• fri frakt
 • |
 • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
 • |
 • Auktoriserad återförsäljare
 • |
 • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Solskyddsguiden

Skydda Huden

Så väljer du rätt solskydd

Solskyddsguide

Att välja rätt solskydd kan vara svårt, framförallt när det finns så många att välja mellan och alla har olika egenskaper. Nu när solens strålar värmer är det extra viktigt att vara noggrann med solskyddet. Många tycker att det är jobbigt att använda solskydd då de upplever att de är kladdigt och att de lämnar en vit hinna på huden. Den tiden är förbi och solskydden som görs idag är otroligt bra! Du kan boosta din hudvårdsrutin ytterligare genom att välja ett solskydd berikat med aktiva ingredienser.


Att välja rätt solskydd är viktigt för att skydda huden från de skadliga solstrålarna. Solskydden som utvecklas idag har kommit långt och det finns en uppsjö som passar olika hudtyper och hudtillstånd.

Vi rekommenderar alltid att du använder minst SPF30 året om för ett optimalt skydd. Bränner du dig lätt eller vill skydda huden mot Pigmenteringar så rekommenderar vi alltid SPF50. Att exponera huden för solen kan förutom att få en solbränna, även leda till rynkor, pigmentfläckar och fria radikaler som påskyndar hudens åldrande. Tänk även  på hur och när du ska använda solskyddet. Om du ska bada eller svettas, välj ett vattenresistent solskydd. Om du ska vara utomhus under en längre tid, välj en solskyddskräm som är lätt att applicera och som du kan använda flera gånger under dagen. Solskydd är den bästa produkt du kan använda för att motverka hudens åldrande.


Vad ska jag tänka på när jag väljer Solskydd?

Hudtyp

Välj solskydd efter din hudtyp och ditt hudtillstånd. Har du en fet hud fördrar du nog en fluid, och har du torr hud behöver du ett mer närande och återfuktande solskydd.

Livsstil

Är du mycket på stranden eller tränar mycket eller vistas mycket framför skärmar, behöver du anpassa ditt solskydd efter hur din vardag ser ut. Välj ett UV-skydd som passar din livvstil!

Textur

Föredrar du lotion, mousse, creme eller fluid? Utöver att välja något som passar din hudtyp, tänk efter dina egna preferenser. 

Aktiva Ingredienser

Många solskydd idag är berikade med ingredienser som jobbar på specifika hudtillstånd, och kan boosta din hudvårdssrutin. Kika därför lite extra i ingredienslistan på ditt solskydd!


Vilket solfilter?

Fysikaliskt Solfilter
 • Lägger sig utanpå huden och gör att solens strålar reflekteras från huden
 • Titandioxid och Zinkoxid är vanliga solfilter
 • Kallas ofta för mineralfilter
 • Verkar omedelbart
 • Passar en känslig hud och även dig som lätt blossar
Kemiskt solfilter
 • Åker in i huden och förvandlar den skadliga strålningen till energi som lämnar huden som värme
 • Avobenzone är en vanlig ingrediens
 • Har ofta en mycket lätt textur
 • Verkar efter ca 20 minuter
 • Passar en fetare hud

 

 

Solskydd för fet hud

Många med fet och aknebenägen hud, gillar inte solskydd då de upplever att det blir tjockt, klibbigt och att man känner sig oljig i huden under dagen. Det är fortfarande viktigt att skydda sig och idag finns det lätta solskydd. Ofta kan det passa med ett kemiskt solfilter då de ofta försvinner in i huden. Leta efter ord som "oljefri" och "icke-komedogen." Det minskar risken för tilltäppta porer som orsakar nya utbrott av finnar. Leta även efter solskydd som har textur som en lätt lotion eller fluid. 

Skinceuticals Oil Shield UV Defense SPF 50

Oil Shield UV Defense SPF 50 är en solcreme som kombinerar bredspektrat UV-skydd med matterande egenskaper för att reducera överflödig talg. Denna osynliga formula ger ett optimalt skydd med en komfortabel och torr finish. En lättviktsformula som sjunker in i huden och ger högt skydd mot solskador. Läggs som ett sista steg i din hudvårdsrutin för optimalt skydd.

