• fri frakt
 • |
 • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
 • |
 • Auktoriserad återförsäljare
 • |
 • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Varför fungerar inte min produkt?

Förväntningar på Resultat

Anledningar att du inte ser effekt av din hudvårdsprodukt

Varför fungerar inte mina hudvårdsprodukter?

Det finns så mycket bra hudvårdsprodukter på marknaden och det kan vara en djungel att hitta rätt produkter just för din hud. Om en produkt inte fungerar för just dig betyder inte att den är dålig, då det är så många faktorer som spelar in. Känn dig inte avskräckt om du inte upplever snabba resutlat med din produkt! Det kan vara så att den enda anledningen till att din produkt inte fungerar ligger i en ingrediens du själv måste lägga till- tiden.

 I detta inlägg går vi igenom vad som spelar roll, så du lättare kan välja produkter som är rätt för just dig.


Du ändrar din hudvårdsrutin för ofta

Resultat tar tid och konsekvens är nyckeln för att lyckas med dina hudvårdsmål! Om du hela tiden byter ut produkter i din hudvårdsrutin så kan de störa huden och din hud får aldrig chans att anpassa sig efter produkterna. Det är viktigt att du använder produkterna regelbundet, för att din hud ska få rätt dos av aktiva ingredienser för att kunna förnya sig. 

Du använder fel produkter

Använder du produkter som inte är anpassade efter din hudtyp eller hudtillstånd, samt inte innehåller just de nyckelingredienserna som krävs för att du ska se ett resultat, kan det vara en anledning till att din produkt inte fungerar! Ta hjälp av en auktoriserad hudterapeut som kan se över produkterna i din rutin och varför de inte fungerar för just din hud. Här kan en idé vara att lista just det hudtillstånd du vill arbeta på, och leta efter produkter som innehåller de ingredienserna som har effekt på den typ av hudproblem.

Du applicerar dina produkter fel

Om du inte följer anvisningarna för din produkt eller applicerar dem i fel ordning, kan det påverka dess effekt. Ett vanligt misstag är att lägga ditt aktiva serum (till exempel ett retinolserum) ovanpå ett annat serum. Då hamnar produkten som är mest verksam långt ifrån huden, och minskar upptagningen av de aktiva ingredienserna.

Du har för höga förväntningar

Hudvård kan göra jättestor skillnad, men den kan inte ta bort dina porer, få din hud att se retuscherad ut och avlägsna alla dina rynkor i ett svep- även om man så gärna vill det! Om du förväntar dig att din hudvård ska ge omedelbara resutlat, får du ta det lite lugnt- hudvård tar tid! 

Dina produkter fungerar inte tillsammans

Vissa produkter krockar med varandra och vissa produkter kan skapa irritation i huden när de används tillsammans. Använder du även för många produkter i din hudvårdsrutin, kan det skapa irriation. Fler produkter betyder inte bättre resultat! Ta hjälp av din hudterapeut för att se att du kan använda dina produkter i samma rutin.

Dina hormoner spelar roll

Din hud ändras under hela din menscykel! Därför är det viktigt att ta hänsyn till din huds behov under hela menscykeln. Vi har ägnat ett helt inlägg om hur du kan Synka din hudvårdsrutin under din menscykel!

Underliggande hudvårdsproblem

Har du problem som till exempel akne, rosacea eller eksem kan dessa påverka effekten av dina hudvårdsprodukter, och i vissa fall kan behöva kontakta en hudläkare för att få den bästa hjälpen.

Livsstilsförändringar och Stress

En flytt, byter miljö, byter vatten, ändring av kost och extra stress är några faktorer som spelar roll. 

Dina produkter har gått ut i datum och är inte lika verksamma

Har din produkt blivit gammal eller varit öppen för länge, så kan den fungera sämre. Solskydd är en produkt som är färskvara och ska användas upp på en säsong, då den inte håller till nästa år.

Du är inte uppmärksam på dina förändringar

Man ser sitt ansikte varje dag i spegeln, och då är det inte lätt att se skillnad! Framförallt när det kommer till att se skillnad på pigmenteringar, linjer, rynkor och spänst. Därför är det alltid viktigt att ta en före och efterbild. Jämför gärna dina bilder efter att du har använt dina produkter i några månader, för att se om du har fått något resultat!

