• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Azelainsyra

Ingrediensskolan

Det skonsamma alternativet

Azelainsyra- det skonsamma alternativet

Azelainsyra har blivit en populär ingrediens i hudvårdsprodukter tack vare dess multifunktionella egenskaper. Den jobbar resultatinriktat på flera hudproblem, samtidigt som den är mild för en känslig hud. Upplever du av stora porer, grov hud, akne, komedoner, pigmentering eller utbrott av rosacea så kan Azelainsyra vara ingrediensen för dig! Det är en syra som naturligt härrör från spannmål, inklusive vete och korn. Det finns studier som visar att lägre nivåer av Azelainsyra verkar bättre än högre nivåer. Denna studie var baserad på 20%-ig Azelainsyra som jämfördes mot 15%-ig Azelainsyra. 


Azelainsyra är en populär ingrediens som jobbar på flera olika hudtillstånd. Denna potenta antioxidant reducerar faktorer som orsakar inflammation och akne genom att vara antibakteriell. I de flesta fall använder man Azelainsyra i "leave-on" produkter, det vill säga, produkter som inte ska tvättas av huden.

Denna ingrediens bekämpar akne, ljusar upp pigmenteringar, förbättrar hudens struktur och dämpar rodnad. Azelainsyra är keratolytisk, vilket betyder att den löser upp keratin vilket annars kan orsaka tilltäpptheter i huden.

Azelainsyra finns naturligt på vår hud, och produceras ofta från spannmål när den ska användas i hudvårdsprodukter.


Azelainsyra och Akne 

Denna syra kan minska utbrott, både icke-inflammatoriska och inflammatoriska. Azelainsyra används i många receptbelagda produkter för för akne. Det är väldigt vanligt att behandla akne med starka A-vitaminer och Benzylperoxid, men fördelen med Azelainsyra är att huden ofta visar en bättre tolerans med mindre hudirritaiton.

En av de vanligaste orsakerna till att akne uppstår är på grund av döda hudceller kring porer och hårsäckar. Denna syra normaliserar ansamlingen av döda hudceller och reducerar blockeringar i porerna. Dessutom minskar den överdriven talgproduktion, vilket minskar risken för nya utbrott. Genom att reducera inflammation i huden minskas risken för finnar orsakade av just detta.

Dessutom har Azelainsyra visat goda effekter på att minska aknebakterien, tack vare dess antibakteriella egenskaper. 

Azelainsyra och Rosacea

Azelainsyra är effektiv till en hud med Rosacea. I de receptbelagda krämerna som ofta skrivs ut vid just rosacea, är Azelainsyra en återkommande ingrediens. Vid rosacea så ökar hudens bestånd av peptiden cathelicidin, som finns naturligt i huden. När detta bestånd är ökat, så ökar rodnadem ödem och irritation i huden. Azelainsyra har visat sig att minska mängden av just cathelicidin som är en faktor vid rosacea! Dessutom, tack vare dess anti-bakteriella egenskaper så minskar den bakterier som är vanliga i huden om man har problem med Rosacea.

Genom att reducera inflammation i huden dämpas irritation och rodnad effektivt, vilket gör att denna syra passar bra om man är känslig i huden. 

Azelainsyra vid Pigmentering

Vill man behandla sina pigmenteringar kan det ta lång tid och ofta vara ganska starka produkter. Azelainsyra är effektiv vid behandling av framförallt melasma och Post-inflammatorisk Hyperpigmentering, som ofta dyker upp vid akneutbrott. Det som gör att Azelainsyra motverkar Pigmenteringar är att det hämmar enzymet Tyronisas som skapar uppkomsten till en pigmentförändring.

Hur använder jag Azelainsyra?

För att använda Azelainsyra tillsammans med din övriga hudvård, rekommenderar vi inte mer än 10% koncentration. Viktigt att tänka på är att mer är inte alltid bättre! Azelainsyra kan användas morgon och kväll, förutsatt att du avslutar din hudvårdsrutin med ett solskydd under dagen. Leta efter en produkt med Azelainsyra som jobbar på dina hudtillstånd och fungerar tillsammans med din resterande hudvårdsrutin.

Även fast Azelainsyra passar om man är känslig i huden rekommenderar vi alltid att man vänjer in en ny produkt med Azelainsyra.

 


Vill du veta vilken produkt med Azelainsyra som är rätt för dig? Låt en av våra auktoriserade hudterapeuter hjälpa dig!

KOSTNADSFRITT HUDTEST

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest för dig som vill få en Hudvårdsrutin

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

 

 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 5 st omdömen

Azelainsyra

Ingrediensskolan

Det skonsamma alternativet

Läs mer

Centella Asiatica

Ingrediensskolan

Lugnar, läker och lindrar

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';