• fri frakt
 • |
 • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
 • |
 • Auktoriserad återförsäljare
 • |
 • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Dr Dennis Gross

Meet the Brand

Multiprodukter med omedelbar effekt och långsiktiga resultat

Dr Dennis Gross Skincare

Clinical Skincare - Beautiful Skin

Dr Dennis Gross Skincare är en professionell, klinisk hudvårdsserie som ger snabba och långsiktiga dermatologiska resultat. Det är en serie i ständig utveckling med resultat i fokus och som hela tiden ligger i framkant i forskningen.


Grundaren är den framstående dermatologen och hudcancerforskaren Dr Dennis Gross. Han har givits det otroliga smeknamnet "The Master of Peels" och fick sitt stora genombrott med den kliniska, patenterade AlphaBeta Professional Peel. Detta är ett kemiskt peelingsystem som når maximal effekt utan att irritera huden och som därför kan användas på en mycket känslig hud. 

Därefter har han utveckliat en hel serie multifunktionella produkter som ger resultat även på mer komplicerade hudproblem. Både för professionell behandling och för hemmabruk. Produkternas innehåll grundar sig på den senaste vetenskapliga forskningen och baseras på medicinskt klassade ingredienser samt noggrannt utvalda växtextrakt. 

Dr Dennis Gross får ständigt nya utmärkelser och priser både utomlands och i Sverige. Produkterna är riktiga storsäljare!

Grundarna till Dr Dennis Gross Skincare

Dr Dennis Gross är en dermatolog och dermatologisk kirurg som har över 20 års erfarenhet inom medicinsk hudvård. Han inledde sin karriär med att studera dermatologi vid det prestigefyllda NYU Medical Center i slutet av 80-talet. Han klinik, belägen på Upper East Side på Manhattan, slog upp dörrarna 1992 och han jobbar fortfarande aktivt med kunder.

Under denna tid var kemiska peels väldigt aggressiva för huden och man använde oftast en enstaka syra i hög koncentration. Man trodde att för att kunna bygga upp kollagen och elastinfibrer så behövde man först bryta ner huden vilket krävde lång läkning för huden efter behandlingarna. Dr Dennis Gross höll inte med. Han började blanda en lägre dos av flera syror för att uppnå samma resultat utan att skada huden eller försätta den i obalans. Det är fortfarande hans tro än idag och en filosofi som genomsyrar hela företaget.

Carrie Gross arbetade inom modebranschen när hon först träffade Dr Gross. Hon älskade peels och drömde om att skapa en resultatinriktad hemmapeel som tog hudvården till nästa nivå. Tillsammans grundade de, år 2000, Dr Dennis Gross Skincare. Han revulotionerade hela industrin genom att rekommendera människor att peela huden dagligen med syror och än idag är Alpha Beta Universal Daily Peel hans mest sålda produkt.


 

Varför ska man välja Dr Dennis Gross Skincare framför andra produkter?

 • Klinisk serie med resultatinriktade produkter och behandlingar
 • Multifunktionella produkter som kan användas året om
 • Ger snabba och långsiktiga, synliga resultat
 • Passar alla hudtyper, åldrar och är unisex

Dr Dennis Gross Skincares Filosofi

Dr Dennis Gross Skincare bygger på tre stycken hörnstenar:

De är alla nyckeln till märkets stora framgång världen över. Med flera unika och patenterade komplex jobbar produkterna resultatinriktat för att leverera de bästa ingredienserna direkt in i huden.


Vi kikar lite närmre på de tre hörnstenarna!

1. Exfoliering

Att exfoliera huden och avlägsna döda hudceller dagligen är A och O för en sund hudhälsa.

Vad händer om man inte exfolierar?

 • Döda hudceller får huden att se grå, glåmig och matt ut
 • Döda hudceller täpper igen porer vilket kan leda till orenheter och akne
 • Döda hudceller försämrar hudens förmåga att tillgodogöra sig näringsrika produkter
 • Döda hudceller ökar risk för irritation och inflammation i huden

En ytlig och skonsam Kemisk Peeling

En kemisk peeling behandlar de tre vanligaste ålderstecknena:

 1. Ojämn hudton
 2. Förstorade porer
 3. Fina linjer och rynkor

En ytlig och skonsam kemisk peeling som exfolierar hudytan och gör den mjuk samtidigt som den ger mer lyster till huden. Syrorna penetrerar endast ner i epidermis så det är ingen verkningstid. Dr Gross har arbetat fram ett unikt syrakomplex baserat på både vattenlösliga AHA-syror som löser upp bindningarna mellan de döda hudcellerna och oljelösliga BHA-syror som rengör porerna och löser upp tilltäpptheter.

