• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Mjölksyra

Återfuktande och lystergivande

Highlight - Ingredienser

Mjölksyra

Mjölksyra är en typ av alfahydroxysyra (AHA) och är känd för att avlägsna döda hudceller, minska fina linjer och förebygga orenheter. Mjölksyra finner du i flera skönhetsprodukter nuförtiden och fler och fler upptäcker dess goda effekter på huden. Det sägs att Kleopatra, den vackra egyptiska drottningen, badade i mjölk för att bevara sin skönhet, hon kan ha upptäckt mjölksyrans kraft före oss alla! Du kanske har stött på olika produkter som lyfter fram mjölksyra som en huvudingrediens och undrat hur exakt mjölksyra kan lösa dina hudproblem. Vill du ha en tidlös, slät och för evigt strålande hud? - Låt mjölksyra bli din hjälte!

Vad är mjölksyra?

Mjölksyra framställs ur sura mjölkprodukter, jästa frukter och grönsaker. Den är mildare än glykolsyran men fortfarande mycket effektiv. Mjölksyra är balanserande och är att föredra om du har obalanserad eller fetare hy. Syran främjar även hudens förmåga att binda fukt och därför kan även torr hy drar nytta av syrans egenskaper. Eftersom mjölksyra är antibakteriell verkar den mot synliga porer och akne samt pigmentering som är orsakad av solen.

Vad gör mjöksyra?

Mjöksyra har flera fördelar på huden. Mjölksyra ljusar upp och jämnar ut hudtonen, samtidigt som den får bättre spänst och återfuktning. Den hjälper till att minska uppkomsten av fina linjer, rynkor och pigmenteringar genom dess skonsamma exfoliering av döda hudceller. 

4 FÖRDELAR MED MJÖLKSYRA

1. Exfoliering

Precis som andra AHA:er är mjölksyra känd för sin starka exfolierande verkan. Den tar bort döda hudceller från det översta lagret av din hud, vilket ser till att nya celler genereras. Exfoliering är en av de viktigaste aspekterna av hudvård, för om du låter döda hudceller samlas, leder det till hudproblem som en matt hudton, orenheter, obalans, akne och till och med uppkomsten av fina linjer. Mjölksyran hjälper till att ta bort de döda hudcellerna och ser till att din hud ser frisk och hälsosam ut.

2. Återfuktning

Jämfört med sina andra medlemmar i AHA-familjen är det unika med mjölksyra att den återfuktar huden. Mjölksyra kan faktiskt efterlikna hudens egen fuktmekanism och förbättra dess förmåga att hålla sig själv återfuktad, vilket förebygger torr hud. Genom att se till att huden håller sig väl återfuktad minimeras också risken för fina linjer.

3. Stimulering av kollagen

Kollagen är värdefullt för dig som vill hålla huden spänstig, plumpad och frisk. Vi behöver kollagen eftersom det är en byggsten för huden och ser till att din hud håller sig ungdomlig. Efter 25 års ålder börjar dess produktion minska. Det visar sig att du kan applicera mjölksyra på din hud för att stimulera kollagenproduktionen! 

4. Minskar hyperpigmentering

Om du har märkt hyperpigmentering på din hud bör du definitivt titta närmare på mjölksyra. Mjölksyra kan visa sig vara särskilt hjälpsam för att minska hyperpigmentering och hjälpa dig att jämna ut din hudton, främst på grund av dess exfolierande egenskaper.

Tänk på detta innan du börjar använda mjölksyra 

Det råder ingen tvekan om att mjölksyra kan vara bra för din huds hälsa, men tänk också på att den kan orsaka känslighet för solen. Applicera den därför endast till kvällen och gå inte hemifrån utan att applicera solskydd nästa morgon. Med lite försiktighet kan du använda mjölksyra för att boosta din hudhälsa!

 

 


 

FAQ

Vad är mjölksyra?

Mjölksyra är alfahydroxysyra (AHA) som vanligtvis kommer från mjölk, men det finns alternativa veganska källor som fermenterad majsstärkelse, betor och andra sockerrika livsmedel. Syntetiska former av denna ingrediens finns ofta i peelings och serum.

Vad gör mjölksyra för huden?

Mjölksyra ljusar upp och jämnar ut hudtonen, samtidigt som den får bättre spänst och återfuktning. Den hjälper till att minska uppkomsten av fina linjer, rynkor och pigmenteringar.

Hur arbetar mjölksyra på huden?

Mjölksyra exfolierar huden genom att lossa banden mellan döda hudceller för att sedan bidra till en mer strålande hy.

Hur använder jag mjölksyra?

Den rekommenderas i allmänhet för användning på natten, och den föreslagna frekvensen varierar från produkt till produkt. Kontrollera förpackningen för specifika instruktioner.

Finns det biverkningar med mjölksyra?

Du kan uppleva en lätt stickande känsla och rodnad. (Oroa dig inte - detta är normalt.)

Vad kan jag kombinera mjölksyra med andra produkter?

Även om mjölksyra kan användas tillsammans med många andra ingredienser och produkter är solskydd ett måste när mjölksyra är en del av din rutin. 

Finns det någon produkt som ej får ihop med mjöksyra?

Vi rekommenderar att du ska vidta försiktighetsåtgärd i kombination med andra potenta ingredienser som andra AHA, BHA och PHA-syror och A-vitamin. Undvik att blanda olika syror om du inte har full kontroll på läget. 

Hur ska jag börja använda mjölksyra?

Är du intresserad av att tillsätta en mjölksyraprodukt i hudvårdsrutinen kan det vara toppen att lägga till en veckopeel med mjölksyra till en början. Vi tipsar om några peelingpads som bidrar till en återfuktad och lystrig hud! 

 

 

 

 

Om du är osäker på vilken produkt som passar just din hud kan du göra SethAndSallys hudtest för att få en skräddarsydd produktrekommendation! 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 2 st omdömen

Peptider

Pepp på Peptider?

Ingrediensskolan

Läs mer

Alkohol i Hudvård

Bra eller Dåligt?

Ingrediensskolan

Läs mer

Niacinamide

Snäll ingrediens med stora effekter

Pigmenteringar, talgproduktionen, fukt och hudbarriär

Läs mer

Bakuchiol

Växtrikets Retinol

Det snällare alternativet

Läs mer

C-vitamin i din hudvård

Lystergivande, utjämnande och skyddande

Läs mer om den otroliga superantioxidanten

Läs mer

Snigelslem

En spännande multiingrediens

För skonsam men effektfull påverkan på ditt hudtillstånd

Läs mer

Mjölksyra

Återfuktande och lystergivande

Highlight - Ingredienser

Läs mer

Salicylsyra

Effektiv mot orenheter

Highlight - Ingredienser

Läs mer

AHA-Syra

Vad är det & Hur används det i Hudvård?

Läs mer

Aktiva ingredienser

Vad är aktiva ingredienser för något?

Läs mer

Retinol vid Akne & Oljig Hud

Retinolskolan - Del 3

Minska utbrott med hjälp av retinol

Läs mer

Retinol för Nybörjare

Retinolskolan - Del 1

Hur fungerar Retinol och för vem är det?

Läs mer

Retinol

Överblick om vad retinoler är

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';