Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Behandla huden med Laser

Guide

Allt du behöver veta om Laser

Laser- allt du behöver veta

När forskningen om huden och hudvård blir allt mer allt mer avancerad, så ställer vi högre krav på de avancerade behandlingarna vi kan utföra på klinik. Laser har funnits på marknaden i flera år, men den teknologin som finns idag är avancerad och innovativ. På Sethandsally's Hud och Laserklinik i Norrtälje har vi tagit in en avancerad Laserapparatur som på ett icke-invasivt sätt kan behandla svåra hudproblem som inte går att behandla på något annat sätt. Laserbehandlingar är skonsamma och kan lösa en mängd olika hudproblem. I detta inlägg djupdykter vi i laserns värld och svarar på alla frågor som kan dyka upp om Laser.


Vad är Laser

Laser är en form av koncentrerat ljus. Denna går genom en kristall, eller prisma som det heter, som gör ljuset koncentrerat och kraftfullt. På Sethandsallys Hud och Laserklinik jobbar vi med olika former av laser, där man kan ställa in lasern på olika sätt för att nå olika lager i huden, och på det viset jobba på olika hudproblem. Man ställer även in lasern på att söka sig till ett speciellt område- om det exempelvis pigmenteringar eller kärl.

Laser och IPL är båda en form av koncentrerat ljus. IPL står för Intensivt Pulsat Ljus, och den består av flera olika typer av ljus.

Hur fungerar Laser?

När laserstrålen träffar huden förvandlas ljuset till värme. Den värmen kan gå ner djupt i huden eller stanna på hudytan, beroende på vilken behandling man gör på kliniken. Värmen som som skapas i huden skapar en icke-skadlig hudförändring och då sätts hudens reparationsprocess och kollagenproduktion igång. Huden skapar nya, friska och unga hudceller som saknar de skadorna som de gamla hudcellerna hade. Exempel på hur cellskador i huden kan arta sig är exempelvis pigmentfläckar, rynkor, nedsatt elasticitet och en nedsatt hudbarriär. När huden börjar att reparera sig så blir den stark och motståndskraftig. 

Kollagen är det protein som håller vår hud spänstig, fast och slät. Hela 80% av vår kropps vävnad består av kollagen, och därför är det så viktigt att vi tar hand om och försöker bevara vårt kollagen! Efter att vi har passerat cirka 25 års ålder så minskar vår egna produktion av kollagen. Genom att göra en kollagenstimulerande behandling som Laser så kan man effektiv öka hudens nivå av kollagen.



Vad kan man göra med laser

Med Laser är behandlingsområden många. Med avancerad laser kan du behandla:

  • Akneärr
  • Pigmentfläckar
  • Eldmärken/ Körsbärsfläckar/ Angiomer
  • Nedsatt hudbarriär
  • Blossande hud
  • Fräknar
  • Inflammatorisk Akne
  • Hårborttagning
  • Leverfläckar
  • Solskador
  • Poikiloderma
  • Rosacea
  • Ärr
  • Synliga kärl, både på ansikte och kropp
  • Venösa sjöar
  • Vårtor
  • Rynkor
  • Slapp hud


Varför ska jag göra en laser?

Att behandla huden med laser är den mest effektiva metoden om man vill bekämpa hudvårdsproblem. Du kan inte behandla exempelvis synliga kärl och gropiga ärr efter akne med någon hudvård- och därför ska du behandla dem med laser. Laser är ett snabbt och icke-invasivt sätt att behandla huden på, vilket betyder att du inte behöver göra något större ingrepp och vara hemma från jobbet.

Ovan ser ni alla hudproblem du kan behandla med laser. Det som är unikt med att behandla huden med laser, är att du kan göra det om du har exempelvis känslig hud eller en nedsatt hudbarriär. Med laser kan du även bekämpa flera olika hudtillstånd samtidigt. Därför kan du behandla både Pigmenteringar och Synliga kärl, eller känslig hud och rynkor samtidigt.


Cutera XEO

På vår klinik använder vi oss av Cutera XEO, som är en av de mest avancerade och mångsidiga lasern på marknaden. Denna laser är helt anpassningsbar och kan jobba på en mängd olika hudproblem som synliga kärl, ålderstecken, hårborttagning, pigmenteringar, känslig hud och rosacea, ärr- ja, listan kan göras lång!

Med denna apparatur så arbetar man med olika handstycken som har olika prismor och laser, som vi pratade om tidigare. Det finns något som kallas för Nd:YAG, och något som kallas för Limelight och IPL. Dessa jobbar på olika sätt i huden.

Limelight

Denna laserbehandling behandlar en mängd olika hudtillstånd på ett icke-invasivt sätt. Limelight är extremt effektiv på framförallt pigmentfläckar, både diffusa och tydliga. Denna behanling kan behandla båda bruna pigmenteringar, men även de som är röda i tonen, som smultronmärken. 

