• fri frakt
 • |
 • 4,9 av 5 - 4250 Recensioner ★★★★★ Trustpilot
 • |
 • Auktoriserad återförsäljare
 • |
 • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Bakuchiol

Växtrikets Retinol

Det snällare alternativet

Bakuchiol

Växtrikets retinol

Trender inom beautyvärlden kommer och går men är det en ingrediens som ständigt håller sig i toppskiktet så är det: Retinolen!

För att en ingrediens ska hålla sig ständigt populär krävs det att den håller vad den lovar och ger resultat. Retinolen är utan tvekan en sådan ingrediens. Som bekant kan den göra mycket gott för vår hud: allt ifrån att behandla akne till att motverka ålderstecken.

Så finns det egentligen någon baksida alls med retinolen som ingrediens? Ja, det kan det faktiskt göra. Retinol kan ge upphov till torrhet, irritation och rodnad om man inte vänjer in produkten sakta eller om man har en känslighet i huden - alla tål inte retinol och då kan huden reagera. 

Därför tänkte vi djupdyka i ett utmärkt alternativ till retinolen idag, nämligen: Bakuchiol. Ingrediensen med retinolens effekter men med en snällare formula!

 

 


 

 

Bakuchiol - växtrikets retinol

Bakuchiol är en olja som är framställt av frön och löv från växten Bachi. Bakuchiol är den nya topp-ingrediensen när man vill jobba på åldrad hud då den anses vara den nya typen Retinol. Bakuchiol innehar alla de egenskaper som Retinolen har men i en snällare formula.

Bakuchiol är en antioxidant med antiibakteriella och lugnande egenskaper. Tack vare de lugnande egenskaperna kan man få lika fina effekter på huden som en retinolprodukt skulle ge och samtidigt minska risken för irritation, rodnad och torrhet som retinolannars kan leda till. Bakuchiol är den naturliga och snälla sortens retinol kan man säga - perfekt även för den lite känsligare huden!

Bakuchiol går att finna i en rad olika hudprodukter, alltifrån rengöringar, peels, serum, krämer till ögonkrämer. För att få ut den allra mesta effekten av ingrediensen rekommenderas att man väljer en så kallad leave-on produkt. Alltså en produkt som inte tvättas av utan som får ligga kvar på huden och bakuchiolen får chans att arbeta ordentligt. 

Bakuchiol är perfekt för den känsliga huden som vill jobba mot ålderstecken

Bakuchiolens fina effekter på vår hud

 • Lugnande och läkande

Historiskt sett användes Bakuchiolen från allra första början på grund av sina otroliga, antiinflammatoriska egenskaper. Den lugnar, läker och dämpar rödhet och kan hämma utslag och irritation i huden. Hudvård är individuellt och man behöver alltid se hur sin egen hud reagerar men Bakuchiol ska genrellt få fint att använda även för dom med eksem, rosacea, atopiskasymptom, kosmetiska allergier och andra typer av känslighet.

 • Pigmenthämmande

Bakuchiol arbetar även pigmenthämmande och uppljusande på vår hud genom att boosta cellförnyelsen

 • Antibakteriell

Bakuchiolen tar hand om akne-bakterier och reglerar sebumproduktionen så att huden hålls klar och hälsosam

 • Utjämnande på hudstruktur

Bakuchiol är en kollagenboostande produkt, vilket reducerar fina linjer och tillför fasthet och elasticitet i huden. Kollagen är något vi har naturligt i huden men produktionen av kollagen avtar med åldern vilket leder till att huden tappar sin spänst och fasthet. Så en kollagenboostande ingrediens kan vara ett fint tillägg i din rutin om du önskar att jobba åldersförebyggande. 


 

Generellt blir huden torrare och därmed ofta känsligare med åldern - Bakuchiol är ett magiskt alternativ för den mogna eller känsliga huden

 


 

Låt oss presentera några exempel på produkter som innehåller Bakuchiol

 

Bioline Proceutic Purity Action Serum

Är ett serum som jobbar mot finnar, blemmor och pormaskar. Förbättrar effektivt utbrott i talgkörtlarna och minimerar uppkomsten av nya finnar.

Med aktiva ingredienser så som niacinamid som tillhör B-vitaminerna och är även känd som vitamin B3, PP, eller nicotinamid.

Niacinamid är en av det mest potenta antiinflammatoriska ingredienserna för huden. Idealisk för att förebygga och behandla blemmor eftersom den dämpar hudens inflammatoriska reaktioner, vilket lugnar och ökar hudens egen läkningsprocess. Niacinamid bidrar även till en jämnare hudton och är porsammandragande.

Bakuchiol - Utvinns ur frön från växtarten psoralea. Dokumenterade vitrostudier och tester på människor har visat att bakuchiol har antimikorbiella och antiinflammatoriska egenskaper. Huden kan därmed få märkbar minskad inflammation och när bakterietillväxten minskar minskas också risken för blemmor, finnar och akne.

Prebiotika är en form av kolhydrat som fungerar som näring för hudens naturliga mikroflora. Bidrar till tillväxt av de goda bakterierna, samtidigt som skadliga bakterier i huden hämmas. Detta bidrar till en balanserad mikroflora för en friskare mer återfuktad hud. Verkar lugnande och stärker en känslig hud. Vegansk.

