• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Ansiktsrengöring

Det första steget i din hudvårdsrutin

God hudhälsa startar med din rengöring

Ansiktsrengöring

 

En god hudhälsa startar med din rengöring

En ansiktsrengöring är det första steget i din hudvårdsrutin och faktiskt ett av dom allra viktigaste. Även om man inte burit makeup under dagen så är det otroligt viktigt att rengöra sin hud, framför allt på kvällen.

Precis som för alla andra produkter i din rutin så finns det en mängd olika sorters rengöringar. Vissa mer lämpade för just din hud och hudtyp än andra. Är du osäker på vilken typ av rengöring som passar din hudtyp allra bäst så kan vi varmt rekommendera dig att läsa vidare så reder vi ut begreppen!


Varför ska man starta rutinen med en ansiktsrengöring?

Under dagen utsätter vi vår känsliga hud i ansiktet för en mängd påfrestningar och på kvällen har det samlats en massa smuts på vår hudyta, det kan vara allt i från damm och bakterier från luftföroreningar till olja och döda hudceller från vår egen hud och gamla produktrester. 

All smuts som lägger sig på huden är oftast inget vi kan se med blotta ögat, men låt dig inte luras. Trots att den inte syns kan den göra stor skada på vår hud. Den osynliga smutsen finns där på hudytan och kan både kort- och långsiktigt påverka din hudhälsa och förhindra dig från att få en klar, välmående hud med en stark hudbarriär.

En annan anledning till varför det är viktigt att rengöra sin hud är för att göra den mer mottaglig för dina övriga produkter att kunna göra sitt jobb. Tänk att allt som vi nämnde i det tidigare inlägget ligger på din hudyta och så ska du börja applicera ditt serum och din kräm. Dina produkter kommer inte att komma till sin rätt och kommer inte att kunna prestera lika bra som om de blev applicerade på en ren och mottaglig hud. För visst vill vi ju ge våra produkter de bästa förutsättningarna för att göra sitt jobb?

Så låt oss guida dig igenom allt du behöver veta om: ansiktsrengöring!

Ansiktsrengöring the basics - Hur och när?

När: I regel är det bra om man tvättar sitt ansikte morgon och kväll, men allt är individuellt. Känner man att sin hud av någon anledning inte klarar av att tvättas två gånger per dag så rekommenderar vi att man i alla fall tvättar det på kvällen, för att få bort allt smuts från dagen. 

Hur: Tvätta ansiktet med ljummet vatten. Alldeles för varmt vatten kan nämligen rubba balansen i hudens naturliga oljeproduktion och för kallt vatten kan göra så att orenheterna inte löses upp. Så att hålla temperaturen på vattnet ljummet när du tvättar ansiktet är allra bäst. 

Vi ska aldrig behöva gnugga eller vara hårdhänt när vi rengör vårt ansikte utan vi låter produkten göra jobbet och är lätt på handen. Vi jobbar oss inifrån mitten av ansiktet, utåt och alltid uppåt!

Ansiktsrengöring i 2 steg - Börja med en Pre Cleanse

Bär man makeup så är det en mycket god idé att använda sig av en så kallad tvåstegs rengöring för att vara säker på att man får bort alla makeuprester från ögon och ansikte.

En pre cleanse är ofta oljebaserad för att på ett så lätt och smidigt sätt som möjligt kunna smälta bort sminket (och solskyddsrester) utan att man ska behöva gnugga hårt och då riskera att skada hud och ögonfransar. En pre cleanse kan du finna i olika konsistenser, både flytande och i balm. Även om de skiljer sig i konsistens så arbetar man ändå med dem på huden på samma sätt. 

Man applicerar rengöringsoljan eller balmet på sin torra hud och masserar sedan försiktigt. Efter en stund tillsätter du ljummet vatten och rengöringen kommer att emulgera (den blir vit). Fortsätt jobba med fingertopparna och skölj tillslut av med vatten eller torka av med en fuktad handduk. 

Gel, mousse, kräm, lera eller lotion - vilken formula föredrar du på din ansiktsrengöring?

När makeup, solskydd och dagens föroreningar är borta vill vi självklart se till att huden blir riktigt ren, där kommer steg två i vår rengöring in. Även här finns flera olika formuleringar att välja på så som: kräm, skum, lera eller gel. För att hitta sin favoritrengöring bör man i första hand gå efter vilken hudtyp man har och vilket behov din hud har just nu. Nästa steg kan vara att fundera på vilken upplevelse man vill ha utav sin rengöring, alltså vilken formulering eller konsistens man föredrar. Vi förklarar mer!

Kräm

En ansiktsrengöring i krämform passar alla men brukar generellt uppskattas av personer med en hud som kan vara lite känslig eller torr. De är ofta väldigt fuktgivande.

Gel

En ansiktsrengöring i gel-form brukar generellt uppskattas om man gillar den så kallade tvål-och-vatten känslan. Alltså att man tycker om känslan av att det löddrar när man tvättar sitt ansikte. Här nedan kan ni se exempel på några rengöringar som har denna formula:

Lera

Till någon som känner sig lite fetare i huden kan en lerbaserad ansiktsrengöring vara ett fint alternativ. Leror agerar ofta porsammandragande och reglerar talgproduktionen. Talg är det fett som huden producerar själv och har vi en överproduktion av talg kan man uppleva sig glansig eller fet i huden.  

Mousse

Du kan även få din rengöring i en härlig mousseform. Skaka förpackningen och pumpa ut ett luftigt skumt, denna formula brukar generellt uppskattas av dom med bland-och lite fetare hudtyp. 

Lotion/Mjölk

En ansiktsrengörings lotion eller rengöingsmjölk är i konsistensen som en kräm fast mycket lättare. Oftast brukar denna lättare konsistens uppskattas av en hud som är lite känslig och reaktiv. Den lätta konsistensen gör att produkten är lätt att jobba ut fort i ansiktet vilket kan vara en fördel om man har en reaktiv hud.

TIPS!

När du rengör ditt ansikte kan du passa på att unna dig någon minut av ansiktsmassage. Jobba försiktigt i cirkulerande eller svepande rörelser och glöm inte att vi alltid arbetar i från mitten på ansiktet, utåt och uppåt. 

Massagen kommer att öka cirkulationen och värmen i ditt ansikte vilket gör din hud mer mottaglig för produkterna som du applicerar efter din rengöring. Och för att inte tala om de födelarna du får av några minuters avslappning och djupandning. Unna dig själv det och njut!

Avsluta inte med en smutsig handduk

När du avsultat din rengöring och ska påbörja appliceringen av dina efterföljande produkter så kan det vara lätt att rycka åt sig första bästa handduk i badrummet. Den där handduken som hela familjen har torkat sina händer på i några dagars tid - är den verkligen ren? Svar: nej.

När vi jobbat med att göra rent ansiktet så vill vi självklart avsluta med att badda ansiktet försiktigt med en helt ren handduk så att vi inte direkt tillsätter bakterier och smuts på huden igen.

TIPS!

Ha några mini-handdukar i badrummet som endast är till för ansiktet, då kan man alltid lita på att dessa är rena och man kan byta ut dom med någon dags mellanrum. 

 

 

 

 

 

 

FAQ:

Måste man tvätta ansiktet varje morgon och kväll?

Nej, det måste man inte. Klarar din hud inte av att tvättas två ggr om dagen rekomenderas att du i alla fall tvättar den på kvällen.

Är det bäst att använda kallt eller varmt vatten?

Du tvättar med fördel ansiktet med ljummet vatten. För varmt vatten kan torka ut då det kan få den naturliga oljeproduktionen ur balans. För kallt vatten däremot löser inte upp löser inte upp smutsen i ansiktet tillräckligt bra.

Vad händer om jag inte tvättar ansiktet?

Om man inte rengör ansiktet finns risk att den smuts, döda hudceller, produktrester och oljor som ligger på hudytan kan skapa tilltäpptheter och finnar. De produkter som du applicerar på en oren hud kommer inte heller att prestera lika bra som om de applicerats på en ren och mottaglig hud. 

Min hud stramar när jag sköljer av min rengöring, varför?

Huden ska inte strama efter att du sköljt av din rengöring. Kanske passar den inte din hudtyp? Vi hjälper dig gärna att hitta en rengöring som är anpassad efter din hudtyp och din huds behov, gör vårt hudtest.

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 2 st omdömen

Ansiktsvatten, Toner och Lotion

Återställ hudens pH-värde

Anpassa ansiktsvattnet efter din huds behov

Läs mer

Ansiktsrengöring

Det första steget i din hudvårdsrutin

God hudhälsa startar med din rengöring

Läs mer

Hudvårdsrutin

VÅRSÄSONG

Lägg till eller ta bort

Läs mer

Maskrutin

Vad är multimasking?

Så kombinerar du ansiktmasken i olika Zoner

Läs mer

Ansiktsmask 

Vilken ansiktsmask ska just du ha?

För alla hudtyper och hudtillstånd 

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';