Trustpilot

FRI FRAKT | SNABB LEVERANS | AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE

SethandSally Magazine

Pormaskar

pormaskar

Varför får man Pormaskar? Hur blir man av med dem och vad är det egentligen? Vi ger dig svaren.

Vad är en Pormask?

En pormask som också benämns som komedoner är ett symptom på Acne där porerna i huden blir tilltäppta av talg eller gamla hudceller. Pormaskar bildas som ett resultat av ett överskott av talg som produceras vid basen av hårstrån, ofta som ett resultat av hormonförändringar, särskilt under puberteten.
Talg innehåller en mörk pigment, melanin, som oxiderar och blir svart när den utsätts för luft - det är därför pormaskar har en mörk utseende. Talg har en skyddande roll i huden, hjälper till att hålla den smidig och återfuktad.  Om man klämmer på en pormask så kommer talget ut och kan likna en liten mask. Därför kallas det just pormask. Om man klämmer en pormask felaktigt kan det blidas en inflammation och pormasken blir då en finne, mer om det längre ner.

Skillnaden Mellan en Öppen & Stängd Pormask

Man delar upp pormasken i två olika sorter där den "öppna pormasken" har kommit i kontakt med syre, vilket har lett till att den oxiderat. Medan den stängda komedonen syns som en vit upphöjning på huden. 

Öppen-Stängd-Normal-Pormask

Att Klämma Pormaskar?

Att klämma pormaskar är verkligen ingenting vi rekomenderar då det finns en övervägande risk för att man klämmer fel och skapar inflamation. Risken är också att man skadar huden då man använder fel teknik och klämmer för hårt. Detta kan leda till att du får fula ärr, blir röd och får ytliga blodkärl. Men om du verkligen verkligen måste klämma pormaskarna så finns det några saker som man bör göra för att  undvika skador och inflamationer. 

- Viktigt att du är ren om händerna.

- Börja med att exfoliera huden så att du får bort alla hudrester som ligger ovan. 

- Värm upp huden med ånga. Allternativt en fuktmask som mjukar upp. 

- Använd mjukt papper och vira runt dina fingrar.

- Lägg fingrarna med en liten bit på varje sida där du ska klämma - Inte för nära då risken finns att du trycker ner och skapar en inflamation.

- Avsluta med ett ansiktsvatten som är porsammandragande och gärna anticeptiskt.

Förslagsvis Decléor Aroma Cleanse Fresh Matifying Lotion >> 

Förebyggande av Pormaskar

Det finns några saker som gör att man kan minska risken för uppkomsten av Pormaskar.

1.Tvätta Ansiktet

Detta är det mest effektiva och enklaste sättet att förebygga pormaskar i ansiktet: tvätta det varje dag med varmt vatten och en bra antibakteriell rengöring

2.Använda Smink som Andas

När du använder smink så rekomenderar vi alltid att man använder ett mineralsmink som låter huden andas & att man använder en rengöring som effektivt tar bort allt smink.

Du kan Läsa om fördelarna med Mineralsmink Här >>

3.Använda Ansiktsmask

Vi har masker som effektivt hjälper till att göra rent på djupet. Använd regelbundet en mask som gör rent.

Murad Pore Reform Blackhead & Pore Clearing Duo  är en favorit. Det  är en snabbverkande 2-stegsbehandling som består av Blackhead Remover och Pore Refining Sealer som hjälper till att reducera pormaskar och ger porerna ett långvarigt skydd mot orenheter. Blackhead & Pore Clearing Duo får ut orenheterna på djupet och det är kliniskt bevisat att det minskar pormaskar med ett genomsnitt på 58%

Du Hittar dem Här >>

4.Exfoliera Huden 

Vi kan inte understryka tillräckligt hur viktigt det är att man exfolierar huden. Detta gör att döda hudceller, olja och smuts som orsakar pormaskar tas bort och förhindra framtida pormaskar.

Produkter för att få Bort Pormaskar

Vi rekomenderar Murads Pore Reform produkter som är helt avsedda för just Pormaskar. 

Murad-Pore-Reform

Pore Refrom är produkter till normal/kombinerad hud. Serien vänder sig till yngre hud med tendens till fet t-zon och mindre orenheter. Produkterna utmärker sig genom att innehålla en kombination av granatäppleextrakt, som neutraliserar och skyddar huden mot fria radikaler och glykol- och salicylsyra, som exfolierar milt och rengör tilltäppta porer. Huden får en bättre balans mellan fetare och torrare zoner och minskar synliga pormaskar.

