FRI FRAKT | AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE |  4,9 I BETYG PÅ TRUSTPILOT 

SethandSally Magazine

Ansiktsserum

serum-ansikte-murad

Vad är ett ansiktsserum?

Vi får ofta frågan varför man ska använda serum, hur ofta och hur man använder det? Vi ska reda ut begreppen så att det blir lite enklare att förstå. 
Serum är en hudvårdsprodukt som du kan appliceras på huden efter rengöring men före en återfuktande creme med avsikt att leverera kraftfulla ingredienser direkt in i huden. Serum är särskilt lämpad för denna uppgift eftersom det består av mindre molekyler som kan tränga djupt in i huden och leverera en mycket hög koncentration av aktiva ingredienser. Ett serum kan verkligen hjälpa din hud på lång sikt för att öka kollagen och hålla vätskenivåerna i balans. Detta gör dem till ett bra verktyg för att rikta specifika hudproblem, som t ex rynkor, rosacea och pigmentförändringar

Är serum en fuktighetskräm?

Ja och nej. Serum kan vara fullproppat av fuktgivande ingredienser (hyaluronsyra, ceramider) för att hjälpa huden att behålla fukt om det är det som serumet är menat för. Men det gör dem inte mjukgörande i traditionell mening. Ansiktsvatten och krämer är rikare på fuktgivande egenskaper och skapar en barriär ovanpå huden medan serum tränger ner djupare.

Vilket serum passar mig?

Vilket serum rätt för din hud? Lär känna dina ingredienser först. Om du sker ett: 

Serum för Akne-benägen Hud:

Har du en Akne-benägen Hud - Leta efter ett serum med C-vitamin (ökar produktionen av kollagen, ökar hudens reparationsprocessen och minskar inflammation), retinol (också en antioxidant, minskar inflammation), zink (lugnar irritation, reglerar oljeproduktion), och salicylsyra (löser upp överflödigt talg i porer).

Serum för Torr Hud:

Har du en torr hud - leta efter serum med vitamin E (en antioxidant, skyddar cellerna från oxidativ skada), niacinamid (förbättrar hudens elasticitet, ökar ceramidnivåerna i huden), glykolsyra (försiktigt exfolierar och jämnar ut hudton) och hyaluronsyra (behåller fukten).

Serum för Känslig Hud:

Har du en Känslig Hud - Leta efter ett serum med  antioxidanter som grönt te-extrakt, resveratrol, ferulsyra. Dessa ingredienser bekämpar fria radikaler, öka effektiviteten av solskyddsmedel på dagen, och främja cellulär reparation och läkning av natten).

Ett varningens ord: Eftersom serum är superpotenta, är mer inte alltid bättre. Var försiktig. Kraftfulla ingredienser kan irritera känslig hud. 

Det finns ingen enskild "bästa" serum, så välj baserat på din hudtyp och problem. Oavsett hur väl formulerat en serum är, är det inte rätt för dig om det inte är en match för din hud. Till exempel, om du har fet eller blandhy, leta efter en vattenlätt serum som inte kommer att kännas tung eller fet. Likaså om du har torr hud, du förmodligen älska en serum packad med antioxidantrika växtoljor! Har du en jättekänlig hud med Rosaceasymptom så bör man vara väldigt försiktig och endast använda anpassade serum som är anpassade att lugna och reparera. 

Hur ofta ska jag använda mitt serum?

Oftast räcker det med att använda det under antingen din morgonrutin eller din kvällsrutin. Beroende på hur starkt serumet är och hur din hud reagerar är det svårt att ge ett generellt på denna fråga utan konsultera med oss eller läs på produktens beskrivning. Fuktserum går exempelvis att använda både morgon och kväll, medan andra mer aktiva serum kan bli för mycket för att appliceras 2 gånger dagligen. 

Serum tillämpas efter rengöring och toning, men innan mjukgörande kräm. Helst applicerar du serum medan huden fortfarande är lätt fuktad från rengöringen. Som med rengöring och mjukgörare, glöm inte att inkludera halsen och dekolletage vid tillämpning av serum.

 Vissa  felaktigt tror att ju mer desto bättre, men din hud kommer bara absorbera så mycket produkt som den behöver. Överskott är bara ett slöseri med produkt.

Hur använder jag serum bäst?

Applicera serumet på en väl rengjord hud och massera in på ansikte och hals. 4-6 droppar räcker eftersom det är en koncentrerad formula som är lätt att sprida ut. Serumet absorberas väldigt snabbt så att din hud är redo för dag- eller nattcremen beroende på vilken tid på dygnet det är.    Glöm inte att använda ett bredspektrum solskyddsmedel för att hjälpa till att reparera huden och skydda den från miljöskador (UV-exponering och luftföroreningar). 

Vad är skillnaden på ett serum och ansiktscreme?

Molekylerna i ett serum är mindre än de i en fuktighetskräm. Detta innebär att det kan sätta ingredienserna djupare in i huden.
Om du känner din nuvarande hudvårdsprodukter inte gör vad du vill, kan det vara dags att överväga att lägga till ett serum. Den lilla skillnaden i din rutin kan vara revolutionerande, förutsatt att du använder serum korrekt och konsekvent.

Hur snart kommer jag att se resultat?

Beroende på serum, kan du se en omedelbar förbättring. Men de flesta kräver ungefär fyra veckors konsekvent användning för synliga resultat.

Kan jag använda mig av ett serum istället för dag- och nattcreme? 

