• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Ampuller

Ta din hudvårdsrutin till nästa nivå

Engångsdoser av effektiva koncentrat

Ampuller- vad är det?

Vad är Ampuller, och hur använder vi dem på bästa sätt? Om du är någon som älskar att testa nya hudvårdsprodukter, och vill få snabba resultat, är ampuller något för dig! Ampuller har funnits på Skönhetsmarknadens sedan 1956 när Babor lanserade sina berömda koncentrat- tidigare fanns ampuller endast för farmaceuter på Apotek. Nu har många varumärken hoppat på trenden, och skapat perfekta quick-fixes och kurprodukter!

I detta inlägg går vi igenom vad ampuller är, hur och när du använder dem i din hudvårdsrutin och vilka ampuller du ska använda för dina olika hudtillstånd. 


Vad är ampuller?

Ampuller är själva glasförpackningen som koncentratet kommer i. Just ampuller använts mycket inom sjukvården, då man får en engångsdos förpackad i en steril glasflaska.

Detta tog Babor med sig in i hudvårdsvärlden, och började engångsföpacka effektiva serum för olika hudtillstånd. Ampuller har en koncentrerad formula som jobbar målrinriktat på det hudproblem du önskar förbättra. 

Men varför förpackar man dem på detta vis? Det är för att det går att säkerställa att produkten är stabil, då ampullen inte utsätts för kontamination av luft. Vissa aktiva ämnen blir även verklösa när de kommer i kontakt med syre efter att varit öppnade en mycket kort tid. Med engångsförpackade ampuller, så kan man använda sig av dessa effektiva ingredienser, utan att de blir dåliga. 


Hur använder man ampuller?

Du väljer ampuller efter ditt hudtillstånd. Precis som med Serum, så finns det en mängd olika ampuller som arbetar på olika hudtillstånd. Dessa ampuller kan användas som en quick-fix inför något speciellt, som till exempel Perfect Glowsom ger en otrolig lyster.

Ampuller kan även användas som en kurbehandling om du vill jobba på ett speciellt hudtillstånd. En kurbehandling är perfekt att göra för att få en större intensitet till din hudvård. En kur kan utföras året runt och vid alla hudtillstånd, så möjligheterna är oändliga! Har du till exempel en Nedsatt Hudbarriär, kan du använda en ampullkur i 7 dagar som stärker hudens barriär, förslagsvis Doctor Babor Ceramide Power Serum Ampoules. Det kan även vara roligt att göra en ampullkur inför till exempel ett stort event, när du kommer tillbaka efter semestern eller när du känner att du vill unna huden något extra.När ska man använda ampuller?

Du använder ampuller i samma steg som du använder ditt serum, efter rengöring och eventuell peeling. Vissa ampuller har en peelande effekt och ersätter även din peeling. Ampuller kan användas vid behov, eller som en kur för att jobba hårdare på ett visst hudtillstånd.

När du tänker på vart i din hudvårdsrutin är det enkelt att kika på två faktorer. Den första är att dina mest aktiva produkter ska vara närmast huden när du använder dig av flera lager av huden. Sen är nästa faktor att ta hänsyn till är texturen- lätt till tung. Serum och ampuller är oftast lätta i sin textur, och absorberas snabbt av huden. Då bör du alltså applicera dessa innan din återfuktande creme.


Hur öppnar man en ampull?

Nu kommer vi till det klurigaste- hur man öppnar en ampull! Att ampullen är i glas kan verka lite skrämmande för många, men det finns flera olika sätt att öppna denna på ett säkert sätt. Längt ner i inlägget finner ni en video på hur det går till!

1.

Börja med att skaka ampullen några gånger fram och tillbaka. Speciellt viktigt på ampuller som innehåller olja.

2.

Knäpp sedan försiktigt med långfingret längst upp på ampullen, för att säkerställa att serumet samlas i botten.

3.

Öppna ampullen genom att bryta av ampullens hals med en hylsa, bomullsrondell eller en handduk.

4.

Häll serumet i handflatan och applicera på ansikte, hals och dekolletage.

 

Hur återvinner jag ampuller?

Ampullerna är gjorda utav glas, och ska därför inte kastas i hushållssoporna. Ett tips är att ha en liten glasburk i badrumet, som du enkelt kan kasta ner ampullen i efter att du har använt den. Var noga med att inte blanda färgat och ofärgat glas. 


Ampuller efter olika hudtillstånd

Känslig hud

Har du känslig hud, är tillfälligt sensitiviserad i huden efter till exempel en behandling på klinik eller kanske har bränt dig i solen, kan en ampull vara just det du behöver för att lugna, lindra och stärka hudens barriär. Leta efter ampuller med ingredienser som Beta-Glukan, Niacinamide, Aloe och Silver.