The power of two - styrkan i en 2-stegs peel

Steg 1 - AHA/BHA syror kombinerade med aktiva ingredienser

Steg 2 - Neutraliserar, balanserar och slussar ner aktiva ingredienser på djupet

En kemisk peel kräver alltid två steg, vilket innebär att du måste neutralisera syrorna. Om man jobbar med syrapeels i ett enda steg betyder det att man redan mixat komponenterna och effekten som sker i huden vid en neutralisering uteblir. Vid en neutralisering så ändrar du pH-värdet i huden och möjliggör en djupare absorbtion av dina aktiva ingredienser.

Fördelar med daglig exfoliering

Det avlägsnar döda hudceller i takt med att de når hudytan

Exfolieringen stimulerar cellförnyelsen

Reducerar hyperpigmenteringar och gör huden fastare

Ger huden ett föryngrat utseende och en sund hudhälsa

 

Här nedan presenteras de unika peelingpadsen som Dr Dennis Gross har i sitt sortiment

 

Alpha Beta® Peel Ultra Gentle

Dr Dennis Gross Alpha Beta® Peel Ultra Gentle Packettes är en Peeling som är tuff mot ålderstecken - mild för huden!

Ultramilda men högeffektiva peelingpads som med största försiktighet lyfter bort gamla, döda hudceller och lämnar plats för ny frisk hud – utan att orsaka irritation eller rubba fuktbarriären.

Detta är möjligt genom en unik sammansättning av tre högeffektiva hydroxidsyror i kombination med videbarksextrakt samt hyaluronsyra som återfuktar, binder fukt och »plumpar upp« vilket minimerar linjer och rynkor i huden.

- Lämplig för personer med Rosacea

- Bra peeling för dig som upplever rodnad i huden

 

Alpha Beta® Daily Face Peel

I Dr Dennis Gross Alpha Beta® Universal Daily Face Peel finns en kraftfull blandning av fem olika AHA-/BHAsyror. Alpha Beta® Universal Daily Face Peel rekommenderas för alla hudtyper, även till den mest känsliga. Produkten kan användas dagligen, året om.

Alpha Beta® Universal Daily Face Peel finns också i praktiska engångsförpackningar. Hygieniskt och idealiskt vid resor.

Applicera pads nr. 1 på torr rengjord hud med cirklande rörelser. Låt verka två minuter.

Applicera pads nr. 2 på samma sätt. Applicera sedan ditt ordinarie serum alt. creme.

- Reducerar och förebygger linjer och rynkor

- Förbättrar hudens fasthet och spänst

- Förbättrar hudens struktur

- Verkar porsammandragande, motverkar acne och rosacea

- Dämpar hyperpigmentering och jämnar ut hudtonen

- Ger huden lyster, återfuktar och skapar balans.

Alpha Beta Face Peel Extra Strength

Dr Dennis Gross Alpha Beta Face Peel Extra Strength är en vidareutveckling av Original Face Peel. Produkten innehåller en förstärkt, kraftfull blandning av sex olika AHA-/BHAsyror. Alpha Beta® Daily Face Peel Extra Strength rekommenderas till den hud som kräver en mer kraftfull produkt eller för hud med acne. Kan användas året om.

Låt din hudterapeut rekommendera vilken peeling som passar just din hud.

Applicera pads nr. 1 på torr rengjord hud med cirklande rörelser. Låt verka två minuter.

Applicera pads nr. 2 på samma sätt. Applicera sedan ditt ordinarie serum alt. creme.

- Reducerar och förebygger linjer och rynkor

- Förbättrar hudens fasthet och spänst

- Förbättrar hudens struktur

- Verkar porsammandragande, motverkar acne

- Dämpar hyperpigmentering och jämnar ut hudtonen

- Ger huden lyster, återfuktar och skapar balans.

 

 

 


 

2. COCKTAILING

Låt oss ta en titt på Dr Dennis Gross recept för hans unika blandingar.

Dr Gross förespråkar inte produkter med bara en aktiv ingrediens. Unika kombinationer av olika ingredienser som förstärker varandras effekt och säkerställer maximal precision för frigörandet och penetrationen ner i huden. 

Det är en del i Dr Dennis Gross stora framgång i att leverera banbrytande produkter som ger synliga resultat. Det är en av nycklarna till hans stora framgång. 

"Om vi känner till 10 st ingredienser som kan hjälpa till att reducera linjer, så vill jag samla alla dessa 10 i en flaska"

Varje ny produkt har testats i hundratals olika formulas innan slutprodukten blir klar. Inget lämnas åt slumpen, allt ska vara perfekt och tillfredsställa ett exakt behov.


 

3. Levereringssystem

Möjliggör bästa tänkbara penetration av aktiva ingredienser

Dr Gross unika levereringssystem slussar ner aktiva ingredienser och ger en kraftfull effekt i huden. Produkterna slussas in med hjälp av de mest avancerade formulas som garanterat går ner i huden och ger maximal effekt. 

