• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

OPTMZD Skin

Meet the Brand

Gör avancerad hudvård enkel

OPTMZD Skin

OPTMZD Skin är en avancerad hudvårdslinje där alla får tillgång till en effektiv hudvårdsrutin. Efter år av forskning har OPTMZD Skin fokuserat på nyckelingredienser som hjälper de olika hudtillstånden- och optimerat formulationerna för att du ska få en så enkel- och optimerad- hudvårdsrutin som möjligt.


OPTMZD SKIN- FILOSOFIN

Det viktigaste för OPTMZD Skin är enkelheten. Idag finns det otroligt mycket bra hudvård på marknaden, men det är så svårt för konsumenten att hitta rätt produkter i hudvårdsdjungeln. Målet för dem är att du inte ska behöva navigera mellan komplicerade hudvårdsrutiner, kämpa för att förstå vilken produkt som fungerar för dig eller utbilda dig till kemist för att du ska förstå vilka ingredienser du ska använda. OPTMZD har tagit bort gissningsarbetet som du behöver göra och skapat ett märke som är utfomat för att adressera olika hudvårdsproblem. Efter många års erfarenhet med kunder som ofta upplever en försvagad hudbarriär, känslighet och svårighet att få ihop en passande hudvårdsrutin, skapades OPTMZD Skin. Vill du jobba på hudens struktur, minska tecken på åldrande, bekämpa akne eller rodader- så finns de perfekta lösningarna för dig. Varje produkt är användarvänlig, och har förpackningar med instruktioner som är tydliga, funktionella, och snygga.

På OPTMZD Skin tror man inte på snabba resultat. Det ska vara enkelt att starta din hudvårdsresa, och att uppnå en frisk och strålande hud bör vara en rak och trevlig upplevelse. Med de formulationer de har använt sig av, fokuserar de på "Microdosing." Optmzd Skin är framtidens Hudvård.

 

MICRODOSING

Genom att tillföra rätt ingredienser för den hudtyp och hudtillstånd som behandlas, och sedan använda sig av lägre koncentrationer, kompromissar de inte på hudens barriär, utan jobbar på långsiktiga resultat. Med mindre dos av den aktiva ingrediens, och istället en daglig tillförsel till huden, undviker man negativa bieffekter och irritationer som kan uppstå vid högre användningar. Varje produkt är Optimerad med aktiva ingredienser med mycket forskning bakom. På det viset kan du hitta en hudvårdsrutin som du kan hålla hårt livet ut- och få otroliga resultat på vägen.

FORSKNING

OPTMZD Skin är otroligt engagerade i forskning för att kombinera vetenskap och enkelhet. Med år av forskning och produktutveckling har vi identifierat de mest kraftfulla och säkra ingredienserna- för att sedan hitta en så optimerad koncentration som möjligt för att du ska kunna dosera din produkt dagligen och få resultat- utan onödig irritation och kompromiss av hudbarriären. Deras team består av svenska och tyska dermatologer, hudterapeuter och kemister som tillsammans har skapat formulationer som är i harmoni med dagens moderna livsstil.

MILJÖARBETE

Hos OPTMZD Skin är det inte bara viktigt att du får avancerade hudvårdsprodukter som ger ett bra resultat- utan de är även stolta för deras engagemang för miljön. De strävar efter att vara en förebild inom hållbarhet och har vidtagit flera viktiga åtgärder för att minimera deras miljöpåverkande. OPTMZD Skin jobbar med korta produktionsled och undviker distributörer, för att minimera onödiga transporter av dina hudvårdsprodukter. Alla produkter i OPTMZD Skin är helt återvinningdbara och varje material är noggrannt utvalt för att återvinnas och få nytt liv. Dessutom har de uteslutit övrig plast i sin produktion.

Förutom att förpackningarna är miljövänliga, så är varje produkt utformad med omsorgsfullt valda ingredienser. De använder vetenskapsbaserade ingredienser och undviker tillsatser som kan vara skadliga för både din hud och miljön. Produkterna är fria från konstgjorda färgämnen, mikroplast, PFAS, silikon, parfym och sulfater. De är dermatologiskt testade och särskilt vänliga mot huden.


"Vår vision är att främja Skinminimalism och Microdosing som våra främsta prinicper för att uppnå maximala resultat- med minimal ansträngning."


EN MINIMALISTISK HUDVÅRDSRUTIN

En hudvårdsrutin med tio steg är inte något för användaren av OPTMZD Skin. Förutom att spara på hudens barriärfunktion, är också målet med OPTMZD Skin, att du ska spara tid. Det genom att endast använda dig av tre produkter på morgonen, och tre produkter på kvällen. Alla serier är upplagda likadant, med totalt fyra produkter, och är tydliga för dig så att du ska förstå hur du använder dina produkter.

1. RENGÖRING

Morgon och kväll, så så startar du din rutin med din rengöring. Varje rengöring i OPTMZD Skin är behandlande och har en 3-i-1-effekt.

2. SERUM

Efter rengöring kommer steg två, som är serum. Serumet ska alltid vänjas in i huden, men sedan användas morgon och kväll, innan din fuktcreme.

3. DAGCREME

På dagen är vårt främsta fokus att skydda och stärka huden. Därför innehåller alla dagcremer SPF30 med kemiska solfilter.

3. NATTCREME

På kvällen byter du istället ut din skyddande dagcreme mot en mer behandlande nattcreme. Den jobbar mer aktivt på dina hudtillstånd- under tiden du sover!OPTMZD PRODUKTSERIE

OPTMZD Skin innehåller tre olika produktserier, baserat på de vanligaste hudproblemen. Det finns en serie för aknebenägen, obalanserad och fet hud, en lugnande serie för dig med rodnad, stressad och känslig hud, och en serie med produkter för dig med linjer, rynkor, ojämn hudton, pigmenteringar och vill arbeta mer förebyggande på ålderstecken.

Alla serier kan kombineras med varandra. Det är viktigt att du väntar tålmodigt på dina resultat och vänjer in produkterna.

Blemish | Acne-Prone | Unbalanced

Denna serien passar alla hudtyper men är mest lämpad för dig med blemmor, oblanserad hud och acne. Alla produkter har en lätt, viktlös känsla, men ger ändå rikligt med fukt för att minimera risken för yttorrhet. Serien innehåller aktiva ingredienser som jobbar på att minska risken för tilltäpptheter, men även lugnande och inflammationsdämpande ingredienser.

Huvudingredienser

Salicylsyra

I OPTMZD produkter för akne används både ren salicylsyra och Pilbaksextrakt- som är en naturlig källa till salicylsyra. Denna syra rensar upp överflödig olja och bibehåller normal talgproduktion. Då salicylsyra är en anti-inflammatorisk ingrediens så kan den dämpa irritation, tilltäpta porer och förbättra akne. När det gäller akne betyder detta minskad rodnad, ömhet och svullnad. Den exfolierar och påskyndar cellförnyelse, vilket avlägsnar döda hudceller. Eftersom salicylsyra städar och exfolierar i porerna skapas en miljö som är mindre vänlig mot aknebakterier.

Azelainsyra

Denna syra kan minska utbrott, både icke-inflammatoriska och inflammatoriska. Azelainsyra används i många receptbelagda läkemedel för akne- fördelen är att huden ofta visar en bättre tolerans med mindre hudirritation. Denna syra normaliserar ansamlingen av döda hudceller och reducerar blockeringar i porerna. Dessutom minskar den överdriven talgproduktion,  reducerar inflammation i huden och är antibakteriell- vilket minskar just aknebakterier.

Zink

Denna mineral används i produkter för akne på grund av dess antiinflammatoriska egenskaper! Den är fantastisk på att minska inflammerade utbrott och visar sig även vara behjälplig i hudens läkningsförmåga. Då sätter den igång hudens cellförnyelse och nya, friska celler träder fram snabbare till hudytan. 

Zink reglerar hudens oljeprodukttion och är även antibakteriell. Då det är en mineral vi hittar naturligt i vår kropp så är den väldigt tolerant och säker att använda!

 

 

Panthenol

Provitamin B5 som den heter är känd för sin förmåga att återfukta och bevara fukt i huden. Denna milda antioxidant förbättrar hudens barriär, vilket kan hjälpa en nedsatt, rodnad hud med finnar och obalans. En stark barriär gör huden mer resistent mot yttre påfrestning. Den minskar klåda, inflammation och irriation, samtidigt som den mjukgör och håller huden återfuktad både omedelbart och på lång sikt. 

Då denna antioxidant har visat god effekt på att påskynda läkning i huden, så är den väldigt bra att använda i produkter för dig med finnar eller akne.

Produkterna

BHA Cleanser and Toner

En djuprengörande, oljefri gelrengöring med en 3-i-1-effekt som rengör, exfolierar och återfuktar. Den tvättar bort överflödig olja och smuts, hjälper till att rensa igentäppta porer och förebygger uppkomsten av orenheter. Innehåller ingredienser som är återfuktande och barriärstärkande.

