• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Peelpads

Enkelt att använda Peel pads vid Exfoliering

Vilka Peelpads passar till vilket Hudtillstånd?

Peelpads - Exfoliera huden nu! 

Vi har alla hört att det är viktigt att exfoliera/peela huden, men varför är det så viktigt och vad händer när man exfolierar huden? Vi reder ut vad som händer och vad man bör tänka på. Peelpads gör det till ett enkelt och snabbt sätt. 

Vad är egentligen exfoliering/peeling? 

Exfoliering är tekniken för att avlägsna det övre lagret av döda hudceller från hudens epidermis (översta Hudlagret) för att uppmuntra de levande cellerna i huden till omsättning så att de nya, friska celler kan komma fram, detta gör att din hud kommer att se jämnare och fräschare ut.

Vår hud bildar och stöter av miljontals celler varje dag. Detta innebär att döda hudceller avlägsnas från hudytan samtidigt som cellnybildning stimuleras – alltså naturlig exfoliering. Våra hudceller bildas i överhudens understa lager. Därefter vandrar cellerna mot ytan och blir allt hårdare. De förlorar också sin fukt och faller så småningom av från hudytan, en process som kallas deskvamation.

Syftet med denna naturliga process är att hålla hudens skyddsbarriär intakt. Dessutom stöts också skadade och förorenade celler av, celler som kan innehålla bakterier och andra mikroorganismer. De ytliga cellerna faller inte alltid av snabbt och lätt, utan de kan ge en torr och gråmatt hudyta samt orsaka tilltäpptheter (pormaskar och akneliknande utslag). Med professionell exfoliering hos hudterapeut och via hemmaprodukter kan dessa grådaskiga hudceller avlägsnas och nya, friska celler kan komma fram. 

Vem behöver exfoliera? 

Alla! Exfoliating släpper ut huden och ökar blodcirkulationen. Men vissa människor kan tåla en mer kraftfull exfoliering än andra. Enklast är om du testexfolierar på en liten fläck av huden på din inre arm för att mäta din tolerans. Även en känslig hud behöver peelas så att man får bort alla döda hudceller så det inte bildas bakterier på hudytan som kan ge irritation.

Hur ofta ska jag exfoliera? 

Jag rekommenderar att du exfolierar ditt ansikte och kropp 2-3 gånger i veckan till en början om det är en varjedagexfoliering, för att sedan öka till 5-7 dagar i veckan om det behövs. En veckopeeling endast en gång i veckan, tåligare hud två gånger. Äldre hud kan upplevas tålig, men kan ha blivit vara tunnare och känsligare med stigande ålder. Så var noga med att övervaka hur din hud reagerar på exfoliering och justera därefter. Det är faktiskt möjligt att överexfoliera vilket kan leda till fuktförlust, känslighet, torrhet och irritation.

Vilken är den bästa exfolieringen? 

Det finns två grundläggande metoder för exfoliering: manuell och kemisk peeling. Manuell exfoliering är vanligtvis med en skrubb, tvättduk eller borste. Kemisk peeling genom att använda en aktiv ingrediens som en alfa-hydroxisyra eller ett enzym för att bryta de bindningar som håller de översta lagren av döda celler till ytan på huden. Vet man med sig att det inte kommer att bli en varje dag peeling väljer man en veckopeeling (1-2 ggr i veckan) och den kan vara både manuell, dvs innehålla korn eller innehållande enzymer eller syror, i bland både. Vid känsligare hud rekommenderas inte en ren kornpeelingen, dock finns det varianter som innehåller både korn och enzym/syror. Där kan peelingen med fördel läggas som en mask och låta den kemiska peelingen verka. Vid avtvätt kan peelingen skrubbas med lätt hand, i kombination med tillsatt vatten.

Peelpadsen ska inte tvättas bort och vill man ha en snabb och enkel peeling är det att föreslå, viktigt dock att utgå från sin hud behov samt följa instruktionerna för just den peelingen. Låt din naturliga skönhet skina igenom med hjälp av lite peeling!

