• fri frakt
 • |
 • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
 • |
 • Auktoriserad återförsäljare
 • |
 • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Neostrata

Meet The Brand

Med unika patenterade teknologier får huden hjälp att förnya sig själv

Neostrata

Vetenskapligt avancerad och kliniskt beprövad hudvård 

Neostrata är vetenskapligt avancerad, kliniskt beprövad hudvård som utvecklats för att återställa, förbättra och synbart ge huden ett nytt utseende. Neostratas unika patenterade teknologier hjälper huden att förnya sig själv. 


 

 

Neostrata upptäckte de magiska effekterna som AHA-syror har på vår hud

Grundarna av Neostrata heter Dr Van Scott och Dr Yu, är internationellt erkända för sin banbrytande upptäckt av AlfaHydroxySyror, (även kallade AHA-syror) betydelse och resultat på vår hud. De har erhållit fina utmärkelser och priser för sin framstående forskning inom ämnet. De två proffessorerna har gjort fort löpande framsteg, skapat vetenskapliga innovationer och genomfört kliniska studier som har publicerats i alla stora medicinska dermatologiska tidskrifter. Än idag ligger forskningen bakom Neostrata i alla högsta grad i framkant!

Läkarnas partnerskap har lett till stora resultat i Neostratats forskning

Doktorernas partnerskap började 1966 vid Temple University i Philadelphia där de studerade tillsmamans. De delade en passion för vetenskap och forskning, en fascination av huden och viljan att hjälpa patienter med svåra hudsjukdomar.

Eftersom mer än femtio procent av alla hudproblem bedöms bero på svårigheter med cellförnyelsen stratum corneum, var läkarna fast beslutna att hitta ett välfungerande sätt att påverka bildandet av nya hudlager. Deras partnerskap har pågått i fyra decennier och fortsätter än i dag. Medan deras tidiga forskning främst fokuserade på behandlingar för psoriasis och ichthyos (en hudsjukdom där huden är torr och fjällar extremt) har de under åren breddat sitt fokus till att omfatta ett stort antal problem i huden. Deras arbete har lett till viktiga upptäckter för behandling av ichthyos och psoriasis, men även för torr hud, akne och många andra tillstånd som beror på problem i hudens cellförnyelseprocess. 

Studien som startade det hela

Under en studie för att utvärdera naturliga och fysiologiska substanser och deras effekter på patienter med ichthyos upptäckte Dr Van Scott och Dr Yu att en viss typ av naturligt förekommande substanser har en djupgående effekt på utvecklingen, mognaden och förnyelsen hos både normala och sjuka hudceller.

När ichthyos patienter återvände med normal hud efter applicering av dessa substanser var läkarna mycket upprymda. De namngav substanserna alfa-hydroxisyror (AHA) och ansökte om sitt första patent 1975. Sedan dess har Dr Van Scott och Dr Yus upptäckter legat till grund en mängd olika sammansättningar som förbättrar huden. 

Neostratas produkter är effektiva vid många olika hudtyper och hudproblem

 • För tidigt åldrad hy/solskadad hy
 • Torr glåmig och uttorkad hy
 • Fina linjer och rynkor
 • Pigmentfläckar
 • Akne/fet hy som är benägen att få finnar

AHA-syrornas effekt på vår hud

Stimulerar cellomsättningen flexibelt vilket ger en slätare hud och förhindrar bildandet av igentäppta porer

Normaliserar cellförnyelsen som med åldern avstannar. Detta leder till att huden återgår till ett ungdomligare tillstånd, fina linjer och rynkor blir mindre framträdande

Minimerar synliga symptom på hud som åldrats av solen, har strävhet, fina linjer, porstorlek, gulblekhet, glåmighet och oregelbunden pigmentering. 

Positiv effekt vid torrhet och fjällning genom återfuktining. Fungerar även utmärkt i hårbotten vid mjäll, psoriasis, seborroisk dermatit. 

