• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Linjer och torra läppar

Åldrande och uttorkning

Läpp-guiden

Läpparna är en av de mest känsliga delarna på vår hud- och de utsätts för yttre påverkan hela tiden! Det kan bero på faktorer som sol, vind, kyla och miljöföroreningar. Dessuom rör de sig hela tiden- när vi pratar, äter eller kanske bara slickar oss kring läpparna! Dessutom saknar vi talgkörtlar på läpparna- vilket gör de extra utsatta för uttorkning och åldrande. Utan talgkörtlar är det svårt för läpparna att "återfetta" sig själva. 


Varför blir läpparna torra och åldras?

Det är vanligt att man ser ålderstecken kring läpparna. Är man rökare, dricker frekvent med sugrör eller är mycket torr om läpparna, kan man snabbare få tecken på hudåldrande på läppkonturen. Vid rökning så är det både själva "rörelsen" man gör med läpparna som kan skynda på åldrandet, men även så är tobaksröken skadlig för huden. Den innehåller skadliga ämnen som bryter ner kollagen och elastin.

Läpparna är särskilt mottagliga för UV-strålning i huden. Varför då? Jo- såhär är det! Läpparna innehåller mindre melanin- det vill säga det pigment i huden som gör att vi blir bruna i solen istället för att huden bränns. Det gör att läpparna lättare kan bli brända i solen. Och som vi vet sen tidigare- en upprepade exponering för UV-strålning kan leda till förlust av kollagen och elastin- och det vill vi ju verkligen bevara i huden!

Sen har läpparna inga talgkörtlar, vilket innebär att huden på läpparna inte kan producera naturliga oljor som hjälper till att skydda hudbarriären och bevara fukt i huden. Detta gör det mycket lättare för läpparna att bli torra och spricka. Dessutom åldras torra läppar snabbare.

Yttre påfrestning är såklart alltid en bov i dramat! Vistas du mycket i kyla och kraftig vind kan det torka ut dina läppar. Vistas du i stadsmiljö eller i en annan miljö med mycket rök och miljögifter kan du utsättas för fria radikaler som bryter ner dina friska hudceller. 


Minska torrhet kring läpparna

Att skaffa en hudvårdsrutin för läpparna är a och o för dig med torra läppar! Att lägga in en liten rutin för läpparna i din vardagliga hudvårdsrutin kan verkligen vara en "gamechanger" för fnasiga läppar och torrhet. 

Steg 1: Läppskrubb

Precis som vi exfolierar vår hud måste vi även exfoliera våra läppar! Genom att lägga in en läppskrubb någon gång i veckan blir du av med döda hudceller på läpparna som orsakar den fnasiga känslan. Dessutom, har du peelat dina läppar innan du lägger dina efterföljande produkter, så absorberas de mycket bättre av huden! Man kan nästan säga att du slösar mindre produkt genom att peela läpparna innan! Denna läppskrubb från COSRX får bort alla fnasor och mjukgör läpparna. Sucrose tar varsamt bort fnasor, döda hudceller och ojämnheter på läpparna medans sheasmör gör läpparna mjuka och lena. Ett måste i allas badrumsskåp!

Steg 2: Ansiktsvatten

Nu är det dags att börja återfukta dina läppar! Genom att använda ditt vanliga ansiktsvatten och klappa in på läpparna kan du effektivt tillföra fukt till huden- och du kanske redan har ett återfuktande ansiktsvatten- en toner- i ditt badrumsskåp? Leta efter ett ansiktsvatten som är återfuktande, såsom någon av dessa nedan. Anamma den koreanska flerstegsrutinen och applicera ditt ansiktsvatten i flera lager. Tips! Du kanske vill testa en läppmask? Blötlägg en bomullspad rikligt med din toner och lägg den över läpparna i några minuter!

Steg 3: Läppbalsam – Skydda och bevara

Avsluta din härliga läpprutin med ett rikt och närande läppbalsam. Genom att tillföra en rikare läpprodukt som innehåller närande fetter och oljor låser du in fukten du har tillfört till läpparna och skyddar mot fuktförlust. Resultatet? Släta, mjuka och friska läppar!Motverka åldrande

Genom att hålla läpparna mjuka och återfuktande så har du redan påbörjat stegen för att minska åldrande på läppkonturen! Leta sedan efter aktiva ingredienser som motverkar ålderstecken på läpparna.

 

 

Aktiva ingredienser för läpparna

Retinol

Retinol är en cellkommunicerande ingrediens- vilket betyder att den kan "prata" med gamla och skadade hudceller och få dem att bete sig som unga igen! Dessutom boostar den hudens cellförnyelse, minskar linjer, rynkor och förbättar hudens produktion av kollagen!

Peptider

Peptider är små proteiner som kan jobba på olika sätt- vissa är  otroliga på att jobba med att minska irritation i huden medans vissa stäker hudens förmåga att bevara fukt och boostar hudens kollagen! Här letar vi efter peptider som till exempel Palmitoyl Tripeptid-38- en riktigt superhjälte bland peptiderna!

Antioxidanter

Antioxidanter som till exempel Vitamin C och Vitamin E är två riktiga superhjältar när det kommer till att boosta hudens kollagen, men även bevara fukt, verka närande och neutralisera fria radikaler.

SPF

Att solskydd är bra vet vi sen tidigare- men vi glömmer bort att skydda läpparna och det är faktiskt inte alls ovanligt att vi bränner huden på läpparna.


Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 0 av 5 baserat på 0 st omdömen

Linjer och torra läppar

Åldrande och uttorkning

Läpp-guiden

Läs mer

Behandla dina pigmenteringar

Korrigera och skydda

Resultatinriktade produkter som behandlar dina pigmenteringar

Läs mer

Fukt vs Fett

Torr eller Yttorr?

Hur vet jag om jag måste tillföra fukt eller fett till huden?

Läs mer

Torr hud

Behandla och förebygg

Varför får man torr hud?

Läs mer

Huden under klimakteriet

Anpassa rutinen efter din huds nya behov

Få en välmående hud under klimakteriet

Läs mer

Mogen och åldrad hud

Varför blir huden slapp och rynkig?

Så hjälper vi en mogen hud att åldras på bästa sätt

Läs mer

Känslig hud

Rodnad, klåda och torrhet

Förebygg, behandla och dämpa symptom på känslighet

Läs mer

Vuxenakne

Varför får jag finnar i vuxen ålder?

Vi guidar dig: Förebygg och behandla

Läs mer

Detox

Dags för en djuprengöring

Återställ huden

Läs mer

Barriärstärkande ingredienser

som huden älskar

Ger fukt, lugnar och skyddar

Läs mer

Celluliter

Vad är det och varför förekommer det?

Tips & Råd vid Celluliter

Läs mer

Hudbarriär

Hjälpguide för nedsatt hudbarriär

Såhär boostar du den!

Läs mer

Perioral Dermatit

Vad kännetecknar Perioral Dermatit?

Tips för att minska irritation på huden

Läs mer

Rosacea

Vad är Rosacea och varför får man det?

Läs mer

Retinol för Känslig hud

Retinolskolan - Del 2

Tips och Tricks för en Känslig hud

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';