• fri frakt
 • |
 • 4,9 av 5 - 4250 Recensioner ★★★★★ Trustpilot
 • |
 • Auktoriserad återförsäljare
 • |
 • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Behandla dina pigmenteringar

Korrigera och skydda

Resultatinriktade produkter som behandlar dina pigmenteringar

Behandla Pigmenteringar hemma?

Över 90% av kvinnor över 50 år får pigmenteringar i huden. Pigmenteringar är ofarliga, så länge de inte är cancerogena, men kan göra att man inte känner sig lika fin i huden. Det kan kännas som att pigmenteringar dyker upp helt plötsligt i huden, men faktum är att det tar lång tid för pigmenteringar att träda fram till hudytan. Om man vill behandla pigmenteringar hemma- så går det utmärkt! Det viktigaste man måste ta hänsyn till är tiden. Pigmenteringar tar lång tid att komma till hudytan- så tänk här att ge dem den tiden som krävs för behandling. 


Vad utlöser en hyperpigmentering?

En pigmentering uppstår i huden när melaninproduktionen (huden, håret och ögonens pigment) ökar. Det finns många anledningar till att denna produktion kan öka, men det vanligaste är på grund av solen, hormoner, inflammation eller skador i huden. Pigmenteringar blir ännu vanligare ju äldre vi blir. Det beror på att för varje år minskar antalet melanocyter (cellerna som producerar melanin) och istället för att minska produktionen av melanin så ökar dessa celler i storlek och klumpar ihop sig.

Solen

Den främsta orsaken till att Pigmenteringar uppstår i huden är Solljus. Melaninet i huden fungerar som ett naturligt solskydd, vilket gör att vi inte bränner oss och istället blir bruna. Tyvärr innebär inte bara en ökad melaninproduktion att vi blir lite solkyssta- utan att det även utlöser Pigmentfläckar. När vi redan har befintliga pigmenteringar i huden kan solen förvärra detta ännu mer.

Hormoner- Melasma

Hormoner är en annan bidragande faktor till att pigmenteringar uppstår. Över 90% av alla som upplever Melasma eller Kloasma är kvinnor. Melasma uppstår genom att det kvinnliga könshormonet överproducerar melanin. Därför, nör Östrogen och Progestronhalterna är upphöjda eller i obalans, bland annat vid graviditet och vid Klimakteriet, kan en överproduktion av melanin i huden ske. Melasma/ Kloasma ser inte ut som vanliga Åldersfläckar, utan är mer oregelbundna i formen och sträcker ut sig över större ytor. Det är väldigt vanligt med Melasma på överläppen.

Postinflammatorisk Hyperpigmentering

Denna typ av pigmentering kommer. Post (efter) en inflammation eller skada i huden. Det är vanligt att om man har upplevt problem med akne, att det blir mörka eller röda märken kvar. Har man Psoriasis, Eksem eller varit med om en skada i huden, kan man få Postinflammatoriska Hyperpigmenteringar. 


DEN BÄSTA PRODUKTEN MOT PIGMENTERINGAR ÄR SOLSKYDD


Pigmenteringarnas värsta fiende- solskydd!

Du läste rätt- den bästa produkten du kan använda om du har pigmenteringar är ett Solskydd. Det är viktigt att använda ett bredspektrat solskydd med hög mängd SPF som skyddar mot både UVA- och UVB-strålning. Tänk också på att:

 • Använda rätt mängd solskydd och inte för lite
 • Använda solskydd varje dag, året om
 • Återapplicera ditt solskydd om du vistas utomhus
 • Använd gärna ett solskyddsstift på de områden där du har befintliga pigmenteringar
 • Använda solglasögon, keps/hatt och heltäckande kläder för ett maximalt skydd
Mesoestetic Melan Pigment Control 130+

En kombination av kemiskt och fysikaliskt solfilter. Denna creme har en lätt konsistens och tack vare att det är färgat, så jämnas hudtonen ut omedelbart. Skyddar mot UVA- och UVB-strålning, infraröd strålning (IR) och synligt ljus (HEV). 

Skinceuticals Advanced Brightening UV Defense SPF50

Ultra lätt formula med mycket högt bredspektrat skydd och fuktgivande egenskaper. Kemiskt solfilter och Niacinamide och Tranexamsyra som reducerar befintliga pigmenteringar och skyddar mot nya.

OPTMZD Skin Vitamin C Day Cream Dark Spot Protector SPF30

Dagcreme som kombinerar kemiska solfilter, med antioxidanten Vitamin C, Vitamin E och Arginine. Huden skyddas och behandlas samtidigt! Dessutom är den lugnande, vilket minsar risken för inflammationsindicerad hyperpigmentering.


Behandla dina pigmenteringar

För behandling av pigmenteringar krävs det tålamod. Det är viktigt att ta före- och efterbilder så du ser skillnaden och sedan ger din behadling minst sex månader för att se skillnad i huden. Därefter, att uppnå optimalt resultat, krävs det längre tid än så. Ofta krävs det en kombination av aktiva ingredienser för att minska dina pigmenteringar. Vi rekommenderar att du håller dig till produkter från samma varumärke för att produkterna inte ska krocka med varandra. Ta råd av en auktoriserad hudterapeut och hitta en hudvårdsrutin som hjälper dig efter din hudtyp och ditt hudtillstånd. Ingredienser som reducerar Pigmenteringar är bland annat AHA-syror, Retinol, Antioxidanter som C-vitamin och Niacinamide, samt Azelainsyra.

I detta inlägg kan ni läsa hur vi hjälpte Susanne med hennes Pigmenteringar.

