• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Detox

Dags för en djuprengöring

Återställ huden

Unna dig en ordentlig rengöring

Detox översatt blir avgiftning, man vill eliminera gifter som vi bär på för att kroppen kan fokusera på dess primära funktioner. Det har blivit populärt med produkter som ger huden en detox/utrensning och djuprengöring. En djuprengöring kan vara välbehövligt och nödvändigt när du upplever huden trött, oren, glåmig eller tilltäppt. Vi utsätts dagligen för giftiga föreningar och en detox kan hjälpa till att ge huden extra skydd, neutralisera fria radikaler och rengöra huden från orenheter. Det kan vara bra med en detox för alla hudtyper några gånger per år!

Varför behöver jag en detox/djuprengöring?

En djuprengöring kan vara nödvändig om du haft en tid när du slarvat med hudvården, inte rengjort så noga och applicerat produkter som inte är anpassade för just din hud. Det är extra bra med en detox om du vistas i en förorenad miljö som exempelvis i en storstad, där huden utsätts för avgaser dagligen. En detox kan hjälpa till att skydda huden och göra den starkare på sikt. Det behöver inte vara så komplicerat, utan du kanske bara behöver en detoxande rengöring någon dag i veckan för att få den effekt du söker. 

Hur vet jag om jag behöver en detox?

En hud som är i behov av en detox kan vara i obalans, det kan dyka upp mer orenheter och huden kan upplevas glåmig och trött. Det kan visa sig som små plitor, underliggande vita komedoner och tilltäppta porer men kan också komma med ojämn hudton och rodnad. Det är inte bara huden som behöver en uppfräschning utan det kan också vara dina dagliga makeup-redskap, örngott, handduk mm. som kan vara i behov av en re-set.  

Detoxande rengöringar

Verso Deep Cleanse

Verso Deep Cleanse är en exfolierande rengöring med anti-inflammatorisk salicylsyra för en noggrann rengöring av hud som har behov av att djuprengöras. Niacinamid (vitamin B3) stärker hudens barriär och hjälper till att minimera stora porer och gurkmeja ger en jämnare hudton. Passar optimalt som daglig rengöring för en hud med blemmor, eller som en djuprengöring då och då för övriga hudtyper.

- Gelrengöring

- Hjälper till att motverka plitor

- Djuprengör och exfolierar milt

Elixir Sulfactil Cleanser

Är en aktivt behandlande produkt som rengör huden på djupet. Är antibaktriell och förebygger akneutbrott. Lämpar sig speciellt för de med akne, rosacea, fet och oren hud. Rengöringen innehåller de aktiva ingredienserna svavel och salicylsyra som tar bort överskott av fett och har antibaktirella egenskaper. Används i kombination med annan elixir-rengöring för att få en mer djupgående effekt. Använd denna vid behov eller några kvällar i veckan.

- Lugnande  

- Exfolierande

- Bra för dig med perioral dermatit

Refine Cellular Detox Lipo Cleanser

Är en djuprengörande balm med skyddande effekt mot föroreningar. Produkten har en formula som smälter i kontakt med huden och ger en värmande effekt under applicering, när man sedan tillsätter vatten förvandlas den till en emulsion. Refine Cellular Detox Lipo Cleanser har en skyddande effekt mot föroreningar och den lätt värmande effekt som utvecklas när krämen appliceras öppnar upp porerna och löser upp djupt sittande tilltäpptheter.

- Rengör huden på djupet och har samtidigt en skyddande effekt

- Ökar hudens förmåga att ta till sig aktiva ingredienser

- Ger en glåmig och grå hud ökad lyster

Detoxande krämer

Babor Refine Cellular Detox Vitamin Cream

Babor Refine Cellular Detox Vitamin Cream är fantastisk för en hud som kräver regenererning. Denne 24-timmarscreme boostar huden med kraftfulla antioxidanter samtidigt som den återfuktar och skyddar huden, både för att stärka barriären men även motverkar yttre stress under dagen. 

