• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Ansiktsvatten, Toner och Lotion

Återställ hudens pH-värde

Anpassa ansiktsvattnet efter din huds behov

Ansiktsvatten

Ansiktsvatten, toner och lotions- är det någon skillnad på dessa? Nej- det är det inte! Dessa har alla samma uppgift i huden- nämligen att förbereda din hud för resterande hudvård. Förr använde man ansiktsvatten och toners för att ta bort makeuprester, men nu har dessa produkter fått ett lyft och du har nu chansen att börja jobba resultatinriktat redan efter rengöring och eventuell peeling. Din hud ska vara ren efter dina rengöringprodukter, så en toners uppgift är inte på att ta bort från huden- utan för att lägga till!

Fortsätt läs denna guide för att lära dig mer om ansiktsvatten, toners och lotions!


Vad är ett ansiktsvatten?

Men vad är en toner för något? Jo, både toner och lotion går under samlingsnamnet ansiktsvatten. Namnet Toner kommer från att ett ansiktsvatten "toned the skin" vilket innebär att man oftast finns en liten uppstramad och porsammandragande känsla av att svepa en bomullsrondell med ansiktsvatten över huden. Men nu är det så mycket mer! Vill du tjuvtitta lite kan du se en video om du klickar här!

När ska man använda sitt ansiktsvatten eller toner? Jo- efter din rengöring! Har du använt en peeling, så kan du applicera ditt ansiktsvatten efter denna.

Hur fungerar ett ansiktsvatten? Ett Ansiktsvattens huvudsakliga uppgift är att återställa pH-balansen i din hud, detta ger den maximala förutsättningar för att ta upp efterföljande produkter. Utöver att din toner ska återställa din huds normala pH-balans så kan den samtidigt ha en rad ytterligare effekter på din hud. Det finns toners med kan peela huden, toners som minskar porer, toners som minskar rodad och känslig hud och toners som återfuktar. Därför är det som alltid viktigt att produkten, i detta fall tonern, anpassas efter din hudtyp och din huds aktuella behov.

Hur använder man ansiktsvatten?

Du kan applicera ditt ansiktsvatten på flera olika sätt, helt beroende på vilken typ av toner du valt. En del appliceras bäst genom att den klappas in den med fingrarna, en del appliceras på en pad och sveps över ansiktet medans andra kanske är i mistform. Du behöver inte många droppar- är det i sprayform kan du spraya huden tre-fyra gånger. Annars kan du sikta på cirka en halv tesked med ansiktsvatten till att börja med om du klappar in den i huden. Sveper du istället den över huden med en bomullspad kan du behöva lite mer- då bomullspaden suger upp lite av produkten.

Är det ett ansiktsvatten med syror så appliceras dessa bäst tillsammans med en bomullspad. Då får man effekten av en peelpad!

När det kommer till Toners som lugnar och återfuktar, så kan du med fördel applicera den i flera lager. Det kommer från K-Beauty-rutinen, där man jobbar i flera lager i huden!

Då får huden en väldigt upplumpad och fyllig effekt! Perfekt om du upplever huden yttorr.


 

 

Olika typer av ansiktsvatten och toners

Som vi nämnde ovan så kan toners ha en rad olika uppgifter utöver att återställa hudens pH-balans. Men inte bara det, ansiktsvatten kan komma i flertalet olika formulationer som kan hjälpa din hud på olika sätt. Här går vi igenom lite fler anledningar till varför du ska använda en toner! Läs vidare så går vi igenom dom!

Ansiktsvatten för Akne

Ansiktsvatten för stora porer, för akne och för fet hud kan vara ett bra sätt för att verkligen jobba på tilltäpptheterna i porerna. Toners kan verkligen lösa upp pormaskar och ge dig en klarare hud med mindre olja.

Något du kan leta efter där är Ansiktsvatten med BHA Syra eller Salicylsyra.

Skinceuticals Blemish + Age Toner och Medik8 Press & Clear är exfolierade ansiktsvatten som har BHA-syra. Denna syra kan gå ner i porerna i huden och lösa upp pormaskar och finnar.

