• fri frakt
 • |
 • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
 • |
 • Auktoriserad återförsäljare
 • |
 • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Elixir Cosmeceuticals

Meet The Brand

Effekten du kan se och känna

Elixir Cosmeceuticals

EFFEKTEN DU KAN SE OCH KÄNNA


Elixir Cosmeceuticals är ett norskt hudvårdsmärke som jobbar både med dokumenterade ingredienser anpassade för olika hudtillstånd och hudtyper, i alla åldersgrupper- en jobbar även innovativt med forskning för att ha de senaste och mest effektiva hudvården på marknaden. Produkterna är utvecklade av norska hudläkare som har stor kunskap och erfarenhet av vad enskilda ingredienser kan ge för resultat, i form av olika hudförbättringar. I Skandinavien har vi ofta problem med rodnad, känslig hud och torrhet- vilket gör norska Elixir experter på de hudproblem vi upplever här på norra halvan av jordklotet. Elixir är cruelty free och testar inte på djur. 


Vad gör Elixirs hudvård?

 • Minskar Ojämn hudton
 • Minskar Torr hud
 • Minskar Mot fina linjer rynkor
 • Reducerar pigmentfläckar
 • Ger huden lyster
 • Minskar akne och finnar
 • Förebygger solskador
 • Reducerar stora porer
 • Minskar rodnad och känslig hud
 • Behandlar Perioral Dermatit
 • Hjälper rosacea

Elixir har utvecklat en serie med olika aktiva ingredienser, där man kan skräddarsy sitt egna hudvårdsprogram baserat på de olika aktiva ingredienserna som finns i produktfamiljerna. Med erkända studier väljs de aktiva ingredienserna noggrant ut, och man se till att koncentrationen är perfekt för både ge bästa verkan men även bästa toleransen i huden. Därför ser Elixir alltid till att använda de styrkor som är mest studereade för att inte framkalla onödiga reaktioner i huden.

Elixirs produkter kommer i olika serier. Vill man inte hålla sig till en serie så kan man plocka lite olika delar, beroende på vad huden kräver. 

Vill du boka en behandling kan du göra det hos oss, på vår klinik i Norrtälje. 


Vikten av ett bra innehåll

Ett vanligt problem är att många överbehandlar huden med för många och för starka ingredienser, i hopp om att se snabbare resultat. Tyvärr kan effekten då bli den motsatta. I populära Face Formula (tidigare Niactil 4%) har Elixir valt att tillsätta 4% Niacinamid, då inga studier visar att högre doser ger mer eller bättre effekt- utan kan däremot leda till fler biverkningar. 

Face formula 4%

Denna superprodukt innehåller Niacinamide, och har en mängd olika hudförbättrande egenskaper. Bland annat så jobbar den återfuktande, ger glow, lugnar, minskar rodnad, motverkar stora porer och fina linjer. Den passar för alla hudtyper och åldrar. En produkt ALLA borde ha i sitt badrumsskåp. En riktig mulifunktionell gel som jobbar på alla möjliga saker i huden. Rikligt återfuktande och torrhetslinjer suddas effektivt ut. Denna är den nya varianten av tidigare Niactil 4%.

Hur används Face Formula?

Face Formula kan användas som en daglig fuktighetsprodukt, antingen som serum eller som kräm för dig som har en fetare hudtyp. Den är anpassad för känslig, ung och åldrande hur. Den aktiva ingrediensen i Face Formula är Niacinamide, en vattenlöslig B3-vitamin som har dokumenterat bra effekter på huden. Många som använder Face Formula ser en tydlig hudförbättning i form av finare porer, jämnare hudton, mindre orenheter, ökad fuktnivå, mer lyster och spänst.

