• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Essence och Lotion

Inte ett ansiktsvatten och inte ett serum?

Hudvårdsrutinen

Essence och lotions

I en värld där skönhet och hudvård ständigt utvecklas finns det alltid nya innovationer att utforska för att förbättra vår dagliga rutin. En av dessa innovationer är essenser, en hudvårdsprodukt som sakta men säkert har blivit en trend inom skönhetsvärlden. Denna produkt kan kombinera många fördelar både från ansiktsvatten och serum- men hör inte till någon av dessa kategorier. 

Man vet inte riktigt när Essencen uppfanns, men dokumentation från Japan tyder på att det har funnits med väldigt tidigt. I “Miyakofuzoku kewaiden,” en guide från 1813 för Geishornas skönhetsritualer, så finns referenser till "Beauty Waters." I Japanska skönhetsritualer så är dessa ansiktsvatten Essanser. Även fast det är mer aktellt på 2000-talet än någonsin, så var den faktiskt först introducerad på hudvårdsmarknaden under 1897 av Japanska Shiseido. Denna återfuktande essence kallades för Eudermine, och var Shisedos första produk. I detta inlägg får du lära dig av Produktspecialisten vad en Essence och Lotion är och hur du kan tänka för att tillföra det till din hudvårdsrutin.


Vad är en Essence och en Lotion?

Essenser är en ny kategori av hudvårdsprodukter som kombinerar egenskaperna hos ansiktsvatten och serum. Deras konsistens ligger någonstans mellan dessa två, vilket gör dem till ett kraftfullt verktyg för att boosta huden. Dessa fungerar som en fuktsluss ner i huden. Detta innebär att de förbereder huden för efterföljande produkter, såsom serum, genom att optimera deras effekt.

Skillnaden på Essence och Lotions, från ett vanligt ansiktsvatten är att en essence är tjockare i konsistensen. Använder du dig av den Koreanska "Layering-metoden" så ska därför en Essence appliceras på huden efter ett vanligt ansikstvatten. Däremot har en Essence och Lotion liknande fördelar som ett ansiktsvatten- ofta innehåller dem ingredienser som är där för att boosta huden med lugnande och återfuktande ingredienser, men vilka essanser och lotions kan även tillföra aktiva ingredienser till huden. 

Skillnaden mellan essenser och serum är också viktig att förstå. Medan serum ofta innehåller hög koncentration av aktiva ingredienser som jobbar på djupet i huden, är essenser mer fokuserade på att tillföra fukt och förbereda huden för att absorbera de följande produkterna mer effektivt. Å andra sidan skiljer sig essenser från ansiktsvatten genom deras fokus på att ge huden volym och fukt istället för att bara balansera pH-värdet.


Hur Använder Man en Essence?

Att inkludera essenser i din hudvårdsrutin är enkelt. Efter rengöring och användning av ansiktsvatten applicerar du essensen genom att hälla en liten mängd i handflatorna och sedan klappa den varsamt på huden. Följ upp med serum, eller bara din creme.

Om du har en hudvårdsrutin inspirerad från den Koreanska Hudvårdsfilosofin så är essence verkligen något att se över till din rutin. Där jobbar man med texturer från lätt till tjockare. Det vill säga; rengöring, ansitksvatten, essence/ lotion, serum och sedan creme

 


 Produkttips

Essence för nybörjare

Advanced Snail 96 Mucin Power Essance är en essance som aktivt motverkar fuktförlust och förbättrar hudens elasticitet. Den innehåller snigelsekret som har en lugnande och reparerande effekt på huden. Hela 96,3% av produkten består av snigelsekret, vilket bidrar till en kraftfullt återfuktande och mjukgörande verkan. Kan användas som en hybrid mellan ansiktsvatten och serum, dvs klappas in i huden efter rengöring för att boosta upp huden med fukt. Verkar mycket fuktgivande trots den lätta och fina konsistensen som ger långvarig återfuktning utan att kännas tung eller klibbig på huden. 

Essence för förstorade porer

Advanced Snail Radiance Dual Essence är en essance som boostar upp fukten i huden samtidigt som den jobbar på lyster och hudtonens jämnhet. Denna essance är formulerad med 74.3% trippel snigelslem och 5% niacinamid som i denna innovativa förpackning blandas ihop först på handen för bästa möjliga resultat.

Perfekt även för dig som vill jobba på förstorade porer och en ökad talgproduktion, då Niacinamidet i produkten boostar effekten ytterligare.

Essence för fukt och glow

Skin Regimen Microalgae Essence är en mycket koncentrerad lotion/ essence som ger huden ny energi och motverkar miljöskador. Den laddar huden och fyller på med fukt samtidigt som den motverkar effekterna av en intensiv livsstil, stress och uttorkning på grund av värme, luftkonditionering och resor. - 94,8 % ingredienser med naturligt ursprung och fri från syntetisk doft, vilket gör detta till ett bra alternativ för dig som är lite mer medveten om vilka produkter du använder.


Svårt att välja produkt?

 

 


FAQ- Essence och Lotion

Finns det olika sorters essence och lotions?

Ja, det finns många olika! De är anpassade både efter olika hudtillstånd och hudtyper. Har du väldigt torr hud kan det vara bra med en essence som återfuktar, och har du känslig hud finns det essencer och lotions med ingredienser som verkligen lugnar. Skinceuticals har en essance i sprayform just för dig med känslig hud!