Du Hittar dem Här >>

SethandSally.com
Auktoriserad Återförsäljare - Akademikliniken, Babor, bareMinerals, Cicamed, Dermaceutic, Dermalogica, Dr. Dennis Gross, Elizabeth Arden PRO, Eneomey, Exuviance, Medik8, Murad, Neostrata, Rodial

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 4 av 5 baserat på 9 st omdömen

Magazine

Retinol - En Superingrediens

Anti-Aging som du inte sett det tidigare, kort sagt är Retinol ett annat namn för vitamin A.

Blått Ljus - Hur påverkar det Huden?

Vi tittar närmre på det blåa ljuset, HEV eller High Energy Visible Light som det kallas, hur påverkas huden av att ständigt utsättas från ljuset av våra skärmar.

Ät Ditt Vatten

 När vi äter mer vattenrika livsmedel absorberar vi vatten långsammare eftersom det är fast i strukturen hos dessa livsmedel.

Celluliter

Varför får man Celluliter? Vad är det och hur blir man av med dem? SethandSally Magazine hjälper dig att hitta en lösning.

Vuxenacne - Akne Tarda

För att göra det enkelt kan man dela in akne i två kategorier, tonårsacne och vuxenacne - När i livet man får akne varierar och i vissa fall kan tonsårsaknen övergå till vuxenakne.

Sensitiviserad Hud

Hur vet man om man har känslig hud eller om den är Sensitiviserad Hud? Är det något man alltid har haft eller hur kommer det sig att huden blivit känsligare?  Vad är en känslig Hud?  Huden kan bli känslig av flera anledningar och när som helst i livet.

Perioral Dermatit

Vi tittar närmre på hudsjukdomen Perioral Dermatit som liknar Rosacea och drabbar främst kvinnor 15 till 45 år och är mindre vanligt hos män.

Stamceller

Stamceller – En ingrediens enligt vissa, en teknik säger andra - En tredje grupp vet inte riktigt vad det är, men det låter lite science fiction.

Akne eller Finnar - Så behandlar du!

  Kallar du det Akne, Finnar eller Acne? För oss är det spelar det ingen roll men vi ska hjälpa dig att reda ut hur du förebygger och tar hand om dem.

Antioxidanter

Antioxidanter beskrivs som det naturliga skyddet som skyddar oss mot förtidigt åldrande! Men vilken antioxidant är egentligen bäst? Antioxidanter som skyddar från yttre skador, reducerar inflammationer och bygger upp kollagen – bland annat.

Påsar Under Ögonen

  Påsar under dina ögon är ofta ett problem som blir väldigt jobbigt då det ger uttrycket och känslan av att man ser sjuk & trött ut, vad är det som gör att man får dem och hur gör man för att få bort dem? Vi ger dig tipsen och cremerna för att du ska få bort dem.

Keratosis Pilaris

Keratosis pilaris är en vanlig, ofarlig hudåkomma som orsakar små, hårda knölar som kan göra din hud känns som sandpapper! Vi djupdyker och förklarar hur man behandlar på bästa sätt.

Ansiktsserum

Vad är ett ansiktsserum? Vi får ofta frågan varför man ska använda serum, hur ofta och hur man använder det? Vi ska reda ut begreppen så att det blir lite enklare att förstå.

Hudvårdsingredienser-Ordlista

Innehållsförteckningarna på Hudvårdsprodukterna kan ibland vara svåra att tyda!? Vi har samlat de vanligaste och förklaring vad de betyder.

Pormaskar

Varför får man Pormaskar? Hur blir man av med dem och vad är det egentligen? Vi ger dig svaren.

SPF Solskyddsfaktor

Vad betyder egentligen SPF och vad är skillnaden på de olika styrkorna? Vi reder ut skillnaderna och hur du skyddar dig bäst.

AHA-Syra | Vad är det & Hur används det i Hudvård

AHA-syra som är förkortningen av det engelska ordet Alpha Hydroxy Acid som ursprungligen utvanns ur sockret från olika växter men som nu mer ofta framställs syntetiskt.

Rosacea

Vad är egentligen Rosacea och går det att behandla en rosaceahud? Vad ska man tänka på och vad ska man undvika.

Vad är Fria Radikaler?

  Inom hudvård pratas det ofta om Fria Radikaler - Men vad är det Egentligen och hur påverkar det huden? En fri radikal är enkelt förklarat molekyler som bryter ner och skadar kroppen inifrån - Därför börjar hudvård alltid inifrån.

Vad är Aktiva Ingredienser i Hudvårdsprodukter?

  Enkelt förklarat kan man säga att det är ett ämne tillsatt i en skönhetsprodukt som direkt kan påverka förändringar i huden.

Visa fler