6 bra anledningar till att använda Face Formula
 • Dokumenterad effekt mot inflammationer/tilltäpptheter, rodnad och känslighet
 • Ökar hudens produktion av ceramider (fetter) och är därför bra för en atopisk hud 
 • Balanserar huden genom att reglera och normalisera talgproduktionen 
 • Hindrar att melanin klumpar ihop sig och motverkar därmed ojämnt pigment
 • Skyddar hudbarriären, stärker och mjukgör huden 
 • Reducerar fina linjer och ger en spänstigare hud 

Några övriga ingredienser som Elixir valt att jobba med är:
 • Glykolsyra (AHA) exfolierar, löser upp bindningarna mellan döda och levande hudceller iöverhuden och ger en lätt avskalning av översta lagret i huden
 • Mandelsyra (AHA)mildare /snällare än glykolsyra och salicylsyra pga större molekyler, exfolierar poröppningen, lipofil och antibakteriell
 • Glukonolakton (PHA) en naturlig antioxidantsubstans som har en förmåga att dra till sig fuktoch har en mild exfolierande effekt, antiinflammatorisk
 • Salicylsyra (BHA) lipofil /drar till sig talg, exfolierar poröppningen, antibakteriell
 • A-vitamin /Retinoider stimulerar hudcellerna att reparera och förnya sig. Stimulerar produktionen av kollagen och elastin och är återfuktande. Normaliserar talgproduktionen och pigmentet i huden
 • Askorbinsyra -stabil C-vitamin ester antioxidant som skyddar mot skadliga strålar och nedbrytning av kollagen (MMP), stimulerar hudens egen kollagenproduktion
 • Svavel- keratolytisk effekt, inflammationsdämpande, exfolierande och talgreglerande,motverkar bildningen av svamp och bakterier i huden, antibakteriellt
 • Resveratrol-  antioxidant, stärker blodkärlen, antiinflammatorisk, dämpar rodnad och stärker hudbarriären. Finns bland annat i druvskal (skydd mot UV-strålar och infektioner.)
 • Azelainsyra- antibakteriell, inflammationsdämpande, blekande, tillväxthämmande mot aknebakterien och förhindrar ansamling av talg och har en uppklarnande effekt
 • Kojicsyra- Uppklarande effekt, antioxidant, skyddar mot fria radikaler
 • Arbutin- Uppljusande

 

Vikten av en bra hudvårdsrutin

Att ha bra rutiner med kvalitetsprodukter är en viktig del för att nå långvariga resultat. Vi anpassar alltid våra rekommendationer och ger även andra tips att tänka på. Erfarenheten hos Elixir är att alla är olika och ska behandlas individuellt. Några kommer efter en hudanalys och produktvägledning uppleva snabba resultat på huden, medan det för andra kan ta längre tid. Något som kan resultera i besvikelse och att man ger upp. Ha tålamod! Med rätt produkter för din hud kommer du se fina resultat även om det kan ta lite tid innan resultaten kommer!

Födelen med Elixirs produkter är att de kan kombineras med varandra för att skapa en så effektiv hudvårdsrutin så möjligt. Elixr har många produkter i sitt sortiment, men flera av deras produkter är "multiprodukter" som jobbar på flera hudtillstånd.

Här kan du se Före och Efter med produkter från Elixir. 


Behandla hudproblem

Svavel har fina effekter på att behandla utslag vid Rosacea, Perioral Dermatit, Rodnad och Akne. Med SOS Paste så kan du behandla lokala hudproblem som dessa. SOS Paste verkar balanserande på huden tack vare svavlet som har en effektiv påverkan på röd, obalanserad och irriterad hud. Svavel är ett naturlig mineral som hjälper till att motverka uppkomsten av bakterier i huden. Denna är baserad på tidigare Elixir Sulfactil.

På bilden ser ni ett exempel av Perioral Dermatit.

Recension på Elixir SOS Paste:

"Resultat vid första användningen! Ny konsistens att vänja sig med. Men resultatet är ett stort plus!" - Rebecca


Produkter du bör känna till

Elixir Nova Drops

Detta solskydd är helt unikt- det är nämligen i koncentrerat droppformat. Denna produkt kan användas i ditt serum, i din dagcreme eller ensam. Nova Drops SPF 50 innehåller ett bredspektrat skydd mot UVA och UVB samt har även ett innehåll av kraftfulla antioxidanter. Denna undika formula ger SPF50+ med bara fyra droppar! Elixirs solskydd är helt fantastiska i sin textur.