Dr Gross säger att: "Jag utformar varje produkt själv genom att kombinera en mix av de bästa ingredienserna med vetenskapligt bevisad effekt, naturliga vitaminer, antioxidanter och växtextrakt". Varje produkt innehåller även ett eget utformat levereringssytem som leder dessa ingredienser ner till rätt område i huden där vi vill att de ska arbeta.

De vetenskapliga levereringssystemen med vatten- och fettlösliga ingredienser ger en ultra-effektiv penetration i huden. 

 


LED-LJUSTERAPI

Dr Dennis Gross har även produkter med LED-ljus i - här finns verkligen möjligheten att ta dsin hudvård till nästa nivå!

Förkortningen LED står för Light Emitting Diodes, ljusterapi utvecklades från början av NASA. Enheten för effekten av ljus är milliwatt och ljuset består av smala strålar av ljus med låg intensitet som kan penetrera enda ner i demis. LED producerar ett starkt lkjus med liten värmeutveckling vilket betyder att den behandlar huden utan att man känner av värmen från ljuset.

Ljus mäts i våglängder där varje våglängd avger olika mycket energi. Våglängderna når olika långt ner i huden och har specifika, varierande effekter på vävnaden. Blått ljus har kortast våglängd och rött ljus har längst våglängd. Det ljus som har längst våglängd penetrerar djupast ner i vävnaden. Precis som att växterna använder klorofyll för att omvandla solljus kan olika ljus trigga igång olika reaktioner i våra hudceller. Skadade celler reagerar bättre på ljus än vad friska gör. 

Det röda ljusets effekter på huden

 • Stimulerar ATP och ger energi till cellerna
 • Stimulerar kollagen och elastin
 • Reducerar collagenase (som är ett kollagennedbrytande enzym)
 • Minimerar pigmneteringar och jämnar ut hudtonen
 • Stimulerar cirkulation
 • Reducerar inflammation
 • Minimerar rodnad

Det blåa ljusets effekt på huden

 • Motverkar P. Acnes Bacteria
 • Behandlar effektivt mild till svår akne
 • Motverkar puffiness och svullnad
 • Reglerar talgproduktion

DRx SpectraLite EyeCare Pro

DRx SpectraLite EyeCare Pro är en ögonapparatur för hemmabruk med LED-lampor som verkar synligt hudföryngrande runt hela ögonpartiet. Den boostar kollagenproduktionen, ger fastare hud, jämnar ut hudtonen och förebygger hudens åldrande.

Det är den första LED-masken i sitt slag med professionell teknologi för hemmabruk och har tagit världen med storm. DRx SpectraLite EyeCare Pro är nu ännu effektivare då den uppgraderats och har 80 LED-lampor med 3 olika våglängder av rött ljus samt infrarött ljus som minimerar fina linjer och rynkor, inklusive bekymmersrynkorna.

SpectraLite EyeCare Pro är enkel att använda och kommer med en ny silikonrem för bättre passform och komfort.

Passar alla storlekar och ansiktsformer.

DRx SpectraLite EyeCare Pro har genomgått kliniska tester, är FDA-Cleared och CE-certifierad.

- Är en apparatur för hemmabruk

- Gör huden runt ögonområdet fastare

- Reparerar solskadad hud

 

 

SpectraLite FaceWare Pro

Unik och innovatid LED-mask som tillåter dig att behandla huden på djupet hemifrån. Med sina 162 LED-lampor ges huden en ljusterapi som närmast kan liknas som en professionell behandling - på bara 3 minuter om dagen. De 3 olika programmen har behandlande ljus i olika våglängder som är utvecklade för olika hudtillstånd, bland annat akne och pigmenterad/åldrad hud. Masken är FDA-godkänd samt CE-Certifierad.

Passar för alla hudtyper och kan användas allt från första ålderstecknen till en mer mogen hud.

Spectralite Faceware Pro LED-dioder har fler olika användsningsområden:

Blått ljus - framför allt optimal för dig med akne eller hud med obalans. Det blåa ljuset reducerar akne-bakterien P.Acnes och förebygger nya utbrott. Motverkar överdriven talgproduktion och håller huden ren.

Rött ljus & Infrarött ljus - Verkar anti-inflammatoriskt och stimulerar kollagen och elastinproduktionen i huden. Förbättrar hudens fasthet och hudton. Mikrocirkulationen ökar och rodnad minskar. Motverkar hudåldrande och minskar solskador, åldersfläckar och pigmenteringar. 

Kombinerat blått & rött ljus - Kombinationen av ljusen förstärker varandra. Även optimal för en lite äldre hud med blemmor eller fet hud. Motverkar även ärrbildning och postinflammatoriska hyperpigmenteringar - pigmentering efter finnar.

