• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Maskrutin

Vad är multimasking?

Så kombinerar du ansiktmasken i olika Zoner

ANSIKTSMASK

Ansiktsmask är inget nytt. Men den produkt som tidigare hade lätt för att glömmas bort trendar nu som aldrig förr. Med all rätt, eftersom att ansiktsmasken ger en djupare och mer intensiv behandling för huden än bara den dagliga hudvården. Därför rekommenderar vi ansiktsmask till alla för att uppnå maximal hudhälsa och strålande hud. Ansiktsmasken bidrar också till en värdefull stund av paus i vardagen vilket många av oss behöver. Den lilla men viktiga pausen gör gott som motvikt till stress som ofta är en bidragande faktor till obalanser i huden. Att lägga en ansiktsmask hjälper också dina spända ansiktsmuskler att slappna av. Ansiktsmaskernas uppsving har lett till en explosion av varianter som inte gjort det lättare att välja vilken mask just din hud behöver, därför reder vi ut de olika varianterna här. 

Multimasking

Istället för att ha en ansiktsmask i hela ansiktet kan du testa multimasking, då kan du medvetet applicera flera olika masker i olika zoner i ansiktet. Det är en utmärkt idé att använda fler masker för olika hudtillstånd eftersom att huden kan ändras från dag till dag och många har en kombinerad hud med flera olika behov. Där blir multimasking din största hjälp! Ansiktsmasker är till för att möta hudens primära behov och finns därför i en mängd varianter som Närande, Återfuktande, Djuprengörande, Lugnande, Exfolierande och Anti-age.

ZONER I ANSIKTET

T-ZONEN

Den vanligaste zonen som många redan pratar om sträcker sig över pannan och ner över näsryggen och näsan. Här har du en högre talgproduktion och kan lättare bli glansig, få förstorade porer och pormaskar. 

D-ZONEN

Hals och dekolletage glömmer man lätt, men den här zonen behöver lika mycket omsorg som ansiktet. Huden på halsen har inte talgkörtlar som huden i ansiktet och på övriga kroppen, vilket gör att den lätt blir torr och tappar sin spänst. 

U-ZONEN

U-zonen sträcker sig över hakan och käklinjerna. Här har du, precis som i t-zonen, en högre talgproduktion och kan lättare bli glansig och få förstorade porer. U-zonen tenderar också att bli obalanserad under hormonella förändringar, vilket kan ge sig uttryck i finnar och plitor. 

C-ZONEN

C-zonen sträcker sig från yttre ögonbrynet, över yttre delen av ögat och ner mot kindbenet. Huden runt ögonen är generellt tunnare och har lättare för att få ytliga blodkärl och torrhetslinjer. 

M-ZONEN 

Den här zonen täcker kinderna och där kan många lätt bli yttorr och känslig.

ANSIKTSMASKER


Clay mask

Ansiktsmask gjord på lera. Lera verkar renande och har en förmåga att attrahera till sig fett och att dra samman hudens porer. Därför är en lermask ofta perfekt som renande och utrensande behandling för en fet och/eller oren hud, särskilt i T-zonen. Kan ibland även användas på en normal hud som tillfälligt är i behov av leverans renande effekt.

ELIXIR COSMECEUTICALS PORE TIGHTENING MASK

Pore Tightening Mask är en rengörande ansiktsmask som reducerar porer genom att absorbera överflödig fett och talg i huden. En renande behandling som tränger djupt ner i huden. Har en uttorkande effekt på pormaskar. Innehåller bland annat glycerin som hjälper huden att bibehålla sin egna fukt.

ESSE CLAY MASK

Clay Mask är en djuprengörande och balanserande lermask som inte ger någon uttorkande känsla på huden. Leror som kaolin och bentonitlera detoxar och rengör huden på djupet utan att torka ut - samtidigt som den lugnar irritationer. Lämnar huden ren, klar och mjuk. Perfekt för en känslig hud som behöver en djuprengöring!

MESOESTETIC PURE RENEWING MASK

Pure Renewing Mask är en djuprengörande ansiktsmask speciellt anpassad för fet och acnebenägen hud som effektivt minskar tilltäppta porer och orenheter. Kombinerar lera med salicylsyra som verkligen gör rent på djupet, och peelar ytan med cellulosa med mandelysra. Resultatet- en klar och lystrig hud!

 


Creme mask

Påminner om en kräm i konsistensen, kan vara något rikare. Är generellt en mycket näringsrik, mjukgörande och framförallt återfuktande mask för huden. Appliceras i ett tjockt lager så att huden hinner ta vara på så mycket som den behöver. För de flesta crememasker gäller det att bara avlägsna överflödet av masken när angiven behandlingstid är passerad.

