• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Niacinamide

Snäll ingrediens med stora effekter

Pigmenteringar, talgproduktionen, fukt och hudbarriär

Vad är Niacinamide?

Niacinamide, eller Vitamin B3 är en populär och hypad ingrediens- och det är inte så konstigt! Denna antioxidant har en hel del fina egenskaper och hjälper flera olika hudtillstånd-samtidigt. Denna "glow-vitamin" är ett måste i din hudvårdsrutin! I detta inlägg reder vi ut vad Niacinamide kan göra för din hud och vilka produkter du ska välja.

Läs vidare och lär dig allt om vad Niacinamide kan göra för din hud!


 

Niacinamidens fina egenskaper

 

Stärker hudbarriären

Enligt studier har man kommit fram till att en sån pass liten mängd som 2% Niacinamide i en produkt kan göra en generell förbättring av fuktmängden och även stärkande för hudbarriären på lång sikt. En stark hudbarriär leder till att risken för fuktförlust och irritation minskas.

Teorin bakom detta är att niacinamide stimulerar ceramider. Ett ämne som är mycket betydelsefullt och avgörande för en hälsosam och stark hudbarriär.

Talgreglerande 

Talg är det fett som huden själv producerar. En överproduktion av talg kan innebära att man känner sig glansig i huden och det kan även leda till tilltäpptheter och orenheter. 

Matterande produkter kan hjälpa i några timmar eller över dagen, men inte mycket hjälper på lång sikt. Niacinamide är en ingrediens som bevisat har en långsiktig verkarn på talgproduktionen. 

Som du säkert kan förstå är därför Niacinamide en effektiv ingrediens vid behandling av akne och förstorade porer. 

Jämnar ut hudtonen

Det är kliniskt påvisat att Niacinamide även arbetar mycket effektivt på hyperpigmenteringar. Niacinamide jobbar på djupet och förhindrar transporten av melaninet från tyrosinase upp till hudytan, så den jobbar lite annorlunda än vad de klassiska, uppljusande ingredienserna gör. Ta tex C-vitamin som istället hämmar produktionen av melanin i tyrosinase. En kombination av C-vitamin och Niacinamide i din hudvårdsrutin är en kraftfull kombination mot pigmenteringar. Dessutom skyddar Niacinamide mot Fria Radikaler, som kan orsaka pigmenteringar.Niacinamidens formula

Niacinamide är en ingrediens som är mycket lätt att hantera och är därmed, ur en kemists synpunkt, optimal för nästintill alla sorters formulas och passar bra med andra aktiva ingredienser. Det är därför vi kan hitta Niacinamide som ingrediens i en mängd olika typer av produkter!

Hur mycket Niacinamide behöver man?

2-5% koncentration av Niacinamide i din produkt räcker utmärkt för att kunna visa resultat vid konsekvent användande. Skulle det vara så att du inte kan hitta en angiven procent när du tar en titt i ingredienslistan på din produkt så kan du istället titta om du kan finna Niacinamide som en av de första 7 nämnda ingredienserna i innehållsförteckningen. 

Niacinamide är en väldigt snäll ingrediens och håller man sig inom ramen för ungefär 2-5% i innehållet så ska denna inte skapa någon irritation då det är en stabil molekyl. Inte som tex C-vitamin som ganska lätt kan skapa irritation på hudytan på grund av att den är ostabil. 

Viktigt att tänka att starkare inte alltid är bättre. För höga koncentrationer av aktiva ingredienser kan leda till irritation och en försvagad hudbarriär- vilket är motsatt effekt som vi vill uppnå!

Kan man kombinera Niacinamide och C-vitamin?

Ja! Tidigare har det spekulerats om att C-vitamin göra att Niacinamide inte blir lika effektfullt, men det finns inget som visar på det. Kombination med dessa två antioxidanter utgör en kraftfull kombination mot pigmenteringar och fria radikaler.

Kan man använda Niacinamide varje dag?

Hur ofta kan man använda Niacinamide? Svaret är varje dag! Håller du dig med en låg koncentration som inte irriterar din hud, så är det lämligt att användas varje dag.

Kan man kombinera Niacinamide och BHA?

Niacinamide och BHA-syra (Salicylsyra) är en effektiv kombination mot att hålla finnar och orenheter borta, och även för dig som vill minska stora porer. Vi rekommenderar alltid att rådfråga en hudterapeut innan bara för att säkerställa att just de produkterna du vill använda tillsammans fungerar ihop.

Niacinamide och sol?

Huden blir inte solkänslig av Niacinamide. Dock rekommenderar vi ändå alltid solskydd- året om!


 

Produkter med Niacinamide som stärker barriären

 

OPTMZD Skin Calming & Hydrating Serum

Calming Hydrating Serum är ett återfuktande och lugnande serum som lindrar irritation och stress hos en känslig hud. Serumet är speciellt formulerat för en hud med nedsatt barriär med känslighet och rodnad. Med ingredienser som Niacinamid och Tetrapeptider blir hudens naturliga skyddsbarriär stärkt och inflammationsprocessen i huden bromsas ned. 

Fillmed Skin Perfusion B3 Recovery Cream

B-3 Recovery Cream är en vårdande dag/nattcreme som passar känslig eller sensitiviserad hud. Reparerar och lugnar huden effektivt med hjälp av bland annat Vitamin B3 (Niacinamide) och Växtkomplex. Den hjälper även till att minska rodnad och har god effekt på eksem och rosacea. B-3 Recovery Cream fungerar även perfekt efter behandling på salong/klinik vid exempelvis laser eller microneedling. Den är även lämpad för en aknehud eller hud med orenheter som är uttorkad.