Blemish Control Serum

Ett balanserande serum som hjälper till att minska överproduktion av talg och blemmor. Reglerar aktiviteten i talgkörtlarna samt löser upp tilltäppta porer. Ingredienserna har även en anti-inflammatorisk, anti-bakteriell och irritationsdämpande effekt. Balanserar huden och minskar rodnad vid utbrott.

Blemish And Protect Day Cream SPF30

Lätt dagcreme med bredspektrat UV-skydd. Stärker hudens mikrobiom samtidigt som ingredienserna bidrar till att förhindra inflammatoriska processer i huden, som annars kan orsaka finnar och akne. Är talgreglerande, återfuktande och minskar risken för pigmentering efter finnar. 

Blemish Control Night Cream

Lätt men närande nattcreme som innehåller antibakteriellt Microsilver och matterande barkextrakt som hjälper till att reglera talgproduktionen och förbättra hudkomforten hos en hud som är glansig och tilltäppt. Huden blir ordentligt återfuktad och även skyddad mot fria radikaler.

Age | Pigment | Uneven Skintone

Denna serie passar dig med linjer, rynkor, pigmenteringar och ojämn hudton, men även vill börja jobba förebyggande på ålderstecken i huden. Här har OPTMZD Skin skapat cocktails med väl beprövade, aktiva ingredienser som jobbar tillsammans med återfuktande, närande ingredienser som håller hudens barriär och fuktbalans intakt. Här kan ni se hur denna serien hjälpte Susanne med hennes pigmenteringar.

Huvudingredienser

Vitamin C

Vad vi älskar med C-vitaminet är dess magiska egenskaper! Uppljusande av pigmenteringar och ärr och ger lyster till huden. C-vitaminet har en positiv inverkan på ojämnhudstruktur så som porer och fina linjer. Används fördelaktigt på dagen för dess skyddande egenskaper som fria radikaler. Boostar kollagen- och elastinproduktionen i vår hud som hjälper oss att bibehålla spänst och fasthet.

Retionate

Denna A-vitaminvariant kräver inte lika lång omvandlingsprocess i huden som traditionell retinol- vilket ger snabbare effekt och mindre irriation. Man kan säga att det är en storasyster till välkända retinolen! Cellförnyande och minskar linjer, rynkor och pigmenteringar. Retinol är en av de mest efterforskade ingredienserna när det kommer till hudvård.

Glykolsyra

Denna AHA-syra har en kraftfullt exfolierande verkan. Den tar bort döda hudceller från det översta lagret av din hud, vilket ser till att nya celler genereras. När hudens celler förnyas kan det även ge en förbättrande effekt på fina linjer och rynkor! Glykolsyra kan visa sig vara särskilt hjälpsam för att minska hyperpigmentering. Dessutom förbättrar den penetration av dina efterföljande produkter.

 

 

Ferulsyra

Denna ingrediens stärker och stödjer hudens egna skydd mot fria radikaler och förebygger miljörelaterat hudåldrande. Jobbar riktigt bra tillsammans med antioxidanter som Vitamin C och Vitamin E. Minskar och skyddar mot pigmenteringar. 

Produkterna

Glycolic Cleanser and Toner

Rengöringsmousse som med en 3-i-1-effekt som rengör, exfolierar och återfuktar. Avlägsnar döda hudceller och stimulerar cellförnyelse- vilket minskar pigmenteringar. Lugnar och återfuktar. 

Tips! Denna kan användas som en peelande mask! Låt ligga 2-3 minuter innan den avlägsnas.

Vitamin C Anti-Pigment Serum

Uppljusande serum som motverkar hyperpigmenteringar och åldersfläckar samtidigt som den verkar anti-age. Skyddar mot UV-indicerade skador och fria radikaler. Ger direkt glow-effekt på huden, och jobbar långsiktigt på att förbättra hudens lyster.

Vitamin C Day Cream Dark Spot Protector SPF30

Lystergivande dagcreme med bredspektrat solskydd som skyddar mot UV-strålar och externa stressfaktorer. Kombinationen av UV-filter, Vitamin C och E skyddar och motverkar för tidigt åldrande av huden som orsakas av sol och fria radikaler; såsom åldersfläckar, hyperpigmentering och fina linjer.