MESOESTETIC HYDRAVITAL MASK

Hydravital Mask är en mycket närande och djupt återfuktande ansiktsmask speciellt anpassad för torr och fuktfattig hud. Hyaluronsyra, arganolja och violextrakt hjälper till att minska förlust av fukt och återställa balansen i huden. Masken är djupt återfuktande och närande.

BIOLINE AGE THE SLEEPING MASK MEMORY EFFECT

The Sleeping Mask Memory Effect är en lyxig behandlande sovmask med ”memory effect” som ger en gradvis frisättning av aktiva ingredienser som verkar under natten. Masken behandlar huden gradvis under hela natten genom att återuppbygga huden, ge näring till huden och stimulera hudens naturliga processer. Vakna upp med mjuk och smidig hud med helt ny lyster!

BIOLINE DOLCE+ INTENSE RELIEF MASK

Dolce+ Intense Relief Mask återfuktar och skyddar huden. Ansiktsmasken passar för ömtålig och känslig hud. Dämpar rodnader och lugnar huden som blir klar, mjuk och fräsch. Innehåller aktiva ingredienser speciellt för den känsliga och ömtåliga huden, som verkar på hudens struktur för att förbättra motståndskraften och toleransen mot yttre påverkan. 


Gel mask

Uppfriskande, återfuktande och svalkande brukar vara effekten av en ansiktsmask i gelform. Med fokus på specifika ingredienser som ger massor av fukt utan att göra huden fet. Passar därför bra till blandhud/fetare hud men även till yttorr, känslig, blossande hud eller hud med rosacea ifall masken dessutom berikats med lugnande egenskaper.

IS.CLINICAL HYDRA-INTENSIVE COOLING MASQUE

Hydra-Intensive Cooling Masque är en fyllig och lyxig svalkande mask, som är framtagen för att stärka, friska upp och tillföra lugnande återfuktning. Denna formel med professionell styrka innehåller naturliga botaniska antioxidanter, Centella asiatica, grönt te, aloe vera och rosmarinextrakt, som är perfekt balanserade med botaniskt utvunnen hyaluronsyra - naturens mest kraftfulla hydrat. Huden kommer att framstå som strålande, frisk och återfuktad. 

 


Peel off mask

Masken som får stelna eller bli “gummi-liknande” för att sedan lyftas av i ett helt stycke eller rubbas bort. Den mask som ska rubbas bort är ofta en djuprengörande och förnyande ansiktsmask som med fördel kan användas som steget före en närande mask.

DR. DENNIS GROSS HYALURONIC MARINE HYDRATING MODELING MASK

Dr Dennis Gross Hyaluronic Marine Hydrating Modeling Mask är en ultraeffektiv peel-off mask som omedelbart ger en intensiv boost med fukt. En tvåstegsbehandling med gel + pulver vilket ger en modellerande, transformerande ansiktsmask som ger intensiv och långvarig fukt till huden. Denna professionella mask är en svalkande och djupt återfuktande behandling som ger dig omedelbar lyster och plumpar upp huden efter bara en användning. 


Sheet mask

Ett ark preparerad med närande ingredienser som lätt kan tas upp av huden då arket förhindrar att innehållet dunstar eller torkar ut. Vilken mask huden behöver beror på vad den framställts till att göra för huden. Sheet-masker kan därför vara närande, lugnande eller djuprengörande. De kan också ge omedelbar plumpande anti-ageeffekt. Perfekt att använda tillsammans med ansiktsroller som effektivt stimulerar huden och slussar in ingredienserna. Finns även i folieformat, då värms huden upp under behandlingstiden vilket gör hudens porer ännu mer mottagliga för de välgörande innehållet. 

MEDIK8 ULTIMATE RECOVERY BIO CELLULOSE MASK

Medik8 Ultimate Recovery Bio Cellulose Mask är en lugnande och återfuktande mask, perfekt för en känslig, torr och fuktfattig hud. Biocellulosafibrer gör att masken fäster som en andra hud och ett unikt system med zink och hyaluronsyra tränger ned i huden. Zink främjar hudens reparationsprocess, reglerar talgproduktionen och har antibakteriella egenskaper. Hyaluronsyra attraherar och binder fukt för en mjuk och fyllig hud. Norsk kelp, en brun algsort med högt mineralinnehåll har återfuktande och antioxidativa effekter.

KLAIRS MIDNIGHT BLUE CALMING SHEET MASK

Klairs Midnight Blue Calming Sheet Mask är sheetmask som har antiinflammatoriska och vårdande egenskaper på huden. Den är perfekt för en känslig och stressad hud i behov av en lugnande och kylande effekt. Denna mask innehåller bambu och kol, och är berikad med en essans från pilbarksträd vilket är en naturlig källa till BHA-syran. Det gör att masken även förebygger porer och pormaskar samtidigt som den jobbar antibakteriellt. Midnight Blue Calming Sheet Mask passar alla hudtyper och hudtillstånd.