Ansiktsvatten för Känslig hud

Ansiktsvatten för rosacea, känslig hud och rodnad är ett bra sätt för att maximera din hudvårdsrutin även om du är känslig.

Ultra Calming Mist från Dermalogica är en lugnande fuktspray som omedelbart dämpar hudirritation och känslan av stramhet. Ett plus i kanten om du har rosacea och får en blossande, varm känsla i huden. Då är en ansiktsspray bra för att svalka huden. Vi har även Bästsäljaren Klairs Supple Preparation Toner Unscented. Den är utan parfymämnen som kan irritera en känslig hud.

Ansiktsvatten för torr hud

Är du en riktig torris kan du behöva fylla på med flera lager av fukt! Ansiktsvatten med Hyaluronsyra och Ansioxidanter kan ge fukt till en torr och fuktfattig hud. Cosrx Hydrium Watery Toner är en ultralätt toner som innehåller flera varianter av Hyaluronsyra och fuktgivande ingredienser. Letar du efter en ekologisk toner så är Esse Hydrating Mist en riktigt återfuktande toner med extrakt från Rooibos och Ros, som ger huden en återfuktande boost!

Ansiktsvatten för Pigmentfläckar

Har man pigmentfläckar kan ett Ansiktsvatten med AHA-syra vara ett bra. Doctor Babor Refine Cellular AHA BHA Toner passar dig som vill få en peelade toner. Med bland annat Mandelsyra och Azelainsyra startas hudens cellförnylese om på nytt och huden för en fin jämn lyster! Även Comfort Zone Sublime Skin Micropeel Lotion är en bra toner för pigmentfläckar. Den innehåller AHA-syran Mjölksyra, men även PHA-syra som peelar lite mer skonsamt.

Ansiktsvatten för Glow

Är Ansiktsvatten bra om man vill ha glow? Ja! Vill du få en glowboost är det en kombination av milda syror och fukt som gäller. Medik8 Press & Glow och Exuviance Skinrise Morning Glow är båda som ni kanske hör på namet fantastiska på att ge lyster till huden! Dessa jobbar båda med PHA-syra som peelar huden på ett skonsamt sätt samtidigt som huden blir återfuktad- två riktigt bra funktioner i ett!

Vi har ett stort utbud av ansiktvatten, skulle du ha några frågor och funderingar gällande vilket av dem som passar din hud allra bäst så hjälper vi dig mer än gärna. Gör vårt hudtest så guidar vi dig rätt!


FAQ- Ansiktsvatten

Är ansiktsvatten och toner samma sak?

Ja!

Är ansiktsvatten nödvändigt?

I första hand, kanske inte! I basrutinen för hudvård rekommenderar vi rengöring och creme, och ska du utöka med ytterligare ett steg så rekommenderar vi ett serum. Vill du däremot maximera rutinen, då är ansiktsvatten något för dig!

Är Ansiktsvatten och Micellärvatten samma sak?

Nej, ett Micellärvatten är en rengöring som tar bort, och ett ansiktsvatten är en produkt som "tillför" till din rutin!


Nyfiken på resterande steg i din hudvårdsrutin? Klicka här för att läsa alla inlägg om hudvårdsrutinen!


Vad är en toner?
Vad är en toner?

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 3 st omdömen

Ansiktsvatten, Toner och Lotion

Återställ hudens pH-värde

Anpassa ansiktsvattnet efter din huds behov

Läs mer

Ansiktsrengöring

Det första steget i din hudvårdsrutin

God hudhälsa startar med din rengöring

Läs mer

Hudvårdsrutin

VÅRSÄSONG

Lägg till eller ta bort

Läs mer

Maskrutin

Vad är multimasking?

Så kombinerar du ansiktmasken i olika Zoner

Läs mer

Ansiktsmask 

Vilken ansiktsmask ska just du ha?

För alla hudtyper och hudtillstånd 

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';