• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Känslig hud- så hjälpte vi Therese

Före och Efter

Behandla känslig och torr hud

Känslig hud- Så hjälpte vi Therese

Hudbarriären skyddar oss från skador från yttre påfrestning. Men när huden skyddar oss kan även den ta skada, och det kan uppstå känslighet, torrhet och rodnad. Att behandla en känslig hud kan vara svårt. Den blir lätt irriterad, röd och torr, framförallt på grund av värme, kyla, sol och torr luft. En känslig hud kan reagera på starka produkter och beröring. Många i Skandianvien som har känslig hud blir ännu känsligare under vinterhalvåret. Det är då vanligt att hudbarriären blir nedsatt och huden blir ännu känsligare för all påfrestning som sker.

Många kan känna att det känns jobbigt och svårt med att behandla Känslig, torr och rodnad hud- till och med lite krångligt! Det är en lång resa som kräver tålamod- men det behöver faktiskt inte vara så komplicerat. Tillsammans med Sethandsallys Hudterapeut Camilla och produkter från OPTMZD Skin hjälpte vi Therese med hennes känsliga hud under arton veckor.


Träffa Therese

Therese har haft besvär i flera år, som började i samband med en hormonspiral. Hon fick atopiskt eksem över kroppen som bekräftades av läkare och känsligare hud i ansiktet. Gradvis har besvären minskats, men ansiktet blir inte helt bra. Under många perioder är ansiktet rött och torrt. Huden upplevs så torr att hon känner att hon måste smörja sig flera gånger per dag. Huden är känslig och kliar, och klådan blir värre på vintern.

"Jag tror att min hud i ansikte och dekolletage varit torr i flera år men jag har nog tänkt att det ska gå över av sig själv och med lite enkel kräm. Huden blev alltid bättre på sommar/vår för att sedan vara mer känslig på vinter och höst. I samband med mina två graviditeter har eksem och torrhet gått hand i hand. "

Med hjälp av produkterna från OPTMZD Skin, där man fokuserar på något som kallas för "Microdosing" så kunde man få en perfekt tillförsel av aktiva ingredienser till huden utan att kompromissa med att skada hudens barriär. OPTMZD Skins unika Microdosing-teknologi innebär att man levererar de aktiva ämnena i exakt rätt koncentration för att ge dig maximala resultat utan att överbelasta huden. Varje droppe av OPTMZD Skins produkter är noggrant beräknad för att ge optimala fördelar och undvika onödig belastning på din hud. Men tro inte att mindre ingredienser betyder mindre resultat- tvärtom! Den forskning och de kliniska studier OPTMZD Skin har utfört, har visat att genom att använda rätt kombination av aktiva ämnen i rätt koncentration kan vi uppnå fantastiska resultat.

 


"Jag nu känner att huden är mer som jag minns att den var" 


Hudterapeut Camilla

Hudterapeut Camilla jobbar i vår klinik och började med en virtuell konsultation med Therese. Där kom de fram till att börja försiktigt OPTMZD Skins produkter för Känslig hud.

"Det första steget i att skapa en skräddarsydd behandlingsplan är att noggrant utvärdera kundens hud. Vi erbjuder alltid kostnadsfria konsultationer på kliniken där vi analyserar faktorer som hudtyp, känslighet, hudtillstånd och medicinsk historik. Därefter är det viktigt att gradvis introducera nya produkter och behandlingar. Genom att introducera produkter successivt och övervaka hur huden reagerar kan vi justera behandlingsplanen efter behov. Där är det viktigt att ha en bra kommunikation med kunden. Slutligen är det viktigt att ha realistiska förväntningar. Resultat kommer inte alltid omedelbart, och vissa hudproblem kan ta tid att behandla. Men med en skräddarsydd behandlingsplan och tålamod kan vi arbeta mot att uppnå de bästa möjliga resultaten utan att utsätta huden för onödig stress eller belastning."


 

 

 


Behandlingsplanen

Camillas ord om produkterna:

"Calmingserien är verkligen fullproppad med lugnande och återfuktande ingredienser! Denna serie fokuserar på att stärka hudbarriären och göra torr och känslig hud balanserad och återställd. I Calming & Hydrating Serum hittar du Niacinamide- som är en fantastisk ingrediens för att stärka hudens barriär vilket minskar fuktförlust och irritation. 

I denna serie hittar du även Panthenol som ger god effekt på att minska hudens irriation och verkar även direkt återfuktande. I nattcremen hittar du Centella Asiatica, som är en välkänd ingrediens vilken motverkar irritation i huden och verkar direkt lugnande. 

Något som jag verkligen älskar är Ectoin- en slags "extremolyte." Denna molekyl skyddar mikroorganismer som lever i extrema förhållanden mot yttre stress- och gör detsamma för vår hud! Den minskar rodnad, känslig hud, torrhet, inflammation, ökar återfuktningen, stärker barriären och jobbar anti-age. En fantastisk ingrediens som finns i OPTMZD Skin!

