• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Retinol

Överblick om vad retinoler är

Retinol

Anti-Aging som du inte sett det tidigare, kort sagt är Retinol ett annat namn för vitamin A. A-vitamin kommer i flera former som består av syra, alkohol, ester och aldehyd. De är alla A-vitamin, men har olika typer av kemiska bindningar. Samlingsnamnet för alla sorters A-vitaminer är retinoider. Starkast och mest effektiv i familjen är tretinoin (syran), följt av retinol, retinyl palmitat (ester) och retinal (aldehyd).

Retinol i Hudvårdsprodukter

Retinolet är en ingrediens som fungerar som en extremt effektiv cellkommunikationskomponent, dvs att den har förmågan att ansluta till en åldrad hudcell och få den att den fungerar som en frisk yngre hudcell. Retinol är väldigt effektiv då den kan penetrera det yttre skiktet av epidermis ( yttre skiktet av huden), detta på grund av dess extremt små molekyler. Då cellerna i epidermis är mestadels består av död vävnad.

Retinol fungerar också som en antioxidant, som avbryter skador på fria radikaler som orsakar rynkor och fina linjer.

Fortsatt användning av Retinolprodukter har visat sig öka kollagenproduktionen, vilket bidrar till hudelasticitet. Med fortsatt användning tittar du på en fastare hud.

Hur fungerar Retinolerna?

Retinol är ett aktivt ämne i hudvårdsprodukter. Till skillnad från vad många tror gör retinoider huden tjockare. Även om retinoiderna förtunnar stratum corneum(hudytan), gör de epidermis och dermis tjockare. Resultatet är en fylligare hud med yngre utseende. 

Produkter som innehåller retinol, en ren form av A-vitamin bidrar till att motverka och reducera fina linjer och rynkor. Retinol har bevisad effekt på pigmentfläckar, fina linjer och rynkor och förbättrar hudens struktur, ton, färg och fuktnivå. Retinolet exfolierar också huden, stimulerar kollagenproduktionen och förbättrar hudens utseende. Två viktiga parametrar för alla som använder retinol är hudens känslighet och produktens fräschhet, eftersom retinol retar huden och är kemiskt instabilt. 

Vilken effekt retinolet har på huden bestäms av dess koncentration och hur produkten är förpackad.

Man bör helst välja en ny produkt (tillverkad för mindre än 12 månader sedan - detta garanterar vi på SethandSally),som förvarats svalt och i en miljö med låg syrehalt (t.ex. olja i serumformat snarare än en creme). Behållaren ska ha en robust konstruktion och ge naturligt UV-skydd, egenskaper som exempelvis finns hos brunt glas och aluminiumtuber. Den yttre förpackningen/ kartongen ska helt stänga ute ljus.

Vilken retinolstyrka är den bästa? 

Hur mycket retinol huden behöver beror på din hudtyp, vilka hudproblem som ska åtgärdas och hudens tålighet för denna unika och mycket gynnsamma ingrediens. 

Behandling med låg retinolstyrka? 

Tro inte att behandlingar med låg retinolstyrka inte har effekt - det har de! Forskning som publicerats i "Journal of Investigative Dermatology" (2009) visar att retinol med så låg koncentration som 0,01 % har mycket god effekt på hudens allmänna kondition och utseende. Och kom också ihåg att den här forskningen inte tar hänsyn till ytterligare fördelar som kan uppnås genom att kombinera retinol med andra kraftfulla antioxidanter som reparerar huden, t.ex. C-vitamin. Forskning visar också att små mängder retinol i kombination med andra antioxidanter hjälper till att skydda huden mot UV-skador när SPF med bredspektrumskydd inkluderas i produkten. 

När använder man medelstarka/starka retinolprodukter?

Vid envisa hudproblem som mörka pigmentfläckar, slapp hud, djupa rynkor och/eller röda fläckar som inte försvinner efter akneutslag, kan det vara dags att överväga retinol med medelstyrka. 

Retinolbehandlingar i dessa styrkor ger ännu bättre resultat i kombination med andra gynnsamma ämnen, som nämnts tidigare. Om huden tål detta och du upplever att förbättringarna stannat upp är det dags att överväga en högre styrka

Anti Aging

Retinol är mestadels känt för att det är kraftigt anti-aging, regelbunden användning av Retinol förbättrar hudens struktur och minskar mörka fläckar genom att påskynda hudcellsomsättningen som saktar ner när vi åldras. Som nämnts ovan är de mest kraftfulla effekterna av retinol vad det gör för vårt kollagen, byggnadsblocken i huden.

Det första steget är att använda ett serum eller en fuktkräm packad med retinol efter rengöring.

Detta kommer att börja leverera hudförbättrande fördelar med Retinol medan din hud är mer öppen för att absorbera potenta ingredienser. Därefter hjälper retinoiderna till att stimulera produktionen av nytt kollagen. 

Det här gör kollagen till en så kraftfull ingrediens i anti-agingprodukter. 

Akne & minskade Porer

Tillsammans med Retinols beprövade anti-aging fördelar, hjälper det också med att rensa upp och förebygga akne. Retinol bryts ner i retinsyra när det absorberas i huden, och vissa forskare säger att den fungerar identiskt med receptbelagda versioner av retinol, till exempel Retin-A.

