• fri frakt
 • |
 • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
 • |
 • Auktoriserad återförsäljare
 • |
 • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Hormonell Akne- så hjälpte vi Shima

Före och Efter

Balansera huden

Hormonell Akne- Så hjälpte vi Shima

Att behandla hormonell akne är svårt, med tanke på att det är hormonerna som påverkar huden. Vad beror hormonell akne på? Jo- det är kopplat till oblanser i könshormoner, framförallt östrogen och testosteron. Dessa hormoner påverkar talgproduktionen, vilket gör huden fet, glansig och täpper till porerna- som i sin tur leder till akne. Att behandla det är komplicerat, och det kan vara svårt att veta vad man gör åt hormonell akne. Det tar tid att se resultat när man har hormonell akne- man måste gå igenom minst en cykel för att kunna utvärdera resultaten, då hudens tillstånd kan variera så stort under månadens gång.

Tillsammans med Sethandsallys Hudterapeut Camilla och produkter från OPTMZD Skin hjälpte vi Shima med hennes hormonella akne under tre månader.


Dämpa inflammation och rengör på djupet


Träffa Shima

Shima är 34 år och har haft problem med akne i cirka 20 år. Hon har behandlat sin akne tidigare med epiduo, antibiotika och Isotretinoin. De starka behandlingarna är inte längre aktuellt, även om det har fungerat, och hon söker mer skonsamma alternativ, men som ger resultat. 

Hon har hormonell akne, och beskriver att det kommer "ömmande bölder" under hennes värsta perioder, och får pormaskar, finnar och inflammerade knutor under huden. Hon har även röda märken i huden efter finnar.

Med hjälp av produkterna från OPTMZD Skin, där man fokuserar på något som kallas för "Microdosing" så kunde man få en perfekt tillförsel av aktiva ingredienser till huden utan att kompromissa med att skada hudens barriär. OPTMZD Skins unika Microdosing-teknologi innebär att man levererar de aktiva ämnena i exakt rätt koncentration för att ge dig maximala resultat utan att överbelasta huden. Varje droppe av OPTMZD Skins produkter är noggrant beräknad för att ge optimala fördelar och undvika onödig belastning på din hud. Men tro inte att mindre ingredienser betyder mindre resultat- tvärtom! Den forskning och de kliniska studier OPTMZD Skin har utfört, har visat att genom att använda rätt kombination av aktiva ämnen i rätt koncentration kan vi uppnå fantastiska resultat.

Bild från vecka 1 (vänster) och vecka 12 (höger.)


Hudterapeut Camilla

Hudterapeut Camilla jobbar i vår klinik och började med en videokonsultation med Shima. Där kom de fram till att börja med OPTMZD Skins produktsere för aknebenägen hud, då Shima tidigare har gått på Isotretoin, men var ute efter något annat. Under perioden hade Camilla uppföljningar med Shima varannan vecka, för att noggrant se över processen och att det kändes bra för alla inblandade.

"Det första steget i att skapa en skräddarsydd behandlingsplan är att noggrant utvärdera kundens hud. Därefter är det viktigt att gradvis introducera nya produkter och behandlingar. Genom att introducera produkter successivt och övervaka hur huden reagerar kan vi justera behandlingsplanen efter behov. Där är det viktigt att ha en bra kommunikation med kunden. Slutligen är det viktigt att ha realistiska förväntningar. Resultat kommer inte alltid omedelbart, och vissa hudproblem kan ta tid att behandla. Men med en skräddarsydd behandlingsplan och tålamod kan vi arbeta mot att uppnå de bästa möjliga resultaten utan att utsätta huden för onödig stress eller belastning."

 

 


 

 

Behandlingsplanen

Camillas ord om produkterna:

"Blemish-serien kombinerar Salicylsyra, och ett naturligt alternativ till salicylsyra, som verkligen kan lösa upp orenheterna i porerna. I dagcremen finns flavonoider från Mullbär som balanserar huden och värnar om hudens mikrobiom- som kan vara orolig när man har problem med akne. En riktig kanonprodukt i serien är Blemish Control Serum- som innehåller Azelainsyra. Den syran är fantastisk på att bleka röda märken efter finnar, minska utbrott, både icke-inflammatoriska och inflammatoriska, reglerar olja, löser upp blockeringar i porerna, och dämpar rodnad, irritation och inflammation. En riktig kanoningrediens! I serumet hittar vi även Zinc PCA som reducerar talg och förkortar livslängden på aknebakterierna.

Behandlingsplanen

I den första fasen av behandlingen valde Camilla lyfta in hela "Blemish-"serien från OPTMZD Skin. Serien är framtagen just för en hud med akne, och att man ska använda alla produkter tillsammans. Dock, om man har annan problematik med huden kan varje produkt kan användas på egen hand och kombineras med den övriga serien från OPTMZD Skin.

Morgon

 • Rengöring- OPTMZD Skin BHA Cleanser and Toner
 • Serum- OPTMZD Skin Blemish Control Serum
 • Creme- OPTMZD Skin Blemish And Protect Day Cream SPF30

Kväll

 • Rengöring- OPTMZD Skin BHA Cleanser and Toner
 • Serum- OPTMZD Skin Blemish Control Serum
 • Nattcreme- OPTMZD Skin Blemish Control Cream

 


Hudresans gång

Nu fortsätter Hudresan för Shima med OPTMZD Skins produkter- då hon har fått ett jättefint resultat på tolv veckor.

Efter fyra veckor såg man redan resultat. Då hade inflammationen och irritationen dämpats avsevärt i huden.

Vid vecka sex skrev Shima såhär: "Min hudhälsa känns ”overall” lugnare, har inte haft några ömmande underhudsbölder mer. Jag får fortfarande nya finnar men känner inte att det är lika mkt och lika aggressivt som tidigare vilket är jättekul!"

"Jag är otroligt glad över resultaten OPTMZD Skins produkter har gjort under endast tre månader med Shima. Vi fortsätter med våra uppföljningar online, och jag ser verkligen fram emot att se hennes resultat om ytterligare tre månader." - Camilla

 


Vill du få en skräddarsydd hudvårdsrutin? Ta hjälp av en auktoriserad hudterapeut!

Kostnadsfritt Hudtest

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest för dig som vill få en Hudvårdsrutin

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

GÖR TESTET HÄR

 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 7 st omdömen

Hudvårdsnyheter

Nyheter Januari-April 2024

Få koll på det senaste

Läs mer

Hormonell Akne- så hjälpte vi Shima

Före och Efter

Balansera huden

Läs mer

OPTMZD Skin

Meet the Brand

Gör avancerad hudvård enkel

Läs mer

Julklappstips

Produktspecialisten ger sina bästa julklappstips

Ge någon du tycker om hudvårdande klappar

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';