Torr hud

Det finns många ampuller för torr hud! Dessutom är de perfekta att ha med på resan när du vill ha med så få produkter som möjligt. Leta efter serum med Hyaluronsyra, Glycerin och Panthenol, men även serum som är rika på ingredienser som stärker hudens barriärfunktion och fettsyror.

Aknebenägen hud

Får du finnar, oreneheter eller ökad talgproduktion, kan en ampullkur hjälpa dig att balansera din hud och lösa upp orenheter. Får du till exempel hormonell akne och enbart upplever orenheterna under en viss tid i månaden, kan en ampullkur med djuprengörande ampuller göra susen för att balansera huden.

Linjer och rynkor

Vill du få mindre framträdande linjer och rynkor? Förbättrad elasticitet och ökad fukthalt i huden? Då kan en ampullkur verkligen boosta din hud och strama upp hud som förlorat sin elasticitet, fylla ut torrhetslinjer och på lång sikt minska rynkor.

Quick Fix

Ibland behöver man ett quick-fix, eller hur? Vare sig det är glow, eller ett mini-lyft av huden så kan en ampull vara perfekt att använda inför ett speciellt event!


 

Gör en hemmabehandling med ampuller!

Visste du att du kan kombinera flera ampuller efter varandra för att få en riktigt effektiv kombination? Det blir nästan som en behandling, fast hemma i ditt badrum! 

EXFOLIERA

Glycolic + E + F ampoules appliceras efter rengöring för att öka cellförnyelsen, minska fina linjer och rynkor, pigmenteringar, förstorade porer, glåmig hud och ojämn hudstruktur. Gör huden slät och redo för efterföljande produkter!

STRAMA UPP

Ampullerna passar alla som vill ha en direkt uppstramning av huden och minska fina linjer. Hudens kollagen- och elastinproduktion stimuleras och ger huden direkt lyster! Berikad med antioxidanter och kollagen och elastin.

GLOW

Proteoglycans ampoules ger näring till huden och är intensivt återfuktande för en torr eller uttorkad hud. De aktiva ingredienserna ger en direkt uppstramande effekt och minskar fina linjer. Texturen är liknande olja och lämnar även den torraste huden mjuk och smidig.

 

 


Vill du få hjälp av en auktoriserad hudterapeut med din hudvårdsrutin?

Kostnadsfritt Hudtest

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest för dig som vill få en Hudvårdsrutin

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

 

 

Öppna Ampullen
Öppna Ampullen

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 3 st omdömen

Hyaluronsyra

Populära hudvårdsingrediensen

Ingrediensskolan

Läs mer

C-vitamin för Känslig Hud

Ingrediensskolan

Hudvård för nybörjare och känslig hud

Läs mer

E Vitamin

Ingrediensskolan

Närande, reparerande och skyddande

Läs mer

Optimera hudvårdsrutinen för vintern

Guide till säsongsanpassad hudvård

Byt, ta bort, lägg till

Läs mer

Hudvård för gravida och ammande

Så tar du hand om huden

Så ändras huden

Läs mer

Dubbelrengöring

Hudvård för nybörjare

Rengör på djupet

Läs mer

Post-inflammatorisk Hyperpigmentering

Behandla Pigmenteringar

Märken efter finnar

Läs mer

Ingredienser

Lexikon

Bli ett hudvårdsproffs

Läs mer

Akne på Ryggen

Förebygg och Behandla

Varför får man akne på ryggen?

Läs mer

Vanliga Myter om Hudvård

Sant // Falskt

Separera fakta från fiction

Läs mer

Vänja in ny hudvård

Ta det långsamt

Minska risk för irritation

Läs mer

Varför fungerar inte min produkt?

Förväntningar på Resultat

Anledningar att du inte ser effekt av din hudvårdsprodukt

Läs mer

Ampuller

Ta din hudvårdsrutin till nästa nivå

Engångsdoser av effektiva koncentrat

Läs mer

Akne och Känslig hud

Behandla flera hudtillstånd samtidigt

Minska irritation och inflammation

Läs mer

Ögonkräm

Mörka ringar, svullnad och fina linjer

Så vårdar du ditt känsliga ögonområde

Läs mer

AHA, PHA & BHA

Skillnaden mellan syrorna

Hudvårdsskola

Läs mer

Ansiktsserum

Vad är serum och hur används det?

Få en bättre förståelse för denna viktiga del av rutinen

Läs mer

Akne

Utbrott och irriterad hud?

Här går vi igenom begreppen och ger tips

Läs mer

Keratosis Pilaris

Hur kan du minska uppkomsten av Keratosis Pilaris?

Läs mer

Nybörjarrutin

Vad ska man tänka på när man väljer sina Produkter

Läs mer

Pormaskar och Stora Porer

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';