• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Pigmenteringar och Känslig Hud- Så hjälpte vi Susanne

Före och Efter

Behandla Svåra Hudtillstånd

Pigmenteringar och Känslig Hud- Så hjälpte vi Susanne

Att behandla känslig hud och Pigmentfläckar medför en rad utmaningar, då man ofta behöver behandla pigmentfläckarna kraftfullt, men med en känslig hud måste behandlingen ske skonsamt och varsamt. Dessutom, att göra det under sommarmånaderna gör utmaningen ännu svårare- då hudens produktion av melanin ökar av Solens strålar och Pigmenteringar ofta blir värre. När vi blir äldre, så blir vi mer utsatta för yttre stress, som kan orsaka både Pigmentfläckar och Känslig Hud. Många upplever en ökad känslighet och att huden inte alls är lika tålig mot yttre påfrestningar som förut.

Enligt en studie publicerad i tidskriften "Journal of Cosmetic Dermatology" (2016) undersöktes förekomsten av pigmenteringar hos kvinnor över 40 år. Forskningen visade att mer än 90% av kvinnorna i denna åldersgrupp hade någon form av pigmenteringar, såsom åldersfläckar eller melasma. Studien understryker den höga förekomsten av pigmenteringar hos kvinnor över 40 år och betonar vikten av skräddarsydda behandlingsstrategier för att hantera och förebygga dessa hudförändringar.

Tillsammans med Sethandsallys Hudterapeut Camilla och produkter från OPTMZD Skin hjälpte vi Susanne med hennes känsliga hud och pigmentfläckar- på endast tre månader. 


Tålamod och Solskydd är A och O för en lyckad behandling


Träffa Susanne 

Susanne är 55 år och kom till vår klinik i Norrtälje för att få hjälp med sina pigmentfläckar och rosacea. Det medförde en svårighet, då hennes hud var känslig med rodnader och ytliga kärl, framförallt på näsan. Hon har en blandhud och kan få lite pormaskar. Susanne sa att hon själv kände sig lite nervös att behandla Pigmenteringarna i huden i och med att hon är så känslig. Med hjälp av produkterna från OPTMZD Skin, där man fokuserar på något som kallas för "Microdosing" så kunde man skräddarsy Susannes hudvårdsrutin för att få en perfekt tillförsel av aktiva ingredienser till huden utan att kompromissa med att skada hudens barriär. OPTMZD Skins unika Microdosing-teknologi innebär att man levererar de aktiva ämnena i exakt rätt koncentration för att ge dig maximala resultat utan att överbelasta huden. Varje droppe av OPTMZD Skins produkter är noggrant beräknad för att ge optimala fördelar och undvika onödig belastning på din hud. Men tro inte att mindre ingredienser betyder mindre resultat- tvärtom! Den forskning och de kliniska studier OPTMZD Skin har utfört, har visat att genom att använda rätt kombination av aktiva ämnen i rätt koncentration kan vi uppnå fantastiska resultat.

"Efter en månad såg jag skillnad på mina pormaskar på näsan- och nu är mina pigmenteringar ljusare och inte lika skarpa." 


 

 

 

 

Hudterapeut Camilla

Hudterapeut Camilla jobbar i vår klinik och började med en konsultation med Susanne. Där kom de fram till att börja försiktigt med en kombination av produkter ur OPTMZD Skins serie för Pigmenteringar, men även kombinera den med en produkt ur den lugnande serien för att det inte ska bli för mycket på en gång.

"Det första steget i att skapa en skräddarsydd behandlingsplan är att noggrant utvärdera kundens hud. Vi erbjuder alltid kostnadsfria konsultationer på kliniken där vi analyserar faktorer som hudtyp, känslighet, hudtillstånd och medicinsk historik. 

Därefter är det viktigt att gradvis introducera nya produkter och behandlingar. Genom att introducera produkter successivt och övervaka hur huden reagerar kan vi justera behandlingsplanen efter behov. Där är det viktigt att ha en bra kommunikation med kunden. 

Slutligen är det viktigt att ha realistiska förväntningar. Resultat kommer inte alltid omedelbart, och vissa hudproblem kan ta tid att behandla. Men med en skräddarsydd behandlingsplan och tålamod kan vi arbeta mot att uppnå de bästa möjliga resultaten utan att utsätta huden för onödig stress eller belastning."

Camilla har arbetat på vår klinik sen 2020 och är ansvarig hudterapeut.


 


 

Behandlingsplanen

I den första fasen av behandlingen valde Camilla att fokusera på att minska känsligheten i Susannes hud samtidigt som de jobbade kärlstärkande och uppljusande med Vitamin C, som finns i Vitamin C Anti-Pigment Serum. Det användes främst produkter ur OPTMZD Skins serie för Pigmenteringar, men för att jobba mer skyddande och vårdande i början valdes OPTMZD Skin Calming and Protect Day Cream SPF30, då Camilla ville minska risken för att det skulle bli för mycket C-vtiamin för huden. Hudvårdsrutinen fasades in försiktigt och de hade uppföljningar varannan vecka. Som ni kan se på bilden så hade Susanne känslig hud framförallt vid näsan, men man kan även se att hudens struktur och återfuktning har förbättrats på bild nummer två som är tagen tre månader senare.

 

 

Hudvårdsrutinen

Efter att Susanne hade använt produkterna i två månader med goda resultat, så var det dags att byta ut dagcremen till en som jobbade mer kraftfullt på pigmentfläckarna. Då lades OPTMZD Skin Vitamin C Day Cream Dark Spot Protector SPF30 till i hudvårdsrutinen. Denna dagcreme har ett bredspektrat solskydd som håller huden optimalt skyddad mot skadliga UV-strålar och externa stressfaktorer under dagtid. Den kombinerar solfilter, Vitamin C och Vitamin E för att ge huden ett kraftfullt skydd- samtidigt som formulan minskar pigmentfläckar och ger huden lyster.


Hudresans gång

Nu fortsätter Hudresan för Susanne med OPTMZD Skins produkter. 

"Jag är otroligt glad över resultaten OPTMZD Skins produkter har gjort under endast tre månader med Susanne. Vi fortsätter med våra uppföljningar på kliniken här i Norrtälje, och jag ser verkligen fram emot att se hennes resultat om ytterligare tre månader." - Camilla


Vill du ha en Hudvårdsrutin som Fungerar? 

Gör vårt Kostnadsfria Hudtest och få svar från en Auktoriserad Hudterapeut Här+ 

Du får svar inom 3 arbetsdagar med en komplett hudvårdsrutin som är unikt anpassad för dina behov. 

 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 4,9 av 5 baserat på 21 st omdömen

Känslig hud- så hjälpte vi Therese

Före och Efter

Behandla känslig och torr hud

Läs mer

Pigmentfläckar- så hjälpte vi Rebecca

Före och Efter

Behandla Pigmentfläckar hemma

Läs mer

Pigmenteringar och Känslig Hud- Så hjälpte vi Susanne

Före och Efter

Behandla Svåra Hudtillstånd

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';