• fri frakt
 • |
 • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
 • |
 • Auktoriserad återförsäljare
 • |
 • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Pigmentfläckar- så hjälpte vi Rebecca

Före och Efter

Behandla Pigmentfläckar hemma

Pigmentfläckar- Så hjälpte vi Rebecca

Huden, vår skyddande mantel, skyddar oss från skador från yttre påfrestning. Men när huden skyddar oss kan även den ta skada, och det kan uppstå känslighet, torrhet och pigmentfläckar.

Det finns många saker som kan påverka att man får Pigmentfläckar. I huden har vi något som kallas melanocyter. Dessa finns långt ner i epidermis och är de celler som producerar melanin när vi utsätter huden för sol, produktionen är kroppens eget försvar och aktiveras för att skydda oss från solens strålar. Ibland kan melanocyterna bilda så pass mycket melanin så att det  "klumpar ihop sig" och när det når hudytan visar det sig för oss som mörka fläckar. Det är detta som kallas pigmenteringar eller pigmentfläckar. 

Många kan känna att det känns jobbigt och svårt med att behandla Pigmentfläckar i huden- till och med lite krångligt! Det är en lång resa som kräver tålamod- och det behöver faktiskt inte vara så komplicerat. Tillsammans med Sethandsallys Hudterapeut Camilla och produkter från OPTMZD Skin hjälpte vi Rebecca med hennes hyperpigmenteringar under fem månader.


Träffa Rebecca

Rebecca är 39 år och har haft problem med pigmenteringar i cirka 5 år. Hon upplever själv att Pigmentfläckarna kom efter solande, då hon fuskat med solskyddet. Rebecca var sen tidigare inte van med avancerad hudvård, och upplevde hennes hud även lite känslig och torr. Därför kändes det som en rolig utmaning! När Rebecca kom till oss var hon förväntansfull och såg inget hinder med att komma rebelbundet och använda produkter dagligen- utan hon kände att hon blev inspirerad att starta med en ordentlig, avancerad hudvårdsrutin.

Med hjälp av produkterna från OPTMZD Skin, där man fokuserar på något som kallas för "Microdosing" så kunde man få en perfekt tillförsel av aktiva ingredienser till huden utan att kompromissa med att skada hudens barriär. OPTMZD Skins unika Microdosing-teknologi innebär att man levererar de aktiva ämnena i exakt rätt koncentration för att ge dig maximala resultat utan att överbelasta huden. Varje droppe av OPTMZD Skins produkter är noggrant beräknad för att ge optimala fördelar och undvika onödig belastning på din hud. Men tro inte att mindre ingredienser betyder mindre resultat- tvärtom! Den forskning och de kliniska studier OPTMZD Skin har utfört, har visat att genom att använda rätt kombination av aktiva ämnen i rätt koncentration kan vi uppnå fantastiska resultat.

 


Utmaningen

Då Rebeccas hudresa började i maj- så var det en stor utmaning att minska Pigmenteringarna under sommaren. Många upplever att pigmentfläckarna "poppar" upp så fort solens strålar möter huden, och har man redan synliga pigmentfläckar kan de bli tydligare.

Rebecca har följt sin hudvårdsrutin i tre steg- morgon och kväll- noga, och skyddat sig för solen med antingen keps eller hatt. Att Rebecca har varit så noggrann med sin hudvårdsrutin och följt råden vid Pigmenteringar, har gjort att hon har fått ett så fint resultat. 

Man pratar ofta om att den bästa produkten för att bromsa både pigmentfläckar men även förtida åldrande i huden- är solskyddet. Dock är det krångligt och lätt att hoppa över solskyddet. Därför finns det solskydd i alla tre dagcremer från OPTMZD Skin.

 


Hudterapeut Camilla

Hudterapeut Camilla jobbar i vår klinik och började med en konsultation med Rebecca. Där kom de fram till att börja försiktigt med en kombination av produkter ur OPTMZD Skins serie för Pigmenteringar, men även kombinera den med en produkt ur den lugnande serien för att det inte ska bli för mycket på en gång- då Rebecca inte var van vid aktiva produkter.

"Det första steget i att skapa en skräddarsydd behandlingsplan är att noggrant utvärdera kundens hud. Vi erbjuder alltid kostnadsfria konsultationer på kliniken där vi analyserar faktorer som hudtyp, känslighet, hudtillstånd och medicinsk historik. Därefter är det viktigt att gradvis introducera nya produkter och behandlingar. Genom att introducera produkter successivt och övervaka hur huden reagerar kan vi justera behandlingsplanen efter behov. Där är det viktigt att ha en bra kommunikation med kunden. Slutligen är det viktigt att ha realistiska förväntningar. Resultat kommer inte alltid omedelbart, och vissa hudproblem kan ta tid att behandla. Men med en skräddarsydd behandlingsplan och tålamod kan vi arbeta mot att uppnå de bästa möjliga resultaten utan att utsätta huden för onödig stress eller belastning."


