• fri frakt
  • |
  • 4,9 av 5 - 5300+ Recensioner ★★★★★ Online
  • |
  • Auktoriserad återförsäljare
  • |
  • Alltid Snabb Leverans
Menu
Seth&Sally
Stäng
0

Lyckas med din brun utan sol

Följ vår guide steg för steg

Uppnå naturliga, jämna och hållbara resultat

Lyckas med din brun utan sol

Låt oss guida dig till hållbara och fläckfria resultat inför sommaren

 

Hösten och vintern har varit men lång men äntligen är sommaren och värmen här. Oftast går det fort när vår slår över till riktig sommar och man hinner inte alltid med att få de där bruna benen som man önskar innan sommarklänningen eller shortsen ska på. 

En snabb, smidig och helt ofarlig lösning på detta är: Brun utan sol! En magisk produkt som ger dig sommarfina ben utan att du behöver vistas en enda sekund i den skadliga solens strålar. 

Brun utan sol

Men först! Funderar du på hur brun utan sol-produkter egentligen fungerar? Vi förklarar gärna mer.

Brun utan sol-produkter innehåller ett ämne som kallas DHA, det korrekta namnet är: Dihydroxyacetone. DHA är varken skadligt för vår kropp, hälsa eller för naturen och ämnet finns faktiskt naturligt i olika sockerarter. 

DHA är alltså det ämne som gör att vår hud blir brun efter att du applicerat din produkt. Aminosyror på hudytan reagerar på DHA:n i produkten och syret i luften och tillsammans skapar de olika faktorerna den bruna färgen. Produkten stannar på hudytan och går inte längre ner i huden än det vi kallar för stratum corneum, alltså hudens yttersta lager. 

Det första och allra viktigaste steget för att få så jämna och hållbara resultat som möjligt med din brun utan sol är att göra ett noggrant grundarbete och att använda dig av rätt appliceringstekniker. Osäker på vad detta innebär? Ingen fara, vi finns här och guidar dig från bleka, torra ben till sommarens glowigaste spiror!

Lyckat resulat av din brun utan sol - Vi guidar dig

1. Peela kroppen

“Bort med det gamla och in med det nya” är en gyllene regel även när det gäller förarbetet för din brun utan sol. Först vill vi peela kroppen och ta bort alla gamla, döda hudceller och torrhet så att vi har en jämn och mottaglig hud att arbeta med. Att föredra är att använda en bodyscrub som inte innehåller någon olja då detta kan påverka resultatet av din brun utan sol och lösa upp denna.

2. Rakning

Om du önskar att raka benen så rekommenderas detta att göras 24 timmar innan du ska applicera din brun utan sol. Risk finns annars att produkten kommer att fastna i porerna och bilda små prickar på dina ben.

3. Återfukta huden

En återfuktad hud är mjuk och följsam och lättare att applicera din brun utan sol på. Precis innan du ska applicera din brun utan sol kan du med fördel även applicera en extra fet kräm på de ställen på kroppen som tenderar att vara lite torrare, så som tex: armbågar, knän, händer och fötter. Genom att göra detta minskar du risken att dessa kroppsdelar ska dra åt sig extra mycket av din brun utan sol-produkt. 

4. En mitt eller handske är ett måste för ett lyckat brun utan sol-resultat

Dags att börja applicera din brun utan sol på kroppen. Ett måste för att få till ett lyckat resultat är att ta hjälp av en handske eller en mitt vid applicering. Med svepande, cirkulära rörelser täcker du fort stora områden och minskar risken för linjer samtidigt som du skyddar dina händer mot missfärgning. Mitten/handsken går givetvis att tvätta och använda fler gånger.

Börja gärna på mitten av kroppen och jobba dig utåt över ben och armar, detta för att minska risken att alldeles för mycket produkt hamnar på händer eller fötter.

TIPS!

Om du vill smörja in hela kroppen men ryggen känns knepig att komma åt så är ett litet tips att placera din mitt/vante på en duschborste med långt handtag eller något annat liknande, så är problemet genast löst!

5. Hur får jag ett jämt resultat på händer och fötter då?

Upplever du att det kan vara knepigt att få din Brun utan sol jämn på händer och fötter? Ett enkelt och effektivt tips är att använda dig av en större, fluffig makeup-pensel för applicering på dessa ställen istället för din mitt/handske. Smidigast är om du först applicerar din brun utan sol på din mitt och sedan doppar din pensel väldigt lätt i moussen/krämen. Svep därefter penseln mjukt över återfuktade händer och fötter för ett naturligt resultat utan skarpa linjer. 

6. Brun utan sol för ansikte

En vårdande fuktmist med lätt brun utan sol-effekt ger det mest naturliga resultatet och det är näst intill omöjligt att misslyckas. Misten är genomskinlig så du behöver inte oroa dig för att produkten ska fästa sig i dina kläder när du sprayar den. 

Skulle du däremot föredra att “jobba på brännan” under natten så finns alternativ även för detta.

7. Förläng hållbarheten på din brun utan sol

Hur länge din brun utan sol sedan sitter fint beror på hur du tar hand om den. Genom att dagligen återfukta huden med en vanlig hudkräm eller ännu bättre, en kräm med lätt brun utan sol-effekt så kommer du inte uppleva att du blir fläckig när din brun utan sol börjar avta utan färgen försvinner jämt och snyggt och behåller dessutom den ljusare färgen från din gradual-tan produkt.

FAQ - Brun utan sol

Kan brun utan sol vara farligt?

Brun utan sol innehåller inga ämnen som kan vara skadliga för dig eller din hälsa. Produkten arbetar endast på det översta hudlagret och tar sig inte djupare än så. 

Det står colorguard på min produkt, vad innebär detta?

Colourgard innebär att produkten är färgad, detta är för att du lättare ska veta vart du redan har applicerat din produkt någonstans. Det finns även ofärgade brun utan sol-produkter, de saknar alltså colorguard.

Min brun utan sol har en svagt grön ton, varför?

Om du tycks ana en svag grön ton i din brun utan sol så är det inte för att den är gammal utan det är för att man har adderat gröna pigment i produkten för att nyansen (när den är färdigutvecklad) ska dra åt det kallare hållet och därmed inte ge ett oranget resultat.

Vad är DHA?

Det är en kolhydrat som kommer från sockerarter, det korrekta namnet är: Dihydroxyacetone och är en ingrediens i brun utan sol-produkter då den skapar den bruna färgen. 

Kan jag amma när jag använder brun utan sol?

Ja, brun utan sol är helt ofarligt och produkten tar sig inte längre ner än det översta hudlagret.

Kan man sola med brun utan sol?

Det går givetvis utmärkt att vistas i solen när du har brun utan sol på dig. Men avvakta i några timmar så att du inte svettas bort din nyapplicerade brun utan sol. 

Brun utan solen lägger sig inte på något sätt som ett blockerande skydd för din hud. Så som alltid: solskydd på!

Skyddar brun utan sol mot solen?

Din brun utan sol skyddar inte huden mot solen och det är därför lika viktigt som alltid att applicera ett solskydd om du ska vistas ute i solen. 

Brunt utan sol för män, finns det?

Alla brun utan sol produkter fungerar lika bra för män som kvinnor. Skulle det vara så att man har mycket skägg och att man tycker att appliceringen därför känns knepig så kan vi varmt rekommendera en mist med brun utan sol-effekt. Se: H2O Tan Mist från James Read.

Kan jag träna med min brun utan sol?

Ja, det kan du göra. Vänta bara tills verkningstiden har passerat och duscha gärna av dig den första omgången av din applicering så slipper träningskläderna dra åt sig eventuella redter av din brun utan sol.

Kan jag bada i en pool med klor eller i saltvatten om jag har brun utan sol på mig?

Det är mindre bra att utsätta sin brun utan sol för klor och saltvatten då det kan få den att försvinna snabbare.

Jag är rädd att min brun utan sol ska färga av sig, kommer den att göra det?

Direkt efter applicering, innan brun utan solen har torkat in är det bra om du använder löst åtsittande och mörka kläder. Så snart din brun utan sol har torkat in och du har duschat av dig en första gång så kommer den inte att färga av sig.

När försvinner min brun utan sol?

Allt eftersom du duschar och tvättar dig så kommer dina döda hudceller att försvinna från ytan och därmed försvinner även din brun utan sol successivt. Om du vill påskynda försvinnandet av din brun utan sol (kanske för att applicera ett nytt lager?) så kan du alltid använda dig av en bodyscrub eller en skrubbhandske och exfoliera din kropp. 

Nybörjare, men efter denna guide känner jag mig redo att testa brun utan sol för första gången. Hur börjar jag?

Kul! Då kan vi varmt rekommendera ett fantastiskt startkit: Natural Tanning KitHär har du allt du kan tänkas behöva för en fint, naturligt resultat innan du ger dig ut i sommaren!

Vad tyckte du om denna artikel?


Medelbetyg 5 av 5 baserat på 2 st omdömen

Trasig Vakuumpump?

Tips och Trix

Få din produkt att fungera

Läs mer

Ta hand om dina händer

Torra, nariga och kanske eksem?

Tvätta, sprita och vårda på bästa sätt

Läs mer

Hudvård och vår miljö

Hur påverkar skönhetsprodukter miljön?

Återvinn dina tomma skönhetsförpackningar som ett proffs!

Läs mer

Så påverkas din hud vid stress

Tillbaka till vardagen?

Stress-proof your skin

Läs mer

Synka rutinen med din cykel

Anpassa hudvården efter hudens skiftande behov

Allt om hormoner och att förebygga breakouts

Läs mer

Packa lätt men rätt i sommar

Optimera din semesternecessär med multiprodukter

Guiden till din ultimata sommarnecessär

Läs mer

Lyckas med din brun utan sol

Följ vår guide steg för steg

Uppnå naturliga, jämna och hållbara resultat

Läs mer

Hals- och dekolletage

Var snäll mot den tunna och känsliga huden

Produkter och tips för hals och dekolletage

Läs mer

Maximera din lyster!

Bort med trött, grå och glåmig hud

Lystergivande tips

Läs mer

SELF-CARE

En helig stund för dig själv

Unna din hud extra kärlek

Läs mer

Epigenetik

Går det att påverka hudens Åldrande?

Läs mer
Visa fler

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassan Fortsätt handla
';