Nej, en creme fungerar som en skyddande barriär och är utformad för att hålla huden återfuktad. Serum är utvecklat för att tränga djupt ner i huden och boosta den med aktiva ingredienser.

Dagcreme, nattcreme och serum har olika uppgifter och genom att utesluta en av dem får inte huden ta del de viktiga fördelarna som de medför. Snabb fakta som hjälper dig att skilja mellan dessa tre produkter:

• Serum

har en lätt konsistens som snabbt absorberas in i huden. Den innehåller aktiva ingredienser och boostar dagcremen, men ersätter den inte.

• Dagcreme

återfuktar och skyddar huden under dagen. Formula med UV-skydd som tillför en skyddsbarriär och försvarar huden från att åldras av solens strålar.

• Nattcreme

speciellt utformat för natten, ett serum är inte tillräckligt, din hud behöver en nattcreme som ger näring och förnyar huden under natten.

Vi hoppas att detta skapar en bättre bild av varför ett serum är så viktigt i din hudvårdsrutin. 

 

Du hittar alla våra Ansiktsserum Här >>

 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 4,4 av 5 baserat på 81 st omdömen

Magazine

Vad är skillnaden mellan kemiskt och fysikaliskt solskydd?

Vad är skillnaden mellan kemiskt och fysikaliskt solskydd? Äntligen sommar och solsken, se till att njut av den med gott samvete.

Meet The Heroes - Super Eye Serum från Verso Skincare

Meet The Heroes -  Är SethandSallys serie där vi tittar närmre på våra varumärkes Heroprodukter, Här möter vi Verso Skincare Super Eye Serum Vad är Super Eye Serum? Versos Super Eye Serum är ett uppstramande och mjukgörande ögonserum som innehåller Retinol 8 complex.

Pormaskar och Stora Porer

Varför får man Pormaskar och Stora Porer? Hur behandlar man dem? Vi reder ut alla frågetecken om varför du får och hur du behandlar pormaskar och förstorade porer.

Retinol - En Superingrediens

Anti-Aging som du inte sett det tidigare, kort sagt är Retinol ett annat namn för vitamin A.

Blått Ljus - Hur påverkar det Huden?

Vi tittar närmre på det blåa ljuset, HEV eller High Energy Visible Light som det kallas, hur huden påverkas av att ständigt utsättas från ljuset av våra skärmar.

Celluliter

  Varför får man Celluliter? Vad är det och hur blir man av med dem? SethandSally Magazine hjälper dig att hitta en lösning.

Vuxenacne - Akne Tarda

För att göra det enkelt kan man dela in akne i två kategorier, tonårsakne och vuxenakne.

Sensitiviserad Hud

Hur vet man om man har känslig hud eller om den är Sensitiviserad Hud? Är det något man alltid har haft eller hur kommer det sig att huden blivit känsligare?  Vad är en känslig Hud?  Huden kan bli känslig av flera anledningar och när som helst i livet.

Perioral Dermatit

Vi tittar närmre på hudsjukdomen Perioral Dermatit som liknar Rosacea och drabbar främst kvinnor 15 till 45 år.

Stamceller

Stamceller – En ingrediens enligt vissa, en teknik säger andra - En tredje grupp vet inte riktigt vad det är, men det låter lite science fiction.

Akne eller Finnar - Så behandlar du!

Kallar du det akne, finnar eller acne? För oss är det spelar det ingen roll men vi ska hjälpa dig att reda ut hur du förebygger och tar hand om dem.

Antioxidanter

Antioxidanter beskrivs som det naturliga skyddet som skyddar oss mot förtidigt åldrande  Men vilken antioxidant är egentligen bäst? Antioxidanter skyddar huden från yttre skador, reducerar inflammationer och bygger upp kollagen – bland annat.

Påsar Under Ögonen

  Påsar under dina ögon är ofta ett problem som blir väldigt jobbigt då det ger uttrycket och känslan av att man ser sjuk & trött ut.

Keratosis Pilaris

Keratosis pilaris är en vanlig, ofarlig hudåkomma som orsakar små, hårda knölar som kan göra din hud känns som sandpapper! Vi djupdyker och förklarar hur man behandlar på bästa sätt.

Ansiktsserum

Vad är ett ansiktsserum? Vi får ofta frågan varför man ska använda serum, hur ofta och hur man använder det? Vi ska reda ut begreppen så att det blir lite enklare att förstå.

Hudvårdsingredienser-Ordlista

Innehållsförteckningarna på Hudvårdsprodukterna kan ibland vara svåra att tyda.

SPF Solskyddsfaktor

Vad betyder egentligen SPF och vad är skillnaden på de olika styrkorna? Vi reder ut skillnaderna och hur du skyddar dig bäst.

AHA-Syra | Vad är det & Hur används det i Hudvård

AHA-syra som är förkortningen av det engelska ordet Alpha Hydroxy Acid som ursprungligen utvanns ur sockret från olika växter men som nu mer ofta framställs syntetiskt.

Rosacea

Vad är egentligen Rosacea och går det att behandla en rosaceahud? Vad ska man tänka på och vad ska man undvika.

Vad är Fria Radikaler?

  Inom hudvård pratas det ofta om fria radikaler - Men vad är det egentligen och hur påverkar det huden? En fri radikal är enkelt förklarat molekyler som bryter ner och skadar kroppen inifrån - Därför börjar hudvård alltid inifrån.

Vad är Aktiva Ingredienser i Hudvårdsprodukter?

  Enkelt förklarat kan man säga att det är ett ämne tillsatt i en skönhetsprodukt som direkt kan påverka förändringar i huden.

Visa fler