Du låter det inte gå tillräckligt med tid 

Hudförnyelse tar tid. Generellt tar det 28-40 dagar för huden att förnya sig, vilket gör att du absolut bör ge din hudvårdsprodukt minst 4 veckor innan du funderar på att ändraTänk på hur lång tid det tar för pigmenteringar och rynkor att bildas i huden- dessa kommer inte att försvinna på några dagar. Ge dina produkter en chans och tänk att generellt tar det några veckor till flera månader från att du har förändrat din hudvårdsrutin. Ingredienser som jobbar med att återfukta och återfetta huden kan ge effekt direkt, som till exempel Hyaluronsyra som omedelbart återfuktar huden. Däremot kommer även din huds fuktnivåer förbättras över tid, och din hud kan vara bättre flera månader framåt även fast du fick en direkteffekt av din produkt. Produkter som ska ge huden lyster kan även dem ge en direkt effekt- men här är det också viktigt att tänka på att det krävs många olika faktorer för att just uppnå detta.


Hur lång tid tar det att se skillnad på mitt hudtillstånd?

Torrhet

Använder du produkter mot torr hud så kan du ofta se en skillnad ganska fort i huden. Du bör uppleva en förbättning i återfuktning inom 1-2 veckor. Därefter kan vissa produkter hjälpa dig med din torrhet på lång sikt i huden. Det bör komma efter 8 till 12 veckor. Här är det viktigt att tänka på att många blir torrare under vintern och kan behöva lite extra kraftfulla produkter. Vet du om huden är torr eller yttorr? Läs skillnaden HÄR.

 
Finnar och akne

För finnar kan det ta minst fyra till åtta veckor innan du ser skillnad på din hudvård. Det är därför viktigt att du har tålamod med din hudvårdsrutin. Något som är viktigt att ta hänsyn till är varför du får finnar, om du har akne eller bara enstaka blemmor och om du har en menscykel eller är i puberteten, så är hormoner en viktig faktor. Är dina finnar väldigt envisa, kan det vara bra att uppsöka läkare.

Pigmenteringar

Det beror på många olika faktorer. Vilken typ av pigmentering, orsaken till den, hudtyp och hur allvarlig graden av pigmentering är en viktig bidragande faktor. Efter cirka två månader kan du se skillnad, men det kan ta mellan sex till tolv månader för att få bort pigmenteringar.

Rodnad

Varför man får rodnad beror på flera faktorer, såsom rosacea, nedsatt hudbarriär, obalans i huden och känslighet. Här är det viktigt att ha tålamod och hitta rätt produkter. Låt det ta minst åtta till tolv veckor för din hud att lugna sig och stärka hudens barriär. Därefter är det viktigt att använda milda produkter som inte irriterar din hud. Då det är svårt att behandla känslighet och rodnad rekommenderar vi att alltid kontakta en auktoriserad hudterapeut som hjälper dig.

Rynkor

Rynkor tar lång tid att behandla, och kan vara svårt att endast ta bort med hemvårdsprodukter. Därför är det bra att kombinera det med mer avancerade behandlingar på klinik. Att få bort rynkor helt och hållet är mycket svårt, men genom att använda AHA-syror, Retinol, Peptider och C-vitamin kommer man långt. I början märker du främst skillnad på återfuktning och spänst i huden. Det tar minst tre månader att börja se liten skillnad på linjer och rynkor, och därefter sex till tolv månader för mer drastiska resultat.

Fina linjer

Fina linjer är enklare att behandla än rynkor, då djupet är mycket mindre. Många fina linjer kan "suddas ut" enbart genom att använda ett plumpande fuktserum. Genom att återfukta huden ordentligt kan man minska linjer. Sen är det precis som med rynkor, att behandla huden med cellkommunicerande ingredienser som förbättrar hudens cellförnyelse. Det leder till att man kan vrida tillbaka hudåldrandet.


 

Ingrediensers verkningstid innan du kan se skillnad

 • Niacinamide: 6 till 12 veckor. 
 • Retinol: Efter en månad kan du se förbättrad textur. För att se mindre finnar och förbättrad talgproduktion, kan du behöva vänta två månader. Efter tre till fyra månader kan spänsten i huden förbättras och linjerna börjar att suddas ut. Efter sex månader så kan pigmenteringarna vara märkbart ljusare, rynkor förbättras och ärr minimerats.
 • AHA-syror: 1-2 veckor för att se skillnad på hudens struktur och få en jämnare lyster. 1 månad
 • Peptider: Peptider kan jobba på olika hudtillstånd, alltifrån rodnad till att jobba på ålderstecken i huden. Ge dina peptider minst två månader för att få skillnad. 
 • Vitamin C: En till Tre månader. C-vitamin är precis som retinol, en av de mest efterforskade och omtyckta hudvårdsingredienserna. För att den ska kunna jobba på att ge huden en jämnare ton, behöver den lite tid på sig. Har man befintliga pigmenteringar kan det ta ännu längre tid.

 


Hur väljer man rätt produkter?