Heliocare Gel Oil Free

Matterande och snabbabsorberande solskydd SPF30 till ansikte som effektivt skyddar mot för tidigt hudåldrande orsakat av UV-ljus. Innehåller ett bredspektrigt solskydd mot för tidigt hudåldrande orsakat av UVA + UVB + IR + blått ljus. Berikad med skyddande tanniner och solrosgroddextrakt samt extrakt från kandelaberkassia och inkapslad E-vitamin som tillsammans skyddar mot fria radikaler. Fri från tillsatt doft. 

Klairs All-Day Airy Sunscreen

Matterande och snabbabsorberande solskydd SPF30 till ansikte som effektivt skyddar mot för tidigt hudåldrande orsakat av UV-ljus. Innehåller ett bredspektrigt solskydd mot för tidigt hudåldrande orsakat av UVA + UVB + IR + blått ljus. Berikad med skyddande tanniner och solrosgroddextrakt samt extrakt från kandelaberkassia och inkapslad E-vitamin som tillsammans skyddar mot fria radikaler. Fri från tillsatt doft.

Solskydd för torr hud

Det finns flera solskydd för torr hud. Leta efter solskydd som är boostade med närande och återfuktande ingredienser som glycerin, Vitamin E och Niacinamide. Undvik för lätta lotions och fluider, och välj med fördel en solskyddscreme istället.

Dermaceutic Sun Ceutic

Sun Ceutic innehåller solskyddsfaktor SPF 50+ och motverkar därmed uppkomsten av pigmentfläckar. En kombination av minerala och kemiska filter ger optimal konsistens och perfekt transparens. Sun Ceutic innehåller ett kraftfullt närande och åldringsmotverkande komplex och solskyddet skapar en stark skyddande barriär, återfuktar och är lätt att använda. Härligt återfuktande med Glycerin, Hyaluronsyra och Aloe.

Medik8 Advanced Day Ultimate Protect SPF50+

Medik8 Advanced Day Ultimate Protect SPF50+ är en närande dagkräm med SPF50. Innehåller DNA-reparerande enzymer som reparerar DNA-skador orsakade av miljöpåverkan. Dessutom innehåller den skvalan som tillför näring och hyaluronsyra som ger långvarig återfuktning. Advanced Day Ultimate Protect SPF50+ har SPF50+ i UV-skydd, och högsta nivån av PA-skydd med fyra plus (++++) vilket ger ett ultimat solskydd för huden.

Elixir Cosmeceuticals Nova Drops SPF 50+

Unikt solskydd i koncentrerat droppformat. Denna produkt kan användas i ditt serum, i din dagcreme eller make-up för att säkerställa att din hud är skyddad mot solens skadliga UV-strålar. Nova Drops SPF 50 innehåller ett bredspektrat skydd mot UVA och UVB samt har även ett innehåll av kraftfulla antioxidanter som skyddar huden mot förtida hudåldrande och nedbrytning av vårt viktiga kollagen och elastin.

Solskydd för känslig hud

Att välja solskydd för en känslig hud kan vara svårt. Testa gärna fysikaliska filter som lägger sig utanpå huden, då vissa med rodnad kan blossa av den kemiska reaktionen som bildas i huden med kemiska solfilter. Många fysikaliska solfilter har även en lätt tint, vilket omedelbart ger en rodnadsdämpande effekt. Vissa som har känslig hud, och framförallt känsliga ögon, kan besväras av kemiska solfilter.

Heliocare A-R Emulsion

360° A-R Emulsion SPF 50+ är en lätt solskydd som med högt skydd är specifikt utvecklad för den känsliga huden. Skyddar mot UVA, UVB, HEV och IR. Dess lätta fluidtextur är mycket lätt tintad och har en rodnadsdämpande effekt på huden. Perfekt för dig som har en känslighet och/eller blossar och upplever huden röd. Har Heliocares unika Fernblock-teknoligi som effektivt förstärker effekten av solskyddet säkerställs att huden är optimalt skyddad mot solen. Berikad med antioxidanter som lugnaee huden samt motverkae rodnad. 

SkinCeuticals Mineral Radiance UV Defense

Med denna får du ett bredspektrat UVA/UVB-skydd plus artemia salina-extrakt som stärker hudens naturliga försvar mot UV- och värmeorsakad påverkan. Den sjunker med lätthet ner i huden och täpper ej igen porerna. Fungerar utmärkt att återapplicera under dagen och blir ej klibbig. 

