• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Centella Asiatica

Ingrediensskolan

Lugnar, läker och lindrar

Centella Asiatica

Centella Asiatica, Cica, Gotu Kola, Tigergräs- kärt barn har många namn! Denna populära ingrediens kommer från en perennväxt som har i över hundra års tid visat goda effekter på läkning. I nutid finner vi Centella Asiatica i många hudvårdsprodukter som är inriktade på att lugna och lindra känslig och rodnad hud. Dess fantastiska egenskaper används i produkter för att främja läkning i huden, lindra rodnad och irritation, men har även fina effekter på åldrad hud! Läs vidare om denna superingrediens egenskaper i detta inlägg!


Vad är Centella Asiatica?

Centella asiatica är en perennväct som kommer ursprungligen från Asien. Den växer i Indien, Pakistan, Sri Lanka, Sydafrika, Centralamerika, Östeuropa och på Madagaskar. 

I flera hundratals års har det varit en populär ört i läkekonsten, tack vare dess läkande egenskaper. Man fann tidigt sårade Belgiska Tigrar som rullade sig i växten för att lugna, lindra och läka sina sår snabbare. Därför kan Centella Asiatica kallas för "Tigergräs." Det har forskats flitigt på denna fantastiska växt och nu finner vi ofta denna ingrediens i våra hudvårdsprodukter. 

Det som gör att detta är ett så bra växtextrakt att använda i sin hudvård, är tack vare dess höga del av aktiva substanser såsom flavoider, fenolsyror och tripenoider, som visar god antioxidant och anti-inflammatorisk effekt.

Centella Asiatica kan du finna i ingredienslistan som extrakt, men även vatten från växten, eller när man har tagit ur vissa komponenter från växten, till exempel Madecassoside och Asiaticoside.

Centella Asiaticans fördelar

Har du känslig hud, rodnad, inflammation men även rosacea- är Centella Asiatica verkligen en ingrediens du bör leta efter i dina produkter! Då denna växt innehåller antioxidanter, aminosyror och andra viktiga näringsämnen så är den idealisk för en känslig, irriterad och inflammerad hud, även rodnad och rosacea. Den har dessutom visat fin effekt på att minska svullnad på upphöjda ärr och keloider. Är du inte känslig i huden behöver du inte se bort- denna ingrediens passar även en hud med akne, eksem, ålderstecken och torrhet! En riktig multi-ingrediens! Centella Asiatica jobbar på så många olika hudtillstånd, genom att öka kollagenet i huden- vilket behövs när vi blir äldre men även för att få en hälsosam hud, samt så ökar den även ett cellmembran i huden som kallas för fibronectin. Fibronectin hjälper även till att binda kollagenet i huden. Utöver att öka kollagen och fibronectin i huden, så förbättrar den även hyaluronsyresyntesen i huden. Men vad är det? Jo- det är hudens egna produktion av hyaluronsyra. Hyaluronsyra är som vi vet tidigare en fantastisk ingrediens för att återfukta huden och verkligen binda kvar fukt.

Rosacea

Centella Asiatica innehåller Polyphenoler som minskar rodnad och rosacea. Den läker skadade kapillärer som kan ge utseendet av tydliga blodkärl och rodnad hud.

Känslig hud

Cican minskar inflammation i huden, genom att reducera de utlösande faktorerna och minska kväveoxiden i huden. Den är även rik på viktiga aminosyror som lugnar en känslig hud.

Nedsatt hudbarriär

Denna ingrediens har reparerande egenskaper och främjar läkning i huden. Perfekt om du har en nedsatt barriär eller har gjort en kraftfull behandling.


Akne

Om du har Akne, så är denna ingrediens att föredra! Genom att den reducerar inflammation och irritation som kan uppstå vid akne, men även främjar läkningen och minskar ärrbildning, så kan det vara bra att ha Centella Asiatica i din hudvårdsrutin.

Torr hud

Geom att stärka en försvagad hudbarriär, men även återfukta huden, så minskas torrheten i huden. Med viktiga aminosyror i Centella Asiatican så boostas hudens fuktnivåer. Aminosyrorna och antioxidanterna i extraktet bidrar till en förbättrad återfuktning till huden.