Denna laser har en våglängd om 520-1100 nanomillimeter och kan jobba både på hudytan (epidermis) men även nere i dermis.

Limelight passar Fitzpatrick hudtyp 1-5.

Nd:YAG

Nd:YAG jobbar på en våglängd på 1064 nanomillimeter- och är den säkraste våglängden att jobba på för alla hudtyper och hudtoner. Denna typ jobbar på en mängd olika hudproblem och kan behandla upp till 15 olika hudproblem! Det är bland annat hårborttagning, synliga kärl och vår Signaturbehandling Laser Genesis. Nd:YAG är en icke-ablativ, vilket innebär att det inte skapas några synliga skador på huden. Du behöver allltså då inte vara hemma från jobbet eller oroa dig för flagning eller liknande efter en behandling med Nd:YAG. 


Sethandsally's Hud och Laserklinik

På Sethandsally's Hud och Laserklinik i Norrtälje kan du känna dig trygg med att få den bästa möjliga hjälpen av experter inom området. Alla våra hudterapeuter är Auktoriserade inopm SHR- Sveriges Hudterapeuters Riksförbund och har något som kallas Behandlingsskadeförsäkring. Detta innebär att du som kund har ett skydd om en skada i följd av en behandling skulle uppstå.

Våra auktoriserade hudterapeuter har genomgått grundliga utbildningar i Laser och Cutera XEO, samt har utfört en mängd behandlingar på olika kunder. 

Innan en behandling hos oss kommer du att få genomgå en kostnadsfri konsultation. Detta för att vi ska kunna matcha rätt behandling till dig och informera dig om de viktiga sakerna att tänka på både före och efter din laserbehandling. Om man inte är noga med skötselråden av huden både före och efter behandlingen så ökar du risken för komplikationer efter behandlingen, samt att du inte uppnår de resultat du önskar. Allt det kommer du och den auktoriserade hudterapeuten gå igenom under konsulationen.

Vi utför inga laserbehandlingar utan en konsultation.

 


FAQ- Laser

Är hårborttagning med Laser Permanent?

Nej, men näst intill. Har man gjort hårborttagning med laser kan man behöva underhålla resultatet, och kanske gå en gång per år. Det beror helt och hållet på din hårväxt och genetik!

Hur många behandlingar måste man göra för att få bort hår?

Det behövs i genomsnitt 4-10 behandlingar för att få bort allt hår i ett område.

Är Laser farligt?

Nej, inte om du går till en utbildad och erfaren utövare. Hos oss har alla behandlare gått en grundlig kurs och utfört många behandlingar. Alla våra hudterapeuter är auktoriserade i SHR- Svenska Hudterapeuters Riksförbund.

Hur ofta ska man göra sina laserbehandlingar?

Det beror på vilken behandling du utför. Under en kur kan det vara allt ifrån en gång i veckan, varannan vecka eller en gång i månaden. Ibland räcker det med en behandling. Här är det bäst att du frågar utövaren under din konsultation.

Hur många gånger ska man göra sin laser?

Det beror på vilket hudproblem du ska behandla och vilka resultat du önskar uppnå. Här kommer utövaren att ge dig en uppskattad längd för kuren.

Kan jag göra Laser om jag är gravid?

Nej, vi utför inte laser om du är gravid.

Kan man göra laser om man har mens?

Ja, du kan göra laser om du har mens.

Kan man göra laser om man har pacemaker?

Nej, en pacemaker är en kontraindikation.

Kan man göra laser efter brun utan sol?

Nej, vi rekommenderar inte att du gör laser efter att du har använt brun utan sol.

Kan man göra laser vid botox och fillers?

Vi avråder från behandling inom loppet av två veckor efter en injektionsbehandling.

Jag har PCOS- kan jag ta bort mitt hår med Laser?

Har man en sjukdom som PCOS med ökad hårväxt som följd kan du minska hårväxten, men när hårväxten är kopplat till hormonell inbalans så är tyvärr risken stor att besvären kommer tillbaka. Däremot kan hårväxten blir lindrigare, men sannolikheten att den försvinner helt är låg.

Är det något jag måste tänka på?

Tar du Omega-3-tillskott, så måste du sluta minst fyra dagar innan. Vi råder även till att sluta med aktiva produkter som retinol och syror innan din laser. Där beror det på just vilken laserbehandling du ska göra- hos oss får du rätt råd av din hudterapeut inför behandlingen.


Vill du få mer information kring vår Hud och Laserklinik?

Klicka här!

Här hittar du hela vår behandlingsmeny med speciella behandlingserbjudanden och info om våra behandlingar.

Vill du komma till oss på laserbehandling?

Klicka på länken här nedan för att komma direkt till vår sida på BokaDirekt där du kan boka en helt kostnadsfri laserkonsultation.