Retinol utan recept levereras i hudvårdsprodukter på ett sätt som tolereras mer av huden, vilket leder till mindre irritation och biverkningar. När det appliceras på huden fungerar retinol genast för att minimera porer och förhindra uppbyggnad av döda hudceller som täpper till porerna. Eftersom retinol fungerar som en budbärare till celler, och sparkar det några lata, tröga celler till handling, vilket förbättrar porfunktionen. Med andra ord är det elasticiteten vid porerna som förbättras och ger uttrycket av mindre porer. Det är därför som många människor märker en minskning till storleken på sina porer när de använder Retinol.

Gör Retinol Huden känsligare?

Retinol som ämne är känsligt för solljus och ska därför appliceras på kvällen före sänggående, men retinoidbaserade produkter ska inte göra huden känsligare för UV-strålning än vad den är efter exfoliering , med en peeling

Vilka effekter har Retinol på huden?

A-vitamin har många kända positiva effekter på huden. Det är en så kallad cellkommunicerande ingrediens, vilket betyder att den kan ansluta sig till en åldrad hudcell och få den att bete sig som en ung frisk, hudcell igen.

Fungerar som en kraftfull antioxidant  och motverkar bildandet av fria radikaler, vilket är en molekyl som bryter ner kroppen och huden inifrån. Fria radikaler bildas bland annat vid stress, dålig kost och rökning.

Retinolet stimulerar och reparerar hudens kollagen- och elastinproduktion.

Minskar bakteriebildningen i huden och är därför en effektiv behandling mot acne.

Reducerar pigmenteringar orsakade av solskador genom att öka cellförnyelsen.

Hämmar talgproduktionen 

Vissa kan vara är överkänsliga mot retinol, bland annat de med mycket torr hud, eksem eller Rosacea. Gravida och ammande kvinnor avråds ofta från att använda produkter innehållande retinol. 

Att börja med Retinolprodukter

Eftersom det är högaktivt och börjar fungera direkt och kommunicerar med cellerna, kan vissa människor uppleva liten rodnad först. Här är några tips som du måste tänka på innan du börjar använda det:

Retinoider kan göra att huden blir torrare, rödare och i vissa fall även flagar. Därför rekommenderar vi alltid att introducera retinolprodukter under en period av fem veckor för att bygga upp hudens tolerans. Under de första två veckorna appliceras retinoiden var tredje kväll. Om huden inte visar några tecken på irritation, applicera varannan kväll under de efterföljande två veckorna. Om huden inte blir torr, röd eller flagar kan produkten nu appliceras varje kväll. 

Retinoler gör din hud känsligare mot solen, så se till att du har din SPF när du använder dem.

Är du nyfiken på retinolprodukter? Gör vårt kostnadsfria Hudtest.

Medik8 - Retinoler för alla hudtyper 

Förutom att utveckla högpresterande retinolprodukter har Medik8 också nyligen presenterat ett verkligt genombrott inom anti-age, framsteg som gjorts för att minimera hudirritation, många kunder upplever  att retinol irriterar och ger klåda, hudrodnad eller torr hud. Och eftersom retinol oundvikligen är instabilt i solljus rekommenderar många välrenommerade hudvårdsföretag att retinol endast används under natten. Efter 8 års produktutveckling har Medik8 lyckats ta fram en lösning på dessa problem genom att optimera en ny retinoidmolekyl som kallas retinylretinoat. 

Retinylretinoat är en hybridsammansättning av A-vitamin som tagits fram genom att sammanfoga retinol och retinsyra. Genom att kombinera dessa praktiskt taget identiska aktiva ämnen till en ny hybridmolekyl har man fått fram retinylretinoat som har hög högre kliniskt bevisad effekt än retinol, utan någon irritation och kan appliceras både på morgonen och kvällen. 

 

OM DU ÄR OSÄKER PÅ VILKA PRODUKTER SOM PASSAR JUST DIN HUD KAN DU GÖRA SETHANDSALLYS HUDTEST FÖR ATT FÅ EN SKRÄDDARSYDD PRODUKTREKOMMENDATION!

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 4,9 av 5 baserat på 7 st omdömen

Peptider

Pepp på Peptider?

Ingrediensskolan

Läs mer

Alkohol i Hudvård

Bra eller Dåligt?

Ingrediensskolan

Läs mer

Niacinamide

Snäll ingrediens med stora effekter

Pigmenteringar, talgproduktionen, fukt och hudbarriär

Läs mer

C-vitamin i din hudvård

Lystergivande, utjämnande och skyddande

Läs mer om den otroliga superantioxidanten

Läs mer

Snigelslem

En spännande multiingrediens

För skonsam men effektfull påverkan på ditt hudtillstånd

Läs mer

Mjölksyra

Återfuktande och lystergivande

Highlight - Ingredienser

Läs mer

Salicylsyra

Effektiv mot orenheter

Highlight - Ingredienser

Läs mer

AHA-Syra

Vad är det & Hur används det i Hudvård?

Läs mer

Aktiva ingredienser

Vad är aktiva ingredienser för något?

Läs mer

Retinol vid Akne & Oljig Hud

Retinolskolan - Del 3

Minska utbrott med hjälp av retinol

Läs mer

Retinol för Nybörjare

Retinolskolan - Del 1

Hur fungerar Retinol och för vem är det?

Läs mer

Retinol

Överblick om vad retinoler är

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';