Utan parfym och alkohol. Dess milda formula gör att Mineral Radiance UV Defense även kan användas efter estetiska behandlingar som kemiska peels eller microneedling.

 

Eneomey Sunlight Screen 50+

Transparent fuktcreme som har SPF 50. Ger ett högt UVA och UVB-Skydd och skyddar huden effektivt mot solskador och förtida åldrande orsakad av solexponering. Innehåller en kombination av kemiska och fysikaliska solfilter. Har ingen färg och passar alla hudtoner. Innehåller även Eneomeys reparerande komplex vilket gör att denna solcreme förstärker din hudvårdsrutin. Passar bra för alla hudtyper och gör sig även bra under makeup. 

Solskydd för hud med Pigmenteringar

Har du pigmenteringar är det extra viktigt att skydda huden mot solen för att inte förvärra dem. Leta efter solskydd med SPF50+ och gärna antioxidanter som även arbetar på befintliga pigmenteringar.

Skinceuticals Advanced Brightening UV Defense Spf 50+

Denna solcreme är kombinerad till att skydda mot UV –inducerad pigmentering samtidigt som den även reducerar ojämn pigmentering för en klarare och mer enhetlig hudton. Advanced Brightening UV Defense Sunscreen SPF 50 har en ultra lätt formula med mycket högt bredspektrat skydd och fuktgivande egenskaper. Transparent formula som ger huden en fin lyster. En perfekt solcreme för dig som önskar reducera befintliga hyperpigmenteringar och önskar skydda huden mot ytterligare nya.

Mesoestetic Melan 130 Pigment Control

Melan 130+ pigment control är ett solskydd med SPF 50 + som passar alla hudtyper men speciellt är anpassad för en hud med pigmenteringar. Trots sitt mycket höga solskydd har cremen en lätt konsistens och för att ge en jämnare hudton är solskyddet lätt färgat och lystergivande. Innehåller den mest avancerade och kompletta solskyddsteknologin som skyddar mot skadliga effekter av UVA- och UVB-strålning, infraröd strålning (IR) och synligt ljus (HEV). Formulan hjälper även till att motverka åldrande genom att skydda att hudens kollagen- och elastin bryts ner.

Comfort Zone Sun Soul Stick SPF 50+

Sun Soul Stick SPF 50+ är ett solskydd i form av ett stick som har SPF 50. Den är extra lämplig för applicering på läppar annat högexponerat område som öron, näsa och/eller panna. Den passar även väl för att skydda ärr, födelsemärke eller pigmentfläckar som behöver extra skydd. Texturen ger en jämn och effektivt skydd mot solen. Perfekt att återapplicera under dagens gång!


Återapplicering av solskydd?

Återapplicering av solskydd är A och O när det kommer till att skydda huden mot solen. Du kan återapplicera ditt solskydd under dagen genom att såklart smörja in dig som vanligt, men har du makeup kan det vara lite klurigare. Många skippar återappliceringen, men den är minst lika viktig som första appliceringen av solskydd! Du kan ta ditt vanliga solskydd och försiktigt dutta ovanpå ditt smink med hjälp av en torr makeupsvamp. Det finns även ansiktssprayer med SPF och puder som du kan pudra ovanpå din makeup.


Solskydd- FAQ

Mitt solskydd fungerar inte trots jag smörjt in mig?

Det är många faktorer som spelar roll. En anledning kan vara att du applicerar för lite. Det behövs ca 1/2 tsk till ansikte, hals och dekolletage och en halv deciliter till kroppen. Ditt solskydd kan även blivit för gammalt. Titta på datumet på flaskan. Solskydd har en begränsad hållbarhet och en öppnad förpackning håller generellt bara en säsong.

Varför får jag finnar av mitt solskydd?

Det är inte ofta man reagerar på själva solskyddet, utan snarare på att man inte tar bort solskyddet ordentligt när man tvättar ansiktet. Testa att dubbelrengöra huden med en oljerengöring först innan du rengör huden med din vanliga rengöring.

Hur ofta måste jag smörja in mig?

Är du ute i stark sol under sommaren rekommenderas varannan timme. Badar och svettas du mycket så kommer du att behöva återapplicera ditt solskydd.

Vad betyder SPF?