- Minskar även pigmenteringar

- Ger en boost för trött hud

- Återfuktande och stärkande

Skin Regimen Night Detox

Är en leave-on nattmask som ska sköljas av på morgonen dagen efter. Innehåller glukanolaktion och alfa-glukan jäst som har en avgiftande effekt. Denna nattmask har en balmliknande effekt som kyler ned huden och fungerar perfekt för en ansiktsmassage. Den kylande konsistensen är idealisk att massera in för avslappning av ansiktsmusklerna och för att lindra trötthetstecknen. Night Detox har en naturlig återbalanserande och stärkande doft för kropp och sinne.

- En föryngrande leave-on mask med glukonolakton och alfaglukan jäst som har en naturligt avgiftande effekt.

- Har en balsamliknande kylande formula som man kan massera in.

- 98,7% ingredienser med naturligt ursprung.

Hydro-Marin® Cream

Är en dag och nattcreme som aktiverar hudens metabolism, skyddar och renar inifrån och ut. Perfekt för att uppnå en djupt återfuktad och fylligare hud. Hydro-Marin® Cream innehåller en koncentrerad blandning av mineraler som stärker huden och gör den klarare. Effekten av det rika havssaltkoncentratet förbättras av havsalger för att lindra och avgifta huden. Havsalger ger också huden mycket fukt för en klar och balanserad hud.

- Förbättrar fukten

- Detoxar huden

- Ökar klarheten

Detoxande mask

Rosemary Black Clay Mask

Är en ansiktsmask med svart lera som hjälper till att reducera synliga porer och pormaskar. Ansiktsmasken ger huden en djuprengöring utan att torka ut. Innehåller bland annat essentiell olja av rosmarin som har en balanserande effekt, samt salicylsyra och svart lera som har en exfolierande och matterande effekt på hudytan. Huden balanseras och lämnas klar och med en matterad men hälsosam lyster. Fungerar bra att använda som en lokalbehandlande mask på vissa partier i ansiktet. Black Clay Mask har även en härlig aromatisk doft som friskar upp.

- Djuprengör

- Lätt matterande effekt

- Krämig textur och härlig doft

SkinCeuticals Clarifying Clay Masque

En mask som kombinerar en femprocentig fruktsyreblandning med naturlig lera av högsta kvalitet – kaolin och bentonit. Verkar milt exfolierande och hjälper till att lugna huden, rengör tilltäppta porer och reducerar orenheter utan att torka ut huden. Vid användning varje vecka efterlämnas huden ren och klar. Passar alla hudtyper.

- Lermask för alla hudtyper

- Ger huden en detox

- Djuprengör och lugnar

Medik8 ClayMask

Är en rengörande lermask som är framtagen för att verka porsammandragande och uppfräschande. Gör huden mjuk och ger fin lyster. Masken är rik på naturlig, mineralrik lera som drar ut orenheter ur huden, absorberar överflödigt fett och hindrar porerna från att täppas igen. Bentonit, en mineralrik och naturlig lera, verkar milt detoxiferande och rengör porerna. Kaolin, den mildaste av alla lertyper, lämplig för känslig hud, absorberar talg och fettlösliga orenheter från huden, rengör på djupet och dämpar svullnad. Växtextrakt har en lugnande och läkande effekt. Är också rik på antioxidanter som har en föryngrande och skyddande effekt.

- Är en lermask som absorberar överflödigt talg och drar ut orenheter ur huden

- Hjälper till att rensa huden från gifter genom att neutralisera fria radikaler

- Har en rik och krämig konsistens

Andra tips som kan gör skillnad för huden 

1. Släng gamla produkter

Produkter från förra säsongen har garanterat gått ut i datum. Kika på baksidan av din produkt, där kan du se en symbol med en siffra i, kan vara exempelvis 6 eller 12. Siffran står för månader som produkten håller efter att den öppnats. Ha även i åtanke att solskydd kan ha kortare datum och produktens effekt kan försämras av värme. Så solskyddet som hängde med på stranden hela förra sommaren kanske inte ger det förväntade skyddet. 