Läs denna recension på Elixir Nova Drops:

"Det bästa solskyddet jag har testat. Otroligt lätt i texturen och behövs så lite."

 

 

Elixir Clearskin Pads

Dessa peelpads passar dig som får lite tilltäpptheter eller vill testa en mer kraftfull peeling men med mindre irriation. Innehåller  5% glykolsyra och 2% salicylsyra som tillsammans verkar djuprengörande och uppklarnande på huden.  Dessa peelingpads är speciellt framtagna för en fet/kombinerad hud med tilltäpptheter, men kan användas av alla hudtyper någon gång i veckan. 

Passar bra till dig som vill få en lystergivande peeling men har lite känsligare hud.

Dessa är baserade på tidigare Acticlear Pads.

Elixir Pink Serum

Fuktgivande serum som med ingredienser som verkar lugnande, reparerande och lystergivande. Med Hyaluronsyra och Niacinamide blir detta serum återfuktande och har även en barriärstärkande effekt. Pink Serum passar alla hudtyper och hudtillstånd, men är speciellt optimal för en känslig och torr hud.

Läs denna recension på Elixir Pink Serum:

"Min hy är en utmaning med yttorrhet, blankhet, stora porer i T-zonen och reaktiv i övrigt. Serumet går lätt in i huden och lämnar inget kladd, huden känns mjuk och spänstig."

Elixir Pro Aging Eye Cream

Unik ögonprodukt som motverkar förtida åldrande och förbättrar huden runt ögonen. Huden får fukt samtidigt som ingredienser verkar cellförnyande och ökar upp produktionen av kollagen & Elastin. Lugnar, återfuktar och förbättrar hudens barriär - vilket även i det långa loppet motverkar torrhetslinjer runt ögonen. Ögoncremen är lämplig för alla hudtyper och är speciellt formulerad för dig med påbörjan till åldrad hud och/eller ringar under ögonen och svullnad. 


FAQ- Elixir Cosmeceuticals

Testar Elixir Cosmeceuticals på djur?

Nej, de är helt cruelty free!

Hur hittar jag Niactil 4%?

Den har utgått och heter numer Face Formula!

Vilken produkt från Elixir passar om man har Perioral Dermatit?

Kika på SOS Paste. Den kan hjälpa att balansera och lugna utbrotten.

Vilka produkter passar om man har torr hud?

Testa Face Foam, Face Formula och Super Hydration Cream- en riktig kanontrio!


Vill du få en skräddarsydd rutin med Elixirs produkter? Få hjälp av en auktoriserad hudterapeut!

KOSTNADSFRITT HUDTEST

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest för dig som vill få en Hudvårdsrutin

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

GÖR TESTET HÄR


Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 2 st omdömen

Hyggee

Meet The Brand

Koreansk filosofi möter skandinavisk minimalism

Läs mer

Elementre

Meet The Brand

Effektiv hudvårdsrutin i tre enkla steg

Läs mer

Elixir Cosmeceuticals

Meet The Brand

Effekten du kan se och känna

Läs mer

Medik8

Meet The Brand

Högsta kvalitet med rätt koncentration ger bevisade resultat

Läs mer

Dr Dennis Gross

Meet the Brand

Multiprodukter med omedelbar effekt och långsiktiga resultat

Läs mer

iS Clinical

Meet The Brand

Kliniskt dokumenterade produkter och ingredienser

Läs mer

Dermaceutic

Meet the brand

Resultatinriktad hudvård framtaget av dermatologer och kemister

Läs mer

Neostrata

Meet The Brand

Med unika patenterade teknologier får huden hjälp att förnya sig själv

Läs mer

Mesoestetic

Meet the brand

Global ledare inom estetisk medicin

Läs mer

Eneomey

Meet The Brand

Framtaget av dermatologer, estetiska kirurger och läkare

Läs mer

Comfort Zone

Meet The Brand

Högteknologiska ingredienser & det bästa från växtriket

Läs mer

BABOR

Meet The Brand

Hudvård, resultat och hållbarhet

Läs mer

COSRX

Lär känna vårt nya varumärke

Populära produkter direkt från K-beautyvärlden

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';