Behandlingsplanen

I den första fasen av behandlingen valde Camilla att fokusera på att huden skulle vänja sig vid Produkterna. Då började Therese att använda Calming Cleanser & Toner, och dag och nattcreme ur samma serie. Två veckor senare, när huden var van vid produkterna, så fasades Calming & Hydating Serum in. Ibland när huden var som allra torrast så användes Redness Control Night Cream även på dagen.

När huden är så torr och känslig som Thereses, så kan nästan alla produkter svida och skapa obehag i huden. Även om produkterna är för en känslig hud, så är det bra att vänja in dem. Det var därför produkterna fasades in långsamt, för att minska risken för obehag och ökad känslighet i huden i början av behandlingen.

En så torr och känslig hud som Therese har är svårt att behandla, framförallt under den kalla vintern. När man är så torr vill man gärna behandla med väldigt feta cremer, men här handlade det om att återställa hudens egna funktioner, stärka barriären och få huden att själv minska sin egna känslighet.

Det användes även en återfuktande ansiktsmask vid behov.

Hudvårdsrutinen


Hudresans gång och Thereses ord

Efter arton veckor så är Hudresan över för Therese. Både Camilla och Therese är otroligt nöjd över resultatet- att man kunde behandla torrhet och känslighet med endast fyra produkter och få hudens barriär att bli så stark att den inte kräver feta cremer. Det känns bra att klådan har försvunnit tycker Camilla. Att ha en känslig hud kan medföra stort obehag, så att kunna lindra detta är fantastiskt!

Såhär säger Therese:

"Jag upplever att denna hudresa har varit fantastiskt för mig och min hy i ansiktet. Första veckan använde jag kräm samt rengöring och de kändes bra på huden. Jag upplevde genast en förbättring. 

Veckorna därefter var produkterna fortsatt bra, kändes sköna på hyn och adderade serum till rutinen. De sved endast om det fanns något sår eller dylikt. Min hy började flagna i ansiktet och jag upplevde mig torr samtidigt som jag kände mig mer återfuktad i grunden. Dessa veckor var jobbiga då ansiktet är det som alla ser (jobbigt med flagnande hud och röda partier) och det är ofta då jag tänkt på att byta produkt eller återgå till en favorit i hudvårdsdjungeln. I detta läge var det guld att ha en hudterapeut att rådfråga. Huden i ansiktet fortsatte att flagna, men mindre och mindre. Kändes bättre och bättre efter vecka 6. När vi adderade ansiktsmasken blev det en stor förändring för min väldigt torra hy som jag nu förstått att den var. Masken sved lite vid första användning och hyn absorberade den super snabbt så jag lade lite extra de första gångerna. På morgonen var det som att alla torra hudbitar lagt sig på ytan och kunde tvättas bort med den sköna rengöringen. 

Det bästa med resan förutom att jag nu känner att huden är mer som jag minns att den var före graviditeter etc. är att jag med ett lugn och en tro på att bra hudvård fungerar kan jobba vidare och känner mig mer självsäker. 

Huden behöver fortsatt fukt och jag fortsätter min resa. Vet att bilderna vecka 16 fortsatt visar lite rött och torrt men kan inte beskriva vilken skillnad det är på känsla och textur. Det är även kul med smink igen när det finns en bättre grund att måla på. När jag skriver denna sammanfattning är det vecka 18 och huden fortsätter bli bättre.

Jag är så tacksam för chansen att prova dessa produkter tillsammans med en hudterapeut som guidat mig genom detta. Jag hade nog aldrig på egen hand hållit ut och gett min hud chansen i 16 veckor för att faktiskt se resultatet. Det har varit bra för mig med ett mål och att fota utvecklingen även de dagar då det känns som att det står still och inget hänt. Jag kan rekommendera alla att ta hjälp av en hudterapeut hos Seth and Sally för att få en förståelse för huden och vad den behöver under processen. Jag kommer att fortsätta använda många av dessa produkter som jag fått testa. Jag kommer även fortsätta rådfråga Camilla (hudterapeuten) när jag behöver hjälp med min hy!"


Vill du få en skräddarsydd hudvårdsrutin för känslig hud? Ta hjälp av en auktoriserad hudterapeut!

Kostnadsfritt Hudtest

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest för dig som vill få en Hudvårdsrutin

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

GÖR TESTET HÄR

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 4 av 5 baserat på 4 st omdömen

Känslig hud- så hjälpte vi Therese

Före och Efter

Behandla känslig och torr hud

Läs mer

Pigmentfläckar- så hjälpte vi Rebecca

Före och Efter

Behandla Pigmentfläckar hemma

Läs mer

Pigmenteringar och Känslig Hud- Så hjälpte vi Susanne

Före och Efter

Behandla Svåra Hudtillstånd

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';