Måste jag ha en Essence elller Lotion i min rutin?

Nej, det behöver du inte. En Essence eller Lotion är en bra booster till din rutin och kan förstärka effekten du får av dina hudvårdsprodukter. Ska du lägga till en essence, var noggrann med att den fungerar och passar bra ihop med dina dagliga produkter.

Hur använder jag en Essence?

Du använder en Essence efter remgöring och eventuellt ansiktsvatten, och innan ditt serum och creme. Du kan använda den morgon och kväll, eller enbart morgon eller kväll. Den klappas med fördel in i huden istället för att smörja. 

Kan man använda både Toner och Essence?

Ja, det kan man- det är helt normalt engligt den koreanska hudvårdsfilospfin. Däremot så kan du börja med att lyfta in antingen en toner eller en essence först i din rutin, du behöver nödvändigtvis inte båda.

Vad är skillnaden på Essence och serum?

En essance är oftast lättare i texturen än ett serum.


Testa en essence om du vill ta din hudvårdsrutin till nästa nivå! Med dessa kan du verkligen behandla huden på cellnivå, tack vare dess små molekyler som verkligen kan tränga långt ner i huden.

Idag finns det en mängd olika alternativ, anpassade för olika hudtyper och behov, så det är lätt att hitta en essence som passar dig. Varför inte ta din hudvårdsrutin till nästa nivå och introducera en essence redan idag?


Vill du få en skräddarsydd hudvårdsrutin? Ta hjälp av en auktoriserad hudterapeut!

Kostnadsfritt Hudtest

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest för dig som vill få en Hudvårdsrutin

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

GÖR TESTET HÄR

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 2 st omdömen

Förebygg och Behandla Solskador

Hudvårdsskolan

Behandla dina solskador med dessa knep

Läs mer

Solskydd För Melaninrik Hud

Guide

Solskyddstips för mörk hud

Läs mer

Ansiktsrengöring för Nybörjare

Hudvård för Nybörjare

Allt du behöver veta

Läs mer

Fitzpatrick-Skalan

Vilken hudtyp är du?

Verktyg för hudterapeuter

Läs mer

Avancerad hudvård för kroppen

Hudvårdsrutin

Ta hand om hela huden

Läs mer

Hur får man Glow?

Tips och Tricks

Ge nytt liv till glåmig hud

Läs mer

Hudtillstånd och Hudtyp

Vad är skillnaden?

Hudvårdssskolan

Läs mer

Vitamin C i Hudvård

Alla olika varianter

Ingrediensskolan

Läs mer

Hudterapeuternas favoriter under 500:-

Budgetfavoriter

Professionell Hudvård

Läs mer

Vad betyder märkningen på hudvårdsprodukter?

Vårstäda Badrumsskåpet

Guide: Symboler

Läs mer

Essence och Lotion

Inte ett ansiktsvatten och inte ett serum?

Hudvårdsrutinen

Läs mer

Naturlig & Ekologisk Hudvård

Är naturlig hudvård bättre?

Hudvårdsskolan

Läs mer

Barn och Hudvård

En riskfylld trend

Föräldraguiden

Läs mer

Förstorade Porer

Tips och Råd

Kan man ta bort sina porer?

Läs mer

Hudvård för Tonåringar

Finnar och fet hud hos unga

Viktigt att tänka på för ung hud

Läs mer

Därför behöver du en klimatkräm

Vinterjacka för huden

Skydda huden

Läs mer

Minska linjer och rynkor med retinol

Retinolskolan

Well-age

Läs mer

Retinol- FAQ

Frågor och svar

Lär dig allt om retinol

Läs mer

Retinol- vad är skillnaden?

Vad är bäst?

Retinoidguiden

Läs mer

Melasma

Motverka och korrigera

Sol, Hormoner och Genetik

Läs mer

Solskyddsguiden

Skydda Huden

Så väljer du rätt solskydd

Läs mer

Koreansk Hudvård

Snigelslem och Sheetmasks

Allt du behöver veta om K-Beauty

Läs mer

Soleksem

Kliande utslag och vattenfyllda blåsor efter en dag i solen?

Lindra symptomen med våra svalkande tips

Läs mer

Lätt sommarmakeup med glow

Prepp, boost, glow

Tips och trix inför sommarens alla festligheter

Läs mer

Probiotika

Boosta hudens egna Mikrobiom

Goda bakterier för hudhälsan

Läs mer

LED-LJUS

Ta din rutin till nästa nivå

Allt du behöver veta

Läs mer

Mikroström

PRO AT HOME

Lägg till NuFACE i din hudvårdsrutin

Läs mer

Blått Ljus

Hur påverkar det huden?

Hur kan du skydda huden mot det?

Läs mer

Solskyddsfaktor

SPF

Solens påverkan på huden

Läs mer

Pigmentfläckar

Varför kommer dessa och hur motverkar jag dem?

Få dem att försvinna

Läs mer

Fria Radikaler

Vad är det och hur motverkar vi dess effekt?

Läs mer

Kemiskt eller Fysikaliskt solskydd

Vad är skillnaden mellan kemiskt och fysikaliskt solskydd?

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';