• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Akne och Känslig hud

Behandla flera hudtillstånd samtidigt

Minska irritation och inflammation

Akne och Känslig Hud

Att behandla akne kan vara frustrerande, och framförallt om du har känslig hud. Om du har både känslig och aknebenägen hy, så kan rodnad, irritation, inflammation, känsla av obehag och torrhet vara en del av din vardag. Generellt brukar akne ha en fetare hudtyp och tolererar de kraftfulla produkterna som behandlar aknen. Men med en känslig hud är det inte lika lätt! Det är vanligt att dessa produkter är för hårda på huden och det kan kännas torrt, stramt och irriterat. Dock kan du fortfarande behandla din hud och då resultat. Bara att vara uppmärksam på din huds välmående kan vara nyckeln till att få en klarare hud med mindre känslighet.


Hudbarriären

Det eviga tjatet om hudbarriären! Men en stark och balanserad hudbarriär minimerar risken för både akne och känslighet. Många produkter avsedda för akne är starka och tolereras inte av en känsligare hud. De produkterna innehåller ofta en högre mängd aktiva ingredienser som vid överanvändning kan irritera din hud. Även fast det känns besvärande med akne, så måste alltid känsligheten i huden behandlas först och primärt. Om man får en mer balanserad, och stark hud utan känslighet, så blir det därefter mycket lättare att behandla akne. Dessutom- när man dämpar irritation och inflammation i huden så kan man även få som en bonus att finnarna försvinner! 

Vill du läsa mer om hur du behandlar en nedsatt hudbarriär, har vi ägnat ett helt inlägg till detta! Det hittar du HÄR.

Less is more.

Har du en känslig hud och vill behandla din akne, viktigt att tänka på att mer är inte alltid bättre. Leta efter produkter med en lägre mängd av aktiva ingredienser så du inte chockar din hud, samt försök att få ner antalet produkter i din rutin. Flera produkter som arbetar mot din akne kommer nödvändigtvis inte att trolla bort dina finnar- utan många produkter kan irritera din hud ytterligare och försvaga din hudbarriär och rubba hudens balans.

Håll dig borta från kraftfulla exfolieringar

Det kan kännas som man bara vill skrubba bort alla finnar, porer och olja- men gör det inte. En mekanisk exfoliering vid känslig hud och akne är ett stort nej. De mekaniska kornen rispar hårt mot din känsliga hud och även mot finnarna, och kan skada din hudbarriär och leda ökad rodnad och irritation. Leta efter milda peelingar med en låg mängd Salicylsyra och Mandelsyra. Om du använder en peeling som ska tvättas av, kan det vara läge att tvätta av peelingen efter bara några minuter, istället att låta den ligga på huden under hela rekommendationen. 

Starta långsamt

Att vänja in produkter när man har en känslig hud kan ta tid- och man är ju så ivrig på att se resultaten! Att tillsätta flera nya, behandlande produkter kan skada hudens barriär och leda till ännu mer irritation, rodnad och utbrott. Börja med att vänja in en ny produkt åt gången, och låt det ta tid. Tänk också att vissa produkter kanske du inte behöver använda på en daglig basis, utan kan använda bara några gånger i veckan.

Mix n' Match

Håll dig gärna till ett varumärke, men blanda gärna produkter från både serier för en känslig hud och behandlande produkter för akne. Ta råd av din auktoriserade hudterapeut för att se vilka produkter som går att kombinera med varandra.Ingredienser att leta efter

Leta efter ingredienser som är antibakteriella och antiinflammatoriska. Det minskar risken för spridning av aknebakterien och reducerar även inflammationen i huden som kan leda till fler finnar. Därefter är det fokus att 1- stärka hudens barriär och 2- lösa upp oönskat sebum och döda hudceller, på ett så skonsamt sätt som möjligt.

Salicylsyra

Salicylsyra- en BHA-syra- är unik genom att den kan tränga ner i talgkörtlarna och lösa upp orenheter. Den är dessutom antiinflammatorisk.

Azelainsyra

Azelainsyra är ett skonsamt alternaitv till dig som vill behandla akne. Både antibakteriell, exfolierande och minskar pigmenteringar.

Mandelsyra

Mandelsyra är en snällare variant av AHA-syrorna, då den penetrera långtsamt i huden. Den har även en antibakteriell effekt.

Probiotika

Probiotika är maten till de goda bakterierna som finns på hudytan. En bra miljö på huden minskar att aknebakterier fäster sig på huden och ger en hälsosam hudbarriär. 