Exfoliering & Peelpads för olika hudtyper - vad ska man tänka på? 

Fet Hud/Problemhud

Om du har fet hud, så ramlar inte döda celler av så fort. Detta beror på att din hud har en större produktion sebum i din hudcellsvägg. Detta gör att de döda hudcellerna hänger kvar. Detta i sin tur gör att de blockerar porerna och därav har en större risk för inflammationer och akne.  

Undvik däremot skrubbpeelingar, som kan riva hål på akneliknande utslag och i dessa fall orsaka mer problem samt känslighet.

Men överexfoliering kan vara lika illa. Överdriven exfoliering accelererar hudcelleromsättningen långt över en hälsosam takt. Detta gör att huden känns tät och känslig samtidigt som den lämnar den sårbar för uttorkning och, i allra värsta fall, infektion.

Peelpads som passar dig med Fet/Problemhud

Mogen Hud / Åldrad Hud 

Yngre människor har en snabbare cellförnyelse och cellerna förnyas  omkring var 12:e till 19:e dag. När du blir äldre går denna process lite långsammare, bl a eftersom ”limmet” som håller samman cellerna blir allt mer kompakt och svårupplösta. Det blir då svårare för huden att göra sig av med döda hudceller som istället stannar kvar på hudytan och ger en trött, mattare grå hud med en sämre spänst. I snitt tar cellförnyelsen 28-35 dagar i medelåldern och upp till 90 dagar hos äldre personer.

Exfoliering är särskilt effektiv vid förtida åldrad hud samt hos äldre personer, då detta stimulerar cellförnyelsen fortare än vad huden klarar själv.

Peelpads som passar dig med Mogen / Åldrad Hud

Pigment/Hyperpigmentering

Om du har en hyperpigmentering i huden så gör exfoliering att du hjälper till att snabbare få undan pigmenterade celler, och även underlättar för pigmenthämmande ingredienser att penetrera.

Hyperpigmentering orsakas av en ökning av melanin, det ämne i kroppen som är ansvarig för färg (pigment). Vissa tillstånd,  såsom graviditet eller Addisons sjukdom (minskad funktion i binjuren), kan orsaka en ökad produktion av melanin och hyperpigmentering. 

Peelpads som passar dig med Ojämn Hudton

Torr Hud/Fuktfattig Hud

När huden är fuktfattig/torr blir det luckor  i hudens yttre skyddsbarriär. Genom Peeling/exfoliering får man effektivt bort döda hudceller, och mjukgörande och fuktgivande ingredienser/substanser kan penetrera djupare i huden. Samtidigt stimuleras nya celler att vandra upp till hudytan, där de bidrar till att bevara den naturliga fukthalten i huden. På så sätt kan exfoliering förbättra torr och fuktfattig hud.

Peelpads som passar dig med en Torr / Fuktfattig Hud


 

Känslig Hud

En känslig hud behöver mycket omsorg och åtanke för att den ska må bra både på insidan och utsidan. En känslig hud är oftast något tunnare och därför mer ömtålig och skör. Hudbarriären hos en känslig hud är mycket tunn och därför kan irritation komma in i huden mycket enklare. Om man lider av Rosacea bör man vara väldigt försiktig men exfoliering bör utföras vid ett mildare rosaceatillstånd.

Peelpads som passar dig med en Känslig Hud

och sist men inte minst!

Peelar jag bort min solbränna?

Nej. Däremot får du en jämnare och klarare hudton och en klar hud kan upplevas som ljusare. Men hellre en ljusare hy som glöder än solbränd, grådaskig hy, eller hur?

 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 4 st omdömen

Peeling

Vad är en peeling?

Hitta rätt peeling för dig

Läs mer

Glykolsyra

Den kraftfulla AHA-syran

Highlight - Ingredienser

Läs mer

Peelpads

Enkelt att använda Peel pads vid Exfoliering

Vilka Peelpads passar till vilket Hudtillstånd?

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';