• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Barriärstärkande ingredienser

som huden älskar

Ger fukt, lugnar och skyddar

Lugnande, stärkande och skyddande

Det finns ett gäng härliga ingredienser som trendar just nu! Hyaluronsyra och Niacinamid har nog ingen undgått men har du hört talas om Centella Asiatica? Det är en magisk ingrediens som har flera fördelar när det kommer till nedsatt hudbarriär. Centella Asiatica lugnar rodnad och irritationer i ett svep. Glycerin pratar man inte så mycket om och det är faktiskt en utav de bästa och vanligaste ingredienserna för att återfukta huden. Vi har valt några favoriter som stärker hudbarriären och gör under för en torr, känslig och irriterad hud! Om du är intresserad av din produkts nyckelingredienser finner du information kring varje enskild produkt i dess beskrivning. Klicka på fliken "NYCKELINGREDIENSER" under användning.

 

CERAMIDER

Ceramider är en populär ingrediens i hudvård och det finns flera anledningar till att använda den godingen dagligen, speciellt i det kyliga skandinaviska vädret. Ceramider (lipider) finner du naturligt i det övre hudlagret och kan ses som ett skyddsbarriär för att bibehålla fukt i huden. Ceramider håller huden vital, frisk och hudbarriären intakt. Det är en ingrediens som håller kvar fukten i huden och lämnar den djupt återfuktad. Ceramider stärker hudbarriären samt bibehålla fukt i huden vilket skyddar huden mot uttorkning. Motverkar irritation, rodnad och torrhet.

 


CENTELLA ASIATICA

Centella Asiatica, Cica, Goto Kola, tigergräs är en växt som har sitt ursprung från Asien (användes först för att läka sår och sjukdomar). Den har blivit en allt mer vanlig ingrediens i hudvårdsprodukter. Centella Asiatica har en lugnande och anti-inflammatorisk effekt på huden. Centella Asiatica främjar även sårläkning samt fungerar som en effektiv antioxidant. Centella Asiatica hjälper till att lugna och reparera torr, röd och irriterad hud. Centella Asiatica boostar också cirkulationen vilket hjälper till med kollagenproduktionen och spänsten i huden. 

GLYCERIN

Den allra vanliga ingredienser i hudvård. Glycerin är en magiskt fuktbindande och återfuktande ingrediens. Glycerin är en naturlig fuktgivande faktor i vår hud, vilket ger både skydd och återfuktning. Förbättrar hudens barriärfunktion och bibehåller fuktnivån. Glycerin används som humektant i hudvård, dvs. den attraherar och behåller vatten i huden. Vi kan nästan garantera att du hittar glycerin i INCI på alla produkter som ger fukt!


NIACINAMID

Niacinamid är en form av vitamin B3. Det är en ingrediens som jobbar på flera olika områden i huden. Niacinamid minimerar porer, jämnar ut hudtonen, lugnar och verkar anti-inflammatoriskt. Niacinamid hjälper till att bygga keratin. Keratin är en typ av protein som håller din hud hälsosam och stärker din hudbarriär på sikt. Niacinamid hjälper till att bygga ceramider (lipider) som i sin tur gör att huden håller  sig återfuktad, vilket är en fördel för alla hudtyper. Inte nog med alla goda fördelar som nämnts har ingrediensen god effekt på pigmenteringar, linjer, rynkor samt motverkar oxidativ stress. 

 

HYALURONSYRA

Hyaluronsyra är inte en syra, utan faktisk en sockermolekyl. Hyaluronsyra är en ingrediens som binder och attraherar fukt i huden. Vi har hyaluronsyra naturligt i kroppen med tiden förlorar huden sitt förråd av hyaluronsyra, en bidragande faktor till förlusten kan vara yttre påfrestningar som föroreningar. Då kan det vara en god idé att boosta huden med produkter som innehåller ingrediensen. För maximal effekt leta efter en produkt som har hyaluronsyra i både hög- och låg molekylär storlek, det betyder att ingrediensen jobbar både djupt och ytligt. Hyaluronsyra gör att huden känns återfuktad, elastiskt och smidig.

Olika typer av hyaluronsyra

Lågmolekylär - Jobbar längre ner i huden och är djupt återfuktande. Reducerar fina linjer och rynkor.
Högmolekylär - En omedelbar och långvarig fuktgivare som återställer det hydrolipiska skiktet och bildar en skyddande film på hudytan.
Korslänkad - Ökar hudens motståndskraft, ger volym och reducerar fina linjer och rynkor. 

 

 

OM DU ÄR OSÄKER PÅ VILKEN PRODUKT SOM PASSAR JUST DIN HUD KAN DU GÖRA SETHANDSALLYS HUDTEST FÖR ATT FÅ EN SKRÄDDARSYDD PRODUKTREKOMMENDATION! 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 8 st omdömen

Linjer och torra läppar

Åldrande och uttorkning

Läpp-guiden

Läs mer

Behandla dina pigmenteringar

Korrigera och skydda

Resultatinriktade produkter som behandlar dina pigmenteringar

Läs mer

Fukt vs Fett

Torr eller Yttorr?

Hur vet jag om jag måste tillföra fukt eller fett till huden?

Läs mer

Torr hud

Behandla och förebygg

Varför får man torr hud?

Läs mer

Huden under klimakteriet

Anpassa rutinen efter din huds nya behov

Få en välmående hud under klimakteriet

Läs mer

Mogen och åldrad hud

Varför blir huden slapp och rynkig?

Så hjälper vi en mogen hud att åldras på bästa sätt

Läs mer

Känslig hud

Rodnad, klåda och torrhet

Förebygg, behandla och dämpa symptom på känslighet

Läs mer

Vuxenakne

Varför får jag finnar i vuxen ålder?

Vi guidar dig: Förebygg och behandla

Läs mer

Detox

Dags för en djuprengöring

Återställ huden

Läs mer

Barriärstärkande ingredienser

som huden älskar

Ger fukt, lugnar och skyddar

Läs mer

Celluliter

Vad är det och varför förekommer det?

Tips & Råd vid Celluliter

Läs mer

Hudbarriär

Hjälpguide för nedsatt hudbarriär

Såhär boostar du den!

Läs mer

Perioral Dermatit

Vad kännetecknar Perioral Dermatit?

Tips för att minska irritation på huden

Läs mer

Rosacea

Vad är Rosacea och varför får man det?

Läs mer

Retinol för Känslig hud

Retinolskolan - Del 2

Tips och Tricks för en Känslig hud

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';