• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
Produkter
Annat
close menu
0

Maria Åkerberg

Maria Åkerberg är Svensktillverkade Ekologiska hudvårdsprodukter av högsta klass. Framställda av kvalitetsråvaror för att på bästa sätt ge maximal effekt av Specialister som din hud lätt kommer att ta upp. Maria Åkerberg använder endast ekologiskt odlade vegetabiliska oljor så färger och dofter kommer naturligt. Alla Maria Åkerbergs produkter tillverkas i Sverige men råvarorna kan vara hämtade från hela världen. Alla råvaror är ekologiska & från växtriket kan doft och utseende på produkterna variera något beroende på skörd. Detta påverkas av klimatet & i andra fall - som när det gäller ringblomsextraktet i Hand Cream och Sheasalva - beror det på att blommorna har olika färger. För att få exakt samma färg från gång till gång, krävs nämligen kemiskt/syntetiskt framställda ingredienser.

Vill du få Nyheter & Erbjudanden på Maria Åkerbergs Produkter?

Skicka

Ekologiskt
Om Maria
Miljö
Invänjning
Att Tänka På

Ekologisk Hudvård
Ekologiskt är namnet på den odlingsmetod där man inte använder sig av bekämpningsmedel, besprutningsmedel eller konstgödsel. För att en produkt ska få kallas ekologisk måste den därmed vara odlad och dessutom vara odlad på ett sådant sätt att kraven för ekologi uppfylls. Dessa krav inkluderar bland annat att inga kemikalier används i odlingen och att den odlade råvarans ursprung måste kunna verifieras. Alla Maria Åkerbergs ingredienser bidrar till en hållbar produktion och konsumtion samt ingår i ett hållbart kretslopp. Alla är dock inte certifierade som ekologiska.

Miljömärkta Produkter

De flesta av Maria Åkerbergs ingredienser har någon form av oberoende miljömärkning. Certifieringen innehas av respektive leverantör. När det ibland saknas någon angiven certifiering kan det bero på att råvaran inte odlas. Det är bara råvaror som odlas som kan certifieras. Jordarter och bergarter som mineraler och leror kan därför inte certifieras. Om en odlad råvara saknar certifiering beror det oftast på att odlaren inte valt vilken certifiering som ska gälla för aktuellt år. De kan vara på väg att byta certifiering. Dessa certifieringar kostar mycket pengar och skapar nya avgifter varje år.

Ekologiska Produkter

För att en råvara ska få kallas för ekologisk måste den vara ekologiskt odlad. För att ett livsmedel som består av flera olika ingredienser ska få kallas ekologiskt måste livsmedlet vara tillagat med ekologiska ingredienser. En ekologisk fiskgryta måste exempelvis tillagas med ekologisk fisk, ekologisk buljong, ekologiska kryddor och ekologisk grädde. Detsamma gäller för ekologisk hudvård. En helt ekologisk hudvårdsprodukt är alltså tillverkad med enbart ekologiska ingredienser, precis som den ekologiska fiskgrytan. Vissa ekologiska hudvårdsprodukter är tillverkade av uteslutande ekologiska ingredienser, medan andra bara delvis är baserade på ekologiska ingredienser.

Läs mer

Maria Åkerbergs produkter är ett svenskt ekologiskt hudvårdsmärke. Vetskapen om hur innehållet i hudvårdsprodukter påverkar oss och vår miljö är grunden och drivkraften bakom företaget Dermanord som producerar märket Maria Åkerberg. Målet är helt naturliga produkter med 100% ekologiskt innehåll. Alla produkter tillverkas i Sverige men råvarorna kan vara hämtade från hela världen. Alla råvaror är ekologiska.
Maria Åkerberg själv hade tänkt öppna en hudvårdssalong en gång i tiden och till den behövde hon produkter. Hon sökte efter en produktserie helt utan mineraloljor och syntetiska ingredienser men hade svårt att hitta några produkter som stämde överens med hennes krav. Utifrån egna behov tog Maria (som också är kemist) fram ett antal produkter som med tiden blivit en hel serie. Ett av Sveriges mest omtyckta ekologiska produktkoncept.
Eftersom Maria Åkerberg jobbar med råvaror från växtriket kan doft och utseende på produkterna variera något beroende på skörd. Detta beror på att växterna har haft olika tillgång till vatten, solljus och jordmån. I andra fall - som när det gäller ringblomsextraktet i Hand Cream och Sheasalva - beror det på att blommorna har olika färger. Om man vill få exakt samma färg från gång till gång, krävs det kemiskt/syntetiskt framställda ingredienser. Produkterna ändras något i doft efter hand som förpackningen har varit öppnad.

Läs mer

Maria Åkerberg har miljövänliga förpackningar och miljövänliga innehåll. All plast kan komposteras men även återvinnas och förbrännas. Vid förbränning av förpackningarna bildas enbart koldioxid och vatten, som när vi andas. Dermanord är anslutna till REPA och SGÅ. Majoriteten av förpackningarna tillverkas fem mil från fabriken i Frillesås, man försöker alltid arbeta så lokalt det går. Då flaskorna levereras tas samtidigt tomma kartonger tillbaka och återanvänds. Själva flaskorna tillverkas av återvinningsbar plast. Så glöm inte att lämna dina flaskor till återvinning när de är slut.

Läs mer

Invänjning av Maria Åkerbergs Hudvårdsprodukter
Tänk på att vänja in huden om du byter hudvårdsmärke och att inte börja med samtliga produkter direkt. Det tar ca 2-8 veckor för din hud att vänja sig vid nya hudvårdsprodukter och innan du ser en tydlig förbättring. Ibland kan man uppleva att det blir en försämring av huden i form av torrhet, orenheter och finnar. Detta är helt normalt. Oftast sker detta om du bytt till produkter som är mer aktiva än de du använt tidigare. Dock skall du aldrig uppleva bestående obehag på huden. Upplever du bestående obehag bör du avbryta din behandling och kontakta våra hudterapeuter.

Läs mer

Auktoriserad Återförsäljare

Vi är en auktoriserad återförsäljare, vilket innebär att vi endast säljer produkter som är inköpta via de svenska generalagenterna. SethandSally jobbar bara med Agenturer som representerar varumärken godkända att säljas på den svenska marknaden. Alla våra produkter kommer direkt från tillverkning och håller högsta standard.

Frakt

Vi har alltid Fri Frakt med PostNord och paketet levereras till din brevlåda. Om Paketet inte får plats så lämnas det in till ditt närmsta Postombud och du aviseras då med SMS till det nummer du angav vid beställningen

Boka en behandling

Hos oss kan du boka en Ansiktsbehandling. Läs mer om vår Salong Här >>

Leveranstid

Dina varor packas och skickas Normalt inom 24h (vardagar) Dina varor levereras Normalt inom 1-4 dagar från det att din order har blivit bekräftad.

Byten & Retur

Du har alltid 30 dagars öppet köp. För Byte och Retur kontaktas alltid kundtjänst på [email protected] Varan ska vara i oförändrat skick. Dvs att varan ska vara oanvänd i obruten originalförpackning. Samtliga Returer vägs. Samtliga returer debiteras 69:- och dras av på returnerat belopp.

Säkra Betalningar

Vi samarbetar med Collector Bank och erbjuder säkra betalningar och möjlighet till Betalsätt som - Faktura - Konto/Delbetalning - Kortbetalning - Direktbetalning. Du Hittar deras Hemsida Här >>

Rådgivning

Är du osäker på valet av dina produkter eller har frågor om ditt köp, kontakta oss på [email protected]

Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla