• fri frakt
 • |
 • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
 • |
 • Auktoriserad återförsäljare
 • |
 • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Avancerad hudvård för kroppen

Hudvårdsrutin

Ta hand om hela huden

Avancerad hudvård för kroppen

Hudvård för kroppen har utvecklats till att vara så mycket mer än en skön lotion eller creme- nu är hudvården en hel vetenskap. Genom forskning och avancerade tekniker har man upptäckt att man kan behandla huden på kroppen på ett helt nytt sätt- likt hur man behandlar ansiktet på kroppen. Genom att boosta huden med avancerad kroppsvård kan man förebygga, skydda och reducera tecken på åldrande och hålla huden mjuk och smidig, och framförallt frisk och välmående.

Här utforskar vi de olika sätten du kan behandla huden på kroppen, både hemma och med avancerade behandlingar på klinik.


Vad är avancerad hudvård?

När vi pratar om Avancerad Hudvård så hänvisar vi till specialiserade metoder som används för att förbättra hudens hälsa och utseende på ett speciellt sätt. Avancerad hudvård jobbar med mer kliniska hudvårdsmärken, tekniker och behandlingar, och ingredienssammansättningen är väldigt annorlunda till skillnad från den vardagliga hudvården. I avancerad hudvård så finns det olika ingredienser och tekniker som man kan använda. Avancerad hudvård innehåller ofta aktiva ingredienser som Retinol, syror och antioxidanter, som tillsammans kan jobba på att minska ålderstecken i huden och ge en bättre hudhälsa.

På Sethandsally.com så jobbar vi med avancerade hudvårdsmärken som ofta har grunden i sina behandlingar som man utför på klinik. 


Avancerade hudvårdsingredienser

 • Retinol
 • AHA-syror som till exempel Glykolsyra och Mjölksyra
 • Vitamin C
 • Niacinamide
 • BHA-syra (Salicylsyra)
 • Peptider


Skillnaden på huden i ansiktet och på kroppen

Huden på ansiktet och kropp skiljer sig väldigt mycket gentemot varandra. I ansiktet har vi en mycket tunnare hud än på kroppen, vilket innebär att vi är mycket känsligare i vår ansiktshud än på kroppen. Dessutom exponeras vårt ansiktet mycket oftare mot yttre påfrestning, både av sol och miljöföroreningar, vilket leder till att vi ofta får rynkor, pigmentfläckar och andra besvär just i ansiktet. Ansiktet har även mycket fler talgkörtlar än på kroppen, vilket också betyder att huden i ansiktet är mer benägen för akne och finnar än på kroppen. Dock är det vanligt med att man får finnar, pormaskar och akne på ryggen, just för att vi har lite fler talgkörtlar just där. 

Vår hud har flera viktiga funktioner och är faktiskt ett organ- nämligen kroppens största! Huden ska skydda kroppen mot bakterier, virus, kemikalier och UV-strålning och hjälper oss att uppleva omgivningen tack vare alla nerver som gör att vi känner beröring, värme, kyla och smärta. När vi svettas så hjälper huden oss att reglera kroppstemperaturen och avlägsna toxiner från kroppen, då lite av kroppens avfall faktiskt åker ut genom porerna.


 

Hudprodblem på kroppen och hur man behandlar dem

Pigmentfläckar

Har man pigmentfläckar på kroppen så är det viktigt att man jobbar med ingredienser som sätter igång hudens cellförnyelse. Det gör att de gamla, skadade hudcellerna försvinner och nya, friska celler produceras. Ingredienser som sätter igång hudens cellförnyelse är bland annat Glykolsyra och Retinol. Det är även bra att jobba med Vitamin C i huden, då det har god effekt både på åldrande och Pigmentfläckar i huden. Kom ihåg att vara noggrann med solskydd när du vill minska pigmentfläckar på huden.

Eneomey Perfect Body 30 är en intensivt behandlande kroppscreme med Glykolsyra och Vitamin C som minskar pigmentfläckar, men även jobbar fint på struktur och rynkor i huden.

Celluliter

Celluliter är ett tillstånd i huden där underhudsfett klumpat ihop sig vilket ger ett gropigt utseende. Det direkta orsakerna till celluliter är inte klarlagda, men olika faktorer som kan påverka tillståndet är bland annat genetik, kön, hormoner, livsstil och ålder. Gropigheten orsakas av att fett pressas upp mot den bindväv som omger fettcellerna. Det skapar sen en utbuktning av cellerna, vilket resulterar i en gropig effekt. 

Celluliter kan behandlas med cirkulationsökande creme som hjälper till  att avlägsna slagg och göra huden mer fast. Mesoestetic Celluexpert har en smidig applikator som sätter igång cirkulationen ytterligare och jobbar aktivt mot Celluliter.

Akne

När det kommer till akne på kroppen är det vanligast på dekolletaget, ryggen, axlarna men man kan även få på höfterna och skinkorna. 

Det kan vara svårt att behandla akne på kroppen, då det är svårt att komma åt. Undvik för tjocka cremer, väldigt varma och åtsittande kläder sommartid och att hårprodukter fastnar på ryggen vid dusch. Med ingredienser som Salicylsyra (BHA) och Niacinamide kan man behandla akne på kroppen. Du kan använda vanliga ansiktsprodukter för akne, men det finns även smidiga sprayer som är anpassad just för akne på kroppen. Dermalogica Clear Start Clarifying Body Spray är enkel att använda på kroppen tack vare dess smidiga spray.

Keratosis Pilaris

Keratosis pilaris är ett mycket vanligt hudtillstånd som påverkar många människor i alla åldrar. Det visas som många små, grova, röda knölar, främst runt hårsäckarna på de övre armar, ben, skinkor och ibland även på kinder. De kan visa sig som både röda och vita knottror. Keratosis pilaris skapar en "gåshud" eller ett utseende som påminner om "kycklingskinn". Knottrorna kan upplevas röda för att huden omkring blir irriterad.

Smörj huden med en kräm som innehåller antingen mjölksyra, glykolsyra, salicylsyra eller karbamid. Undvik att skrubba huden med en mekanisk kroppsskrubb, då de kan förvärra problemet. Neostrata har en riktigt bra kroppsprodukt som minskar keratosis pilaris.

Eksem

Eksem är egentligen ett samlingsnamn för flera olika hudproblem, men alla har som gemensamt att huden är känslig och torr. Ofta kan huden spricka, fjälla och klia.

iS Clinical Body Complex passar bra vid eksem, psoriasis och andra hudproblem. Den har en lätt textur, men är även rikt återfuktande.

En annan bra creme för kroppen vid eksem är BiopH+ Body Cream, som både återfuktar och ger näring, vilket gör huden mjuk och följsam. Den är speciellt framtagen för att återställa fuktbalansen i huden och stärka hudens barriär. Den minskar obehag och klåda, vilket kan vara bra för dig med olika former av eksem/ dermatit.

Rynkor och Fasthet

Har du ålderstecken i form av linjer och rynkor på huden så är det viktigt att jobba- precis som i ansiket- men aktiva ingredienser, återfukta huden och skydda huden mot solen. Ofta så reduceras rynkorna av att peela huden på kroppen med en kemisk peeling som vi nämner ovan med glykolsyra och sedan vara noggrann med återfuktning och solskydd. Dock, för allra bäst effekt kan det vara bra att introducera produkter som Bakuchiol- som är en Retinolliknande ingrediens, Niacinamid och andra antioxianter som jobbar anti-age. 

Elixir Firming & Moisturizing Body Cream är en återfuktande och aktiv kroppscreme som minskar ålderstecken i huden och förbättrar hudens fasthet och spänst.


Tech-behandling för kroppen

Beauty-tech blir bara mer och mer aktuellt- och innebär teknik som hjälper till med olika saker kopplat till Skönhet. Teknologin har revolutionerat hudvårdsvärlden, och kroppsvård är inget undantag. Med mikroström, laser och LED-behandlingar kan man behandla olika hudtillstånd på kroppen. Nu finns det många bra apparaturer för kroppen som jobbar både med LED-ljus och Mikroström. Dessa jobbar anti-age på kroppen, och kan minska pigmentfläckar och göra huden fastare. Dessutom har LED-ljus har visat god effekt på hudproblem som exempelvis eksem och psoriasis.


Avancerade behandlingar för kroppen

På vår klinik i Norrtälje arbetar vi med laser, microneedling och kemiska peels. 

Laser är ett effektivt sätt för att jobba hudföryngrande, men även minska synliga kärl och oönskad hårväxt. På Sethandsallys Hud och Laserklinik jobbar vi med Cutera XEO, som den mest avancerade Lasermaskinen på marknaden, vilket gör att vi kan jobba med en mängd olika hudproblem. 

