• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
Produkter
Annat
close menu
0

Ansiktsrengöring

En bra start på din hudvårdsrutin är att rengöra din hud i ansiktet morgon och kväll. Anledningen till att rengöra ansiktet är att avlägsna smuts, make-up och döda hudceller. Varför är det så viktigt att använda en ansiktsrengöring? Till skillnad från kroppens hud, är ansiktets hud mer känslig och utsatt för bland annat sol och miljögifter, och därör råder vi att du använder rätt ansiktsrengöring för din hudtyp som är mer skonsam mot huden. Genom att du använder rätt ansiktsrengöring för din hudtyp kommer din hy att kännas klar, återfuktad och frisk. En bra ansiktsrengöring kan vara avgörande för dig med pigmenteringar, pormaskar och torr hud.

Hur man använder sin ansiktsrengöring är olika, men använda alltid din ansiktsrengöring först i din hudvårdsrutin.

Hur väljer jag?
Hudtyp
Hudtillstånd
FAQ
Att Tänka På

Vilken ansiktsrengöring är bäst? Det finns många olika typer av ansiktsrengöringar och du väljer med fördel en som passar din hudtyp för att få det resultat du önskar. Den bästa rengöringen är helt enkelt en som passar dig! Det är viktigt att du väljer en rengöring som tar bort smuts, spf och smink samtidigt som den gör huden ren och ge en bra grund för resterande av stegen i din hudvårdsrutin. Det finns rengöringar för alla smaker och hudtyper, och det viktigaste är att du själv gillar känslan på rengöringen och att rengöringen faktiskt blir av. Rengöringar finns i en mängd olika formuleringar - det finns i geléform, mjölk, olja, kräm, mousse, foam, micellärvatten, och tvåfasrengöringar.
Osäker på vilken rengöring som passar dig? Gör vårt hudvårdstest så hjälper någon av våra hudspecialister dig.

Läs mer

Torr hud -

Ofta har en torr hy brist på naturliga fetter och kan ofta kännas stram. Därför är det viktigt att välja en rengöring som känns skön mot huden och som är baserad på mjölk, kräm eller oljor. Här är det viktigt att du inte väljer en ansiktsrengöring som torkar ut huden. Torr hud behöver ofta mer fett och fukt för att kännas elastisk och följsam igen efter rengöring.

Normal hud -

På en normal hud fungerar de flesta rengöringar. Här kan det vara viktigt att inte välja en för uttorkande gelérengöring då det är lätt för en normal hud att upplevas torr.

Blandad hud -

Blandhy är den vanligaste hudtypen som är både torr/normal och fet. Exempel på rengöringar till denna hudtyp är gelé, skum eller mousse. Även malm eller olja kan vara fördelaktigt som en pre-cleanse eller förrengöring för att avlägsna smink och solskyddsfaktor. Olja kan även hjälpa till att lösa upp tilltäppta porer.

Fet hud -

Om du har en fet hy kan det vara bra att välja en rengöring som reglerar talgproduktionen. Vid fet hud är det viktigt att du använder en rengöring som balanserar upp huden så som en ansiktstvätt i geléform eller skum. Här kan du med fördel välja en rengöring som innehåller exfolierande ingredienser för att ta bort döda hudceller och reglera talgnivåerna i huden.

Läs mer

Känslig hud -

Känslig hy behöver du vara extra snäll och mild mot när du använder ansiktsrengöring, så att den inte torka ut eller förstör hudens pH-balans. Här kan du välja rengöring som är utan doft och färgämnen för att skydda huden. Har du eksem eller rosacea finns det speciella produkter som är anpassade för detta.

Pigmenteringar/Melasma -

Detta är ett hudtillstånd som innebär att huden producerar för mycket melanin. Detta ökar när huden utsätts för solstrålar och det blir mörka fläckar i huden - pigmentfläckar. Oftast uppkommer det av frekvent solande, tillsatta hormoner eller tidigare skador på huden. Det viktigaste här är att du använder SPF för att skydda huden med solen uv-strålar. Du kan gärna använda en rengöring som har lite exfolierande egenskaper och innehåller syror som exempelvis glykolsyra, mandelsyra eller mjölksyra.