 

 

Behandlingsplanen

Camillas ord om produkterna:

"Age-Pigment-serien innehåller en riktig superstjärna i "Retinol-familjen-" nämligen Retinoate! Denna A-vitaminvariant kräver inte lika lång omvandlingsprocess i huden som traditionell retinol- vilket ger snabbare effekt och mindre irriation. Som en storasyster till välkända retinolen! Cellförnyande och minskar linjer, rynkor och pigmenteringar.

Du hittar även Vitamin C- superantioxidanten. Uppljusande av pigmenteringar och ger lyster till huden. Används fördelaktigt på dagen för dess skyddande egenskaper som fria radikaler. Boostar kollagen- och elastinproduktionen i vår hud som hjälper oss att bibehålla spänst och fasthet!"

Glykolsyra har en kraftfullt exfolierande verkan. Den tar bort döda hudceller från det översta lagret av din hud, vilket ser till att nya celler genereras. När hudens celler förnyas kan det även kan behandla fina linjer och rynkor! Glykolsyra kan visa sig vara särskilt hjälpsam för att minska hyperpigmentering. 

Behandlingsplanen

I den första fasen av behandlingen valde Camilla att fokusera på att huden skulle vänja sig vid de aktiva ingredienserna. Rebecca fick med sig hela serien ur OPTMZD Skin Age-Pigment, men även en produkt ur den lugnande serien- Calming Cleanser and Toner. Den användes som rengöring på morgonen, och några kvällar i veckan. Glycolic Cleanser and Toner användas till en början var tredje kväll, innan Rebecca helt gick över till den, både morgon och kväll. Vitamin C Anti-Pigment Serum fasades också in- den användes enbart till kvällen under början, men därefter användes även den morgon och kväll. 

Därefter fortsatte Rebecca att behandla huden med en komplett Age-Pigment-serien från OPTMZD Skin. På kvällarna har hon rengjort huden två gånger- först applicerat Glycolic Cleanser & Toner för att få bort smuts, och sedan ytterligare en gång för att verkligen rengöra huden på djupet. Rengöringen appliceras på torr hud för en extra kraftfull effekt!

Hudvårdsrutinen

Morgon

 • Rengöring- OPTMZD Skin Glycolic Cleanser and Toner
 • Serum- OPTMZD Skin Anti-Pigment Serum
 • Creme- OPTMZD Skin Vitamin C Day Cream Dark spot Protector SPF30

Kväll

 • Rengöring- OPTMZD Skin Glycolic Cleanser and Toner
 • Serum- OPTMZD Skin Anti-Pigment Serum
 • Nattcreme- OPTMZD Skin Retinol + Ferulic Night Cream

 

 


Hudresans gång och Rebeccas ord

Nu fortsätter Hudresan för Rebecca med OPTMZD Skins produkter- då hon har fått ett jättefint resultat på tjugo veckor. Vi är så spända på att fortsätta se Rebeccas resultat

"Jag hade en föreställning om att en hudvårdsrutin innebar femtioelva olika produkter i olika steg, så jag blev förvånad över att det med produkterna från OPTMZD SKIN räckte med tre steg. Rengöring, serum och kräm. Jag noterade tidigt att förpackningarna var pedagogiskt färgkodade, vilket uppskattades av undertecknad nybörjare. Vit förpackning till morgonen när solen går upp och mörk förpackning till kvällen när solen går ner. Utöver att min hud fick mer lyster och glow märkte jag annan, oväntad effekt av den nya rutinen. 

Att varje morgon och kväll möta sin blick i spegeln och taktilt hälsa på sig själv genom att händerna rör vid ansiktet, gav en känsla av omtanke och närvaro. 

En hudvårdsrutin innebär nu för mig att på morgonen rengöra och skydda huden mot dagens utmaningar, men även att jag säger god morgon till mig själv och välkomnar dagen. Sedan vid dagens slut när jag rengör och återfuktar huden möter jag än en gång min blick i spegeln. Medan serumet går in i huden och i väntan på att applicera nattkrämen, tillåter jag mig att landa i nuet. Reflektera och kontemplera. Därefter välkomnar jag och huden nattens återhämtning. Det har blivit en fin stund, både för mig och för min hud."

 

 


Vill du få en skräddarsydd hudvårdsrutin? Ta hjälp av en auktoriserad hudterapeut!

Kostnadsfritt Hudtest

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest för dig som vill få en Hudvårdsrutin

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

GÖR TESTET HÄR

 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 4 av 5 baserat på 2 st omdömen

Känslig hud- så hjälpte vi Therese

Före och Efter

Behandla känslig och torr hud

Läs mer

Pigmentfläckar- så hjälpte vi Rebecca

Före och Efter

Behandla Pigmentfläckar hemma

Läs mer

Pigmenteringar och Känslig Hud- Så hjälpte vi Susanne

Före och Efter

Behandla Svåra Hudtillstånd

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';