Niacinamide

Superingrediensen Niacinamide finns i många produkter idag- tack för sina många användningsområden. Den stärker din barriär, minskar produktionen av sebum och ger lyster. 

Svavel

Svavel är antibakteriellt och reducerar tilltäppta porer, hämmar aknebakterien och förebygger mot nya utbrott. Produkter med svavel kan användas som en kurbehandling.


Produkter för akne och känslig hud

Lokalbehandling

Har du en känsligare hud, kan det vara läge att behandla dina finnar och utbrott lokalt. Det finns både små punktbehandlande serum som appliceras direkt på ditt utbrott, men även små plåster. Dessa plåster är även bra om man har svårt att hålla fingrarna i styr.

Rengöring

Istället för en kraftfull rengöring för en aknehud, välj en mildare rengöring, anpassad för en känslig hud. Leta efter en rengöring som inte rubbar hudens skyddsbarriär. Du kan även använda rengöringar som är lätt exfolierande några gånger i veckan, och låta dem ligga kvar på huden som en exfolierande mask.

Återfuktande creme

Vilken creme ska man använda när man både får finnar och är känslig? Det är viktigt att huden får den återfutkning den kräver, trots att du kan känna dig oljig i huden. Överproduktionen av olja kan bero på att din hud är Yttor, och då är det just fukt som krävs! Leta efter en mild, balanserande fuktcreme som är snäll mot din hudbarriär och fyller på med rikligt med fukt utan att bli för fet.

Specialprodukter vid behov

När du behandlar både känslighet och akne är det viktigt att vara lyhörd gentemot hudens behov. Något som är bra att ha i badrumsskåpet är ansiktsmasker som lindrar irritation och rodnad, och en mild peeling du kan använda för att behandla dina orenheter.


Har du Pigmenterignar och Känslig hud? I detta inlägg kan du läsa hur vi hjälpte Susanne med två svåra hudtillstånd!


Tycker du att det är svårt att få ordning på din hudvårdsrutin på egen hand? Ta hjälp av en auktoriserad hudterapeut!

Kostnadsfritt Hudtest

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest för dig som vill få en Hudvårdsrutin

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

GÖR TESTET HÄR

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 3 st omdömen

Hyaluronsyra

Populära hudvårdsingrediensen

Ingrediensskolan

Läs mer

C-vitamin för Känslig Hud

Ingrediensskolan

Hudvård för nybörjare och känslig hud

Läs mer

E Vitamin

Ingrediensskolan

Närande, reparerande och skyddande

Läs mer

Optimera hudvårdsrutinen för vintern

Guide till säsongsanpassad hudvård

Byt, ta bort, lägg till

Läs mer

Hudvård för gravida och ammande

Så tar du hand om huden

Så ändras huden

Läs mer

Dubbelrengöring

Hudvård för nybörjare

Rengör på djupet

Läs mer

Post-inflammatorisk Hyperpigmentering

Behandla Pigmenteringar

Märken efter finnar

Läs mer

Ingredienser

Lexikon

Bli ett hudvårdsproffs

Läs mer

Akne på Ryggen

Förebygg och Behandla

Varför får man akne på ryggen?

Läs mer

Vanliga Myter om Hudvård

Sant // Falskt

Separera fakta från fiction

Läs mer

Vänja in ny hudvård

Ta det långsamt

Minska risk för irritation

Läs mer

Varför fungerar inte min produkt?

Förväntningar på Resultat

Anledningar att du inte ser effekt av din hudvårdsprodukt

Läs mer

Ampuller

Ta din hudvårdsrutin till nästa nivå

Engångsdoser av effektiva koncentrat

Läs mer

Akne och Känslig hud

Behandla flera hudtillstånd samtidigt

Minska irritation och inflammation

Läs mer

Ögonkräm

Mörka ringar, svullnad och fina linjer

Så vårdar du ditt känsliga ögonområde

Läs mer

AHA, PHA & BHA

Skillnaden mellan syrorna

Hudvårdsskola

Läs mer

Ansiktsserum

Vad är serum och hur används det?

Få en bättre förståelse för denna viktiga del av rutinen

Läs mer

Akne

Utbrott och irriterad hud?

Här går vi igenom begreppen och ger tips

Läs mer

Keratosis Pilaris

Hur kan du minska uppkomsten av Keratosis Pilaris?

Läs mer

Nybörjarrutin

Vad ska man tänka på när man väljer sina Produkter

Läs mer

Pormaskar och Stora Porer

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';