Värdefulla och återkommande ingredienser i Neostratas produkter

Som vi nämnde tidigare så ligger Neostrata i framkant i sin forskning och har även patent på några av deras ingredienser. Vi kikar lite närmre på de mest framträdande ingredienserna och djypdyker i deras påverkan på vår hud.

Glykolsyra AHA

Är en fruktsyra som har mängder av fina effekter på huden:

 • Exfolierar
 • Förbättrar cellförnyelsen
 • Jämnar ut pigmenteringar i huden
 • Minskar porstorleken
 • Slätar ut fina linjer och rynkor
 • Ökar fastheten i huden 

Denna ingrediens finns bland annat i: Problem Dry Skin Cream

Citronsyra AHA

Är en AHA-syra som finns naturligt i citrusfrukter, på vår hud har den skyddande antioxidativa egenskaper. Den hjälper även till att reparera tecken på solskador. 

Eftersom den både har skyddande och reparerande effekter används den ofta som förstärkande ingrediens när man vill rikta in sig på speciella hudproblem. 

Denna ingrediens finns bland annat i: Targeted Clarifying Gel

Mandelsyra AHA

Är en fettlöslig alfahydroxisyra som utvinns från mandlar. Den absorberas lätt av fet hud, vilket gör den extra effektiv i produkter för denna hudtyp. Mandelsyra har f även naturliga antibakteriella fördelar och om den används regelbundet bidrar den till att göra huden mindre fet utan att den torkas ut. 

Denna ingrediens finns bland annat i: Mandelic Mattifying Serum

Maltobionisk och Laktobionisk syra - Bionic PHA

Patenterade "bioniska" PHA som utvinns från mjölksocker respektive maltsocker är inte irriterande. Hjälper till att förhindra och reparera skador som orsakats av solljus, inklusive fina linjer och rynkor, ojämn pigmentering, förstorade porer och ojämn hud. De är också naturliga återfuktare som binder vatten och skapar en fuktgivande barriär. Laktobionisk syra är en effektiv antioxidant som används för att förhindra oxidativa skador på transplanterade organ. Den bidrar till att göra huden fast genom att hämma enzymet MMP som bryer ner kollagenet, och orsakar rynkor och slapp hud. 

Denna ingrediens finns bland annat i: Skin Active Exfoliating Wash

NeoGlukosamin

Är en relativt ny och av Neostratas patenterad teknik som bygger på aminosocker, detta hra vi naturligt i huden. NeoGlukosamin exfolierar huden skonsamt och boostar nybildningen av celler, gör fina linjer och rynkor mindre framträdande och minimerar hyperpigmenterade fläckar samt akne.

Inte nog med det så är även NeoGlukosamin en byggsten till hyaluronsyra som fyller ut huden naturligt och hjälper huden att bli fyllig och utslätad inifrån. 

Denna ingrediens finns bland annat i: Skin Active Matrix Support SPF 30

Aminofil

Detta är faktiskt Neostratas senaste genombrott inom antiaging teknologin. Aminofil är ett patenterat aminosyrederisom och har visat sig påverka fast- och fylligheten i huden vilket bidrar till en plumpad hud med färre fina linjer och rynkor.

Denna ingrediens finns bland annat i: Skin Active Tri-Therapy Lifting Serum

AHA går att använda på en mängd olika hudtillstånd och ger bevisat fina resultat

 • Akne Få goda resultat med en AHA-peeling och produkter med AHA-syror djuprengör och exfolierar. Tips är att kombinera med retinoider och andra läkemedel utskrivet från läkare.
 • Melasma, hyperpigmentering Peelingar och produkter som innehåller AHA jämnar ut hudtonen
 • Rosacea AHA-peeling och produkter med PHA stärker den skadade hudbarriären (som man har vid Rosacea) och återfuktar. Kombineras även med fördel tillsammans med läkemedel vid behandling av rosacea.
 • Hudstruktur så som grova porer, solskador, ytliga fläckar, ärr. Produkter innehållandes AHA smidiggör, stimulerar cellförnyelse och minskar pigmentering.
 • Xerosis/torr hud AHA-peeling och produkter minskar torrhet och fjällning


