• fri frakt
 • |
 • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
 • |
 • Auktoriserad återförsäljare
 • |
 • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

E Vitamin

Ingrediensskolan

Närande, reparerande och skyddande

E-Vitamin

E-vitamin, känd som tokoferol eller tocopherol, har länge varit en viktig ingrediens i skönhetsvärlden- tack vare sina fantastiska egenskaper! Denna ingrediens finner man i många olika sorters produkter, då den är tolerant av kroppen och hjälper till med många olika saker.

I denna artikel kommer vi utforska vad E-vitamin är, varför det är viktigt för din hud, hur du använder det och svarar på några viktiga frågor om Vitamin E!


Vad är E-vitamin och vad är det bra för?

E-Vitamin är en fettlöslig antioxidant som är nödvändigt för hela kroppen, och inte bara huden. Då det är en antioxidant så bekämpar den något som heter fria radikaler, vilket är elaka molekyler som är skadliga för din hud och kan orsaka hudskador och åldrande. Genom att ha tillräckligt med E-vitamin i din kropp så får ditt immunförsvar, kroppens cellfunktioner och din hud stöd för att hålla sig frisk och stark!

E Vitamin finns  i en mängd olika livsmedel, inklusive växtoljor som soja, majs och olivolja, samt i nötter, avokado, frön och spannmål. Men när det gäller hudvård är det inte alltid tillräckligt att bara förlita sig på kosten. Där kan man behöva tillföra produkter som serum, krämer och oljor i sin hudvårdsrutin som innehåller Vitamin E.


Hur Fungerar E-vitamin i Hudvård?

E-vitamin har unika reparerande egenskaper som gör det till en ingrediens som passar alla. När det appliceras på huden absorberas det och hjälper till att stärka hudens motståndskraft, förebygga rynkor och skydda huden mot skador.

Man använder ofta Vitamin E i produkter som är reparerande, mjukgörande och boostar hudens elasticitet.

Vad är det bra för?

 • Antioxidantverkan: Skyddar hudcellerna från skador orsakade av fria radikaler, vilket minskar risken för tidigt åldrande. Tips! E-vitamin jobbar extra bra tillsammans med ingrediensen Vitamin C.
 • Fuktgivande: Stärker hudens fuktbarriär och håller den återfuktad och smidig. Den tillför näring och fett till huden, vilket håller våran huds yttersta barriär hälsosam och smidig. Därför är Vitamin E bra för dig med en skadad hudbarriär.
 • Antiinflammatorisk: Verkar lugnande på huden och minskar rodnad och irritation. Detta är vanligt när man har en känslig hud, men även om man har exempelvis akne, så kan huden mår bra av ingredienser som har en antiinflammatorisk effekt, då akne och inflammation brukar gå hand i hand.
 • Reparerande: Bidrar till att läka sår och hudskador, vilket gör huden mer elastisk och jämn. Därför är denna bra till exempel om du har bränt dig i solen, kanske har ärr som behöver läka eller bara vill motverka hudskador.
 • Skyddande: E-vitamin kan hjälpa till att neutralisera skadorna som ditt Solskydd släpper igenom. Det kan vara avgörande för att förebygga pigmenteringar och rynkor som orsakas av solen. 


Produkter med Vitamin E 

Serum för lyster

Medik8 C-tetra Serum är ett av våra favoritserum när det kommer till glow! Denna kombinerar som tidigare nämnt superkombon Vitamin E och Vitamin C, som tillsammans ger huden lyster, neutraliserar fria radikaler och ger huden glow. Medik8 C-tetra är oljebaserat och passar bra till den torrare huden.

Ansiktsolja för den torra huden

Babor Rejuvinating Face Oil passar bra för dig som behöver boosta din hudvårdsrutin med mer näring och fett. Denna olja gör huden mjuk och smidig, och den strama känslan försvinner. Med rosolja, solrosolja och Vitamin E blir hudens näringsdepåer fyllda och du får en fantastisk lyster!

Creme för den torra huden med E-vitamin

Esse Rich Mosituriser är en riktigt närande och reparerande dag och nattcreme med Vitamin E. Denna innehåller flera naturliga ingredienser som är rik på antioxidanter som håller huden hälsosam. Perfekt för en riktigt torr hud.

Komplett dagcreme mot åldrande

OPTMZD Skin Vitamin C Day Cream Dark Spot Protector SPF 30 är en dagcreme med solskydd, vitamin c och vitamin e. Denna kraftfulla kombo ger ett bra skydd mot allt som huden möter under dagen- och är ett måste för att minska och förebygga pigmentfläckar i huden.


 

 


FAQ- Vitamin E i hudvård

Var hittar jag E-vitamin i hudvårdsprodukter?

E-vitamin finns i olika former av hudvårdsprodukter, inklusive ansiktsoljor, serum, krämer och lotions. Det är ofta listat som tocopherol i ingredienslistan.

Vilka är fördelarna med att använda E-vitamin på huden?

E-vitamin har flera fördelar för huden, inklusive att förebygga ålderstecken, skydda mot UV-skador, stärka hudens barriär, återfukta huden och lindra irritation.

Kan jag använda E-vitamin för att behandla bristningar? 

Ja, E-vitaminolja kan hjälpa till att förebygga och minska synligheten av bristningar genom att mjukgöra 

Kan jag använda E Vitamin om jag är gravid?

Ja, E-vitamin är en säker ingrediens att använda vid graviditet.

Kan man vara allergisk mot Vitamin E?

Allergier mot derivat av Vitamin E är extremt ovanligt, och det finns endast ett fåtal rapporterade incidenter. Vitamin E är därför en väldigt säker ingrediens att använda, och näst intill omöjlig att utveckla en känslighet gentemot.


E-vitamin är en viktig ingrediens i hudvårdsrutinen för alla som strävar efter en frisk och strålande hud. Med sina antioxidantegenskaper och förmåga att stärka hudens försvar mot skador, är det verkligen en ingrediens att tillföra till sin hudvårdsrutin. Genom att välja hudvårdsprodukter som innehåller E-vitamin och integrera dem i din dagliga rutin kan du njuta av alla dess fördelar och uppnå den hud du drömmer om - smidig, strålande och ungdomlig. 


Vill du få en skräddarsydd hudvårdsrutin? Ta hjälp av en auktoriserad hudterapeut!

Kostnadsfritt Hudtest

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest för dig som vill få en Hudvårdsrutin

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

GÖR TESTET HÄR

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 0 av 5 baserat på 0 st omdömen

Hyaluronsyra

Populära hudvårdsingrediensen

Ingrediensskolan

Läs mer

C-vitamin för Känslig Hud

Ingrediensskolan

Hudvård för nybörjare och känslig hud

Läs mer

E Vitamin

Ingrediensskolan

Närande, reparerande och skyddande

Läs mer

Optimera hudvårdsrutinen för vintern

Guide till säsongsanpassad hudvård

Byt, ta bort, lägg till

Läs mer

Hudvård för gravida och ammande

Så tar du hand om huden

Så ändras huden

Läs mer

Dubbelrengöring

Hudvård för nybörjare

Rengör på djupet

Läs mer

Post-inflammatorisk Hyperpigmentering

Behandla Pigmenteringar

Märken efter finnar

Läs mer

Ingredienser

Lexikon

Bli ett hudvårdsproffs

Läs mer

Akne på Ryggen

Förebygg och Behandla

Varför får man akne på ryggen?

Läs mer

Vanliga Myter om Hudvård

Sant // Falskt

Separera fakta från fiction

Läs mer

Vänja in ny hudvård

Ta det långsamt

Minska risk för irritation

Läs mer

Varför fungerar inte min produkt?

Förväntningar på Resultat

Anledningar att du inte ser effekt av din hudvårdsprodukt

Läs mer

Ampuller

Ta din hudvårdsrutin till nästa nivå

Engångsdoser av effektiva koncentrat

Läs mer

Akne och Känslig hud

Behandla flera hudtillstånd samtidigt

Minska irritation och inflammation

Läs mer

Ögonkräm

Mörka ringar, svullnad och fina linjer

Så vårdar du ditt känsliga ögonområde

Läs mer

AHA, PHA & BHA

Skillnaden mellan syrorna

Hudvårdsskola

Läs mer

Ansiktsserum

Vad är serum och hur används det?

Få en bättre förståelse för denna viktiga del av rutinen

Läs mer

Akne

Utbrott och irriterad hud?

Här går vi igenom begreppen och ger tips

Läs mer

Keratosis Pilaris

Hur kan du minska uppkomsten av Keratosis Pilaris?

Läs mer

Nybörjarrutin

Vad ska man tänka på när man väljer sina Produkter

Läs mer

Pormaskar och Stora Porer

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';