- Matterande

- Balanserande

- Minimerar uppkomsten av nya finnar

Medik8 Bakuchiol Peptides

Bakuchiol Peptides verkar anti-age genom att stimulera kollagenproduktionen och öka hudens fuktnivå och är ett fint alternativ till retinol. Perfekt för känslig hud som inte tål A-vitamin.

Serumet hjälper till att minimera uppkomsten av mörka fläckar och fungerar även som en antioxidant. Hudtonen blir uppljusad, lugnad och kommande inflammationer i huden kan blockeras.

Kan användas både dag och natt.

Studier visar att bakuchiol ger liknande resultat i kollagenstimulering och hudföryngring som retinol.

- Verkar Antiage

- Ökar huden fuktnivå

- Minimerar uppkomsten av mörka fläckar

- Antioxidant

Dr Dennis Gross Advanced Retinol + Ferulic Intense Wrinkle Cream

Är en lyxig antiagekräm med en rik formula- innehållandes deras egna Phyto-Retinol Blend™. Phyto-Retinol Blend™ innehåller två typer av retinol, bakuchiol, rambutan och ferulsyra som tillsammans är en optimal cocktail för att motverka åldrande i huden.

Denna 24-timmarskräm förfinar hudstrukturen, verkar intensivt hudföryngrande, stimulerar cellförnyelsen, återfuktar, minimerar hyperpigmentering, jämnar ut hudtonen och stärker hudbarriären.

Advanced Retinol + Ferulic Intense Wrinkle Cream innehåller näringsrika och mjukgörande oljor och ceramider, som stärker hudens egna barriär.

- Rik, närande kräm

- Kliniskt bevisad att återfukta huden upp till 24-timmar

- Kraftfull anti-agekräm

 

 

 

 


 

FAQ

Vad gör Bakuchiol för min hud?

 • Förbättrar hudstrukturen
 • Dämpar hyperpigmenteringar
 • Hämmar uppkomst av akne och orenheter
 • Ökar fukt i huden
 • Lugnar en röd och irriterad hud

Vem kan använda Bakuchiol i sin hudvårdsrutin?

Bakuchiol passar för alla hudtyper. En känslig hud kan med fördel välja Bakuchiol istället för Retinol-produkter då Bakuchiolen har väldigt liknande egenskaper men är mindre irriterande på huden då det är ett mer stabilt ämne än retinol.

Så - har du gett upp hoppet om att kunna använda retniol pga hudirritation. Testa Bakuchiol och vänj in försiktigt i början.

Kan jag använda Bakuchiol när jag är gravid?

Ja, eftersom Bakuchiol inte är ett A-vitamin så är det säkert att använda under graviditet. 

Vad är skillnaden på Bakuchiol och Retinol?

Retinol är ett A-vitamin derivat och Bakuchiol är ett Växtderivat. De har samma effekter på huden men Bakuchiolen är av en snällare formula och gör inte huden känslig mot UV-strålning.

Bakuchiol är ett stabilare ämne än retinol vilket innebär att koncentrationen av Bakuchiolen kan vara lägre i produkten men fortfarande ge samma effekt och är därmed mer snäll mot huden. 

Kan Bakuchiol användas på dagen?

Eftersom Bakuchiol inte är ett A-vitamin och inte gör huden solkänslig så går det bra att använda även under dagen. 

Finns det några ingredienser som Bakuchiolen jobbar extra bra tillsammans med?

Ja, det är inga problem att använda Bakuchiol tillsammans med Hyaluronsyra, PHA-syror, Niacinamide och Vitamin C om du skulle ha detta i din hudvårdsrutin i nuläget.

Vilka ingredienser bör jag inte använda samtidigt som jag använder min Bakuchiol-produkt?

Du bör inte använda AHA-, BHA-syror eller någon typ av retinoid samtidigt som du använder din Bakuchiol-produkt. 


Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 4,7 av 5 baserat på 3 st omdömen

Alkohol i Hudvård

Bra eller Dåligt?

Ingrediensskolan

Läs mer

Niacinamide

Snäll ingrediens med stora effekter

Pigmenteringar, talgproduktionen, fukt och hudbarriär

Läs mer

Bakuchiol

Växtrikets Retinol

Det snällare alternativet

Läs mer

C-vitamin i din hudvård

Lystergivande, utjämnande och skyddande

Läs mer om den otroliga superantioxidanten

Läs mer

Snigelslem

En spännande multiingrediens

För skonsam men effektfull påverkan på ditt hudtillstånd

Läs mer

Salicylsyra

Effektiv mot orenheter

Highlight - Ingredienser

Läs mer

AHA-Syra

Vad är det & Hur används det i Hudvård?

Läs mer

Aktiva ingredienser

Vad är aktiva ingredienser för något?

Läs mer

Retinol vid Akne & Oljig Hud

Retinolskolan - Del 3

Minska utbrott med hjälp av retinol

Läs mer

Retinol för Nybörjare

Retinolskolan - Del 1

Hur fungerar Retinol och för vem är det?

Läs mer

Retinol

Överblick om vad retinoler är

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';