multiingrediens

För skonsam men effektfull påverkan på ditt hudtillstånd

SNIGELSLEM

En spännande och effektfull ingrediens, ursprungligen från den koreanska hudvårdsvärlden

Efter att man sett mycket positiva effekter ur flertalet avseenden på huden har denna spännande ingrediens tagit hela K-beauty värden (Koreansk beauty) med storm. Detta är helt förståeligt och har nu även börjat nå oss i västvärlden, vilket vi är mycket glada över. Vi talar givetvis om ingrediensen: snigelslem

Visst, det låter kanske inte så trevligt att smörja in sig med snigelslem i ansiktet men efter att du läst igenom det här inlägget och lärt dig mer om denna multiarbetande ingrediens så tror vi att du kommer att ha en helt annan inställning och inte alls ha något emot det där härliga snigelslemmet!

 


 

COSRX och snigelslem

Som du säkert inte missat så har vi ett nytt märke i vårt sortiment. Nämlingen COSRX! Detta varumärke har verkligen tagit vara på de fantastiska egenskaperna som snigelslemmet erbjuder och har flertalet produkter fullproppade med detta. 

Läs mer om COSRX i det här blogginlägget.

Snigelslem eller snigelsekret, även kallat Mucin

Den egentliga och kanske lite trevligare benämningen för snigelslem är Mucin. Mucin är ett sekret som produceras av en viss typ av sniglar, när de trivs och mår bra. För att lyckas framställa snigelsekretet behöver alltså sniglarna hanteras mycket varsamt och man måste se till att de känner sig trygga och mår bra under processen. 

Vårt nya varumärke COSRX använder sig av en art som heter Achtina Fulica, även kallade jätteafrikansk-snigel. Denna art kan bli upp emot 4 tum i diameter och har skal.

Framtagning av snigelsekret

Jätteafrikansk-snigeln är som allra mest aktiv under natten och det är även då som sekretet produceras. För att inte påverka sniglarna så är det också just under natten som sekretet samlas in. Detta gör man genom att placera sniglarna över ett nät i ett tyst och mörkt rum och sniglarna låts sedan fritt att slingra sig i lugn och ro över nätet. Under nätet finns behållare som samlar upp sekretet som skapats under de 30 minuter som sniglarna färdas över nätet. Eftersom man vill se till djurens allra bästa och inte vill utsätta dem för någon som helst stress så får sniglarna sedan återvända, efter den begränsade tiden, till sina trygga bon för att vila och äta. 

Snigelslemmets positiva effekter på vår hud

Som vi nämnde tidigare så är det verkligen inte konstigt att denna ingrediens har blivit så populär som den blivit. Snigelsekretet eller Mucinet har en mängd positiva egenskaper och kan göra mycket gott för vår hud, bland annat så har den fina, läkande egenskaper och är även en humektant med andra ord: en fuktbindare! 

 

 

Snigelslem och aknebenägen hy

Snigelslemmets antiinflammatoriska egenskaper har visat sig ge positiva egenskaper på en aknebenägen hy i form av dess antiinflammatoriska egenskaper. Utöver att ingrediensen läker en röd och irriterad hy så ger den även lyster och plumpar huden vilket kan läka och minska synligheten av ärr som orsakats av akne.

Snigelslem som antiageing-produkt

I huden har vi ett ämne som heter kollagen, detta gör att vår hud håller sig fast och spänstig men produktionen av kollagen avtar med åldern vilket bidrar till slapp och rynkig hud. Snigelslemmet innehåller kopparpeptider och glykolsyra som hjälper till att stimulera produktionen av kollagen och att skonsamt exfoliera huden. 

Förutom detta så jobbar snigelslemmet även på fina linjer och rynkor, att återfukta och att binda fukt i huden, allt detta tack vare hyaluronsyra. Hyaluronsyra är en molekyl som vi har i huden naturligt, molekylen är fantastisk på så vis att den kan binda fukt till huden, faktiskt så mycket som hela 1000 gånger sin egen vikt! Detta gör att huden plumpas och fina linjer suddas ut.

Snigelslem för en känslig/reaktiv hud

Snigelslemmet är en optimal, barrirästärkande ingrediens. Det jobbar ocksåför att minska irritation i huden och är därför ett fint alterntaiv att komplettera med sina exfolierande produkter innhållande AHA och BHA.

I och med ingrediensens barriärstärkande effekter och dess kraftiga återfuktning har studier påvisat att snigelslemmet har stor positiv effekt på tillståndet: atopisk dermatit som är en typ av eksem som dyker upp som torra och kliande utslag på delar av kroppen. 

 

Snigelslemmets konsistens

Konsistensen hos snigelslemmet är lite tjockare än ett vanligt serum men lämnar för den sakens skull inte huden med en kladdig yta utan sjunker lätt och fint in. Snigelslemmet är, som ni säkert redan förstått, en riktig multitasking ingrediens och passar alla hudtyper. 

COSRX är ett Cruelty-free varumärke

COSRX utför inga djurförsök. De är väldigt måna om att inga djur ska komma till skada vid framställning av ingrediensen och är helt emot djurförsök vilket är viktigt att poängtera.

 


 

FAQ - Snigelslem

Vad är Mucin?

Mucin är den riktiga benämningen på snigelsekret eller snigelslem.

Vad gör snigelslemmet på vår hud?

Snigelslem är en multiingrediens som har många fördelar på vår hud. Den är läkande och återfuktande. Barriärstärkande och lugnande. Antiinflammatorisk och uppljusande.

Hur framställs snigelslemmet?

Det utvinns genom att sniglarna placeras över ett nät där dom slingrar sig runt. Slemmet som sedan lämnas kvar efter sniglarna samlas upp i behållare. Sniglarna blir endast placerad där under en begränsad tid då man absolut inte vill utsätta djuren för någon stress. 

Vilken typ av snigel används?

Snigelarten som framställer sekretet heter Achatina Fulica, även kallad jätteafrikansk snigel. Den kan bli hela 4 tum i diameter.

Är framställningen av snigelslemmet helt ofarligt för sniglarna?

Ja! COSRX som är vårt nya varumärke är ytterst nogranna med att inga djur påfrestas negativt eller kommer till skada vid framställning av ingrediensen. COSRX är crueltyfree.

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 3 st omdömen

Snigelslem

En spännande multiingrediens

För skonsam men effektfull påverkan på ditt hudtillstånd

Läs mer

COSRX

Lär känna vårt nya varumärke

Populära produkter direkt från K-beautyvärlden

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';