• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Dubbelrengöring

Hudvård för nybörjare

Rengör på djupet

Dubbelrengöring- en komplett guide

Att få huden frisk och med lyster är något vi alla strävar efter- men det är verkligen en djungel till hur man ska uppnå detta. En av de viktigaste stegen i din hudvårdsrutin är rengöringen. Att rengöra huden två gånger, en så kallad "dubbelrengöring" eller "double cleanse" är ett populärt fenomen som funnits i många år- och det är på grund av att det verkligen fungerar! Babor började tidigt med sin "Hy-Öl" som är en oljerengöring som används tillsammans med ett efterföljande steg. Med K-beautyns frammarsch så slog dubbelrengöring igenom stort- och är nu en väletablerad rengöringsritual i många badrum.

En väl rengjord hud gör att efterföljande produkter verkligen kan verka och nå sin fulla potential. Men det är bara en dubbelrengöringens många fördelar! Läs detta inlägg för att verkligen djupdyka i fördelarna med dubbelrengöring- och hur det kan förvandla din hud!


Vad är dubbelrengöring?

Dubbelrengöring är ett begrepp som innebär att man rengör huden två gånger. Det första steget avlägsnar hudens smuts, överflödig olja, solskydd, makeup och andra orenheter, så att din andra rengöring kan komma in efter och verkligen rengöra huden på djupet. Man kan dubbelrengöra huden på flera olika sätt, men ofta innebär det att man använder en form av "precleanse" först, som ofta är oljebaserad. Därefter följer man upp med sin vattenbaserade rengöring som hjälper till att "lyfta" oljan från huden, men även för att faktiskt rengöra huden på ett mer aktivt sätt. Här kan du verkligen använda dig av en resultatinriktad rengöring som jobbar på dina hudproblem. Nu när du har rengjort huden ordentligt och avlägsnat smutsen så tillåter du din vattenbaserade rengöring att verkligen göra jobbet och lämna din hud rengjord på djupet!

Varför ska man dubbelrengöra?

Enbart ett rengöringssteg kan ofta inte få bort all smuts, makeup, föroreningar, döda hudceller och annat som samlas på huden under dagen. Genom att använda en oljebaserad produkt får du enkelt bort all smuts och minskar risken för oönskad irritation, inflammation och finnar.

Att rengöra med en oljebaserad rengöring innan du följer upp med din vattenbaserade rengöring har många fördelar. När din hur är rengjord på djupet får dina efterföljande produkter såsom serum och cremer verkligen en chans att nå sin fulla potetinal i huden! En dubbelrengöring kan verkligen maximera resultaten av dina produkter.

Att använda en oljerengöring är en fördel även för dig med finnar, tilltäpptheter och akne. Många kan uppleva att porerna kan upplevas mindre och att tilltäpptheter försvinnner med hjälp av en oljerengöring. Vissa oljerengöringar är så pass effektiva på att lösa upp olja och sebum att pormaskarna lossnar under tiden man masserar in rengöringen.

Om du upplever att du får finnar av solskydd- då ska du kika på en oljerengöring. Det är nämligen så att det är ofta inte solskyddet i sig som gör att du får finnar- utan faktiskt så är det ofta att du inte rengör huden ordentligt från solskyddet, och det in sin tur leder till tilltäppt hud.

Vill du se en video om hur man dubbelrengör huden? Klicka här!


 

Hur dubbelrengör man?

När man dubbelrengör huden så börjar man med en oljebaserad rengöring. Den masserar du in med fingrarna på torr hud mer cirkulerande rörelser. Massera runt din rengöring tills du känner att makeup, smuts och spf börjar lösa upp sig. Då tillsätter du lite vatten, genom att fukta dina fingrar och sedan massera runt din oljerengöring. Nu kan du märka att den emulgeras, det vill säga att den blandas omkring med vattnet! Ibland ser rengöringen lite vitare ut och det kan nästan se ur som den skummar, men bara lite grann. Det är nu du kan skölja av din oljerengöring, antingen bara med vatten eller med en blöt, mjuk handduk.

Under tiden huden fortfarande är fuktig så masserar du in din vattenbaserade rengöring och låter den göra jobbet. Sedan sköljer du av din rengöring och torkar ansiktet försiktigt torrt med baddande rörelser. Använd en ren, mjuk ansiktshanduk.


Vilken produkt ska man använda?

Det finns flera olika typer av dubbelrengöringar! När man pratar om dubbelrengöring så pratar man främst om oljerengöringar, men man kan även använda ett Micellärvatten. Ett micellärvatten är ett ansiktsvatten med micellärer, speciella molekyler som lättare får bort smutsen från huden. Om man använder Micellärvatten i sitt första rengöringssteg använder du den på bomullspads.