SPF Står för Sun Protection Factor. Det är ett mått som visar hur mycket skydd mot UVB-strålning en produkt ger.

Räcker min foundation med Solskydd?

Nej. Du kan absolut använda din foundation som solskydd, men då gäller det att du applicerar rätt mängd, vilket ofta är flera gånger mer än vad man skulle ta normalt.


OM DU ÄR OSÄKER PÅ VILKEN PRODUKT SOM PASSAR JUST DIN HUD KAN DU GÖRA SETHANDSALLYS HUDTEST FÖR ATT FÅ EN SKRÄDDARSYDD PRODUKTREKOMMENDATION! 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 2 st omdömen

Aktiva Ingredienser på Sommaren?

Ingredienssskolan

Retinol & syror på sommaren

Läs mer

Förebygg och Behandla Solskador

Hudvårdsskolan

Behandla dina solskador med dessa knep

Läs mer

Solskydd För Melaninrik Hud

Guide

Solskyddstips för mörk hud

Läs mer

Ansiktsrengöring för Nybörjare

Hudvård för Nybörjare

Allt du behöver veta

Läs mer

Fitzpatrick-Skalan

Vilken hudtyp är du?

Verktyg för hudterapeuter

Läs mer

Avancerad hudvård för kroppen

Hudvårdsrutin

Ta hand om hela huden

Läs mer

Hur får man Glow?

Tips och Tricks

Ge nytt liv till glåmig hud

Läs mer

Hudtillstånd och Hudtyp

Vad är skillnaden?

Hudvårdssskolan

Läs mer

Vitamin C i Hudvård

Alla olika varianter

Ingrediensskolan

Läs mer

Hudterapeuternas favoriter under 500:-

Budgetfavoriter

Professionell Hudvård

Läs mer

Vad betyder märkningen på hudvårdsprodukter?

Vårstäda Badrumsskåpet

Guide: Symboler

Läs mer

Essence och Lotion

Inte ett ansiktsvatten och inte ett serum?

Hudvårdsrutinen

Läs mer

Naturlig & Ekologisk Hudvård

Är naturlig hudvård bättre?

Hudvårdsskolan

Läs mer

Barn och Hudvård

En riskfylld trend

Föräldraguiden

Läs mer

Förstorade Porer

Tips och Råd

Kan man ta bort sina porer?

Läs mer

Hudvård för Tonåringar

Finnar och fet hud hos unga

Viktigt att tänka på för ung hud

Läs mer

Därför behöver du en klimatkräm

Vinterjacka för huden

Skydda huden

Läs mer

Minska linjer och rynkor med retinol

Retinolskolan

Well-age

Läs mer

Retinol- FAQ

Frågor och svar

Lär dig allt om retinol

Läs mer

Retinol- vad är skillnaden?

Vad är bäst?

Retinoidguiden

Läs mer

Melasma

Motverka och korrigera

Sol, Hormoner och Genetik

Läs mer

Solskyddsguiden

Skydda Huden

Så väljer du rätt solskydd

Läs mer

Koreansk Hudvård

Snigelslem och Sheetmasks

Allt du behöver veta om K-Beauty

Läs mer

Soleksem

Kliande utslag och vattenfyllda blåsor efter en dag i solen?

Lindra symptomen med våra svalkande tips

Läs mer

Lätt sommarmakeup med glow

Prepp, boost, glow

Tips och trix inför sommarens alla festligheter

Läs mer

Probiotika

Boosta hudens egna Mikrobiom

Goda bakterier för hudhälsan

Läs mer

LED-LJUS

Ta din rutin till nästa nivå

Allt du behöver veta

Läs mer

Mikroström

PRO AT HOME

Lägg till NuFACE i din hudvårdsrutin

Läs mer

Blått Ljus

Hur påverkar det huden?

Hur kan du skydda huden mot det?

Läs mer

Solskyddsfaktor

SPF

Solens påverkan på huden

Läs mer

Pigmentfläckar

Varför kommer dessa och hur motverkar jag dem?

Få dem att försvinna

Läs mer

Fria Radikaler

Vad är det och hur motverkar vi dess effekt?

Läs mer

Kemiskt eller Fysikaliskt solskydd

Vad är skillnaden mellan kemiskt och fysikaliskt solskydd?

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';