Några av Neostratas bästsäljare

Bionic face Serum 

Är ett fuktgivande och stärkande serum för alla hudtyper, även sensitiv hud. Den innehåller PHA och vitamin A, C, E. Serumet är mycket fuktgivande. Återuppbyggande och icke-irriterande och kan även användas i ögonområdet, både morgon och kväll, efterföljt av kräm. 

Skin Active Matrix Support SPF 30

Avancerad dagkräm som stärker, reparerar och skyddar huden, innehåller UVA/UVB-solfilter. Den stimulerar kollagenproduktionen vilket ger ökad fasthet och jämnare hudton. Används morgon och kan appliceras över valfritt serum från neostrata.

Bionic Face Cream

Fuktgivande och stärkande nattkräm för sensitiv och torr hud. Innehåller PHA. Har läkande och lugnande egenskaper som gör den idealisk efter estetiska behandlingar tex som laser etc. Denna används på kvällen och kombineras gärna med Bionic Face Serum under.

FAQ - Neostrata

Försämrar AHA och PHA hudbarriärens funktioner?

Nej inte alls, tvärtom! Hudbarriären stärks

Kan det pirra eller göra ont när man applicerar AHA- eller PHAsyror på huden?

Vid AHA-användning kan känsliga personer uppleva en svidande/brännande känsla. Det kan hända att man flagnar lite innan huden har vant sig vid produkten eller om man gör en professionell AHA-behandling på salong, detta beror på att AHA-syror penetrerar huden snabbt.

PHA däremot orsakar inte sveda och ingen brännande känsla på grund av att den absorberas långsammare av huden. 

Får man ökad känslighet för UV-strålar när man använder AHA/PHA? 

Huden blir något mer solkänslig vid användning av AHA. Användning av PHA påverkar dock inte hudens solkänslighet.

Kan alla använda produkter från Neostrata?

Ja, Neostratas produkter kan användas av båda män och kvinnor och produker finns för alla åldrar. Det viktiga är bara att anpassa rutinen efter just din huds behov.

 

Vi hjälper dig gärna att hitta rätt produkter för just dig - gör vårt hudtest

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 1 st omdömen

Hyggee

Meet The Brand

Koreansk filosofi möter skandinavisk minimalism

Läs mer

Elementre

Meet The Brand

Effektiv hudvårdsrutin i tre enkla steg

Läs mer

Elixir Cosmeceuticals

Meet The Brand

Effekten du kan se och känna

Läs mer

Medik8

Meet The Brand

Högsta kvalitet med rätt koncentration ger bevisade resultat

Läs mer

Dr Dennis Gross

Meet the Brand

Multiprodukter med omedelbar effekt och långsiktiga resultat

Läs mer

iS Clinical

Meet The Brand

Kliniskt dokumenterade produkter och ingredienser

Läs mer

Dermaceutic

Meet the brand

Resultatinriktad hudvård framtaget av dermatologer och kemister

Läs mer

Neostrata

Meet The Brand

Med unika patenterade teknologier får huden hjälp att förnya sig själv

Läs mer

Mesoestetic

Meet the brand

Global ledare inom estetisk medicin

Läs mer

Eneomey

Meet The Brand

Framtaget av dermatologer, estetiska kirurger och läkare

Läs mer

Comfort Zone

Meet The Brand

Högteknologiska ingredienser & det bästa från växtriket

Läs mer

BABOR

Meet The Brand

Hudvård, resultat och hållbarhet

Läs mer

COSRX

Lär känna vårt nya varumärke

Populära produkter direkt från K-beautyvärlden

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';