Retinol + Ferulic Night Cream

Närande nattcreme som förbättrar hudton, verkar anti-age och mjukgör huden.  Med en särskilt hudvänlig retinolvariant (Retinoate) aktiveras hudens regenerering och motverkar tecken på förtida hudåldrande, såsom ojämn hudton, hyperpigmentering och Linjer. 

Redness | Sensitive | Stressed Skin

Många besväras av rodnad, känslighet, nedsatt hudbarriär, rosacea och stressad hud. Denna serie är just för er! Genom att återställa hudens barriär, reducera inflammation och irritation, återfår huden sin naturliga balans och obehag minskas.

Huvudingredienserna

Centella Asiatica

Centella Asiatica, Cica, Goto Kola, tigergräs har en lugnande och anti-inflammatorisk effekt på huden. Centella Asiatica främjar även sårläkning samt fungerar som en effektiv antioxidant. Hjälper till att lugna och reparera torr, röd och irriterad hud. Centella Asiatica boostar också cirkulationen vilket hjälper till med kollagenproduktionen och spänsten i huden. 

PHA-syra

PHA syran är perfekt för en känslig hud som ibland kan bli röd och irriterad av andra syror. Utmärkt för alla typer av känsliga och torra hudtillstånd som eksem eller rosacea. En mogen hud kan dra fördel av de antioxidativa fördelarna som skyddar hudens kollagen mot nedbrytning. Kort sagt en mild syra som passar bra för dig med känslig hy eller om du vill använda syror oftare. 

Hyaluronsyra

Hyaluronsyra är inte en syra, utan faktisk en sockermolekyl. Binder och attraherar fukt i huden. Den kan faktiskt binda fukt 1000 gånger sin egen vikt! Vi har hyaluronsyra naturligt i kroppen med tiden förlorar huden sitt förråd av hyaluronsyra. Hyaluronsyra gör att huden känns återfuktad, elastiskt och smidig.

Niacinamide

Vitamin B3 är en ingrediens som jobbar på flera olika områden i huden. Niacinamid minimerar porer, jämnar ut hudtonen, lugnar och verkar anti-inflammatoriskt.Bygger en hälsosam hudbarriär både genom keratin och ceramdier (nyttigt fett.) Har dessutom god effekt på pigmenteringar, linjer, rynkor samt motverkar oxidativ stress. 

Produkterna

Calming Cleanser and Toner

Mild men ändå effektiv rengöringsmjölk med en 3-i-1-effekt som rengör, exfolierar och återfuktar, speciellt framtagen för känslig hud och hud som är benägen för rodnad. Skyddar hudens naturliga barriär samtidigt som huden regenereras. Resultatet blir en ren, smidig och mjuk hud utan irritation.

Calming and Hydrating Serum

Återfuktande och lugnande serum som lindrar irritation och stress hos en känslig hud. Serumet är speciellt formulerat för en hud med nedsatt barriär med känslighet och rodnad. Hudens naturliga skyddsbarriär stärks och inflammationsprocessen i huden bromsas ned. Resultatet: minskad rodnad och ökad återfuktning.

Calming and Protect Day Cream SPF30

Dagcreme för Känslig hud soml lindrar irritation och rodnad. Den innehåller ett bredspektrat UV-skydd som skyddar den känsliga huden mot skadliga strålar. Lindrar blossande hud hos dig med reaktiv och känslig hud samtidigt som den återfuktar.

Redness Control Night Cream

Nattcreme speciellt formulerad för att stärka och lugna en irriterad, känslig och stressad hud. Minska stramhet och torrhet på huden. Motverkar irritation i huden och verkar direkt lugnande.Den fungerar även fint som SOS-creme när du upplever att huden är tillfälligt ur balans. 


Vill du testa OPTMZD Skin?

Kolla in dessa startkit!


Vill du få råd kring vilka produkter du ska testa från OPTMZD Skin? Låt en auktoriserad hudterapeut hjälpa dig!

Kostnadsfritt Hudtest

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest för dig som vill få en Hudvårdsrutin

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

GÖR TESTET HÄR

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 3 st omdömen

Hudvårdsnyheter

Nyheter Januari-April 2024

Få koll på det senaste

Läs mer

Hormonell Akne- så hjälpte vi Shima

Före och Efter

Balansera huden

Läs mer

OPTMZD Skin

Meet the Brand

Gör avancerad hudvård enkel

Läs mer

Julklappstips

Produktspecialisten ger sina bästa julklappstips

Ge någon du tycker om hudvårdande klappar

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';