BOKA DIN KONSULATION HÄR

 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 1 st omdömen

Så väljer du rätt ögonmask

Produktspecialistens guide

Mörka ringar, svullna ögon och torrhet

Läs mer

Så läker du en skadad hudbarriär

Steg för steg

Hudbarriären

Läs mer

Ta bort pormaskar

Guide

Hur får man bort pormaskar?

Läs mer

Blanda hudvårdsprodukter- Hur gör man?

Guide

Viktigt att tänka på

Läs mer

Steg för steg: Behandla Påsar under ögonen

Steg för steg

Minska påsar under ögonen

Läs mer

Hudvård som rullar

Tips och tricks

Varför rullar min hudvård?

Läs mer

Skin Cycling

Hudvårdstrenden

Guide- så gör du!

Läs mer

Hudvårdsrutin- för en nybörjare

Hudvård för Nybörjare

Steg för steg

Läs mer

Laser Genesis

Vår Signaturbehandling

Behandla huden med Laser

Läs mer

Hudvård för män

Hudvårdsskolan

Skillnaden på mäns hud

Läs mer

Behandla huden med Laser

Guide

Allt du behöver veta om Laser

Läs mer

Aktiva Ingredienser på Sommaren?

Ingredienssskolan

Retinol & syror på sommaren

Läs mer

Förebygg och Behandla Solskador

Hudvårdsskolan

Behandla dina solskador med dessa knep

Läs mer

Solskydd För Melaninrik Hud

Guide

Solskyddstips för mörk hud

Läs mer

Ansiktsrengöring för Nybörjare

Hudvård för Nybörjare

Allt du behöver veta

Läs mer

Fitzpatrick-Skalan

Vilken hudtyp är du?

Verktyg för hudterapeuter

Läs mer

Avancerad hudvård för kroppen

Hudvårdsrutin

Ta hand om hela huden

Läs mer

Hur får man Glow?

Tips och Tricks

Ge nytt liv till glåmig hud

Läs mer

Hudtillstånd och Hudtyp

Vad är skillnaden?

Hudvårdssskolan

Läs mer

Vitamin C i Hudvård

Alla olika varianter

Ingrediensskolan

Läs mer

Hudterapeuternas favoriter under 500:-

Budgetfavoriter

Professionell Hudvård

Läs mer

Vad betyder märkningen på hudvårdsprodukter?

Vårstäda Badrumsskåpet

Guide: Symboler

Läs mer

Essence och Lotion

Inte ett ansiktsvatten och inte ett serum?

Hudvårdsrutinen

Läs mer

Naturlig & Ekologisk Hudvård

Är naturlig hudvård bättre?

Hudvårdsskolan

Läs mer

Barn och Hudvård

En riskfylld trend

Föräldraguiden

Läs mer

Förstorade Porer

Tips och Råd

Kan man ta bort sina porer?

Läs mer

Hudvård för Tonåringar

Finnar och fet hud hos unga

Viktigt att tänka på för ung hud

Läs mer

Därför behöver du en klimatkräm

Vinterjacka för huden

Skydda huden

Läs mer

Minska linjer och rynkor med retinol

Retinolskolan

Well-age

Läs mer

Retinol- FAQ

Frågor och svar

Lär dig allt om retinol

Läs mer

Retinol- vad är skillnaden?

Vad är bäst?

Retinoidguiden

Läs mer

Melasma

Motverka och korrigera

Sol, Hormoner och Genetik

Läs mer

Solskyddsguiden

Skydda Huden

Så väljer du rätt solskydd

Läs mer

Koreansk Hudvård

Snigelslem och Sheetmasks

Allt du behöver veta om K-Beauty

Läs mer

Soleksem

Kliande utslag och vattenfyllda blåsor efter en dag i solen?

Lindra symptomen med våra svalkande tips

Läs mer

Lätt sommarmakeup med glow

Prepp, boost, glow

Tips och trix inför sommarens alla festligheter

Läs mer

Probiotika

Boosta hudens egna Mikrobiom

Goda bakterier för hudhälsan

Läs mer

Glykolsyra

Den kraftfulla AHA-syran

Highlight - Ingredienser

Läs mer

LED-LJUS

Ta din rutin till nästa nivå

Allt du behöver veta

Läs mer

Mikroström

PRO AT HOME

Lägg till NuFACE i din hudvårdsrutin

Läs mer

Blått Ljus

Hur påverkar det huden?

Hur kan du skydda huden mot det?

Läs mer

Solskyddsfaktor

SPF

Solens påverkan på huden

Läs mer

Pigmentfläckar

Varför kommer dessa och hur motverkar jag dem?

Få dem att försvinna

Läs mer

Fria Radikaler

Vad är det och hur motverkar vi dess effekt?

Läs mer

Kemiskt eller Fysikaliskt solskydd

Vad är skillnaden mellan kemiskt och fysikaliskt solskydd?

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';