Mogen hud

Har du hört om begreppet "inflamaging?" Det innebär att långdragen inflammation i huden kan leda till förtida hudåldrande. Genom att minska inflammation men även stärka hudens Kollagen så stärks hudens elasticitet och risken för ålderstecken minskas. Cican sätter även fast på hudens Cellnybildning. Dessutom finns det vissa studier som visar att den kan neutralisera fria radikaler.Produkter med Centella Asiatica

Fillmed Skin Perfusion B3 Recovery Serum

B3 Recovery Serum är ett lugnande och reparerande serum som passar motverkar irritation och känslighet i huden. Innehåller vitamin B3 som är en lugnande ingrediens som även reparerar hudbarriären. Optimal för en hud med känslighet. Återfuktar huden med flera fuktgivande ingredienser och tack vare den ökänt lugnade ingrediensen Centella Asiatica blir huden omedelbart lugnad och mer balanserad. 

 

 

COSRX AC Collection  Ultimate Spot Cream

Ultimate Spot Cream är en punktbehandlande kräm för akne och finnar som verkar under natten. Den appliceras lokalt där finnen är och låts göra sitt jobb medan du sover. Den behandlar akne effektivt och samtidigt hjälper till att återuppliva och återhämta huden utan irritation. Denna punktbehandling verkar under natten genom att milt men effektivt torka ut aktiv akne. Tack vare Centella Asiatican minskas irritation och inflammation som kan uppstå vid finnar och akne, men den påskyndar även läkningsprocessen och minskar risken för märken.

Skinceuticals Epidermal Repair

Epidermal Repair är speciellt formulerad hudvård för känslig hud eller för personer som upplever känslighet efter estetiska behandlingar. Innehåller en unik sammansättning av verksamma ingredienser som beta-glucan, extrakt av centella asiatica och sodium palmitoyl proline. Verkar intensivt lugnande och reducerar rodnad. Bidrar med att stärka försvagad hud. Perfekt som en barriärcreme!

OPTMZD Skin Redness Control Night Cream

Speciellt formulerad för att stärka och lugna en irriterad, känslig och stressad hud. Förutom att Redness Control Night Cream är lugnande, har den också en antioxidativ effekt vilket skyddar huden mot yttre påfrestningar som annars kan stressa huden. Nattcremen passar för alla hudtyper och är som bäst lämpad för dig med känslighet i huden Den fungerar även fint som SOS-creme när du upplever att huden är tillfälligt ur balans. 

 

 


FAQ- Centella Asiatica

Kan Centella Asiatica orsakar allergier?

Centella asiatica har väldigt få bieffekter och otroligt få rapporterade fall av allergi. Dock, precis som alla växtextrakt, så kan man bli allergisk.

Vad är madecassoside?

Madecassoside är en renad form av Centella Asiatica. Då har man tagit ut en av de viktigaste komponenterna av växten. Madecassoside är rikt på bland annat aminosyror, fettsyror och betakaroten. Det används främst för att neutralisera fria radikaler, minska inflammation, återfukta och minska ålderstecken.

Krockar den med andra ingredienser?

Nej, Centella Asiatica krockar inte med andra hudvårdsingredienser. Rådfråga dock alltid oss om du ska kombinera flera produkter och är osäker på om de fungerar tillsammans!

 


Skulle du vilja ha hjälp med hur du ska behandla din känsliga hud? Gör vårt hudtest och få personlig rådgivning av auktoriserad hudterapeut!


Specialisttest

Hyperkänslighet

Rodnad

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest som är inriktat mot en känslig, sensitiviserad och/eller rosaceahud.

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 2 st omdömen

Azelainsyra

Ingrediensskolan

Det skonsamma alternativet

Läs mer

Centella Asiatica

Ingrediensskolan

Lugnar, läker och lindrar

Läs mer

Bakuchiol

Växtrikets Retinol

Det snällare alternativet

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';