2. Rengör makeupborstar

Har du använt samma foundationborste i 3 månader utan att tvätta den kan vi lova dig att det är en ordentlig bakteriehärd för huden. Ha som riktlinje att rengöra alla makeupborstar 1 gång i veckan för att göra din hud och plånbok en tjänst. Om du lägger pengar på dyr och fin hudvård är det helt bortkastat om du avslutar din rutin med en smutsig makeupborste, det kan förstöra hela ditt resultat. 

3. Byt vintergarderoben mot vårgarderoben

När våren och sommaren kommer hänger vi undan varma och tjocka vinterkläder och letar fram tunnare jackor och kläder. Precis som att vi byter kläder inför olika säsonger behöver hudvården samma omvårdnad. Det behöver inte vara stora förändringar men en lättare kräm eller ett nytt fräscht solskydd kan vara ett steg i rätt riktning. 

4. Ge näring på både insidan och utsidan

Glöm inte bort din kost! Näringsrik mat som innehåller antioxidanter är inte bara nyttiga för din insida utan det kan även ge fina resultat på din hud. Så frossa i antioxidantrika frukter och bär! Stärk gärna upp mag- och tarm med goda bakterier och zink! Kolla in dessa kosttillskott från Synchroline: Aknicare Combi och Rosacure Combi

5. Starta med en sektion i taget

Låter allt detta övermäktigt och som en lång och jobbig process är rådet att börja med en grej i taget. Stressa inte och gör allt direkt. Någon liten ändring är bättre än ingen ändring alls! Det viktiga är att du mår bra och att du gör det för din egen hälsa och välmående. 

 

 

 

 

 

 

 

 

OM DU ÄR OSÄKER PÅ VILKEN PRODUKT SOM PASSAR JUST DIN HUD KAN DU GÖRA SETHANDSALLYS HUDTEST FÖR ATT FÅ EN SKRÄDDARSYDD PRODUKTREKOMMENDATION! 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 4 st omdömen

Linjer och torra läppar

Åldrande och uttorkning

Läpp-guiden

Läs mer

Behandla dina pigmenteringar

Korrigera och skydda

Resultatinriktade produkter som behandlar dina pigmenteringar

Läs mer

Fukt vs Fett

Torr eller Yttorr?

Hur vet jag om jag måste tillföra fukt eller fett till huden?

Läs mer

Torr hud

Behandla och förebygg

Varför får man torr hud?

Läs mer

Huden under klimakteriet

Anpassa rutinen efter din huds nya behov

Få en välmående hud under klimakteriet

Läs mer

Mogen och åldrad hud

Varför blir huden slapp och rynkig?

Så hjälper vi en mogen hud att åldras på bästa sätt

Läs mer

Känslig hud

Rodnad, klåda och torrhet

Förebygg, behandla och dämpa symptom på känslighet

Läs mer

Vuxenakne

Varför får jag finnar i vuxen ålder?

Vi guidar dig: Förebygg och behandla

Läs mer

Detox

Dags för en djuprengöring

Återställ huden

Läs mer

Barriärstärkande ingredienser

som huden älskar

Ger fukt, lugnar och skyddar

Läs mer

Celluliter

Vad är det och varför förekommer det?

Tips & Råd vid Celluliter

Läs mer

Hudbarriär

Hjälpguide för nedsatt hudbarriär

Såhär boostar du den!

Läs mer

Perioral Dermatit

Vad kännetecknar Perioral Dermatit?

Tips för att minska irritation på huden

Läs mer

Rosacea

Vad är Rosacea och varför får man det?

Läs mer

Retinol för Känslig hud

Retinolskolan - Del 2

Tips och Tricks för en Känslig hud

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';