Rengöring

Leta efter en rengöring som jobbar cellförnyande med hjälp av AHA-syror. AHA-syror som till exempel Glykolsyraavlägsnar döda hudceller och bidrar till att skynda på förnyelsen av nya, friska celler. Det gör att befintliga pigmenteringar minskas och nya, friska hudceller kommer till ytan.

Peeling

En peeling, antingen en mildare variant dagligen, eller en mer kraftfull peeling på veckobas kan göra underverk för din hud. Här är det precis som med rengöringen, leta efter en peeling med AHA-syror. Det finns speciella exfolieringar som innehåller andra ingredienser som motverkar och ljusar upp pigmenteringar.

Retinol

Retinol, en variant av Vitamin A, är en kraftfull behandling mot pigmentfläckar. Retinol ökar hudens cellförnyelse, vilket leder till att befintliga pigmenteringar reduceras. Eftersom Retinol är en antioxidant, för det att den förebygger att nya pigmenteringar uppstår. Då byggs hudens naturliga skydd mot oxidativ stress upp, vilket minskar skador från fria radikaler som kan leda till pigmenteringar. Leta gärna efter en retinolprodukt som kombinerar flera pigmenthämmande ingredienser, såsom till exempel Ferulinsyra och Niacinamide. 

Vitamin C

C-vitamin är en viktig antioxidant som skyddar huden mot fria radikaler och ljusar upp pigmenteringar. När C-vitaminet tar hand om de fria radikalerna så minskas risken för att nya pigmenteringar dyker upp i huden. Eftersom det även boostar hudens cellförnyelse så hjälper den huden att bilda nya, friska hudceller. Det finns C-vitaminprodukter som innehåller fler ingredienser som minskar pigmenteringar, som till exempel Ferulsyra, Mjölksyra och Äppelsyra.

Specialprodukter

Mesoestetic Cosmelan Home Pack

Detta kit innehåller den kraftfulla hemmabehandlingen Cosmelan 2, som exfolierae, reglera överproduktion av melanin och förebygger risk för återuppkomst av pigmenteringar. I detta kit får du även solskydd och en mild 24-timmarscreme. Detta kit är mycket kraftfullt och vi råder dig att ta kontakt med våra hudterapeuter innan du testar denna produkt.

Dermaceutic Yellow Cream

Yellow Cream är en punktbehandlare i serum-form för mörka pigmentfläckar, passande för alla hudtyper med pigmenteringar. Det pigmentblekande koncentratet i Yellow Cream bygger på en kombinerad verkan av 22,5% av de effektivaste pigmentblekande och exfolierande ämnena. För att få resultat av denna behandling krävs solskydd på daglig basis!

Doctor Babor Vitamin C Power Serum Ampoules

Dr. Babor Vitamin C Power Serum Ampoules innehåller 20% stabilt C-vitamin samt 2D-hyaluronsyra och hudidentisk linolsyra som tillsammans jobbar för att balansera hudtonen, minimera framträdandet av pigmenteringar, stimulera kollagensyntesen och ge huden lyster med direkt effekt.


Behandla dina pigmenteringar på salong

På vår klinik i Norrtälje utför vi flera resultatinrikade behandlingar som motverkar pigmenteringar. Boka din tid för en konsultation så skräddarsyr vi ditt behandlingsschema tillsammans med våra kraftfulla hemvårdsprodukter.

Boka din behandling här!


Har du gjort vårt hudtest?

Specialisttest

Pigmentering

SVARA PÅ FRÅGOR

Här hittar du vårt hudtest där vår Hudterapeut ger dig en individuellt anpassad produktrekommendation. Hudtestet är helt kostnadsfritt och du får svar inom 3 vardagar.

Ett hudtest som är inriktat mot en pigmenterad / ojämn Hudton

VIKTIGT att du fyller i noggrant, bifogar bild med bra skärpa utan makeup för att du ska få den mest optimala produktrekommendationen. 

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 4 st omdömen

Linjer och torra läppar

Åldrande och uttorkning

Läpp-guiden

Läs mer

Behandla dina pigmenteringar

Korrigera och skydda

Resultatinriktade produkter som behandlar dina pigmenteringar

Läs mer

Fukt vs Fett

Torr eller Yttorr?

Hur vet jag om jag måste tillföra fukt eller fett till huden?

Läs mer

Torr hud

Behandla och förebygg

Varför får man torr hud?

Läs mer

Mogen och åldrad hud

Varför blir huden slapp och rynkig?

Så hjälper vi en mogen hud att åldras på bästa sätt

Läs mer

Känslig hud

Rodnad, klåda och torrhet

Förebygg, behandla och dämpa symptom på känslighet

Läs mer

Vuxenakne

Varför får jag finnar i vuxen ålder?

Vi guidar dig: Förebygg och behandla

Läs mer

Detox

Dags för en djuprengöring

Återställ huden

Läs mer

Barriärstärkande ingredienser

som huden älskar

Ger fukt, lugnar och skyddar

Läs mer

Celluliter

Vad är det och varför förekommer det?

Tips & Råd vid Celluliter

Läs mer

Hudbarriär

Hjälpguide för nedsatt hudbarriär

Såhär boostar du den!

Läs mer

Perioral Dermatit

Vad kännetecknar Perioral Dermatit?

Tips för att minska irritation på huden

Läs mer

Rosacea

Vad är Rosacea och varför får man det?

Läs mer

Retinol för Känslig hud

Retinolskolan - Del 2

Tips och Tricks för en Känslig hud

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';