Att välja rätt hudvårdsprodukter är inte lätt! För att kunna välja rätt produkter är det viktigt att ta hänsyn till din hudtyp och dina hudtillstånd. Har du flera hudtillstånd, är det allra viktigast att jobba på känslighet i huden innan du attatckerar till exempel pigmentfläckar och akne. Det bästa är att ta hjälp av en auktoriserad hudterapeut som kan hjälpa dig med din hudvårdsrutin. Här nedan listar vi några av våra "säkra kort" som passar många hudtyper, hudtillstånd och har flera användningsområden!

Elixir Cosmeceuticals Face Formula 4%

Face Formula är en  multifunktionell gelkräm som jobbar på en mängd olika hudtillstånd såsom rodnad, ojämn hudton, tilltäpptheter och livlöshet. Face Formula är en multiprodukt som passar dig som vill jobba på fukt, minska porer och lugna huden. Dess lätta gele-konsistens lämpar sig som serum eller som en fuktgivande gele-kräm för den lite fetare hudtypen. Detta är en universalprodukt som passar alla hudtyper! 

OPTMZD Skin Startkit Redness & Stressed Skin

Detta är ett startkit från Optmzd Skin med produkter som är speciellt formulerade för att stärka och lugna en reaktiv och känslig hud i obalans. Sammansättningen av produkter gör att helheten för din rutin blir enkel att förstå och att följa. Produkterna är enkelt markerade med När de ska användas samt i vilken ordningsföljd. Att få resultat med produkter från Optmzd Skin ska vara enkelt och tydligt för alla. 

 

OPTMZD Skin BHA Cleanser and Toner 

BHA Cleanser and Toner är en djuprengörande oljefri gelrengöring med en 3-i-1-effekt som rengör, exfolierar och återfuktar. Den tvättar bort överflödig olja och smuts, hjälper till att rensa igentäppta porer och förebygger uppkomsten av orenheter med hjälp bland annat av salicylsyra. Rengöringens textur är som lätt gel som vid emulgering blir till ett härligt lödder på huden som skonsamt men effektivt rengör. Passar alla som vill ha en djuprengöring!

 


Tycker du att det är svårt att få ordning på din hudvårdsrutin på egen hand? Ta hjälp av en auktoriserad hudterapeut!

Kostnadsfritt Hudtest

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest för dig som vill få en Hudvårdsrutin

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

GÖR TESTET HÄR

 

 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 3 st omdömen

Hyaluronsyra

Populära hudvårdsingrediensen

Ingrediensskolan

Läs mer

C-vitamin för Känslig Hud

Ingrediensskolan

Hudvård för nybörjare och känslig hud

Läs mer

E Vitamin

Ingrediensskolan

Närande, reparerande och skyddande

Läs mer

Optimera hudvårdsrutinen för vintern

Guide till säsongsanpassad hudvård

Byt, ta bort, lägg till

Läs mer

Hudvård för gravida och ammande

Så tar du hand om huden

Så ändras huden

Läs mer

Dubbelrengöring

Hudvård för nybörjare

Rengör på djupet

Läs mer

Post-inflammatorisk Hyperpigmentering

Behandla Pigmenteringar

Märken efter finnar

Läs mer

Ingredienser

Lexikon

Bli ett hudvårdsproffs

Läs mer

Akne på Ryggen

Förebygg och Behandla

Varför får man akne på ryggen?

Läs mer

Vanliga Myter om Hudvård

Sant // Falskt

Separera fakta från fiction

Läs mer

Vänja in ny hudvård

Ta det långsamt

Minska risk för irritation

Läs mer

Varför fungerar inte min produkt?

Förväntningar på Resultat

Anledningar att du inte ser effekt av din hudvårdsprodukt

Läs mer

Ampuller

Ta din hudvårdsrutin till nästa nivå

Engångsdoser av effektiva koncentrat

Läs mer

Akne och Känslig hud

Behandla flera hudtillstånd samtidigt

Minska irritation och inflammation

Läs mer

Ögonkräm

Mörka ringar, svullnad och fina linjer

Så vårdar du ditt känsliga ögonområde

Läs mer

AHA, PHA & BHA

Skillnaden mellan syrorna

Hudvårdsskola

Läs mer

Ansiktsserum

Vad är serum och hur används det?

Få en bättre förståelse för denna viktiga del av rutinen

Läs mer

Akne

Utbrott och irriterad hud?

Här går vi igenom begreppen och ger tips

Läs mer

Keratosis Pilaris

Hur kan du minska uppkomsten av Keratosis Pilaris?

Läs mer

Nybörjarrutin

Vad ska man tänka på när man väljer sina Produkter

Läs mer

Pormaskar och Stora Porer

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';