- Är en bärbar mask för hemmabruk

- Har en flexibel silikondesign och justerbar huvudrem för unik passform

- Har unika fördelar för behandling av Acne och inflammerad hud

 


Några av våra bästsäljande produkter från Dr. Dennis Gross

Vitamin C + Lactid Dewy Deep Cream

Vitamin C + Lactic Dewy Deep Cream är en rik och närande creme som ger en synligt fastare, jämnare och mer återfuktad hud. Cremen återfuktar på djuper, minskar risken för att fukt avdunstar från huden och ser till att torr och matt hud genast återfår sin lyster och fräschör. 

C-vitamin verkar i synergi med mjölksyra vilket förstärker absorptionen och antioxidanteffekten. Det innebär att huden mer optimalt blir skyddad mot fria radikaler som annars kan påskynda hudens åldrande. Förbättrar ålderstecken och hjälper till att stärka fuktbarriären för en slätare, mer ungdomlig hud. 

- Återfuktar huden på djupet

- Förhindrar uppkomsten av fina linjer och pigmentfläckar

- Reparerar hudens barriär och minskar transepidermal vattenförlust

- Plumpar upp och boostar huden

- Ger huden nytt liv och tillför antioxidanter

Advanced Retinol + Ferulic Overnight Texture Renewal Peel

Dr Dennis Gross Advanced Retinol + Ferulic Overnight Texture Renewal Peel är en pro-peel för hemmabruk som i ett enkelt svep motverkar flera typer av åldrande medan du sover. Denna peel minimerar rynkor och linjer, samtidigt som den ger intensiv återfuktning vilket bidrar till ett fylligare utseende till huden. Advanced Retinol + Ferulic Overnight Texture Renewal Peel jämnar även ut hudstrukturen och motverkar mörka fläckar.

Denna peel är en en-stegspeeling som ger omedelbart lyster till huden.

- Stimulerar hudens förnyelseprocess

- Vegansk formula

- Ger lyster och stramar upp

Hyaluronic Marine Oil-Free Moisture Cushion

Dr Dennis Gross Hyaluronic Marine Oil-Free Moisture Cushion är en 24-timmarscreme med hyaluronsyra som ”förseglar” fukt i huden och skyddar från fuktförlust. Cremen är långtidsverkande med en unik förmåga att successivt frigöra fukt till huden under dagen. Den hjälper också huden att bibehålla spänsten och ge huden ett jämnare och mer ungdomligt utseende, tack vare sojaprotein och hyaluronsyra.

Hyaluronic Moisture Cushion är berikad med kelatorer som skyddar mot den negativa inverkan som tungmetaller från kranvatten har på huden. Den är oljefri, lätt i konsistensen, svalkande och lugnande. Passar alla hudtyper och hudtillstånd men rekommenderas särskilt till normal till fuktfattig hud och blandhy.

Ny uppdaterad formula som är helt doftfri och klassas nu som hypoallergenic.

- Är en fuktbomb

- Kan användas Både som Dag & Nattcreme

- För dig som har en fuktfattig hud


 

Intresserad av Dr. Dennis Gross produkter? Låt våra hudterapeuter hjälpa dig!

Kostnadsfritt Hudtest

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest för dig som vill få en Hudvårdsrutin

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

GÖR TESTET HÄR

 

 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 2 st omdömen

Hyggee

Meet The Brand

Koreansk filosofi möter skandinavisk minimalism

Läs mer

Elementre

Meet The Brand

Effektiv hudvårdsrutin i tre enkla steg

Läs mer

Elixir Cosmeceuticals

Meet The Brand

Effekten du kan se och känna

Läs mer

Medik8

Meet The Brand

Högsta kvalitet med rätt koncentration ger bevisade resultat

Läs mer

Dr Dennis Gross

Meet the Brand

Multiprodukter med omedelbar effekt och långsiktiga resultat

Läs mer

iS Clinical

Meet The Brand

Kliniskt dokumenterade produkter och ingredienser

Läs mer

Dermaceutic

Meet the brand

Resultatinriktad hudvård framtaget av dermatologer och kemister

Läs mer

Neostrata

Meet The Brand

Med unika patenterade teknologier får huden hjälp att förnya sig själv

Läs mer

Mesoestetic

Meet the brand

Global ledare inom estetisk medicin

Läs mer

Eneomey

Meet The Brand

Framtaget av dermatologer, estetiska kirurger och läkare

Läs mer

Comfort Zone

Meet The Brand

Högteknologiska ingredienser & det bästa från växtriket

Läs mer

BABOR

Meet The Brand

Hudvård, resultat och hållbarhet

Läs mer

COSRX

Lär känna vårt nya varumärke

Populära produkter direkt från K-beautyvärlden

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';