Eneomey Repair Cream

Repair Cream är en reparerande creme som minskar rodnad och irritation i huden samtidigt som den verkar stärkande på en känslig hud. Med ingredienser som Niacinamide, Glycerin och Squelene får huden välbehövlig näring och återfuktning. Dessa ingredienser säkerställer att hudens barriär förstärks och förbättrar även hudens motståndskraft mot yttre påfrestningar. Texturen är medellätt och ger huden näring utan att vara för tung eller klibbig på hudytan. Den är perfekt att använda efter estetiska behandlingar som peeling eller laser, men även när huden är extra reaktiv eller nedsatt. 

Produkter med Niacinamide som motverar finnar och stora porer

 

Elixir Face Formula 4%

Face Formula 4% är en behaglig gel med 4% koncentrerad niacinamid som tillför fukt, och hjälper huden att bibehålla sin egna fukt. Motverkar fina linjer och ojämn pigmentering. Verkar lugnande på huden och motverkar rodnad. Reducerar stora porer, ger en jämnare hudyta, och lyster. Har en bra effekt på oren hud, akne och pormaskar, tack vare succinic acid-

Babor Skinovage Balancing Serum

Babor Skinovage Balancing Serum är ett serum speciellt framtaget för kombinerad hud. Detta serum återfuktar och balanserar huden och motverkar problemhy. Niacinamide har en porsammandragande effekt och ljusar upp ojämn hudton. Resultatet är en balanserad, fräsch och återfuktad hud med matt finish och klar hudton.

COSRX BHA Blackhead Power Liquid

BHA Blackhead Power Liquid är en exfolierande peeling i form av ett ansiktsvatten som ger en klar hud utan tilltäppta porer och blemmor. Tack vare syran BHA som tränger ner i porerna och löser upp fett/talg så blir huden rengjord på djupet. Hjälper till att minska och förhindra uppkomsten av akne och blemmor. 

Produkter med Niacinamide som minskar Pigmenteringar

Dark Spot Fix

Är en trippelverkande creme mot mörka fläckar och ojämn pigmentering. Verso Dark Spot Fix innehåller en hög dos av Retinol 8 komplexet för att ljusa upp och motverkar mörka fläckar på huden. Retinol 8 tillsammans med Niacinamide och Polyphonelextrakt hämmar aktivteten hos det enzymet som bildar melanin. Melaninsyntesen hämmas och mörka fläckar motverkas.

Dermaceutic Mela Cream

MelaCream är ett serum i krämform som jobbar på alla typer av pigmentförändringar, ger lyster, jobbar på linjer samt har renande och porsammandragande effekt. Inom bara 3-4 veckor kan resultatet ses från Mela Cream, men fortsatt användning i minst 3 månader rekommenderas för att du ska se de bästa resultaten.

Mesoestetic Melan Tran3x Gel Cream

Melan tran3x gel cream är en ansiktscreme med lätt textur speciellt framtagen för en hud med pigmenteringar. Hjälper till att motverka att flera pigmenteringar uppkommer samt att reducera dom befintliga. Tack vare den aktiva ingrediensen tranexamsyra minskar även inflammationer i huden vid acne, ärr och rosacea.

 


Jag förstår att du blir sugen på att inkludera Niacinamide i din hudvård efter det här inlägget..

Men! Eftersom Niacinamide är en så populär ingrediens och finns i många typer av produkter så rekommenderar vi dig allra varmast att först ta en titt i ditt badrumsskåp, kanske har du redan en eller rent av flera produkter där som innehåller Niacinamide utan att du tänkt på det. Bara så att det inte blir för mycket av det goda!

Men skulle du sakna Niacinamide i din hudvårdsrutin och vill jobba på pigmenteringar, kontrollera talgproduktionen, öka fukten, att minska ålderstecken eller stärka din hudbarriär så är Niacinamide ingrediensen för dig.


 

Skulle du känna dig minsta tveksam på vilken Niacinamide-produkt som passar just din huds behov?

Gör vårt hudtest!

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 4 st omdömen

Peptider

Pepp på Peptider?

Ingrediensskolan

Läs mer

Alkohol i Hudvård

Bra eller Dåligt?

Ingrediensskolan

Läs mer

Niacinamide

Snäll ingrediens med stora effekter

Pigmenteringar, talgproduktionen, fukt och hudbarriär

Läs mer

C-vitamin i din hudvård

Lystergivande, utjämnande och skyddande

Läs mer om den otroliga superantioxidanten

Läs mer

Snigelslem

En spännande multiingrediens

För skonsam men effektfull påverkan på ditt hudtillstånd

Läs mer

Mjölksyra

Återfuktande och lystergivande

Highlight - Ingredienser

Läs mer

Salicylsyra

Effektiv mot orenheter

Highlight - Ingredienser

Läs mer

AHA-Syra

Vad är det & Hur används det i Hudvård?

Läs mer

Aktiva ingredienser

Vad är aktiva ingredienser för något?

Läs mer

Retinol vid Akne & Oljig Hud

Retinolskolan - Del 3

Minska utbrott med hjälp av retinol

Läs mer

Retinol för Nybörjare

Retinolskolan - Del 1

Hur fungerar Retinol och för vem är det?

Läs mer

Retinol

Överblick om vad retinoler är

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';