FILLMED SKIN PERFUSION HYALURONIC YOUTH BIOCELLULOSA MASK

Hyaluronic Youth Mask är en djupt återfuktande och lugnande sheetmask som fäster optimalt mot huden och är speciellt bra för känslig och behandlad hud.

Masken innehåller lugnande aloe och hyaluronsyra som återfuktar, lugnar, reparerar och stärker en skadad hudbarriär. Ger huden fin lyster och minskar torrhetslinjer. Fungerar även perfekt efter behandlingar såsom exempelvis microneedling eller laser.

Ett paket innehåller 4 masker.


LED mask

Högteknologiska masker där ljuset används för att stimulera olika funktioner i huden, beroende på våglängd. LED-ljus i olika våglängder syns för det mänskliga ögat som olika färgat ljus, vart och ett med olika påverkan på huden. Exempelvis kan rött LED-ljus stimulera kollagenet och verka anti-age och blått LED-ljus är anti-inflammatorisk och dödar p.acnes bakterien.

DR.DENNIS.GROSS DRX SPECTRALITE FACEWARE PRO

Dr Dennis Gross DRx SpectraLite FaceWare Pro är en unik och innovativ, bärbar ansiktsmask för hemmabruk med hela 162 LED-lampor som ger synligt resultat. Den har 3 olika program med flera behandlande ljus som är, specifikt utvecklade för olika behov och kan användas för allt från de första ålderstecknen, anti-age och akne. Masken boostar kollagenproduktionen och har unika fördelar för behandling av akne och inflammerad hud.

PRIORI UNVEILED FLEXIBLE LED LIGHT THERAPY MASK

Priori Led Light Therapy Mask är ren kliniskt bevisad behandling som förbättrar fukten i huden, strukturen och tecken på hudåldring med omedelbara synliga resultat. Efter bara 10 minuters användning känns huden fylligare, mer återfuktad, förnyad och föryngrad med ultimat lyster. Led Light Therapy Mask reducerar fina linjer och rynkor, förbättrad hudstrukturen, ökar blodflöde, ökar syreupptaget i huden.


Eye mask

Speciellt framtagen mask för det känsliga ögonområdet. Är ofta fokus på att dränera svullnad, ljusa upp och jobba bort fina linjer. Finns i flera olika utformanden, gel, creme, sheet och LED.

FILLMED SKIN PERFUSION EYE RECOVER MASK

Eye-Recover Mask är en effektiv ögonmask som ger en föryngrande effekt samt minskar mörka ringar, svullnad och linjer. Förutom det så ger ögonmasken även en lugnande och återfuktande effekt. Denna engångsmask har en unik form, vilket effektivt återfuktar runt hela ögonkonturen.

DERMALOGICA STRESS POSITIVE EYE LIFT

Dermalogica Stress Positive Eye Lift tillhör Dermalogicas Skin Health serie och är en fusion mellan en ögonmask och en ögoncreme. Denna snabbverkande behandling ger omedelbart en kylande, lugnande och utslätande känsla runt ögonen. Indigofrö ljusar upp mörka ringar, medan havsvatten och arktiska alger reducerar svullnad. Fermenterad jäst och en unik hyaluronsyrablandning stramar upp och lyfter.

 

PÜR MELLOW EYES REJUVENATING EYE PATCHES

30 par ögonmasker som direkt återfuktar, slätar ut och ljusar upp under ögonen. Ger en avsvällande effekt på ögonen samtidigt den svalkar och piggar upp ögonområdet. Dessa kan med fördel användas för att preppa huden inför make-up eller som en mask när du upplever dig lite extra trött och behöver en boost. Huden blir ordentligt återfuktad och fina linjer suddas ut.


 

OM DU ÄR OSÄKER PÅ VILKEN PRODUKT SOM PASSAR JUST DIN HUD KAN DU GÖRA SETHANDSALLYS HUDTEST FÖR ATT FÅ EN SKRÄDDARSYDD PRODUKTREKOMMENDATION! 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 5 st omdömen

Ansiktsvatten, Toner och Lotion

Återställ hudens pH-värde

Anpassa ansiktsvattnet efter din huds behov

Läs mer

Ansiktsrengöring

Det första steget i din hudvårdsrutin

God hudhälsa startar med din rengöring

Läs mer

Hudvårdsrutin

VÅRSÄSONG

Lägg till eller ta bort

Läs mer

Maskrutin

Vad är multimasking?

Så kombinerar du ansiktmasken i olika Zoner

Läs mer

Ansiktsmask 

Vilken ansiktsmask ska just du ha?

För alla hudtyper och hudtillstånd 

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';