När det kommer till att välja din precleanse så finns det både oljor och balm att utforska. En olja pumpar du enkelt ut i din hand och masserar in, medans ett balm är fast i konsistensen. Med balmet så tar du en så stor mängd du behöver ur burken eller tuben och masserar in i huden. När balmet möter huden så smälter det och fungerar precis som en olja. Du väljer själv det du tycker bäst om!

Dubbelrengöring för torr hud

Dubbelrengöring för dig med akne, finnar och pormaskar

Dubbelrengöring för dig med känslig hud

Dubbelrengöring för mogen hud

Dubbelrengöring som passar alla

Micellärvatten


Dubbelrengöring FAQ

Behöver man rengöra dubbelt morgon och kväll?

Nej, det behöver du inte. Lägg dubbelrengöringen i din kvällsrutin!

Kan man dubbelrengöra huden om man har akne?

Ja! Har du fet hud, akne och finnar ska du verkligen testa att dubbelrengöra huden! Varför då tänker du? Jo- olja löser olja- vilket betyder att din rengöringsolja kommer hjälpa till att lösa upp den överflödiga oljan du har på huden, men även lösa upp pormaskar och sebum. Här kan du med fördel massera in din oljerengöring ganska länge för att verkligen känna hur tilltäpptheterna löses upp!

Kan man rengöra huden med en vanlig kallpressad olja?

Nej. Den naturliga oljan kommer hjälpa till med att lösa upp smutsen, men eftersom oljan inte kan emulgera så kommer den inte "få bort" smutsen från huden. Dessutom är ren olja svårt att tvätta bort från huden, vilket kan lämna din hud tilltäppt. Ibland kan det nästan kännas som man har kvar en fet hinna på huden efter man har tvättat sig!

När ska man inte dubbelrengöra huden?

Har du perioral dermatit eller rosacea och eksem i väldigt aktivt, blossande statie, rekommenderar vi inte någon dubbelrengöring. Den enda rengöring vi rekommenderar då är denna.

Måste man dubbelrengöra om man inte har makeup?

Måste måste man inte, men däremot är dubbelrengöring fortfarande att föredra för att verkligen göra huden ren. Du läser alla fördelar i detta inlägg!

Kommer jag inte få finnar av oljan?

Nej, då du tvättar bort oljan kommer den inte ligga kvar på huden och täppa till porerna.


Vilken rengöring ska du använda? Ta hjälp av en auktoriserad hudterapeut!

Kostnadsfritt Hudtest

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest för dig som vill få en Hudvårdsrutin

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

GÖR TESTET HÄR

Dubbelrengöring
Dubbelrengöring

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 2 st omdömen

Hyaluronsyra

Populära hudvårdsingrediensen

Ingrediensskolan

Läs mer

C-vitamin för Känslig Hud

Ingrediensskolan

Hudvård för nybörjare och känslig hud

Läs mer

E Vitamin

Ingrediensskolan

Närande, reparerande och skyddande

Läs mer

Optimera hudvårdsrutinen för vintern

Guide till säsongsanpassad hudvård

Byt, ta bort, lägg till

Läs mer

Hudvård för gravida och ammande

Så tar du hand om huden

Så ändras huden

Läs mer

Dubbelrengöring

Hudvård för nybörjare

Rengör på djupet

Läs mer

Post-inflammatorisk Hyperpigmentering

Behandla Pigmenteringar

Märken efter finnar

Läs mer

Ingredienser

Lexikon

Bli ett hudvårdsproffs

Läs mer

Akne på Ryggen

Förebygg och Behandla

Varför får man akne på ryggen?

Läs mer

Vanliga Myter om Hudvård

Sant // Falskt

Separera fakta från fiction

Läs mer

Vänja in ny hudvård

Ta det långsamt

Minska risk för irritation

Läs mer

Varför fungerar inte min produkt?

Förväntningar på Resultat

Anledningar att du inte ser effekt av din hudvårdsprodukt

Läs mer

Ampuller

Ta din hudvårdsrutin till nästa nivå

Engångsdoser av effektiva koncentrat

Läs mer

Akne och Känslig hud

Behandla flera hudtillstånd samtidigt

Minska irritation och inflammation

Läs mer

Ögonkräm

Mörka ringar, svullnad och fina linjer

Så vårdar du ditt känsliga ögonområde

Läs mer

AHA, PHA & BHA

Skillnaden mellan syrorna

Hudvårdsskola

Läs mer

Ansiktsserum

Vad är serum och hur används det?

Få en bättre förståelse för denna viktiga del av rutinen

Läs mer

Akne

Utbrott och irriterad hud?

Här går vi igenom begreppen och ger tips

Läs mer

Keratosis Pilaris

Hur kan du minska uppkomsten av Keratosis Pilaris?

Läs mer

Nybörjarrutin

Vad ska man tänka på när man väljer sina Produkter

Läs mer

Pormaskar och Stora Porer

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';