• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Hudvårdsrutin

VÅRSÄSONG

Lägg till eller ta bort

Ändra din hudvårdsrutin - Vår/Sommar

Efter en lång vinter kan huden upplevas som lite matt, trött och grå. Du kanske känner att den behöver någon form av förändring och vi vill hjälpa dig med din rutin för våren. Den där feta nattkrämen eller klimatkrämen kan vara för rik när det blir varmare och solens strålar tittar fram och solskyddet från förra säsongen lever inte upp till sitt namn längre.

Så tillsammans städar vi ur badrumsskåpen, ger bort eller slänger produkter som inte använd/ är gamla eller som inte gör jobbet och fyller på med produkter för den aktuella säsongen som är just NU! 

Vad är en hudvårdsrutin?

En hudvårdsrutin är vad du gör med/ tar hand om eller behandlar din hud morgon/kväll, på daglig basis eller vid behov.

En hudvårdsrutin kan skilja sig ordentligt från person till person, ibland går rutinen snabbt och ibland tar den längre tid. Din hudvårdsrutin kan också vara säsongsbetingad. Rutinen kan vara basic eller mer avancerad. En hudvårdsrutin kan vara allt från 1 steg till 22 steg, du sätter gränsen för hur lång eller kort din rutin ska vara. Somliga önskar en snabb rutin på morgonen (då man generellt har mindre tid) och då kan en rengöring, serum och dagkräm med solskydd vara en tillräcklig rutin - Men det viktigaste är att du själv styr och bestämmer över din rutin! Här kan du läsa om vår kund Susannes hudvårdsrutin!

Byt ut eller lägg till - Vårrutin

Om du känner att en helt ny hudvårdsrutin inte är något för dig rekommenderar vi att tillsätta eller byta ut en produkt från rutinen, det kan vara en lättare kräm, ett bra solskydd eller ett nytt serum. Våren och sommaren bidrar till ett varmare klimat och solens strålar är härliga, men utan rätt behandling kan huden ta skada av solen och åldras i förtid. Det kan vara dags att lägga de allra mest kraftfulla syraserum på hyllan och låta solskydd, snällare peeling och antioxidanter ta plats.

Peeling

En enkel produkt att tillsätta i din rutin är peeling. Hur länge sen var det du exfolierade din hud? En peeling städar bort döda hudceller och ger huden ett hälsosamt glow. Det är faktiskt en av de bätttre knepen för att liva upp huden efter den långa vintern. En peeling kan vara kemisk eller mekanisk, det finns en peeling för alla! Det går att göra starkare peelingar på salong, eller mildare kemisk peeling hemma.

Exfoliering är tekniken för att avlägsna det övre lagret av döda hudceller från hudens epidermis (översta Hudlagret) så de nya, friska cellerna kommer till ytan, detta gör att din hud kommer att se jämnare och fräschare ut med fin lyster. Vår hud bildar och stöter av miljontals celler varje dag. Detta innebär att döda hudceller avlägsnas från hudytan samtidigt som cellnybildning stimuleras – alltså naturlig exfoliering. Våra hudceller bildas i överhudens understa lager. Därefter vandrar cellerna mot ytan och blir allt hårdare. De förlorar också sin fukt och faller så småningom av från hudytan, en process som kallas deskvamation.

Syftet med denna naturliga process är att hålla hudens skyddsbarriär intakt. Dessutom stöts också skadade och förorenade celler av, celler som kan innehålla bakterier och andra mikroorganismer. De ytliga cellerna faller inte alltid av snabbt och lätt, utan de kan ge en torr och gråmatt hudyta samt orsaka tilltäpptheter (pormaskar och akneliknande utslag). Med regelbunden exfoliering kan dessa grådaskiga hudceller avlägsnas och nya, friska celler kan komma fram. 

Vilken peeling ska man ha?

Utgå från tycke och smak, men ha din huds tillstånd i åtanke i val av peeling. Det finns två olika grundkategorier när det kommer till peeling - mekanisk och kemisk. Det finns även exfolieringar med en kombination av mekansik och kemiska ingredienser. 

Mekanisk exfoliering är vanligtvis med en skrubb, tvättduk eller borste. Skrubben kan innehålla små eller stora korn i olika mängder. Produkten kan riva på rejält eller vara väldigt mild beroende på mängd korn och valda ingredienser. En gommagepeeling är en mask som man låter torka och som sedan rubbas bort. Vanligast för en tåligare hud, fet eller kombinerad.

En kemisk peeling innehåller en eller flera aktiva ingredienser som tillexempel en enzym eller syra. Det kan vara en AHA, BHA eller PHA eller enzymer från frukt som papaya. En kemisk peeling brukar ligga kvar på huden under verkningstiden, ingen massage eller rubbning krävs. Passar alla hudtyper, välj rätt typ av syra utifrån dina behov.  

Solskydd

När man tänker på solsydd så kanske man ser ett tjock vitt lager som kladdar och bidrar till finnar och tilltäppta porer. Men vi vill ändra bilden kring solskydd, då det finns så fantastiskt många olika (och väldigt lätta) varianter. Det finns solskydd som går alldeles utmärkt att applicera över ditt serum och dagkräm utan att det blir för mycket. Du har kanske hört att det finns olika typer av solskydd? Det finns fyskaliskt, kemiskt och kombinerat solskydd. 

Vad är fysikalsikt solskydd?

Fysikaliska solskydd innehåller ingredienser som har reflekterande egenskaper, mineralämnena titandioxid och zinkoxid.  Därav kallas denna sort av solskydd även för “mineralfilter”. Dessa partiklar lägger sig som en skyddande hinna, och tvingar strålarna att “studsa” bort från huden, det fysikaliska solskyddet fungerar ungefär som en spegel. Dessa fysikaliska skydd är i regel relativt vita vid applicering på huden och är tjockare i sin formula. Det behövs en del produkt för att få fullgott skydd och det är viktigt att ordentligt massera in produkten. Denna typ av solskydd ger ett omedelbart skydd och du behöver inte vänta i ca 20 minuter som rekommendationen är för kemiska filter.

Vad är kemiskt solskydd?

Ett solskydd som består av kemiskt filter innehåller ingredienser som skapar en kemisk reaktion i hudens översta lager. Denna kemiska reaktion absorberar strålarna och oskadliggör dessa. Det blir till överskottsenergi som lämnar huden som värme. Ingredienser som har den effekten är exempelvis Dioxybenzone, Aminobenzoic Acid och Avobenzone. Kemiska/syntetiska filter brukar ha en lättare konsistens och ger ingen vit hinna på huden. Dock gäller det att inte vara för ivrig med att gå ut i solen, minst 20 minuter bör produkten få verka först. Med kemiskt solfilter går det att kombinera en mängd fler hudvårdande ingredienser i samma produkt - till skillnad från fysikaliska skydd. Dock har kemiska solskydd en mer begränsad hållbarhet och rätt förvaring av produkten är viktig. Förvara produkterna mörkt och svalt.

Antioxidanter

Antioxidanter är ett superskydd mot fria radikaler! Just benämningen Antioxidant betyder att den ska motverka oxidation, oxidation bryter ner huden och gör att den åldras fortare. Antioxidanter neutraliserar fria radikaler. Någon som är extra bra med antioxidanter är att det förstärker effekten av ditt solskydd. Därför är antioxidanter och solskydd en perfect match! En välkänd antioxidant är C-vitamin, och det är en ingrediens som alla bör testa och gärna ha i sin dagliga rutin för dess skyddande och goda egenskaper! 

Varför är C-vitamin bra för huden?

C-vitamin är legendariskt i hudvårdsvärlden. Vissa säger faktiskt att det är den heliga graalen för allt som har med hud att göra och det finns goda skäl till det. Denna otroliga antioxidant är känd för att förbättra hudens ton och textur, återfukta huden och minska ålderstecken. Om du lägger till C-vitamin i din hudvårdsrutin kan du inte bara ljusa upp din hud utan även skydda mot hudskador orsakade av solexponering och skadliga fria radikaler. Denna potenta antioxidant används ofta i serum, oljor och fuktkrämer och dess primära funktion är att simulera kollagenet i huden. Det är en ingrediens som du med fördel kan använda i din dagliga rutin för att bibehålla, bevara och skydda huden!  

 

 

Tips på produkter för vår/sommar

 

 

Peeling som lämnar en ren känsla

Krämer som inte är för tunga

Solskydd för varje dag

Serum proppade med antioxidanter

 

 

 

 

OM DU ÄR OSÄKER PÅ VILKEN PRODUKT SOM PASSAR JUST DIN HUD KAN DU GÖRA SETHANDSALLYS HUDTEST FÖR ATT FÅ EN SKRÄDDARSYDD PRODUKTREKOMMENDATION! 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 0 av 5 baserat på 0 st omdömen

Ansiktsvatten, Toner och Lotion

Återställ hudens pH-värde

Anpassa ansiktsvattnet efter din huds behov

Läs mer

Ansiktsrengöring

Det första steget i din hudvårdsrutin

God hudhälsa startar med din rengöring

Läs mer

Hudvårdsrutin

VÅRSÄSONG

Lägg till eller ta bort

Läs mer

Maskrutin

Vad är multimasking?

Så kombinerar du ansiktmasken i olika Zoner

Läs mer

Ansiktsmask 

Vilken ansiktsmask ska just du ha?

För alla hudtyper och hudtillstånd 

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';