Kemisk Peeling på klinik är mer avancerad än när man använder syror hemma. En kemisk peeling på klinik jobbar helt annorlunda i koncentration, pH-värde, övervakning av processen och man får även ett helt annorlunda resultat. På Sethandsally jobbar vi med en mängd olika kemiska peels för att kunna skräddarsy din behandling efter dina behov.

Microneedling är en behandling där man med små nålar skapar en "skada" på huden för att den sedan ska läka och bli som ny igen. När man gör en Microneedling på en klinik så använder man alltid nya nålar varje gång, som har en liten spets. Det är stor skillnad från hudrollers som man kan köpa för hemmabruk, som ofta kan göra mer skada än nytta, då de blir trubbiga snabbt och då blir för grova. En microneedling kan göras på exempelvis ärr på kroppen.


 Glöm inte solskydd

Kom ihåg att när du jobbar resultatinriktat med din kroppsvård, att använda solskydd. Solen är den största anledningen till att vår hud åldras och att vi får pigmentfläckar efter genetik, så genom att skydda huden mot solen får vi det allra bästa försvaret mot ålderstecken på kroppen.


Vill du få råd kring vilka produkter du ska använda? Låt en auktoriserad hudterapeut hjälpa dig!

Kostnadsfritt Hudtest

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest för dig som vill få en Hudvårdsrutin

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

GÖR TESTET HÄR

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 1 st omdömen

Ansiktsrengöring för Nybörjare

Hudvård för Nybörjare

Allt du behöver veta

Läs mer

Fitzpatrick-Skalan

Vilken hudtyp är du?

Verktyg för hudterapeuter

Läs mer

Avancerad hudvård för kroppen

Hudvårdsrutin

Ta hand om hela huden

Läs mer

Hur får man Glow?

Tips och Tricks

Ge nytt liv till glåmig hud

Läs mer

Hudtillstånd och Hudtyp

Vad är skillnaden?

Hudvårdssskolan

Läs mer

Vitamin C i Hudvård

Alla olika varianter

Ingrediensskolan

Läs mer

Hudterapeuternas favoriter under 500:-

Budgetfavoriter

Professionell Hudvård

Läs mer

Vad betyder märkningen på hudvårdsprodukter?

Vårstäda Badrumsskåpet

Guide: Symboler

Läs mer

Essence och Lotion

Inte ett ansiktsvatten och inte ett serum?

Hudvårdsrutinen

Läs mer

Naturlig & Ekologisk Hudvård

Är naturlig hudvård bättre?

Hudvårdsskolan

Läs mer

Barn och Hudvård

En riskfylld trend

Föräldraguiden

Läs mer

Förstorade Porer

Tips och Råd

Kan man ta bort sina porer?

Läs mer

Hudvård för Tonåringar

Finnar och fet hud hos unga

Viktigt att tänka på för ung hud

Läs mer

Därför behöver du en klimatkräm

Vinterjacka för huden

Skydda huden

Läs mer

Minska linjer och rynkor med retinol

Retinolskolan

Well-age

Läs mer

Retinol- FAQ

Frågor och svar

Lär dig allt om retinol

Läs mer

Retinol- vad är skillnaden?

Vad är bäst?

Retinoidguiden

Läs mer

Melasma

Motverka och korrigera

Sol, Hormoner och Genetik

Läs mer

Solskyddsguiden

Skydda Huden

Så väljer du rätt solskydd

Läs mer

Koreansk Hudvård

Snigelslem och Sheetmasks

Allt du behöver veta om K-Beauty

Läs mer

Soleksem

Kliande utslag och vattenfyllda blåsor efter en dag i solen?

Lindra symptomen med våra svalkande tips

Läs mer

Lätt sommarmakeup med glow

Prepp, boost, glow

Tips och trix inför sommarens alla festligheter

Läs mer

Probiotika

Boosta hudens egna Mikrobiom

Goda bakterier för hudhälsan

Läs mer

LED-LJUS

Ta din rutin till nästa nivå

Allt du behöver veta

Läs mer

Mikroström

PRO AT HOME

Lägg till NuFACE i din hudvårdsrutin

Läs mer

Blått Ljus

Hur påverkar det huden?

Hur kan du skydda huden mot det?

Läs mer

Solskyddsfaktor

SPF

Solens påverkan på huden

Läs mer

Pigmentfläckar

Varför kommer dessa och hur motverkar jag dem?

Få dem att försvinna

Läs mer

Fria Radikaler

Vad är det och hur motverkar vi dess effekt?

Läs mer

Kemiskt eller Fysikaliskt solskydd

Vad är skillnaden mellan kemiskt och fysikaliskt solskydd?

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';