Yttorr hud -

Menas med att huden är fuktfattig och att översta hudlagret är uttorkat. Orsaken till det är brist på fukt eller olja i huden. Behandla yttorrhet genom att regelbundet exfoliera huden och hålla huden smidig med återfuktande produkter. Genom att du använder rätt rengöring för din fuktfattighet så kommer huden öka upptagningen av återfuktande ämnen i dina resterande steg i din hudvårdsrutin.

Akne/Finnar -

Om du har finnar eller akne kan det vara fördelaktigt att ha en rengöring som innehåller syror. Det hjälper till att minska döda hudceller och överflödigt fett som kan täppa igen hårsäckar, vilket kan leda till inflammationer och pormaskar. Finnar beror inte på att huden är oren utan att det är överproduktion av talg som blockeras och inflammeras. Rengöringen får gärna innehålla salicylsyra som är lätt bakteriedödande som hjälper att talgkörtlarna inte täpps till lika lätt.

Läs mer

Vad är en rengöring?

Ansiktsrengöring är en produkt som används för att rengöra ansiktet. Den tar bort talg, makeup och allmänt smuts som har hamnat på ansiktet under dagen.

Vad är en pre-cleanse?

Pre-cleanse är en förrengöring som används precis som det låter - före rengöringen. Det är en produkt som ofta är i oljebas och som effektivt löser upp makeup eller SPF som ofta kan vara med besvärlig att lösa upp med vattenlöslig ansiktsrengöring.

Behövs separat rengöring för ögonen?

Huden runt ögonen och ögonen är känsligare än övriga huden i ansiktet. Du använder med fördel en annan rengöring där. Dessutom kan rengöringar för ögonområdet ofta ha en upplösande effekt på vattenfast mascara eller makeup.

Finns det ansiktsrengöring med syra?

Det finns rengöring som innehåller olika sorters syror, beroende på hudtillstånd och önskemål. Det Finns såklart även rengöringar utan syror.

Vad för rengöring passar en hud med akne?

Kika gärna efter rengöring som är gelbaserad, det kan även vara bra att ha en fettlösande syra i för att motverka pormaskar. Salicylsyra kan vara värt att kika på.

Läs mer

Auktoriserade återförsäljare

Vi är en auktoriserad återförsäljare, vilket innebär att vi endast säljer produkter via de svenska generalagenterna. SethandSally jobbar bara med Agenturer som representerar varumärken godkända att säljas på den svenska marknaden. Alla våra produkter kommer direkt från tillverkning och håller högsta standard.

Leveranstid

Dina varor packas och skickas Normalt inom 24h(vardagar). Dina varor levereras Normalt inom 1-4 dagar från att din order har blivit bekräftad.

Byten & Retur

Du har alltid 30 dagars öppet köp. För Byte och Retur kontaktas alltid kundtjänst [email protected] Varan ska vara i oförändrat skick, Dvs att varan ska vara oanvänd i obruten originalförpackning. Samtliga Returer vägs. Samtliga returer debiteras 89:- och dras av på returnerat belopp.

Säkra betalningar

Vi samarbetar med Walley och erbjuder säkra betalningar och möjlighet till Betalsätt som Swish - Faktura - Konto/Delbetalning - Kortbetalning - Direktbetalning

Rådgivning

Är du osäker på valet av dina produkter eller har frågor om ditt köp, kontakta oss på [email protected]

Läs mer
För
Henne För + -
Filtrera + -
Produkt Ansikte + -
Produkt Kropp + -
Produkt Makeup + -
Hudtyp Ansikte + -
Hudtillstånd + -
Rutin + -
Hudtyp Kropp + -
Varumärke + -
Populära produkter i underkategorierna

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla