• fri frakt
 • |
 • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
 • |
 • Auktoriserad återförsäljare
 • |
 • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Ansiktsrengöring för Nybörjare

Hudvård för Nybörjare

Allt du behöver veta

Ansiktsrengöring- För nybörjare

En ansiktsrengöring är ett av de viktigaste stegen i din hudvårdsrutin- och även fast det är en produkt som bara tvättas av huden så kan den vara avgörande för de resultaten som din resterande hudvård ger. Förutom att en ansiktsrengöring kan hjälpa till att ta bort smuts och smink, så är det viktigt att den tar bort det som vi inte kan se med blotta ögat. Det kan vara rester från ditt solskydd, döda hudceller och föroreningar som hamnat på vår hud under dagen. Det är viktigt att välja rätt rengöring för att minska risken för irritation och att skada huden. För en nybörjare kan det vara förvirrande att veta var man ska börja och vilken ansiktsrengöring som är bäst lämpad för just din hud.

I detta inlägg utforskar vi Ansiktsrengöring på en grundläggande nivå- perfekt för en Nybörjare som vill lära sig mer!


Vad är en Ansiktsrengöring?

En ansiktsrengöring kan man säga är din tvål för ansiktet. Den tar bort smuts och orenheter och gör ditt ansikte rent. Undviker man att rengöra huden så kan huden kännas matt, trött och livlös, och huden är mycket mer utsatt för både finnar, orenheter och känslighet.

Vad är skillnaden på en ansiktsrengöring och en vanlig tvål? Jo- såhär är det! Huden på vårt ansikte är mycket tunnare och känsligare, och utsätts för mycket under dagen. En vanlig tvål för exempelvis kropp och händer är fantastiska på att rengöra och få bort smuts- men vårt ansikte är mycket skörare och känsligare än huden på vår kropp. Det är därför det är viktigt att använda en rengöring just för ansiktet.

Det finns olika varianter av rengöringar som geleér, mousse, krämer och lotions, och din ansiktsrengöring kan faktiskt jobba på fler saker än att bara rengöra huden- bra va?


Hur använder jag en ansiktsrengöring?

En ansiktsrengöring är det första steget i din hudvårdsrutin, både på morgonen och på kvällen. I vissa fall kan man ha en mer kraftfull rengöring på kvällen och en mildare på morgonen. Med en mer kraftfull rengöring menas det att den jobbar mer i huden med ingredienser som kanske tar bort döda hudceller och får huden att att se mer lystrig och fräsch ut. Dessa rengöringar kan också innehålla antioxidanter- vitaminer som jobbar lite mer aktivt i huden. Därför kan det vara bra att använda en sådan rengöring lite mer sällan och då kanske en gång per dag, för att det inte ska bli för mycket för huden.

Alla rengöringar är olika och ska appliceras olika. Därför är det vitkigt att du läser användningen för din produkt noga. Känner du dig osäker på hur du ska använda din rengöring kan du kontakta oss. En gemensam nämnare är att man sköljer av eller torkar av rengöringen med vatten. 

När du applicerat din rengöring på huden är det viktigt att du masserar in den ordentligt i din hud- gärna upp till en minut! Var noga vid hårfäste, öron, hals och dekolletage. Har man en fet hud kan det vara bra att rengöra huden bakom öronen också, då man har mycket talgkörtlar där och lätt får fet hud och tilltäpptheter i det området.

 


 

Rengöringsmousse från OPTMZD Skin. Denhittar du här! 

 

Vad finns det för olika rengöringar?

Rengöringar kan komma i olika texturer, och det är olika vad man gillar bäst.

 • Mousse- Blir direkt till ett härligt skum. Passar alla men för den allra torraste kan det vara lite uttorkande.
 • Gel- Perfekt för dig som gillar "tvålkänslan." Förr kunde geléer vara uttorkande, men nu finns det många bra alternativ.
 • Kräm- En rengörinscreme passar bra till en torrare hud, då de ofta innehåller närande oljor.
 • Olja- En rengöringsolja är ett bra sätt att starta rengöringsrutinen på, just för att den effektivt tar bort smink, spf och även olja! Därför är en oljerengöring en bra rengöring för akne, finnar och fet hud.
 • Micellärvatten- Ett micellärvatten ska inte blandas ihop med en toner.
 • Mjölk- En rengöringsmjölk eller rengöringslotion passar bra till dig med en känslig hud som vill ha en skonsam rengöring.
 • Lera- Det finns smidiga rengöringsleror som passar en fetare hud, och faktiskt är riktigt bra att använda som ansiktsmask!
 • Makeup remover- Perfekt för att ta bort en ögonmakeup, då vissa rengöringar kan vara för kraftfulla för att använda kring ögonområdet. 

 

 

Rengöringar som passar alla

Rengöringsmousse

Dermaceutic Advanced Cleanser är en rengöring i skumform som är mild mot huden men tuff mot smink och smuts. Tar effektivt bort talg, makeup och smuts från hudytan men utan att rubba hudens barriär. Denna rengöring är fri från parfym.

Rengöringscreme

Klairs Gentle Black Facial Cleanser är en krämrengöring som varsamt rengör ansiktet utan att rubba dess barriär. Texturen är len och krämig, vilket gör den extra mild mot huden. Denna passar även om du är känslig i huden.

Rengöringsgelé

Elementre Cleansing Gel är en ansiktsrengöring i form av gelé som effektivt avlägsnar makeup, smuts och löser upp orenheter. Rengöringen innehåller 3.5% glycerin som har en återfuktande verkan på huden samt lindrar irritation och motverkar torrhet. 


Ansiktsrengöring för känslig hud

Mesoestetic Hydracream Fusion är en mild rengöring som appliceras som en creme, smälter till en olja, och sedan skummar fint på huden. Den passar alla, men är extra bra för en känslig hud och torr hud.

Ansiktsrengöring för finnar och akne

OPTMZD Skin BHA Cleanser & Toner är en av våra bästsäljande rengöringar- då den rengör huden effektivt utan att göra huden torr och stram. Denna rengöring har BHA-syra, som löser upp orenheter i porerna. Denna ansiktsrengöring är bra mot pormaskar och finnar. 

Ansiktsrengöring för Pigmentfläckar och Rynkor

OPTMZD Skin Glycolic Cleanser & Toner  är en ansiktsrengöring med syra. I detta fall innehåller den glykolsyra, vilket för att denna ansiktsrengöring fungerar som en peeling. Denna rengöring är anti-age och sätter igång hudens cellförnyelse, vilket minskar ålderstecken i huden.

Rengöring för Ögonmakeup

Det kan vara bra att använda en separat rengöring för att vara lite extra skonsam med huden kring ögonen. Huden rking ögonen är ännu känsligare än ansiktet och får lättare rynkor och känslighet. Biolines rengöring är skonsam och snäll mot huden kring ögonen.

 

Ansiktsrengöring med olja

Fillmed Skin Perfusion Cleansing Oil är en bra rengöring för dig som vill jobba med en rengöringsolja. Ofta så rengör man huden med en annan, vattenbaserad rengöring efter att man rengjort huden med en olja. Det kallas för dubbelrengöring.

Ansiktsrengöring för Rosacea

OPTMZD Skin Calming Cleanser & Toner passar bra till en hud med rosacea, men även till en torr och känslig hud. Den har en mild krämtextur och rengör huden skonsamt utan att trigga eller irritera känslig hud. Den kan du använda utan vatten om du är hyperkänslig.


FAQ Ansiktsrengöring

Vilken rengöring är bäst i test?

De rengöringarna som är mest populära hos våra kunder är Exuviance Deep Clean AHA Cleanser, OPTMZD Skin BHA Cleanser & Toner och Dermaceutic Advanced Cleanser.

Vilken rengöring ska jag ha?

Välj en rengöring anpassad för din hudtyp och ditt hudtillstånd.

Hur använder man en ansiktsrengöring?

Applicera antingen på torr eller fuktig hud, massera runt ordentligt och skölj av noggrant. Läs anvisningarna för just din rengöring!

Vad innehåller en ansikstrengöring?

En ansikstrengöring innehåller oftast vatten. Sedan kommer oftast något man kallar för ytaktiva ämnen- de löser upp smuts. Det kan vara ingredienser som natriumlaurylsulfat. Sedan berikar man ofta rengöringar men nyttiga ingredienser som tar din rengöring till nästa nivå. Man använder sig även av konserveringsmedel och ibland alkohol.


Vill du få en skräddarsydd hudvårdsrutin? Ta hjälp av en auktoriserad hudterapeut!

Kostnadsfritt Hudtest

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest för dig som vill få en Hudvårdsrutin

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

GÖR TESTET HÄR

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 1 st omdömen

Solskydd För Melaninrik Hud

Guide

Solskyddstips för mörk hud

Läs mer

Ansiktsrengöring för Nybörjare

Hudvård för Nybörjare

Allt du behöver veta

Läs mer

Fitzpatrick-Skalan

Vilken hudtyp är du?

Verktyg för hudterapeuter

Läs mer

Avancerad hudvård för kroppen

Hudvårdsrutin

Ta hand om hela huden

Läs mer

Hur får man Glow?

Tips och Tricks

Ge nytt liv till glåmig hud

Läs mer

Hudtillstånd och Hudtyp

Vad är skillnaden?

Hudvårdssskolan

Läs mer

Vitamin C i Hudvård

Alla olika varianter

Ingrediensskolan

Läs mer

Hudterapeuternas favoriter under 500:-

Budgetfavoriter

Professionell Hudvård

Läs mer

Vad betyder märkningen på hudvårdsprodukter?

Vårstäda Badrumsskåpet

Guide: Symboler

Läs mer

Essence och Lotion

Inte ett ansiktsvatten och inte ett serum?

Hudvårdsrutinen

Läs mer

Naturlig & Ekologisk Hudvård

Är naturlig hudvård bättre?

Hudvårdsskolan

Läs mer

Barn och Hudvård

En riskfylld trend

Föräldraguiden

Läs mer

Förstorade Porer

Tips och Råd

Kan man ta bort sina porer?

Läs mer

Hudvård för Tonåringar

Finnar och fet hud hos unga

Viktigt att tänka på för ung hud

Läs mer

Därför behöver du en klimatkräm

Vinterjacka för huden

Skydda huden

Läs mer

Minska linjer och rynkor med retinol

Retinolskolan

Well-age

Läs mer

Retinol- FAQ

Frågor och svar

Lär dig allt om retinol

Läs mer

Retinol- vad är skillnaden?

Vad är bäst?

Retinoidguiden

Läs mer

Melasma

Motverka och korrigera

Sol, Hormoner och Genetik

Läs mer

Solskyddsguiden

Skydda Huden

Så väljer du rätt solskydd

Läs mer

Koreansk Hudvård

Snigelslem och Sheetmasks

Allt du behöver veta om K-Beauty

Läs mer

Soleksem

Kliande utslag och vattenfyllda blåsor efter en dag i solen?

Lindra symptomen med våra svalkande tips

Läs mer

Lätt sommarmakeup med glow

Prepp, boost, glow

Tips och trix inför sommarens alla festligheter

Läs mer

Probiotika

Boosta hudens egna Mikrobiom

Goda bakterier för hudhälsan

Läs mer

LED-LJUS

Ta din rutin till nästa nivå

Allt du behöver veta

Läs mer

Mikroström

PRO AT HOME

Lägg till NuFACE i din hudvårdsrutin

Läs mer

Blått Ljus

Hur påverkar det huden?

Hur kan du skydda huden mot det?

Läs mer

Solskyddsfaktor

SPF

Solens påverkan på huden

Läs mer

Pigmentfläckar

Varför kommer dessa och hur motverkar jag dem?

Få dem att försvinna

Läs mer

Fria Radikaler

Vad är det och hur motverkar vi dess effekt?

Läs mer

Kemiskt eller Fysikaliskt solskydd

Vad är skillnaden mellan kemiskt och fysikaliskt solskydd?

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';